ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.06.2016
DE Cris
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.04.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2016
DURATA: 4 zile
prieteni
7 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 17 MIN

MSC Fantasia - excursii la țărm

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

După cum am spus în primul articol, o vacanța petrecută pe un vas de croazieră este una perfectă, completă, din care rămâi cu o mulțime de amintiri frumoase. La bordul navei, care este un adevărat oraș plutitor de 5 stele, găsești tot ceea ce ai nevoie pentru a simți, măcar pentru câteva zile, că trăiești într-o lume de poveste: restaurante elegante, baruri, seri magice acompaniate de pian, discotecă, cazino, piscine și bună dipoziție, magazine frumoase și spectacole superbe. Este greu de descris în cuvinte senzanția pe care o ai atunci când ești în mijlocul mării, când adormi legănat ușor de valuri, când privești răsăritul și apusul soarelui sau când vezi în depărtare uscatul.

Dar frumusețea unei croaziere nu constă numai în momentele magice pe care le petreci la bord ci și în faptul că ai posibilitatea să vezi o mulțime de locuri noi fără a fi nevoit să tot împachetezi și să despachetezi bagaje și fără a face drumuri lungi și obositoare cu mașina sau avionul. În cele 4 zile de vacanță am văzut Genova, Cannes, Palma de Mallorca și Barcelona și am rămas cu amintiri pe care altfel le-aș fi adunat în ani întregi. Mi s-a părut fascinant să adorm în Italia și să mă trezesc în Franța, să beau seara un pahar de vin admirând riviera franceză și să îmi savurez cafeaua de dimineață privind țărmul muntos al Spaniei.

Pentru că sunt multe persoane care se întreabă cum este mai bine să procedeze cu aceste coborâri la țărm, dacă este mai convenabil să mergi să vizitezi orașele într-o excursie organizată achiziționată de pe vas sau să te aventurezi pe cont propriu, am hotărât să povestesc separat aventura noastră. Este clar că în doar câteva ore nu poți să vezi într-un oraș nou ceea ce ai vedea dacă i-ai aloca câteva zile. Dar cele câteva ore îți oferă totuși posibilitatea să îi descoperi frumusețea, să îi respiri aerul și, cu puțină organizare să vezi câteva locuri interesante. Noi am ales să nu ne grăbim, am vrut mai mult să simțim decât să vedem și nu regret o clipă această alegere pentru că și acum, după o lună, simt cum sufletul mi se umple de bucuria pe care am simțit-o plimbându-mă pe străzile elegante din Cannes sau pe cele înguste din centru vechi al Palmei, la fel cum simt încă nodul de emoție din stomac pe care l-am simțit în Barcelona. De multe ori când ajungem într-o destinație nouă suntem atât de preocupați să bifăm cât mai multe obiective încât uităm să trăim la intensitate maximă momentele ce ne sunt oferite.

Dacă vrei să achiziționezi excursii opționale de pe vas poti merge la biroul pentru excursii aflat la puntea 6 pentru a afla toate amănuntele de care ai nevoie sau te poți informa din revista zilnică a navei pe care o primești seara în cabină. În revistă găsești informații despre temperatura din orașul în care ajungi a doua zi, despre orele de debarcare și debarcare și despre facilitățile oferite de MSC pentru a vizita orașul respectiv. Nu trebuie să vă hotărâți din prima zi ce excursii doriți să cumpărați, o puteți face oricând pe parcursul sejurului. După cum am mai spus pe vasul de croazieră nu se poate plăti decât cu cardul MSC, iar dacă nu ați pus la îmbarcare suficienți bani pe el pentru a acoperi costul excursiilor nu este nici o problemă, socoteala va fi făcută la recepție înainte de debarcarea în portul de destinație și veți plăti atunci diferența.

Genova

Genova este orașul din care ne-am îmbarcat și pe care din păcate, datorită unor întârzieri neprevăzute, nu am putut să îl vedem decât din mașină și de pe vas. Venind cu mașina de la aeroportul din Bergamo și intrând în Genova de la periferie, recunosc că orașul nu mi-a plăcut. Clădiri înghesuite și nu foarte frumoase, rufe atârnate la geamuri, stații pline de oameni așteptau plictisiți autobuzul. Din cauza unui maraton circulația a fost deviată și am petrecut mult timp pe străzile aglomerate, pline de motociclete și scutere. Mă uitam pe geam mirată și îmi spuneam că dacă asta este Italia categoric nu e pe gustul meu. M-am înșelat însă și mi s-a dovedit încă o dată că nu este bine să judeci după aparențe. Pentru că pe măsură ce te apropii de port lucrurile se schimbă radical, iar imaginea orașului văzută de pe vas este una care ne-a încântat privirea. Așezat pe un deal, cu clădiri frumoase și colorate, Genova este un oraș superb care are multe de oferit. Planul nostru a fost ca după ce ne îmbarcăm și mâncăm să coborâm în oraș pentru o plimbare cu autobuzul turistic, care are stație în apropierea portului și pentru a bea o cafea undeva pe o terasă. Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, întârzierea neprevăzută și faptul că nu am reușit să aflăm la timp cum să coborâm de pe vas (nu râdeți, eram nou veniți :)) ) a făcut să luăm hotărârea să mergem pe ultima punte să admirăm orașul și să facem fotografii de acolo. La ora 18 vasul a ridicat ancora și a început să se depărteze ușor de port, cu pasagerii privind de la balcoane sau de pe punți imaginea frumoasă a orașului care se micșora cu fiecare minut care trecea.

Cannes

Excursia noastră

Deși am avut o zi obositoare, dimineața, de nerăbdare, m-am trezit extrem de devreme și am fugit pe balcon. Imaginea ce mi se desfășura în fața ochilor era una de poveste. Eram deja în dreptul arhipelagului Lerins (Les Iles de Lerins, arhipelag ce aparține de Cannes și care este alcătuit din 4 insule: Sainte-Marguerite (pe care se spune că a fost închis legendarul Om cu Masca de Fier), Saint-Honorat și mai micile Ilot Saint-Ferreol și Ilot de la Tradeliere. Insulele micuțe și înverzite, cu soarele răsărind în acel moment din spatele lor creau imaginea perfectă.

Nici nu am apucat să urc la bar pentru a-mi bea cafeaua, că vasul s-a și oprit undeva în larg. Fusesem foarte bine informați prin intermediul revistei că portul din Cannes este prea mic pentru a permite navei să acosteze la țărm, așa că pasagerii vor fi duși la mal cu tenderul (barca de salvare) și știam foarte bine ce proceduri trebuia să urmăm.

Între orele 7 și 11 trebuia să mergem la barul Cantina Toscana, aflat pe puntea 7, pentru a ne lua biletul pentru tender. Acesta conținea numărul bărcii și ora de debarcare. Primul tender spre Cannes pleca la ora 8.30 iar ultimul la 14.30, iar dinspre uscat spre vas aveam ultimul transfer la ora 15. Locul de întâlnire pentru a ne îmbarca pe tender a fost teatrul L’Avanguardia, aflat pe puntea 6, de unde urma să fim preluați de cineva care ne va conduce la barcă. Pe ecranul de pe puntea 14, din zona piscinelor se afișa în permanență numărul bărcilor și ora la care acestea pleacă. Noi am avut îmbarcarea la ora 11, când am fost conduși la tender. Bărcile de salvare sunt mari, pot transporta 120 de persoane și sunt acoperite în totalitate. Când toată lumea s-a urcat am plecat, așteptând cu nerăbdare să ajungem în port. Drumul a fost extrem de plăcut atât datorită orașului frumos pe care îl aveam în fața ochilor cât și unui grup de tineri de aproximativ 20 ani , italieni din Roma, drăguți și sociabili, care ne-au cântat tot drumul.

Imediat ce cobori în micul port din Cannes ajungi în fața unui punct de informare turistică de unde poți lua atât harta orașului cât și o grămadă de pliante care te informează ce poți vizita. Cei care au suferit pe vas din cauza lipsei internetului vor găsi aici internet wi-fi, care merge bine pe toată raza portului, iar parola este afișată chiar lângă punctul de informare turistică.

Imediat ce ieșiți din port și ajungeți lângă strada principală veți găsi stația din care puteți lua fie autobuzul turistic fie trenulețul care vă vor duce în toate punctele importante din oraș. Noi am ales să ne plimbăm pe jos, fără a ne grăbi, să admirăm clădirile elegante și frumoase, să admirăm iahturile din port, să facem multe fotografii și să intrăm măcar pentru câteva ore în atmosfera de poveste a Cannes-ului.

Așa că am mers pe lângă port cu harta în mână, am trecut pe lângă plaja du Midi și am mers spre strada principală, faimosul bulevard de la Croisette, având pe o parte bărcile frumoase și pe cealaltă parte o multitudine de terase. Am luat-o în partea dreaptă, dorind să ajungem la Palais des Festival et des Congres, locul în care se ține prestigiosul festival de film. Ne-am plimbat fără grabă, am admirat clădirile elegante și frumoase, mașinile luxoase, magazinele de firmă, am urmărit oamenii relaxați de la terase, ne-am bucurat de florile frumoase ce se găsesc peste tot și de copacii perfect tăiați și pregătiți pentru vară.

La palat nu am stat mult, clădirea nu este impresionantă, am făcut fotografii amprentelor încrustate în astfalt ale actorilor celebri și, deși în continuare începe plaja de la Croisette, am ales ca de aici să facem cale întoarsă pe cealaltă parte a bulevardului, partea mai animată, plină de terase una mai frumoasă decât cealaltă. Obiectivul nostru era să ajungem în orașul vechi, Le Suquet, unde sus pe deal se vedea din orice parte a orașului un frumos castel și unde citisem că este un punct de belvedere. Drumul către castel nu este greu, se urcă pe străzile înguste pline de case vechi și frumoase în jur de 15 minute. Dar odată ajunși sus, priveliștea pe care o ai în fața ochilor este uimitoare, ai practic Cannes-ul la picioare. Merită să urcați aici pentru a face fotografii și pentru a vă bucura de ceea ce vedeți.

De aici am pornit în plimbare spre port, era aproape ora 14 și știind că peste o oră este ultima barcă spre vas am vrut să evităm aglomerația. Probabil nu numai noi am gândit așa, pentru că odată ajunși în port am văzut o mulțime de oameni așteptând deja ordonați la coada care ieșea deja din port. Dar și statul la acea coadă a fost o plăcere, pentru că cei de la MSC au trimis la mal o echipă de muzicanți care să întrețină atmosfera. Au cântat cântece italiene, vesele și ritmate și în scurt timp s-a încins o petrecere pe cinste, cu oamenii cântând și dansând, astfel că nu am simțit când a trecut timpul. Pentru a merge la bărci trebuia să trecem printr-o mică încăpere, iar aici alți angajați ai vasului ne asteptau cu pahare de suc și apă, care picau excelent după plimbare.

Așteptarea nu a durat mult, tenderele veneau și plecau precum taxiurile, așa că ne-a venit rândul destul de repede pentru a ne îmbarca. Dacă la sosire marea a fost liniștită, la întoarcere lucrurile s-au schimbat, aceasta era mai agitată și erau valuri. Tenderul mergea cu viteză, tăia valurile și apa ne acoperea, curgând apoi pe geamuri, așa că am avut parte de o aventură plină de adrenalină.

Excursii organizate

De la agenția de pe vas se puteau achiziționa următoarele excursii:

Nisa – tur de oraș - durată 4 ore, preț 50 euro

Cannes & St Raphael – tur de oraș - durată 4 ore, preț 50 euro

Cannes, Cap d’Antibes & Antibes - durată 6 ore jum, preț 60 euro

Monaco, Monte Carlo & Eze – durată 6 ore jum, preț 70 euro

Monaco, Monte Carlo și Nisa – durată 6 ore jum, preț 60 euro

Monte Carlo pe cont propriu & vizită la o fabrică de parfumuri – durată 6 ore, preț 53 euro.

Palma de Mallorca

Excursia noastră

După aproximativ 10 ore petrecute în mijlocul mării, în jurul orei 14 ne apropiem de Palma de Mallorca, următorul oraș pe care urmează să îl vizităm. Stăteam în balcon așteptând ca vasul să intre în port și ne-am trezit deodată asaltați de pescărușii care ne-au însoțit până la mal. Imaginea orașului alb văzut din larg, cu catedrala situată în apropierea mării este incredibilă. Portul din Palma este mare, așa că vasul ne-a dus până la țărm, am coborât rapid și am ajuns în fața clădirii, unde așteptau multe taxiuri. Tot aici există atât punct de informare turistică cât și stația în care oprește autobuzul turistic sau trenulețul cu care vă puteți plimba în oraș.

Fiind mai mulți noi am ales să luăm taxiul. O cursă din port până la Catedrala de Mallorca (Le Seu) a costat 10 euro și am avut noroc să dăm peste un șofer extrem de amabil, care știa engleza (am întâlnit foarte puțini spanioli sau italieni vorbitori de engleză) și care ne-a dat multe sfaturi în legătură cu ce am putea face în cele câteva ore pe care le aveam la dispoziție.

Am ajuns destul de repede la catedrală, admirând din mersul mașinii strada largă, mărginită de palmieri înalți, portul plin de iahturi și florile colorate ce împodobeau zona verde care separa drumul.

Așezată foarte aproape de mare, catedrala este o clădire impresionantă. Atât în fața ei cât și pe partea laterală sunt lacuri pe care plutesc lebedele, aleile sunt pline de tarabe la care găsiți tot felul de suveniruri, de pictori care îți desenează pe loc portretul și de cântăreți de stradă care te transpun într-o atmosferă de poveste. Din păcate am ajuns cu 15 minute după ora închiderii (ora 15), așa că nu am putut admira catedrala decât din exterior. Interiorul acesteia este ornat de Gaudi și mi-ar fi plăcut mult să îi admir opera, dar din păcate asta a fost situația.

Taximetristul ne-a spus că din spatele catedralei începe orașul vechi, pe care trebuie să îl vedem, așa că am pornit fără țintă, lăsându-ne conduși de străduțele înguste, admirând clădirile frumoase până am ajuns într-o piață mărginită de copaci înalți, plină de terase, în mijlocul căreia se afla un măslin vechi. Aici am hotărât să ne oprim pentru a ne trage sufletul și pentru a bea un pahar de Sangria. Totul era atât de plăcut și de relaxant, parcă eram în altă lume, una liniștită, în care nimeni nu se grăbește, nu se încruntă, toți zâmbesc fericiți și parcă nimeni nu are nici o grijă.

După o pauză prelungită am continuat plimbarea pe străduțele înguste pline de magazine diferite, am admirat suvenirurile expuse în vitrine, până am ajuns din nou la catedrală. Pe care am admirat-o și fotografiat-o din nou, pentru că mi s-a părut spectaculoasă. Dacă ajungeți în Palma, nu o ratați.

Următorul obiectiv pe lista noastră era castelul de Bellver, despre care știam că se află undeva pe deal, oferindu-ne posibilitatea să avem o imagine panoramică a Palmei. Șoferul care ne-a dus la catedrală ne-a spus că cel mai convenabil și ușor mod de a ajunge la castel este să luăm tot taxiul, o cursă costând în jur de 7 euro. Cum noi eram 4 într-o mașină, drumul era foarte ieftin și mult mai sigur, având în vedere că nu cunoșteam orașul. Stația de taxiuri este în apropierea catedralei, erau multe mașini care așteptau, așa că nu am avut nici un fel de problemă. Am întrebat la ultimul taxi, primul din sensul nostru de mers dacă ne duce la castel dar am fost refuzați politicos și trimiși spre prima mașină din rând, care era destul de departe de noi. Asta mi-a plăcut, a dovedit respect față de colegii lui care așteptau acolo de mai mult timp.

Drumul spre castel este foarte frumos, urci pe un drum cu serpentine mărginit de pădure. Ajunși la castel am coborât din taxi și am mers undeva în parcare pentru a cumpăra biletele de intrare, care costă 4 euro/persoană.

Castelul are formă circulară, având o curte interioară mărginită de coloane în spatele cărora se găsesc statui frumoase. După ce am admirat curtea am urcat pe o scară îngustă și abruptă pe acoperiș, locul din care poți vedea întregul oraș. Priveliștea este absolut superbă, am stat aici mai mult de o oră făcând poze și bucurându-ne de ceea ce vedeam. Locul în care eram este situat la înălțime, undeva deasupra portului așa că puteam admira de aici vasul nostru de croazieră, care aștepta în port.

Sincer era atât de frumos aici încât cu greu ne-am dezlipit pentru a coborî. De data asta am ales să mergem în port pe jos dar nu pe șoseaua pe care am venit ci pe niște scări aflate la ieșirea din castel care păreau că ne duc în zona portului. Drumul a fost frumos, la vale este ușor, am povestit și am râs așa că nu am simțit cum a trecut timpul. La un moment dat, când am ajuns în oraș a trebuit să cerem indicații pentru a ajunge în port. Ne-am descurcat până la urmă chiar dacă cei pe care îi opream, deși erau tineri și amabili, nu știau engleză, noroc că noi românii suntem poligloți așa că ne-am descurcat cumva în spaniolă și ne-am înțeles într-un final. :)

În Palma vasul a stat mult, debarcarea a început de la ora 14 iar îmbarcarea la ora 12 noaptea, deci nu ne-am grăbit și am putut să ne plimbăm în voie. La masa de seară, stând undeva lângă geam, am avut parte, ca bonus, de o superbă panoramă asupra orașului frumos luminat.

Excursii organizate

În primul rând cei de la MSC au pus la dispoziție doritorilor shuttle-uri care te transportau în centrul orașului. Erau de fapt autocare mari, care așteptau aliniate în port, chiar în apropierea navei. Costul unui bilet dus întors până la catedrală era de 13 euro/persoană. Cei care cumpărau excursii și alegeau să mai rămână în oraș după terminarea acesteia se puteau întoarce gratuit la vas cu aceste autocare.

Tur de oraș - durată 4 ore, cost 56 euro

Soller & Vintage Train ride – durată 4 ore, cost 86 euro – o plimbare cu un tren de epocă din palma până în Soller

Dragon’s Caves – durată 5 ore, cost 56 euro

Diferite excursii pe uscat sau mare care aveau inclusă masă în locuri speciale și care ofereau posibilitatea de a vedea anumite spectacole – durată aprox 4 ore și cost 50 euro

Barcelona

Excursia noastră

După câteva zile în care soarele ne-a răsfățat ajungem la ora 9 dimineața în Barcelona pe o vreme mohorâtă, iar norii nu s-au risipit până am plecat spre casă.

După ce am terminat formalitățile de debarcare și ne-am recuperat bagajele, am ieșit din port, dornici să descoperim orașul care ne atrăgea cel mai tare dintre toate. Pentru că debarcam dimineața și aveam avionul abia la ora 18 am ales pentru Barcelona o excursie cu ghid, organizată din țară de către agenție. Autocarul ne-a așteptat în fața portului, am băgat bagajele în cală și am pornit spre Placa de Catalunya, locul în care începea micul nostru tur pietonal. Pe drum am admirat clădirile pe lângă care treceam, ascultam cu atenție informațiile ghidei și așteptam cu nerăbdare să cobor pentru a cunoaște acest frumos oraș.

Ajunși în Placa de Catalunya am pornit pe străduțele cartierului Barri Goticc până la Catedral de Barcelona, o frumoasă catedrală catalană construită în stil gotic. Am găsit aici lume multă, porumbei, clădiri istorice care te lasă fără suflare și catedrala impozantă și extrem, extrem de frumoasă.

Din acel moment am intrat într-o stare pe care mi-e greu să o explic, nu am mai putut asculta nimic din ce spune ghida, eram parcă vrăjită de clădirile din jurul meu și aveam un nod de emoție în stomac care nu mi-a dispărut decât târziu, în aeroport. Nu am mai simțit asta în nici un oraș, am fost tot cu ochii pe sus admirand clădirile care mi se păreau una mai frumoasă ca alta și am făcut zeci de poze. Barcelona mi s-a părut efectiv un muzeu în aer liber. Am rătăcit pe străduțele din cartierul gotic, ne-am amestecat în mulțimea de oameni de pe Rambla și pur și simplu ne-am bucururat că respirăm aerul încărcat de istorie pe care îl degajă Barcelona.

Pe Rambla ne-am despărțit de ghidă și am hotărât sămergem să vedem Casa Batlo, o capodoperă Gaudi. Timpul era scurt, dar am pornit pe jos, cu harta în mână, întrebând din loc în loc, până am ajuns. Casa are și muzeu în interior dar era deja destul de multă lume și noi nu mai aveam timp. Am admirat-o însă îndelung din exterior și ne-am încărcat de frumusețe.

La întoarcerea ne-am oprit în Placa de Catalunya la un restaurant ITapa pentru a mânca ceva rapid înainte de a pleca la aeroport. Am găsit aici un ospătar român foarte drăguț, care ne-a informat că în Barcelona trebuie ca în primul rând să avem grijă la genți și care ne-a servit rapid după ce i-am spus că suntem în întârziere și trebuie să plecăm spre aeroport.

Barcelona m-a dat gata și abia aștept să mă reîntorc pentru câteva zile, să străbat orașul la pas și să mă bucur pe de-a-ntregul de frumusețea lui.

Excursii organizate

Și pentru Barcelona erau destul de multe excursii ce puteau fi achiziționate de pe vas. Chiar dacă ele sunt destul de scumpe, având în vedere că beneficiezi de ghid și că prețul include și taxa de intrare la obiective unele excursii merită banii, mai ales în orașele mari, cu multe obictive interesante.

Tur de oraș - durată 4 ore, cost 53 euro

Gaudi’s Experience – 4 ore, cost 66 euro – vizită la Casa Batlo, Casa Mila și la Sagrada Familia

Panoramic Tour & Shopping – 4 ore, cost 53 euro

Electric Bike Tour of Barcelona – 4 ore jum, cost 80 euro

Panoramic City Tour & Nou Camp Stadium – 3 ore jum, cost 60 euro

Flamenco Show – 4 ore, cost 70 euro

Barcelona Sihtseeing Drive, Aquarium & Shopping – 4 ore, 56 euro

Concluzie

Vacanța pe un vas de croazieră mi-a oferit momente unice, speciale, care mi-au umplut sufletul de bucurie și de frumos. Am fost răsfățată, am văzut locuri noi și atât de frumoase și am strâns amintiri pentru o viață.

Încă stau și mă întreb cum este posibil să trăiești atât de intens în doar câteva zile: am avut 3 zboruri cu avionul, am văzut Italia din autocar între Bergamo și Genova, am văzut Genova, Cannes, Palma de Mallorca și Barcelona și am avut o experiență minunată la bordul unui vas care te copleșește prin eleganță și rafinament.

Exact din acest motiv atunci când te întorci din croazieră nu te poți gândi decât cum să faci să pleci în următoarea. :)


[fb]
---
Trimis de Cris in 04.06.16 15:04:23
Validat / Publicat: 04.06.16 16:49:22
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în #CROAZIERE

VIZUALIZĂRI: 6145 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cris); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Genova
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 76900 PMA (din 61 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

Aurici
[04.06.16 19:18:57]
»

@pacurarcris - Da' frică de apă nu ți-a fost? Cochetez și eu cu o croazieră dar încă nu sunt împăcată cu asta. Nu știu dacă o să dorm bine noaptea știind că sunt în largul apelor. Dar la ce impresii frumoase am citit mă gândesc că ar trebui să-mi treacă mai repede.

Și ce nostalgii mi-ai trezit cu Barcelona! Imaginile din P79 și următoarele din Cartierul Gotic sunt la doi pași de hotelul Rialto, la care am stat. De fapt, cred că în planul secundar este chiar hotelul.

Foarte frumoase și pozele! În special cele cu porturile.

ANILU
[04.06.16 19:31:39]
»

@pacurarcris: Am citit articolul am văzut pozele, nu se poate așa ceva, să vezi atâtea locuri superbe.

Am înțeles că ti-a plăcut dar mai ai răbdare, te rog sa-ti revii.

Recunosc vreau și eu, dar nu știu când se va întâmpla ăsta.

Concluzia, înțeleg din tot ce ai scris tu, merită măcar o dată în viață și o croazieră.

Felicitări încă o dată.

CrisAUTOR REVIEW
[04.06.16 19:39:17]
»

@Aurici: Nu, nu îmi este şi nu mi-a fost niciodată frică de apă. Atunci când sunt în aer îmi este puțin teamă, dar asta nu mă va împiedica niciodată să mă urc în avion.

Vasul este extrem de mare şi ai un sentiment de siguranță când eşti pe el. Eu am iubit fiecare secundă în care am fost înconjurată de ape pentru că sunt îndrăgostită de mare.

Cât despre Barcelona... offf, mi-a rămas o parte de suflet acolo!

CrisAUTOR REVIEW
[04.06.16 19:46:53]
»

@ANILU: Mulțumesc frumos!

Da, categoric merită să faci o croazieră măcar o dată în viață şi îți doresc din tot sufletul să ai parte de aşa o experientă.

Până atunci îți doresc vacanțe plăcute oriunde vor fi ele, pentru că toate vacanțele sunt frumoase!

mishu
[05.06.16 21:22:29]
»

Minunat, nu am alte cuvinte decat ca neaparat trebuie sa ma mobilizez pentru a reusi in final o croaziera si atunci am sa cer amanunte. Felicitari, votat cu mare placere.

CrisAUTOR REVIEW
[05.06.16 21:36:04]
»

@mishu: Mulțumesc frumos!

Dacă vei avea nevoie de amănunte le voi oferi cu drag! Deocamdată îți spun doar: mobilizează-te, îți garantez că nu vei regreta!

CrisAUTOR REVIEW
[12.06.16 10:26:17]
»

@webmaster: Rog atașarea următorului videoclip, care ilustrează croaziera pe care am făcut-o pe marea Mediterană.

https://www.youtube.com/watch?v=Z5zYHLTd69Y

webmaster39
[12.06.16 10:59:32]
»

@Cris - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

adrianaglogo
[24.07.16 09:59:13]
»

@Cris - De vis ce ai vazut si trait, Felicitari pentru articol.

CrisAUTOR REVIEW
[24.07.16 10:47:19]
»

@adrianaglogo: Mulțumesc frumos!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, ANILU, Aurici, mishu, stefy2016
Alte impresii din această RUBRICĂCroaziere cu MSC Fantasia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075194120407104 sec
    ecranul dvs: 1 x 1