ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.08.2012
DE rora
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Câmpina
ÎNSCRIS: 24.08.09
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 1 zile
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Excursie Alanya

TIPĂREȘTE

Pe 2 august 2012 am fost intr-o excursie de o zi in Alanya. Am plecat de la hotel la 9,30 si ne-am intors la ora 17,30.

Excursia a costat 50 euro /pers si a cuprins:

1-turul orasului

2-vizitarea cetatatii Alanyei

3-vizitarea pesterii Plangatoare

4-shopping la un magazin de textile

5-masa la un restaurant

6-croaziera

Excursia a inceput prin luarea noastra de la hotel cu un microbuz. Am fost dusi intr-un alt loc de unde ne-a preluat un autocar cu turisti romani de la alte hoteluri din Alanya.

1-2. Prima parte a inclus turul orasului si urcarea pana la Cetatea unde Cleopatra si-a petrecut cativa ani. Aici ghidul nostru-Viktoria ne-a insotit pana la o zona umbrita unde ne-a explicat ce vom vedea si care este legenda.

La intrare se afla inchisoarea in care Cleopatra iri tinea admiratorii timp de 3 zile si 3 nopti fara mancare si apa, dupa care ii supunea unei incercari: arucarea unor pietricle in mare. Incercarea pare foarte simpla, dar din pacate putini o treceau., deoarece ei erau slabiti si in zona exista curenti care deviaza caderea pietricelelor.

O platforma ingradita reprezinta locul de unde Cleopatra isi arunca admiratorii, dupa cele 3 zile si 3 nopti. Cine reusea sa arunce pietrele in apa era salvat, dar cine nu, era ucis.

De sus am facut minunate fotografii, observand si acea pacla alba de care ne-au amintit Viktoria di Dorin.

3-La poalele muntilor Taurus se afla Pestera Plangatoare, Damlatas, de fapt denumirea exacta este a” Picaturii care curge”, deoarece intr-o anumita zona exista stalactite care “plang”permanent.

Temperatura in interior este constanta tot timpul anului-23-24 grade.

Se pot face fotografii si se poate filma. Se stie ca pestera are puteri tamaduitoare pentru astm si alte afectiuni respiratorii. Se pare ca dateaza de peste 20.000 de ani. Ea a fost descoperita dintr-o intamplare si a fost amenajata pentru turisti destul de tarziu.

Langa cetate se afla plaja Cleopatrei, intr-un golf cu ape limpezi unde inota Cleopatra.

4-shoppyng la magazinul de textile, cu preturi dublate si “reducerea” de 50% pentru turistii romani…Se stie ca magazinele unde sunt dusi turisti (cel putin cei romani) au preturi foarte mari la care sigur li se face “favoarea” unei reduceri substantiale.

5-masa la restaurant a inclus ciorba si pui sau peste; trebuia ca in autocar fiind sa optam pentru pui sau peste la felul 2; apoi pepene rosu si galben; apa si alte bauturi contra cost. Ni s-a spus ca portiile nu sunt foarte mari si ca s-ar putea sa ne ridicam de la masa usor infometati. Nu a fost asa, portiile fiind suficiente.

La masa fiind am tot comentat ca o familie numeroasa nu a incaput la masa organizata special pentru noi care avea locurile limitate si s-a asezat la alta. Initial patronul nu vroia sa-i lase acolo, dar la insistentele ghidului a acceptat.

In urma comantariilor ne-am imprietenit cu o familie din Timisoara cu care am stat si pe vas.

6-Croaziera s-a facut cu un vas cu 3 punti: prima-linistita, a doua unde se organizau diverse concursuri si a treia unde se putea face plaja si baie in piscina.

Am avurt o rezerva in ceea ce priveste capacitatea de ocupare a vasului, deoarece am mai fost si in Grecia intr-o croaziera si vasul era arhi plin.

Acum ni s-a spus ca va fi lejer, dar pana nu am vazut nu am crezut. Nu eram singurii turisti pe vas, capacitatea lui fiind de 500 persoane, dar am fost aprox. 350-400.

Majoritatea turistilor au ramas pe puntea doi, insa noi si proapspetii prieteni ne-am “cazat” pe puntea unu. De acolo am fost insa pe toate celelalte, vazand si facand fotografii.

Cand ne aflam cu totii pe puntea 3 si priveam cum erau hraniti pestii cu paine, asa zisii pirania (in realitate niste pestisori mici si inofensivi), s-a intamplat ca vasul sa se incline usor pe partea unde sta toata lumea, dar noi nu ne-am dat seama fiind prea preocupati de pesti. Atunci capitanul ne-a transmis prin ghid ca pe partea opusa se vede o formatiune verde; parte din turisti s-au indreptat spre acea parte, iar ceilalti au ramas unde erau. Cineva a afirmat ca ar fi un crocodil. Razand capitanul i-a raspuns ca ar fi bine sa nu mai consume alcool-deoarece in acele mari nu exista crocodili si daca el a vazut... nu e bine, dar tuturor ne-a transmis ca ne multumeste ca am redresat nava.

In drumul pe mare am putut admira Turnul Rosu-reprezentativ pentru Alanya-construit din caramizi rosii si avnd o strauctura octogonala. Nu l-am vizitat dar am inteles ca are 5 nivele, fiecare adapostind altceva, primul fiind utilizat pentru expozitii.

Am vazut de asemenea 3 grote: a Indragostitilor –Asiklar Magarasi, Fosforlu Magarasi si Kizlar Magarasi. Se spune ca de pe marginea grotei Indragostitilor acestia sar tinandu-se de mana in apele limpezi. De la noi nu s-a deplasat nimeni acolo pentru a sari, asa ca s-a oferit sa ne arate un “pirat”, care ne astepta la marginea grotei.

Vasul a avut doua opriri in larg, pentru sarituri in mare si snorkeling. Cine vroia putea solicita vesta de salvare, pe care turcii o numesc “silicon”, iar pastilele contra raului de mare se numesc “viagra”…la ei.

Pe vas se putea servi contra cost inghetata -5 euro si porumb fiert la 2 euro.

Statul la masa si admirarea peisajului a fost un bun prilej de a intari prietenia cu noii nostril prieteni si schimbul de numere de telefon.

Langa port ne-am despartit de colegii cu care am fost in excursie si ne-am intors la hotelul nostru cu acelasi microbuz cu care am plecat.


[fb]
---
Trimis de rora in 12.08.12 20:14:04
Validat / Publicat: 12.08.12 22:44:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi, Istanbul, Bodrum
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6347 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rora); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Turnul Alb, vazut de pe vas.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12800 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

roraAUTOR REVIEW
[12.08.12 20:14:53]
»

Fotografiile... mai tarziu... din acelasi motiv)

webmaster
[12.08.12 22:43:59]
»

Mutat la rubrica "Descopera Alanya" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

dorgo
[13.08.12 08:20:59]
»

@rora... stiu ca Turcia e grozava, un fel de Grecie (peisaje) + Bulgarie (servicii), la un loc, dar mereu cand sunt gata-gata sa fac si eu un tur al ei, apare cate o oferta grozava in alta parte...

sanis*
[13.08.12 10:53:21]
»

Multumesc pt poveste: -) M-am uitat prin ghiduri. Se pare ca singurul loc legatd e numele Cleopatrei este... Side. Acolo e-a l-a intilnit pe Marc Antoniu si au avut si un feld e "luna de miere"... Nu apare niciunde ca ar fi trecut macar prin Alanya. Iar Fortareata este seldjucida, de oe la 1260. Desigur, agentii tursitici au nevoied e o poveste pe care sa o vinda tursitilor. Am vazut ca au dus-o pe Cleopatra si la Hierapolis (Pammukale) - daca tot aveau niste bai: -)

Se pare ca Alanya este o destinatie turstica mai putin interesanta decit altele - tot ghidurile spun acest lucru. Alanya este buna DOAR pt plaja. Dar, daca tot esti pe-acolo, sigur, e pacat sa nu vizitezi Centrul Vechi si Fortareata. Din Antalya? Parca nu - e mai biine sa se viziteze Thermerssos, Perge si Aspendos. Din Side? Mai bine Antalya si Perge/Aspendos. Cred ca excursiile costa cam tot atit: cca 50E de persoana.

O sa merg, totusi, la Alanya - pentru un sejur de o saptamina. Nu am mai fost, asa ca, what the heck?! Am vazut ca se pot gasi, in octombrie, cazari la 3* apartament cu piscina, AI, cu 40-50E/zi de familie (2 pers). Chiar mai ieftin decit la Mamaia, cu avion cu tot!

roraAUTOR REVIEW
[13.08.12 14:04:15]
»

@sanis-Nu e vina mea ca asta ni s-a povestit. Pe ghiduri nici nu m-am uitat pentru ca nu m-a interesat.

Am ales exact hotelul la care am stat pentru pozitionare si plaja proprie. Ca el a fost in Alanya este o intamplare. Putea sa fie oriunde, tot la el m-as fi dus.

Nu am scris review-ul pentru a face reclama Alanyei care, spre deosebire de multe alte zone ale Turciei -nu are prea multe de oferit din punct de vedere turistic, in afara de plaja. Acest review il completeaza pe cel despre hotelul Sunset Beach - la care am stat (vezi impresii) si daca tot am facut o excursie in Alanya m-am gandit ca este util sa spun de am vazut.

Octombrie e cam tarziu pentru plaja, chiar daca biletele sunt atat de ieftine. Dar la piscina merge.

In octombrie voi merge intr-o excursie de 7 zile pe Riviera turca asa ca voi avea mult mai multe de povestit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
roraAUTOR REVIEW
[13.08.12 14:14:32]
»

@dorgo-in ceea ce priveste serviciile, Turcia este mult peste Bulgaria si nu am cum sa nu afirm cu toata puterea acest lucru. Sunt de neegalat. Am avut parte de doua situatii in care turcii s-au comportat cum nu s-ar fi gandit macar, altii sa reactioneze (nu vreau sa incarc aici rubrica) si cum nu ar fi reactionat niciun patron de locatie din Romania.

Ca peisaje, fiecare tara are specificul ei. Asa cum am afirmat, am mai fost in Grecia, Egipt, Spania dar chiar nu pot sa compar nimic, nu pot sa afirm ca o tara este mai frumoasa decat alta.

Pentru a o vedea doar, este buna o excursie pe Riviera. Pentru plaja minim 7 zile. Noi mergem de obicei 10 ca sa simtim ca ne ajunge. Si tot am mai sta.

sanis*
[13.08.12 15:09:44]
»

@rora: Baie am facut in octombrie (dupa 22) in Grecia: -) Fara nicio problema!

Nu stiu ce inseamna "Riviera turca": -)

Am facut plaja in Turcia in mai (dupa 10) - e la fel de cald ca pe Litoralul romanesc in iunie-iulie. Este momentul perfect sa se viziteze Istanbul si Cappadocia (ba chiar, aprilie-mai e si mai bine!). Timpul perfect de plaja e mai-15 iunie si 15 septembrie-oct, desi unii zic (nu am verificat) ca se poate si la inceputul lui nov - cam pina pe 10-15 (care ar fi cam ca la noi prin 10-15 sept)

Romanii sunt invatati cu vacanta in iulie-august, mai ales ca au copiii in vacanta. Si e adevarat ca la noi adesea in iunie si sept e destul de rece... De aceea nu vom putea niciodata sa concuram cu Turcia si Grecia! Singura sansa a Litoralului romanesc nu sunt barurile/discotecile, nici sex-turismul - ci bazele de tratament la Eforie (N si S), Techirghiol si, mai scump, chiar si in hoteluri din Mangalia Nord (Mamaia e cam departe...) Din pacate, folosirea extensiva a namolului din lac va duce la distrugerea rapida a resursei...

Sa revin la Alanya. Nu inseamna ca nu e un loc care merita sa fie vizitata. Cind o sa merg acolo, o sa am mai multe de spus.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
roraAUTOR REVIEW
[13.08.12 15:47:28]
»

@sanis: Probabil am inteles eu gresit si am avut senzatia ca review-ul e inutil, ca in Alanya nu prea sunt multe de vazut...

Riviera turca/turceasca -asa cum am primit oferta pentru excursia din octombrie inseamna:

- Antalya- cu zona de coasta

-Myra-cu fascinantele orminte de piatra, morminte si sarcofage care dateaza din secolul al IV-lea i. Hr.

- Licia sau Lykia-cu croaziera din care se admira decorul de stuf din Dalyan, plaja Testoaselor-zona protejata, accesibila numai de pe mare

-Kusadasi-cu Ephefes-ul si bazilica Sf Ioan Evanghelistul

- Pamukkale-castelul de bumbac

Hierapolis- magnificul oras care a atins apogeul in epoca Imperiului Roman, cu ruinele templului lui Apollo, Teatrul Roman cu cele 50 de trepte de travertin

-minaretul Yivily-cel mai inalt minaret canelat din Antalya, turnul cu ceas de la Kalekapisi (Poarta Cetatii), cascada Karpuzkaldiran.

Sper ca ne-am lamurit acum, in toate privintele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
sanis*
[13.08.12 23:02:52]
»

@rora: OK, am inteles. Deci, se considera a fi "Riviera turceasca" zona dintre Antalya si Kusadasi (Efes). Probabil o sa fie pe vas de croaziera, cu oprire la Demre (Myra), Iztuzu Beach (poate cu barca pe riu prin delta la Dalyan) si stop final la Kusadasi. Inteleg ca de acolo se merge cu autobuzul la Pammukale (Hierapolis) si, probabil, revenit la Antalya. Si, probabil, avion Otopeni-Antalya-Otopeni. Da, interesanta excursie.

O observatie: spuneti "decorul de stuf din Dalyan, plaja Testoaselor-zona protejata, accesibila numai de pe mare". Plaja Iztuzu e lunga de cca 7 km. Este accesibila din Dalyan, la cele doua capete: cel estic, cu dolmusul (cca 25 min) si cel vestic (unde e delta), cu barci-dolmus, pe riu (cca 30 min). E drept, multi turisti vin cu vasul - din Marmaris, de obicei, excursie de o zi. Dalyan este o destinatie in sine, o sa va placa (daca mergeti pina in sat) !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
roraAUTOR REVIEW
[14.08.12 04:15:03]
»

@sanis: excursia se va face in mare parte cu autocarul-incepand de la aeroportul din Antalya. O singura zi din cele 8 este de croaziera. Mai mult decat am scris nu stiu. Prezentarea pe care am trecut-o este in pliantul excursiei. Se sta cate 2 zile doar in Kusadasi si Pammukale, in rest-cate o zi, cu cazare la hoteluri. Mai multe voi putea povesti doar dupa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
sanis*
[14.08.12 21:32:26]
»

@rora: Da, nu are rost sa ne dam cu presupusul. Mi-am permis sa scriu precedentul ecou pt ca am trecut prin acele locuri. Se poate merge cu autocarul roata, de la Antalya la Demre (Myra) si apoi Fethiye. Sau poate dormiti in Demre si luati de acolo vasul. Mai incurcata este chestia cu Dalyan. Ori mergeti la Dalyan cu autocarul si coboriti la plaja cu barca, prin delta, ori mergeti de la Demre sau Fethiye cu vasul sa vizitati plaja. Dar nu ai amintit de Marmaris - si atunci ce face vasul? Se intorce la Fethiye, cale de 2 ore? Ori, se duce pina la Kusadasi? Ma rog, o sa vezi si o sa ne povestesti: -)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
roraAUTOR REVIEW
[14.08.12 22:38:27]
»

@sanis: Exact: vom trai si vom vedea. Nu imi fac asemenea probleme, nici nu am stat sa copiez pliantul excursiei. Oricum, nu se ajunge in Marmaris. Cert este ca va fi fumos si interesant si voi avea si eu ce povesti. Restul... e tacere...

roraAUTOR REVIEW
[25.11.12 11:15:29]
»

@admin: asa cum am promis as vrea sa scriu reviewul privind excursia pe Riviera turca, dar nu stiu unde sa-l incadrez, deoarece a inclus si cazari la 5 hoteluri, despre care nu pot sa nu vorbesc. Il includ la "excursii" dar vorbesc si despre cazari?

Admin
[25.11.12 11:33:38]
»

@rora: nu amesteca te rog recomandările DE CAZARE cu cele de călătorie. Deasemenea, NU e bine să scrii recomandările de cazare "la grămadă"; într-un singur articol - nu va ști nimeni la CE (la care hotel, de exemplu) se vor referi notele pe care le vei acorda...

Eu aș face așa:

1) Aș povesti despre excursie, pe larg, într-o rubrică de călătorie (vezi care e cea mai potrivită) într-un articol separat. Aș aminti aici, în treacăt, hotelurile la care am stat (pe scurt!)

2) Aș iniția alte 5 articole (sau măcar miniarticole) cu recomandări (și note!) "de cazare" - câte unul pentru fiecare hotel în parte.

Dacă unul sau mai multe dintre hotelurile la care ai stat nu are încă rubrica sa pe site - aceasta se poate crea în cel mult 1 minut.

Dacă ai nevoie de ajutor sau info, instrucțiuni adiționale - scrie-ne (sau scrie-mi, pe privat)

roraAUTOR REVIEW
[25.11.12 11:42:35]
»

@Admin: Multumesc, asa voi proceda.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, rora, sanis*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Alanya:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062783002853394 sec
    ecranul dvs: 1 x 1