ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.02.2025
Cuplu

Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
Mulțumit, mici obiecții

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 2 MIN

City break in Milano si Lugano

TIPĂREȘTE URM de aici

La debarcarea din croaziera din Mediterana in Savona (vezi impresii), am luat trenul si am ajuns la gara centrala din Milano. Aici am oprit cazare prin airbnb, la un apartament in apropierea garii, pentru 3 nopti. Am oprit cazare in apropierea garii pentru ca aveam in plan sa mergem o zi in Lugano, Elvetia. La cazare am mers pe jos din gara, pentru ca aveam doar doua trolere mici.

Nu prea am avut parte de vreme frumoasa in Milano, vreme cam ploioasa. Dupa amiaza am fost la o plimbare prin imprejurimi si ne-am pregatit pentru excursia de a doua zi. A doua zi dimineata am plecat la gara si am luat trenul spre Lugano, care este un vis de orasel. Traseul cu trenul este spectaculos, pentru ca trenul trece chiar pe marginea lacului.

In prima parte a zilei a fost o vreme acceptabila, putin umeda si am reusit sa ne plimbam in jurul lacului, si in parcul Ciani. Am luat un trenulet care nr-a plimbat prin oras. Aveam in gand sa luam si funicularul care sa ne duca pe Monte Bre pentru o priveliste de sus asupra lacului, dar vremea a fost foarte inchisa. In partea a doua a zilei a inceput o ploaie torentiala si ne-am adapostit la o cafenea unde am baut o cafea si am mancat ceva. Pentru ca vremea nu a tinut cu noi si ploaia nu s-a mai oprit am plecat spre gara si am asteptat trenul de intoarcere. Mi-as mai dori sa ajung o data in Lugano, dar pe o vreme buna sa ma pot bucura de acest minunat orasel.

Urmatoarea zi din Milano a fost rezervata pentru vizitarea orasului pe care il mai vazusem si in alte calatorii. am luat bilet de metrou si ne-am oprit la Dom. Am intrat si am vizitat Domul apoi galeriile si pentru ca a inceput iar ploaia am plecat spre cazare. Dupa amiaza in ultima zi de vacanta am fost pe bulevardul Buenos Aires care este plin de magazine. Seara ne-am intors obositi si a doua zi am plecat spre casa. Pacat ca in aceasta miniexcursie vremea nu a tinut cu noi sa ne putem bucura pe deplin de frumusetea acestor locuri.

Trimis de mariana07 in 07.02.25 10:48:44
    Validat / Publicat: 07.02.25 13:32:54
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
    • Alte destinații turistice prin care a fost: China, Cuba Tarile Nordice Coasta Amalfi Caraibe

VIZUALIZĂRI: 65 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mariana07); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    P13 Orașul Lugano
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 9 voturi)

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDe vizitat în împrejurimile Milano:

SOCIALs