GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Acest review vine in continuarea celui dedicat cazarii, la vila Natasa House, in care ne-am petrecut vacanta pe insula.
Agios Gordios este situat pe coasta vestica a insulei, mai jos de Paleokastritsa si la aproximativ 15-16 km de Corfu Town.
Pentru a ajunge in statiune din portul din Kerkyra la coborarea de pe ferry, dupa iesirea din port se face dreapta si apoi tot inainte pana la intersectia in care isi face aparitia indicatorul catre aeroport. Se face stanga dupa indicator, urmand drumul catre aeroport. Se merge in continuare pana la prima aparitie a indicatorului catre Pelekas spre dreapta. O buna bucata de drum se urmeaza indicatoarele catre Pelekas pana cand se ajunge la o intersectie mai marisoara unde indicatoarele arata: Glyfada si Pelekas inainte, Paleokastritsa deapta si Sinarades si Agios Gordios stanga. De aici exista posibilitatea de a merge catre Sinarades, pe drum aparand apoi si indicatoare catre Agios Gordios. Exista insa si o alta varianta mult mai buna pe care am descoperit-o abia a doua oara cand am parcurs drumul. Se poate evita intrarea in Sinarades (din cauza ca aici drumurile sunt foarte inguste si incomode) daca in loc de urmarea indicatorului se merge inainte. Drumul prin sat face practic o bucla si iese undeva mai sus, acolo ajungand si drumul care merge inainte.
Inainte de a ajunge in Agios Gordios veti observa un loc unde se poate opri masina langa sosea; opriti si priviti in jos, veti avea aici o panorama extraordinara peste intregul Agios Gordios.
Apoi drumul incepe sa coboare si sa apara rand pe rand vilele situate cel mai sus pe munte.
Statiunea consta intr-o strada principala ce coboara de pe munte pana langa plaja. Cu cat drumul coboara mai mult catre plaja locul vilelor si hotelurilor de la strada este luat de tot mai multe magazine, terase, baruri. Aici vilele se intind in spatele acestora, la ele ajungandu-se pe langa magazine si terase, pe carari inguste.
Undeva sus se mai ramifica o alta strada foarte abrupta catre alte vile printre care si Sea Breeze si Steven's on the Hill.
In statiune exista cam tot ce este necesar: baruri, terase, taverne din belsug, mini marketuri, magazine de suveniruri, o agentie pentru excursii si inchirieri masini, o alta agentie pentru inchirieri masini, ATV-uri. Aici am intrebat si un ATV costa 30 EURO pentru o zi. Farmacie nu exista, cea mai apropiata se afla in Sinarades (aproximativ 3 km distanta).
Pentru cei veniti cu masina, dupa cum am spus si in review-ul anterior exista mai multe posibilitati de parcare: o parcare gratuita langa plaja de vreo 10 locuri, aglomerata insa si aporape imposibil de gasit un loc in plin sezon, o parcare cu plata situata tot langa plaja, pret 4 EURO/zi si parcarea publica a statiunii. Pentru cei cazati aici aceasta este cea mai buna varianta, pentru cei veniti pentru o vizita doar si pe care nu ii deranjeaza sa plateasca cei 4 EURO, se gasesc locuri in parcarea privata.
In parcarea cu plata se ajunge pe drumul abrupt de langa Taverna Sebastian, urmand indicatorul catre Sea Breeze. In aceasta parcare se gasesc locuri, insa este acoperita de un strat gros de praf iar masina se va murdari imediat. Drumul pana la aceasta parcare este abrupt si uneori foarte ingust. Fara masina se poate ajunge la parcare pe mai multe drumuri, pe langa magazine si vile. Cu masina insa nu exista decat o singura varianta, cea mentionata anterior.
In ceea ce priveste supermaketurile si cumparaturile preturile sunt decente. Exista unul foarte aproape de plja si apoi alte cateva in sus, pana la supermarketul Spyros, cam ultimul daca am retinut bine.
Ca si preturi orientative pe la supermarketuri: apa plata 1.5 L - 0.6 - 0.8 EURO, bere Amstel la cutie - 1 EURO, inghetata 1.5 - 2.5 EURO in functie de sortiment (foarte multa Algida), ciocolata, biscuiti - in jur de 1.5 EUR, pateuri si gogosi - 1 - 2.5 EURO, suc la cutie - 0.8 EURO, suc la sticla 0.5 L - 1 EUR, suc 1.5 L - 1.8 EUR. La cofetaria Kalimera, situata langa supermarketul Spyros (prorpietara este aceeasi aici si la vila in care ne-am cazat noi) prajituri si cornuri se pot cumpara cu 2-4 EURO.
De la terasele de pe plaja se pot lua pentru pe plaja Frappe cu 2 EURO si Milkshake-uri cu 3.5 EURO (foarte bune, facute cu inghetata Cart d'Or).
Marea majoritate a teraselor ofera posibilitatea "Take Away". Astfel se pot lua la pachet pentru a fi consumate pe plaja diverse sandwich-uri si mai ales Gyros, foarte bun, care pentru noi a reprezentat masa de pranz luata pe plaja sau in miscare. In mai toate locurile Pita Gyros-ul costa 2.5 EURO; in unele parti la 3.5-4 EURO exista si varianta mai mare dar pentru mine cel normal a fost suficient.
Si acum despre plaja; din pacate pot spune ca acest aspect a reprezentat marea mea dezamagire in aceasta statiune. Plaja este cu nisip, insa si cu pietre, chiar bolovani, facand intrarea in apa foarte dificila. In partea stanga pietrele erau mult mai putine insa in ultimele zile valurile mari au adus si aici foarte multe. Am trecut peste acest aspect si cu 7-8 EURO ne-am cumparat papucei pentru intrat in apa.
Insa cu adevarat deranjant a fost faptul ca plaja era foarte murdara. Cand plaja se mai aglomera, mizeria nu se mai vedea atat de rau insa imaginea de dimineata cand plaja era libera era destul de dezolanta. Nisipul este plin de mucuri de tigara plus alte gunoaie mai mici, la care se dauga si ceva pahare goale, paie si chiar recipiente goale de lotiune de plaja. Din pacate nu am vazut pe nimeni facand curat iar plaja a aratat la fel pe toata perioada sejurului, de dimineata pana seara.
Plaja nu este foarte mare, destul de lunguta totusi, si este ocupata in proportie destul de mare de sezlonguri dar se gaseste loc si pentru cearsaf destul de usor. In partea dreapta exista sezlonguri la pretul de 6 EUR (2 sezlonguri si o umbrela). Exista si sezlonguri ce apartin teraselor de langa. Pe acestea se poate sta facand consumatie din respectivele locuri. Din pacate nici aceste zone nu sunt foarte curate, desi fiecare 2 sezlonguri sunt insotite de cos de gunoi si scrumiera.
Undeva, aproximativ pe la jumatatea plajei, exista un teren de volei pe plaja. Langa el si in fata lui spre mare plaja este libera pentru stat direct pe nisip.
In partea stanga a plajei exista o zona maloasa, cu un miros destul de neplacut, deci nu incercati sa va apropiati prea mult de acea zona a plajei.
Apa este limpede dar plina de niste impuritati, ca un fel de foite subtiri. Acestea le-am observat doar aici; am fost si la plajele apropiate Pelekas si Glyfada si nu erau, apa era mult mai curata. Nu am depistat de unde provin, poate de la acea zona maloasa. Ca si temperatura, apa a fost foarte placuta si linistita la inceput, in ultimele 3 zile valurile au inceput sa fie destul de mari si apa a devenit foarte rece.
Intrarea in apa este destul de brusca, se adanceste treptat dar repede.
Langa plaja exista dusuri, una sau doua cabine de schimb si cos de gunoi spre care multi se pare ca nu prea gaseau drumul.
Lasand la o parte toate acestea, privelistea este foarte frumoasa, muntii in spate coborand catre plaja si marea in fata.
Prin pozitia sa, statiunea nu beneficiaza de rasaritul soarelui deasupra marii. Acesta apare de peste munti abia dupa ora 8 si isi face simtita prezenta. Apusurile sunt insa extraordinare, se poate sta pe plaja pana tarziu. De multe ori am stat pana la 20:30 - 21:00 cand soarele a apus complet.
Pe plaja se pot inchiria si ceva ambarcatiuni, mai mult hidrobiciclete am vazut, probabil la pretul de 10-15 EURO/ ora ca peste tot.
In statiune sunt destul de multi romani, i-am vazut si la plimbare dar mai ales pe plaja, si multi italieni. Italienii i-am intalnit de fapt in numar mare peste tot pe unde am fost pe insula si am vazut foarte multe masini cu numar de Italia. Nu am nimic cu ei dar sincer mi s-au parut destul de necivilizati si galagiosi iar in trafic nu mai spun.
In ceea ce priveste mancarea, aici asteptarile tuturor au fost depasite. In fiecare seara am luat masa la terasele din Agios Gordios si tot ce am mancat a fost foarte bun. Cel mai mult ne-a placut la terasa Thalassa si desi am mai incercat si altele si ne-a placut peste tot, la Thalassa am revenit.
Aceasta este situata in partea stanga, dupa intrarea pe plaja, printre ultimele terase. Atmosfera este placuta si relaxanta, cei de acolo foarte draguti. Am mai incercat si Sea Breeze, tot langa plaja, si Taverna Sebastian situata mai sus.
Sea Breeze este mai aglomerata si putin mai scumpa, Sebastian mult mai traditionala si familiara. Aici se canta muzica greceasca iar terasa este acoperita cu vita de vie plina de ciorchini de struguri. Comanda a venit destul de greu, am asteptat ceva pana cand am mancat. Nota nu vine clasic, ci la sfarsit o doamna mai in varsta care canta impreuna cu ceilalti, intra in vorba cu toti si pare destul de importanta pe acolo, se aseaza la masa si incepe sa calculeze. Atmosfera la aceasta taverna este mai autentica decat la celelalte.
La Thalassa si la Sea Breeze am primit aperitive inainte de masa, paine, unt, humus care pe nota finala au reprezentat 3.5 - 4 EURO pt 4 persoane. Banuiesc ca se puteau refuza dar pe noi nu ne-au deranjat. La Sebastian nu se aduc, doar paine si te intreaba inainte, daca vrei aduc, daca nu, nu. La Thalassa o data cu nota vine si o farfurie cu pepene rosu din partea casei.
Ce mi-a placut este ca peste tot la plecare, angajatii indiferent ce treaba aveau faceau cu mana si isi luau la revedere in cor.
Diferentele de pret intre terase nu sunt foarte mari; am notat ceva preturi de la Thalassa pentru ca am revenit mai des dar si celelalte tot pe acolo se situeaza: salate aperitiv 3.7 - 5.7 EURO, salate ca fel de mancare in sine 6 - 7 EURO, feluri traditionale 6.7 - 9 EURO, gratare in jur de 7.5 EURO pana la 13-14 EURO un platou mix grilles, platouri pentru 2 persoane (mix grilled, fructe de mare, traditional grecesc) 25-28 EURO, diverse fripturi de porc 10-15 EURO, peste si fructe de mare in jur de 10 EURO, paste 6-9 EURO, pizza 6.7 - 8 EURO, bere 2-3 EURO Mythos la halba, in functie de cantitate, bere la sticla 2. 5-3 EURO, apa 1.5L 1 - 1.5 EURO, suc 2 - 2.5 EURO, vinul casei la carafa de 1L 8 EURO si carafa de 0.5L 4.5 EURO (alb, roze sau rosu).
Eu am incercat mai ales felurile traditionale si mancarea pe baza de fructe de mare. Portiile sunt generoase, fripturile includ in pret si garnitura. Cam tot ce am mancat mi-a placut, in mod deosebit musacaua (cu cartofi si vinete) si caracatita la gratar.
Statiunea nu ofera prea multe locuri de plimbare dar dupa mesele de seara copioase o urcare in sus catre munte este buna pentru eliminarea caloriilor, pentru cine mai are putere.
Ca o concluzie statiunea este draguta, atmosfera frumoasa insa din pacate, cel putin in perioada in care am fost eu acolo, plaja a reprezentat un mare minus.
Trimis de pink_gabi* in 24.08.10 17:05:04
- A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pink_gabi*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Multumesc frumos pentru detalii, am observat si eu anul trecut niste pietre in apa dar am crezut ca e o intamplare, oricum noi avem sosoni pro, dar nu prea ma incanta sa-i folosesc.
In rest sper sa fie bine, noi oricum circulam foarte mult si aici mai stam din greseala numai seara la un asfintit sau o masa la Thalasa sau in alte parti, dar prietenii cu care mergem sunt mai linistiti si vor adihna in concediu, stiti vorba aia, ca de odihnit te odihnesti la sfasit, cat traiesti trebuie sa fii nervos si viu!
Superbe pozele cu apusul de soare!
Si mi-ai facut o pofta de fructe de mare... Cand am fost in Corfu mi-aduc aminte ca am mancat cele mai multe fructe de mare dintre toate insulele grecesti vizitate de mine .
Felicitari pentru impresiile postate!
gabitza pink m-ai bagat in "boala" cu pozele si review-ul dar... in poza 6 e un "piciorus" de caracatitza? ... &%@^%# ventuzele alea as avea tot timpul impresia ca mi se aseaza pe amigdale ca niste caciulitze...
@Mirelutza, asa credeam si eu pana cand odata n-am mai putut de curiozitate, am gustat un pic si am vazut ca are gust foarte bun si nu nici o problema. Mai nasol e prin Asia, unde se manaca de vii, bietele creaturi si acolo chiar ti se lipeste o ventuza doua pe esofag in jos...
Mirelutza, a fost prima data cand am mancat caracatita si eram chitita pe asta. Si chiar a fost foarte buna si nu m-am multumit sa mananc doar o data, mi-am luat si a doua oara. Ventuzele se mananca si ele si au acelasi gust si consistenta cu restul tentaculului.
va multumesc ionescunic si pink de incurajare ....; trebuie s-o fac si pe asta macar o data .....nu ? inchid ochii , ma apuc de nas si ma gandesc la ceafa de porc la gratar.....Imi plac provocarile culinare ; ador mancarea chinezeasca si vietnameza dar fara fructe de mare in ele ; cand ajung insa in grecia comand ceva cu toate "jivinele" marine comestibile si vad eu ce se intampla mai departe.....; o zi faina.
Caracatita o sa-ti placa o sa vezi, aduce a carnita, nu este atat de cauciucata ca si calamarul si nici gust de peste nu prea are.
Mutat, la reorganizare, in rubrica "Descopera Agios Gordios" (deja existenta pe site)
--
Si acest articol a fost selectat ca MiniGhid AmfostAcolo pentru aceasta destinatie
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2015 Agios Gordis - Sper sa ne revedem! — scris în 28.10.15 de AleDia din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Pentru noi a fost cea mai bună alegere — scris în 26.07.13 de baby eyes din ORășTIE [HD] - RECOMANDĂ
- Sep.2012 O alegere inspirata! — scris în 12.09.12 de noi doi din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Liniste si relaxare - villa Niki, statiunea Agios Gordios — scris în 29.07.11 de alex16ss din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2011 Agios Gordis, detalii utile — scris în 07.07.11 de bitza din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Plaja, marea si... mancarea in Agios Gordis — scris în 28.08.10 de liviadavidescu din CRAIOVA - nu recomandă
- Oct.2009 Agios Gordios - Statiune superba — scris în 12.01.10 de ionescunic din BUCURESTI - RECOMANDĂ