ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.11.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: bucuresti
    ÎNSCRIS: 26.08.11
    STATUS: PARTENER
    DATE SEJUR
    JUL-2010
    DURATA: 1 zile
    familie cu copii
    1 AD. + 1 COPII -- v: 6

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    98.75%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 4 MIN

    Nemo, centrul de stiinta pentru copii

    Ilustrație video-muzicală
    Cristina D'Avena - Peter Pan
    TIPĂREȘTE

    Nemo, centrul de stiinta pentru copii

    01.11.2011

    Am fost la Amsterdam cu fiul meu cel mic.

    Avea 6 ani.

    Pentru a putea sa-l port dupa mine pretutindeni, fara comentarii, trebuia sa gasesc cateva lucruri care sa il pasioneze si pe el, asa incat, acesta a fost primul aspect care m-a interesat despre Amsterdam: ce putea oferi unui copil. Am gasit multe optiuni, dintre care una a fost centrul de stiinta pentru copii, Nemo.

    Muzeul se afla in apropierea Garii Centrale din Amsterdam, la adresa Oosterdok 2,1011 VX Amsterdam. Este imposibil sa nu il remarci! Nemo este printre cele mai bune muzee, dedicate copiilor, din lume. Forma muzeului atrage privirile inca de departe, reprezentand o nava. Nici numele nu este mai prejos, caci asa cum capitanul Nemo cutreiera marile si oceanele, asa copiii cutreiera cele 5 etaje ale cladirii in cautarea raspunsurilor la miile de intrebari care ii framanta. Si stiti cat de multe intrebari ii framanta!! ooo… nici acum inca nu sunt sigura ca stiu!

    Cladirea este futurista, de un verde turcoaz si se afla, evident, langa mare, fiind situata deasupra tumelului IJ. Tunelul este strabatut zilnic de zeci de mii de masini care intra si ies din Amsterdam. Numai cand ma gandesc cata greutatae apasa asupra tunelului…. Incep sa imi pun si eu intrebari! Dar haideti sa aflam raspunsurile!

    Ca sa ajungi la muzeu, trebuie sa strabati un cheu lung. Pe marginea cheiului, o corabie adevarata, viu colorata, se afla acostata pe partea stanga, fiind un punct de atractie pentru cei mici. Chiar in fata intrarii, o moara de apa se invarteste entuziasmandu-i atat pe cei mici cat si pe cei mari. Bineinteles ca la bilete este coada, de aceea va sfatuiesc sa evitati sambata si duminica.

    La parter, pe langa casa de bilete, este un magazin cu suveniruri si tot felul de jocuri tehnice, de constructie, carti si tot felul de alte chestii care atrag copiii... si parintii ! Primul etaj al cladirii se ocupa de corpul omenesc. In imagini si sunete copilului ii sunt explicate pe intelesul sau cum s-a format celula si corpul omenesc. Totul este interactiv, ceea ce place si copiilor, dar sa vedeti ce place adultilor! N-ai cum sa nu intri in joc!!

    Etajul al doilea se ocupa de apa si ciclul apei in natura. La etajul al treilea sunt tot felul de mici laboratoare in care cei mici pot experimenta diverse fenomene.

    Credeti-ma, este ceva atat de interesant si de spectaculos incat nici adultii nu stau de-o parte. Al patrulea etaj se ocupa de creierul omenesc si de cele 5 simturi. Acolo sa vedeti chestii interesante! Iar la ultimul etaj este un bufet unde se poate servi masa si bea un suc. Tot aici se gaseste o terasa spectaculoara, in forma de amfiteatru, evident in trepte, situata fix pe acoperisul cladirii, de unde panorama asupra Amsterdamului este spectaculoasa si poate fi admirata stand jos, pe scaune. Cladirea nu are nicio fereastra. In interior lumina este adaptata fiecarei sectiuni in care te afli, totul fiind interactiv si in stransa legatura, evident, cu stiinta si tehnologia.

    Copiii (si adultii) sunt plimbati prin diferite ramurile ale stiintei: biologie, fizica, chimie, anatomie, etc si afla raspunsul la multe intrebari care mai de care! de ce suntem de culori diferite? de ce suntem de inaltimi diferite? cum ne creste barba si parul? de ce ne dor ochii cand privim la soare? cum se formeaza un fulger? cum se formeaza zapada? de ce ploua? si mii de alte intrebari la care copiii afla raspunsul. Toate acestea fac farmecul muzeului. Acolo poti afla de ce iti curge nasul iarna, de ce semeni cu mama si nu cu tata, de ce se aprinde becul… si cate si mai cate! Totul este pentru copii. Acestia trebuie sa atinga, sa vada, sa auda! Este interzis sa nu pui mana! Sunt multe locuri de joaca. Copiii sunt indemnati sa intre prin toate ungherele, sa se joace in definitiv.

    Copilul meu nu se mai dezlipea de locul baloanelor de sapun. Un patrat in care se afla o substanta ca un sapun lichid. Acolo copilul intra intr-un cerc, iar cineva ridica cercul in sus, cat poate de sus. In acest fel, copilul se trezea intr-un tub de sapun. Nu va spun ce incantare pe capul lor.

    Ecrane luminoae si cuburi, locuri in care se asculta muzica si camere obscure, vitrina cu pozitii de sex (aici am ramas praf… pentru ca era dedicata varsei de 12 ani) si multe multe altele!!

    Peste tot parintii erau invitati sa ia parte impreuna cu copiii la toate activitatile!

    Eu, va spun, este spectaculos! O zi intreaga poti petrece acolo fara sa iti dai seama cum trece timpul. Si asta se poate intamplam pentru 12.50 euro, iar pentru copiii pana in 3 ani intrarea este gratuita.

    Accesul in Nemo se poate face de marti pana duminica intre 10.00 – 17.00. Muzeul este inchis lunea, cu exceptia lunilor iunie si iulie si august, cand este deschis in fiecare zi. Pe 1 ianuarie, 13 aprilie, 30 aprilie, 1 iunie, 25 decembrie muzeul este inchis. Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul e-nemo.nl.

    Eu zic: daca ajungeti in Amsterdam, nu-l ocoliti pe Nemo!!


    [fb]
    ---
    Trimis de a.sr* in 01.11.11 21:38:27
    Validat / Publicat: 01.11.11 22:56:07
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în BENELUX

    VIZUALIZĂRI: 4379 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (a.sr*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 nemo, centru de stiinta pentru copii, ca un vapor care iese din mare
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 24 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    6 ecouri scrise, până acum

    webmaster15
    [01.11.11 22:15:27]
    »

    Mutat la rubrica "Excursie Amsterdam" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor.

    Marian Preda
    [02.11.11 08:01:30]
    »

    Buna @ a. sr!

    Eu unul n-am ocolit, rw-ul tau!

    Dupa OPERA anterioara, ma simteam curios sa mai aflu cate ceva, din impresiile tale.

    Din pacate, la noi nu se gasesc astfel de muzee sau locuri unde copii pot interactiona, sa fie educati sau informati prin aceasta metoda: joaca.

    Felicitari pentru rw si fotografii!

    VACANTE FRUMOASE!

    webmaster13
    [02.11.11 08:17:29]
    »

    Melodia atasata se poate schimba/sterge!

    webmaster
    [02.11.11 08:38:09]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

    a.sr*AUTOR REVIEW
    [02.11.11 19:41:48]
    »

    @Marian Preda:

    merci frumos si tie asemenea!

    a.sr*AUTOR REVIEW
    [02.11.11 19:45:00]
    »

    @webmaster13

    @webmaster

    multumiri!!!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    a.sr*, Marian Preda
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Amsterdam şi împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050537109375 sec
    ecranul dvs: 1 x 1