GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Citatul zilei: „Atunci când călătorești, gândește-te că o țară nu este făcută pentru ca tu să te simți confortabil în ea. Este făcută pentru confortul oamenilor ei” – Clifton Fadiman
Ultimul oraș din Algeria vizitat de mine, despre care o să vă povestesc în acest articol este orașul Tlemcen. Tlemcen, un oraș pitoresc din Algeria, ascunde comori istorice și naturale care așteaptă să fie descoperite. Acesta este situat aproape de granița cu Maroc la o altitudine de 800 de metri si are o populație de numai 160.000 de locuitori. În această călătorie fascinantă am vizitat și explorat trei destinații deosebit de semnificative ale orașului și anume Mechoir Palace, situl arheologic Mansura și misterioasele Peșteri Beni Ain.
Mechoir Palace este situat chiar in centrul orașului și din acest motiv acesta a fost primul obiectiv vizitat de noi aici. : Vizita în acest oraș a reprezentat o incursiune în luxul și istoria regală. După ce am achiziționat bilete de intrare am trecut pe sub o arcadă mare și am intrat în inima palatului.
Mechoir Palace reprezintă o bijuterie arhitectonică care aduce cu sine aura regală a istoriei algeriene. Palatul, construit în stilul arabo-andaluz ne-a surprins si deopotrivă ne-a încântat cu grădinile sale luxuriante și detaliile arhitecturale sofisticate. Ornamentele fine și mozaicurile colorate aduc la viață bogăția culturală și artistică a regiunii.
În interior, sălile îmbietoare păstrează amintirile vremurilor apuse, dezvăluind secretele unei epoci regale. Evident că am explorat apartamentele elegante, sălile de recepție grandioase și curțile pline de flori, simțindu-ne ca niște oaspeți privilegiați în timp. Chiar m-am așezat la un moment dat pe un divan de piatră și m-am simțit pentru o clipă ca un pașă!
Tot în interiorul castelului era și o mini expoziție cu haine ale nobililor din acele vremuri, pe care nu aveam cum să o ratăm. Costa ceva o rochie pe vremea aia!!! La final am făcut și niște poze pe post de rege și regină a Algeriei! ; -)
După vizita la acest palat am fost în piața centrală pentru a observa viața de zi cu zi a locuitorilor acestui oraș. Apoi am mers la masă la cel mai fain restaurant întâlnit de noi pe teritoriul Algeriei. Cei care nu au mers la masă, au ales să se plimbe într-un parc din apropiere foarte frumos.
Vizita noastră în acest oraș a continuat cu un sit arheologic. Înălțându-se printre ruine și evocând amintiri ale trecutului glorios, situl arheologic Mansura din Tlemcen, Algeria, păstrează vestigiile unei așezări medievale cu o istorie fascinantă și o importanță strategică.
Mansura a fost fondată în anul 1299 de către sultanul Abu Yaqub Yusuf al-Mansur al-Marini, ca un oraș militar strategic destinat să servească drept bază pentru campaniile militare din regiune. Orașul a fost construit într-o perioadă de înflorire a dinastiei Marini și a devenit o punte esențială între Africa de Nord și Andaluzia.
Zidurile orașului, construite din cărămizi și pământ bătut, au avut un scop defensiv evident. Porțile masive, cum ar fi Bab El-Khoukha, serveau ca intrări principale și erau fortificate pentru a rezista atacurilor.
O realizare deosebită a arhitecturii islamice, Moscheea Mansura era centrul vieții religioase și sociale. Ruinele acesteia dezvăluie arcade elegante și decorațiuni elaborate care încântă ochiul și evidențiază influența stilului arabo-andaluz.
În inima Mansurei, se găsea un palat regal grandios, care reflecta opulența și rafinamentul vremii. Desenele și ornamentele din jurul palatului atestă o perioadă în care cultura și arta islamică înfloreau.
Printre ruinele orașului se pot identifica structuri care au servit drept bazaruri și cartiere rezidențiale. Acestea oferă o imagine a vieții cotidiene și a activităților comerciale care animau orașul.
Mansura a cunoscut o perioadă de prosperitate până în secolul al XV-lea, când a început să decadă sub presiunea conflictelor și schimbărilor politice. În cele din urmă, orașul a fost abandonat și a căzut în ruină. Rămășițele sale au fost redescoperite în secolul al XX-lea, iar procesul de restaurare și conservare continuă și în prezent.
Situl arheologic Mansura Tlemcen nu doar că ilustrează măiestria arhitecturală a perioadei medievale, ci oferă și o fereastră spre istoria complexă a regiunii. Pentru noi mari iubitori de istorie, explorarea acestor ruine ne-a oferăito călătorie în timp și prilejul de a înțelege mai bine moștenirea culturală a Algeriei.
Mansura Tlemcen, cu rămășițele sale adânc ancorate în istorie, reprezintă o destinație captivantă pentru cei pasionați de arheologie și pentru oricine dorește să pătrundă în tainele unui oraș medieval plin de mister și semnificație. Una peste alta a fost o vizită interesantă, iar de sus se vedea o priveliște deosebită asupra orașuluil
Ultima oprire a călătoriei noastre ne-a purtat în inima naturii, către Pesterile Beni Ain. Aici am avut un mic incident, aveam un ghid micuț foarte inimos care s-a certat preț de vreun sfert de oră cu parcagii din zonă, de mai era puțin să se ia la bătaie. Chiar eram un pic în alertă. Până la urmă s-au înțeles. Până la peșteri erau o mulțime de tarabe și o mulțime de comercianți ce videau suveniruri de tot felul. Cum era aproape de ora de închidere eram cam singurii mușterii prin zonă.
Acest complex de peșteri impresionante oferă o incursiune într-un univers subteran cu forme de stalactite și stalagmite fascinante. Intrarea în peșteri dezvăluie o lume misterioasă, unde jocurile de lumină accentuează frumusețea naturală a acestui loc unic. Chiar este amenajată și decorată cu mult num gust această peșteră.
Cu pasiunea pentru explorare am descoperit galeriile întunecate, am ascultat șoaptele pământului și am admirat formațiunile stâncoase care au fost sculptate de-a lungul mileniilor de mama natură. În tihnă, peșterile Beni Ain ne invită să reflectăm asupra tainelor naturii și asupra conexiunii dintre om și mediul înconjurător.
Concluzie: Călătoria noastră prin Tlemcen ne-a purtat prin meandrele unei istorii fascinante și ne-a oferit ocazia de a contempla frumusețea naturală în peșterile sale adânci. De la opulența regală a Mechoir Palace, la istoria reprezentată la Mansura și misterul subteran al Pesterilor Beni Ain, această călătorie rămâne o amintire vie a diversității culturale și naturale din această parte a Algeriei, o călătorie care m-a uns efectiv la suflet.
Algeria este ca un diamant pur, neșlefuit, care abia așteaptă să fie descoperit, să fie pus în valoare. Gata am terminat cu Algeria, se pregătește Tunisia!
Trimis de robert in 20.11.23 10:40:18
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@robert: Frumoase haine aveau nobilii. Iți stătea bine cu rochie
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2023 Trei zile printre tuaregi — scris în 27.10.23 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2023 Istorie pe viu [Mausoleul Mauritaniei - situl Roman Tipaza - situl roman Djemila] — scris în 22.10.23 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2023 Povești din trecut. Situl roman Timgad — scris în 31.08.23 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2023 Algeria o țară absolut senzațională — scris în 23.06.23 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2008 Alger - orasul alb-albastru! — scris în 17.10.11 de alinaro din VALLADOLID - RECOMANDĂ
- Aug.2007 Un deja-vous, visand la paradisul Africii de Nord — scris în 27.03.10 de TIKIM din ROMANIA - RECOMANDĂ