So... cand am fost cazata la Bolero am avut optiunea sa facem 2 excursii, la Nessebar si la Balcik. Am optat pentru cea la Balcik, deoarece era mai aproape si mai ieftina (10 euro fata de 21 de euro, cat costa cea de la Nessebar)...
Nu regret alegerea facuta, chiar deloc! Am facut cu autocarul, de la hotel pana la prima oprire Palatul lui Sissi si Gradina Botanica, in jur de o jum de ora, pe serpentine. Gradinile sunt absolut superbe, imi pare rau ca nu am poze, dat fiind ca am fost in mai, am prins toate florile inflorite in toata splendoarea lor! O frumusete!
Cel mai mult mi-a placut cascada din incinta si Aleea cu Trandafiri, caci pe cea cu cactusi nu am gasit-o, am si intrebat in engleza un ingrijitor de acolo dar n-a facut altceva decat sa dea din umeri! Asta a fost enervant... oricum nu a vazut-o nimeni din grupul nostru... penibil!
Am stat la gradini cam 1ora si dupa a mers la Castel. Toate exponatele erau perfect conservate, fiecare piesa de mobilier era intacta, nicio urma de rugina pe ele... fff bine intretinute! Aici mi-au placut baia imparatesei si tablourile cu mirese, expuse in a doua sala a muzeului, nu mai stiu sigur...
Dupa o jumatate de ora am plecat sa facem baie pe una din plajele din Balcik, dar malurile erau stancoase, iar in apa era plin de pietre, asa ca am plecat repede la autocar. Chiar langa parcare, era un bazar imens, in genul celor din Turcia, de unde am cumparat o gramada de suveniruri, te puteai si tocmi daca erai tare in gura si stiai engleza bineinteles!
Mi-a placut, dat nu as alege Balkic-ul pentru un sejur de 7 zile, datorita plajei nu prea placute...
Trimis de belissima in 29.05.10 22:59:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (belissima); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Gradina cu cactusi se afla cum intri in incinta principala a gradinii botanice in partea stanga si sunt sute de cactusi, dintre care poti nimeri si cactusi infloriti. Luni - pe 24 mai - am fost acolo si erau cactusi infloriti galbeni. O splendoare!
”prima oprire Palatul lui Sissi
ati ajuns in juma' de ora la Viena?! sau cumva l-ati vazut pe cel din insula Corfu? mama, ce autocar calumea!!!
nu de alta, dar castelul din Balcic a apartinut MS Reginei Maria a Romaniei, nu lui Sissi.
”nu as alege Balkic-ul pentru un sejur de 7 zile, datorita plajei nu prea placute...
esti a nu stiu cata persoana care vorbesti despre plaja din Balcic fara s-o cunosti (sa LE cunosti, mai bine zis, ca-s mai multe)... nu mi se pare corect, pentru ca totusi sunt frumoase si curate, bine organizate, nu suporta comparatie cu tigania din Mamaia, de pilda, dar unde se inghesuie o multime de oameni...
@corinne
”Gradina cu cactusi se afla cum intri in incinta principala a gradinii botanice in partea stanga
corect; doar ca peste iarna, acestia sunt scosi si dusi in sere. probabil vizita ei a fost cu cateva zile inainte ca oamenii sa-i repuna in gradina...
Da, scuzele mele pentru confuzia creata, nu prea retin numele... dragos, nu trebuia sa fii asa dur, oricine poate gresi. Si plajele, chiar le-am vazut, e drept doar 2, si alea erau pline de pietre si bolovani, nu exagerez, si nici nu exista o intrare in mare propriu-zisa. @corinne, mersi de informatie, daca mai ajung pe acolo stiu unde sa ma duc!
@ mirelutza, crede-ma, nu am fost dur. glumet doar.
cat despre plaje, eu o tin pe-a mea: click aici, poza mea, dar si click aici, poza ta, din alt unghi. aia nu e chiar o plaja mica (mai ales daca tii cont de cat de mare este numarul de oaspeti ai statiunii); iar click aici poti sa spui ca nu exista "intrare in mare propriu-zisa"?!? sau ca sunt "bolovani" (ori te referi cumva la cei care fac plaja?)
Ma "cheama" @belissima, nu mirelutza si nu stiu la ce plaja ai fost tu, dar cea vazuta de mine era groaznica. Imi pare rau ca nu am poze sa dovedesc asta, dar asta e... bolovani erau si unii oameni, asa e, dar eu ziceam de bolovanii reali, din apa!
asta e; m-am lasat furat de val... cu gandul la autoarea celei de-a doua poze data drept exemplu mai sus. dau un mielut cand ne-om intalni. ca si eu am unul de primit de la altcineva de pe aici.
dar 'faptele' raman: in ultima poza ce ti-am dat-o spre exemplu este plaja din dreptul hotelului Helios (are si acel review o poza care poate demonstra spusele mele, plus chiar si descrierea colegului). plaja este cunoscuta in general (cum am mai spus) ca plaja de "la silozuri". este doar cu nisip.
o privire pe google maps poate de asemeni sa fie edificatoare: vazute din satelit, toate plajele cu pietre pe fundul apei au o culoare ultramarin/bleumarin, pe cand cele cu nisip sunt galben-verzui deschis.
Observ ca aveti ceva de impartit voi doi dar va las in pace.
Asa cum este si titlul se cheama o zi in Balcic si vreau sa spun ca este frumos sa vezi castelul REGINEI MARIA a ROMANIEI, se crede ca aici este depusa inima reginei. Gradinile sunt ceva de vis si asa cum ziceai si cascada este super. o sa pun ceva poze sa le vada toata lumea.
Regina Maria si-a exprimat dorinta ca inima ei sa fie inmormantata la Balcic, din pacate dupa 1940 cand Romania a pierdut Cadrilaterul, Principesa Ileana a ordonat ca aceasta sa fie adusa la Castelul Bran, in prezent se afla la Muzeul National de Istorie din Bucuresti, dar nu este accesibila publicului, se fac inca presiuni ca aceasta sa fie inapoiata la Bran acolo unde cred ca este locul ei de drept!
Multumesc de informatii.Eu asa am inteles de la ghid atunci cand am vizitat.Ma bucur sa aflu atatea lucruri noi.
- Aug.2023 Plimbare pe faleză și prin Balcic — scris în 03.09.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Nu dați banii pe prostii, luați dulciuri la copii! ????– Sweet Plus+ Factory Outlet — scris în 07.08.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 2023- Paşte la Balcic — scris în 22.04.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 La pomul laudat... — scris în 08.08.19 de lucian1978 din CRAIOVA - nu recomandă
- Jul.2019 Faleza și plajele din Balcic — scris în 29.07.19 de malganis din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Sfârșit de vară la Balcik și Albena — scris în 13.09.18 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Balcic – restaurante si plaja in septembrie — scris în 14.09.17 de relu mihai din BUCUREşTI - RECOMANDĂ