Deoarece anul acesta am ales ca destinatie de pe riviera turceasca Alanya, am spus ca ar fi pacat sa nu o si vizitam si sa aflam cat mai multe despre ea. Asa ca am ales (de la agentia de turism care ne-a adus la hotel) Alanya Tour-o zi "istorica si distractiva", dupa cum ne-a spus si ghidul.
La ora 8:30 a venit autocarul si in 30 de minute am si ajuns in port, unde ne-a asteptat cel mai mare catamaran turistic-Starcraft(pe 3 nivele) si 2 ore de plimbare pe Mediterana. In aceste 2 ore am facut 2 opriri pentru a intra in mare, am vazut 2 pesteri: Pestera Indragostitilor si Piratilor si am admirat peisajul Alanyei (Turnul Rosu, ruinele cetatii). Pe vapor a fost tot timpul o echipa de animatori, muzica, concursuri si o petrecere cu spuma.
Partea istorica a turului a constat in vizitarea cetatii Alanya, cetatea pe care, după legendă, Marc Antoniu ar fi oferit-o reginei Cleopatra, ca dar de nuntă. Datorita Cleopatrei Alanya dispune de niste plaje cu nisip fin aramiu adus cu vapoarele din Egipt; desi in apropiere plajele sunt majoritatea cu pietre.
Tot in acest tur am vizitat si o pestera "vindecatoare de astm"; calatoria s-a incheiat bineinteles intr-un bazar de unde am putut procura prosoape, dulciuri, cosmetice etc...
Trimis de ailynuka in 19.09.11 20:49:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ailynuka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poti sa ne spui si cat a costat excursia? Autocarul v-a adus inapoi la hotel? Multumesc
Excursia a costat 35Euro/persoana pret in care a intrat bineinteles transportul (hotel-port Alanya-apoi cu autocarul pana la cetatea Alanya-inapoi la hotel),plimbarea cu vaporul,biletele la cetate si pestera si un sandwich intr-un local de pe drumul spre Alanya.
- Sep.2021 2 nopți în Alanya — scris în 06.12.21 de webSorin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Plimbare prin Alanya — scris în 22.12.19 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 La Turnul Roșu — scris în 09.08.19 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Alanya Tour - Pirații — scris în 30.07.19 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Alanya Tour - Râul Dim Çayı și Oba — scris în 13.07.19 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Alanya Tour — Cetatea — scris în 28.06.19 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Plaja Cleopatra — scris în 25.08.18 de rudy din BUCURESTI - RECOMANDĂ