GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotel pentru englezi, romanii inexistenti
Am rezervat un sejur la acest hotel pe baza review-urilor de pe acest site, mai ales ca la un moment dat avea un punctaj extraordinar, nota medie era peste 9.00.
Am plecat din Bucuresti la ora 11.30 si sosit in Alykanas, hotel Danny's in jur de ora 14.00.
In fata magazinului Danny's (nu la receptie) ne-a asteptat un domn (aceeasi persoana care vinde la supermarketul Danny) care ne-a intrebat cum ne cheama si ne-a inmanat niste hartiute cu numerele la camerele unde urma sa ne petrecem urmatoarele 7 nopti. Ne-a indicat cladirea, a venit domnu' cetatean roman Constantin care se ocupa cu seara greceasca si care avea pe el un tricou cu ceva de genul " I love England " si ne-a spus sa mergem catre camere ca vine el sa ne aduca cheile.
Toti romanii au fost cazati in cladirea din dreapta cum intri si treci de magazinul Danny's si barul de la parter.
Stiam de la un prieten ca acolo ii cazeaza pe romani, insa ma gandeam ca poate numai in cazul lui a fost asa. Cu ceva timp inainte, am trimis un email in care solicitam informatii in legatura cu cazarea la Hotel Danny, daca anumite corpuri de cladire sunt rezervate in functie de nationalitatea celor care vin sau nu. In final, dupa rezervare, le-am trimis un email in care ii rugam sa ne cazeze intr-un corp in care eu auzisem ca ar fi conditii mai bune de cazare si ca ii cazeaza numai pe englezi, email la care mi-au raspuns ca nu imi pot garanta ca ma pot caza in acel corp de cladire.
Ceea ce am observat pe parcursul sejurului a fost urmatorul lucru: cladirea din dreapta nu a fost in intregime ocupata, la romanii care vin, le dau prima data camerele cele mai proaste, nivel 1 si nivel 3 adica parter si etaj 2, abia in final la etajul intermediar mai lasa camere libere, ca mai apoi daca exista reclamatii sa poata sa ii repartizeze la nivelul intermediar.
Din punctul meu de vedere, repartitia ar trebui sa se faca in functie de momentul rezervarii si incepand cu camerele cele mai bune, la cele mai putin bune.
N-am intalnit niciun roman care sa fie galagios sau sa iasa in evidenta cu ceva care sa deranjeze pe ceilalti. Englezii in schimb, in fiecare seara faceau un zgomot infernal, la barul de langa supermarketul Danny.
Englezii sunt cazati in corpurile celelalte de cladire, care sunt renovate cu mobila noua si mai faina, cum de altfel aveam sa vad chiar eu, trecand pe la parterul uneia din cladiri.
Romanii sunt cazati la gramada, in cladirea din dreapta mult mai slab dotata.
Trecand peste repartitia romanilor si englezilor in cele 4 cladiri, acest hotel nu este deloc unul in care sa ai un somn linistit.
Am fost cazat la etaj 2, ultimul nivel. Noaptea daca vrei sa dormi, nu zic de ora 22.00 sau ora 23.00, pentru ca nu ai nicio sansa sa dormi la ora aceea, trebuie sa inchizi termopanul rulant de la balcon. Daca-l inchizi, se face o caldura in camera de te sufoci si esti nevoit sa deschizi iar balconul sa se faca curent cu geamul de la baie. Intr-o seara am fost nevoiti sa deschidem usa de la intrare si sa stam cu ea deschisa de cald ce era. Daca iti iei aer conditionat, aparatul e asa de prost amplasat ca iti vine jetul de aer drept in cap. Eu am experiente neplacute cu aerul conditionat si stiu cum e sa te doara capul de la aer, asa ca mai bine fara.
Am luat de acasa atat spray cat si pastille de tantari si nu am avut probleme cu tantarii.
Camera de hotel
Are chicineta, destul de bine dotata, cum intri in camera pe dreapta, dotata cu resou electric cu 2 ochiuri, farfurii, linguri, cutite, oala, tigaie, fierbator, prajitor de paine si cel mai important – frigiderul.
Baia cum intri pe stanga, fara perdea la dus, astfel ca toata apa se strangea pe jos in baie, chiuveta era sparta intr-un loc, dusul nu avea nimic unde sa agati furtunul, trebuia sa improvizezi sau sa-l tii intr-o mana, o hartie igienica, un sapunel minuscul si cam atat. Calcarul era si el prezent, semn ca curatenia se face superficial. Ajungea sa dea cu 2 jeturi de musculo si disparea tot calcarul de pe baterii.
O problema la acest hotel este apa si presiunea acesteia: cand faceam dus trebuia sa am mare grija sa nu ma oparesc cu apa prea fierbinte sau sa nu racesc cu apa prea rece dupa cea calda. Apa curgea cu intermitente si presiunea era scazuta. Se intampla urmatorul fenomen: curgea apa calda, apoi deodata se facea rece, fara sa intervin eu, dupa ceva timp iar se facea foarte calda, apoi iar foarte rece toate aceste la o presiune cand scazuta apoi pentru scurt timp crescanda. In fine, bine ca am reusit sa ne spalam pana la urma.
Patul matrimonial e format din 2 paturi simple lipite unul langa altul, cu niste saltele cu margini cam dure, de nu puteai sa stai la imbinarea celor 2 paturi, era tare incomod si scartaia cam tare.
Sifonierul avea sus 2 pături vai de mama lor, una din ele rupta insa umerase erau suficiente, chiar foarte multe.
O comoda cu o oglinda erau asezate drept in fata patului, iar langa paturi 2 noptiere.
Curatenie (asezat cersafurile de dormit si luat gunoiul din camera si baie) se facea zilnic. O singura data pe sejur au schimbat cearsafurile.
Hartie igienica ne-au pus prima data cand am venit 1 buc, apoi dupa ce am terminat-o am pus strategic niste servetele la baie, am zis ca poate isi da seama ca nu mai avem hartie si pune una. Ghici, a pus? Nu! A mai trecut o zi, apoi a pus una iar in ultimele 2 zile n-a mai pus deloc. Reducere de costuri la maxim!
Foarte important: usa de la camera se poate descuia pe dinafara fara ca tu sa o poti bloca pe dinauntru, deci te poti trezi cu femeia de serviciu langa tine daca cumva nu bate sau nu ai auzit-o.
Pe balcon se aflau 3 scaune si 1 masa din plastic. Balcoanele sunt astfel construite incat dintr-un balcon fiecare vede ce face ceilalti, nu exista perete despartitor, nu ai nici un pic de intimitate, presupun ca sunt asa pentru ca socializarea sa fie maxima.
Micul dejun - acelasi in fiecare zi, alterna doar oul, in loc de ou fiert ne dadeau ou prajit. Intr-o singura zi am avut cate 2x2 cm de crenwursti foarte dubiosi. Aceeasi chifla de care se vorbeste in toate review-urile, acelasi suc galben foarte prost la gust.
Fata care servea micul dejun era foarte ok, se vedea ca se straduie sa le faca pe plac englezilor, pe unul l-a luat de umar, de parca erau prieteni de-o viata (poate chiar erau). Mai era o doamna cu parul negru care servea micul dejun – uneori am vazut ca vindea la supermarchetul Danny, cam nepoliticoasa si cam neprietenoasa cu noi.
Despre Hotel
Zona copurilor de cladiri e impanzita de verdeata, palmieri, tot felul de vegetatie specifica insulei. Acesta e un mare plus pentru hotel. Intrega zona era atent intretinuta, in fiecare zi vreo 5-6 femei de serviciu faceau curat si maturau frunzele de pe jos. Nu stiu daca toate erau romance, dar am auzit frecvent vorbindu-se romana de catre acestea.
Nea Costica – cel care a facut gratarul pentru seara greceasca, incerca sa-si vanda seara greceasca la micul dejun, spunanad ca e ieftin, numai 8 euro.
Nu stiu de ce, dar n-am vazut femei de serviciu din Anglia la acest hotel. Poate de aici vine si modul in care sunt tratati romanii?!
Are 2 piscine intretinute bine, nu am avut timp sa stam la piscine, deoarece mai tot timpul am fost pe drumuri. Profitau in schimb din plin englezii de acestea.
Barul de langa supermarchet era mai tot timpul populat de englezi care erau foarte galagiosi. De subliniat este faptul ca de fiecare data cand intram, o persoana de la bar apasa pe o trompeta, un fel de salut, am apreciat acest lucru, incercau si ei sa te remarce in acest fel, binenteles toate cu scop final, consumul de la bar.
Nu i-as da 3 stele, cel putin nu in corpul de cladire in care am fost cazati noi. Doar 2 cu indulgenta. Celelalte cladiri, da, au 3 stele.
Ca sa ajungi la plaja iti ia lejer 15-20 min. Nu recomand familiilor cu copii, e destula distanta pana la plaja iar pe caldura mare e foarte inconfortabil sa mergi pe jos.
Despre plaja
Pe plaja 2 sezlonguri + umbrela gasesti la 6 euro, iar dupa ora 16.00, daca consumi de la acel bar nu platesti nimic. Gasesti de asemenea si locuri de pus prosopul. Plaja este cu nisip fin, mergi mult in apa pana se adanceste, cred ca mergi vreo 100 m. Umbla tot felul de vanzatori ambulanti, negri ce vand ochelari, tot felul de chestii, unele nici nu mi-am dat seama ce sunt.
Despre excursii
Sunt mai multe centre de unde poti cumpara excursii. Am cumparat excursii de la dna Maria, cum mergi pe strada principala pe stanga dupa magazinele de suveniruri, preturile fiind cele mai mici din statiune: turul insulei cu vaporul Delfini – 22 euro/persoana, unde poti vedea tot ce se poate vedea pe tarmul insulei. A fost singurul vapor din cele 3 mari (vaporul piratilor vaporul cu piscina) care a stat la Navagio, desi doar cei care au stiut sa inoate au ajuns pe plaja, valurile fiind foarte mari. ; Kefalonia - 38 euro (inclus biletele de ferryboat) + 10 euro / persoana optional de vizitat pesterile Drogarati si lacul subteran Melissani. Acestea doua din urma merita din plin cei 10 euro dati (6 + 4 euro).
Carreta Carreta + Keri Caves, pentru a vedea broastele testoase, 16 euro / persoana. Preturile sunt sensibil mai mari ca anul trecut. La fiecare excursie cumparata primeai o excursie gratuita la Porto Zoro. Erau mai multe excursii, dar noi le-am luat doar pe acestea. NU luati excursii de la agentia organizatoare, preturile sunt foarte mari, ex: Kelafonia – 50 euro /pers; Carreta –Carreta – 35 euro/pers cu pranz inclus; Navagio -31 euro / pers;
La excursia in Kefalonia, autocarul a oprit in fata unei taverne numita Perasma, in Agia Eftimia, pe care nu o recomand, insa recomandata de cei care organizau excursia. Fiecare organizator de excursii are tavernele lui unde soferii si ghizii iau masa, probabil ca mananca gratis, din moment ce le face asa de multa publicitate.
Dupa ce ne-am asezat, nici nu ne-au lasat 1 min, vine seful cam agitat si gesticuland cu pixul in mana, sa spunem ce vrem, iritat si pus pe luat banii turistilor, nici un fel de amabilitate, nimic. La final, ca sa completeze imaginea de inceput, ne-a umflat nota de plata cu 2 euro, adica painea si untul de care nu ne atinsesem. La observatia mea, a corectat nota in minus cu 2 euro.
Despre grecii din statiune
Mi-au lasat o impresie foarte proasta. Ahtiati dupa bani si foarte zgarciti. Pur si simplu nu puteai sa treci linistit pe strada fara ca sa te invite la taverna lor. Prea insistenti, enervant de insistenti. Aproapte toti, insclusiv cei care te invitau sa te plimbi cu caleasca.
Fac exceptie cei de la supermarketuri, care nu practicau acest “sport”.
Evaziune fiscala se face la greu. In a 2-a zi de sejur am inchiriat un ATV, 5 zile = 70 euro, desi mai inspre plaja gasisem la 65 euro, dar la insistentele unui domn roman cu ten masliniu, un fel de sef de la Carreta care l-a sunat pe cel care inchiria ATV-uri vis-à-vis de aceasta taverna, am zis ok. Am luat unul de 50 CP la care i-am facut plinul cu vreo 15 euro la care nu am primit bon fiscal. Surpriza: cand am vrut sa urcam un deal sa ajungem la plaja cu sulf din nord est, Xigia, nu mai putea sa urce la mijlocului dealului, avand masina in spate si alta in fata coborand. Ne-am cam speriat amundoi, mai ales sotia mea care nu a mai vrut sa auda de ATV. Acum voiam sa inchiriem o masina care e si mai sigura si care cu siguranta nu ne va mai lasa la mijlocul dealului. Ne-am chinuit un pic sa intoarcem in mijlocul dealului, strada fiind foarte ingusta.
Ne-am intors la domnul care ne-a inchiriat ATV-ul si l-am rugat sa ne dea o masina. Nu s-a putut deoarece el ne-a spus ca nu inchiriaza masini ci doar ATV. L-am rugat atunci sa ne inapoieze restul de bani, fiind dispus sa ii las 20 euro pentru cele 2 ore de folosinta si benzina aferenta. Nu si nu. Cand ma uit pe hartia data de aceasta, in loc de 70 euro cat i-am dat, erau trecuti numai 30 euro. Ne- a trimis la plimbare juma de ora, ca sa se gandeasca. Dupa jumatate de ora, voia sa ne mai trimita inca o data la plimbare, sa venim mai in seara, sa vorbeasca cu seful s. a. m. d. Ii spunem cu vorbe frumoase si in nenumarate randuri ca nu am fost rau intentionati, de aceea i-am facut si plinul si ca nu are nimic de pierdut, oricum el inchiriaza ATV si ii mai dau si eu in plus, desi nu am folosit nici macar 1 euro din benzina cumparata.
Dupa mult timp de negocieri, zicea ca imi da numai 40 euro, ca mai apoi la observatia convingatoare a sotiei mele ca aceasta e un abuz, ne-a dat cei 70 euro inapoi.
Desi cu bune intentii, cu plinul facut si cu bani in plus, grecul voia sa ne jecmaneasca. Aveti mare grija!
Concluzie: vizitati insula, nu stati la hotel, sunt prea multe locuri frumoase ce trebuie vizitate incat uiti de neajunsurile care se pot ivi la hotel.
Trimis de acronimus in 24.07.13 16:03:12
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (acronimus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@acronimus, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
@webmaster: Scuze, nu am facut-o cu rea intentie.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2013 Galagios dar foarte primitor — scris în 15.07.13 de Iva_96 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Impresii de la Danny în 2013 — scris în 30.06.13 de DOROTHEEA din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jul.2012 Danny's & Kali Pigi hotelul unde m-am simtit acasa, Zakynthos taramul unde timpul a stat in loc — scris în 22.07.12 de mihaela9 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Danny's ne-a surprins placut! — scris în 11.08.11 de raluka1312 din IAșI - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Sejur Zakynthos, hotel Danny. Priveliste superba, hotel slab — scris în 07.08.11 de andreidan85 din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2011 O vacanta minunata — scris în 07.07.11 de pitic25 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2011 Hotel Danny Alykanas — scris în 01.06.12 de demential din BUCURESTI - RECOMANDĂ