BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cozy Apartmament (guesthouse)(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
O gazdă perfectă pentru „băile ungurești”
Ne-am decis cam din scurt să mergem la „băile ungurești” (Hajdúszoboszló; na, că l-am luat cu copy-paste!) și, în plus, în plin sezon, așa că găsirea unui loc bun de cazare s-a dovedit o adevărată provocare. Așa e frumos să spui, dar, dacă mă gândesc bine, n-a fost prea greu, că nu mai rămăseseră prea multe variante disponibile ????. Totuși, zic eu că am nimerit foarte bine, ba chiar că m-aș duce tot acolo dacă ar fi să mergem în aceeași formație, deci hai să vă povestesc.
Criterii de căutare: 4 persoane, parcare, cât mai aproape de băi, preț ok. Am rezervat cu doar 2 săptămâni înainte de plecare Cozy Apartmament, de fapt o căsuță cu 2 dormitoare, pentru 3 nopți, la prețul de 423 euro (după aplicarea reducerii Genius de 15%), la care avea să se mai adauge contravaloarea taxei de oraș (1,5 euro/persoană/noapte = 18 euro = 6000 forinți), pe care urma s-o plătesc cash la proprietate. Am garantat rezervarea cu cardul și chiar am beneficiat de posibilitatea de a anula gratuit timp de o săptămână ????, după care banii au fost retrași automat.
Am plecat cu mașina proprie din Cluj, împreună cu fiul nostru și cu prietena lui, am fi vrut să fie cât mai de dimineață, dar copiii au mai avut ceva de rezolvat pe ultima sută de metri, așa că abia spre prânz am reușit să „decolăm” . A, și cu cățelul Alună (Peanut, de fapt, dar cineva care nu prea vorbește engleză i-a zis de curând Alună și pe mine m-a amuzat teribil cum sună). Sigur, n-aveam niciun gând să inițiem Aluna în tainele înotului, doar că fusese imposibil pentru copii să găsească un loc de cazare pentru el în Cluj, în schimb găsiseră aproape de Oradea (dacă interesează pe cineva, dau relații în privat; un loc minunat, de care am fost foarte, foarte mulțumiți).
Drumul a fost frumos, dar destul de aglomerat, la graniță n-am stat nici 5 minute, am ratat însă casa de schimb valutar de care vorbește @Carmen Ion în articolul său. Nu ne-am mai întors, am zis că o să scoatem ceva cash de la bancomat; nu cred că-i varianta cea mai bună, dar pentru 3 zile, cât am stat noi, oricum nu contau prea mult chestii precum comisionul bancar. În fine, am ajuns în jurul orei 16, cred că 3-3,5 ore am făcut în total din Cluj până la Hajdu.
Mă tot conversasem pe WhatsApp cu proprietara (spre rușinea mea, i-am uitat numele, iar mesajele nu le mai găsesc, între timp mi-am schimbat telefonul) și rămăsese s-o anunț cu câteva minute înainte de a ajunge, să ne aștepte la căsuță. N-a fost nicio problemă să nimerim la adresă (str. Bródy Sándor 50) , Waze-ul ne-a condus cu mare artă și, într-adevăr, o doamnă zâmbitoare și elegantă, la vreo 60-65 de ani, ne aștepta deja cu poarta deschisă. Am făcut prezentările, apoi ne-a invitat să ne arate proprietatea ce avea să devină a noastră pentru următoarele 3 zile.
Vă spuneam că e vorba de o căsuță, apartamentul ocupă întregul parter, dar pare să fie ceva amenajat și în podul în formă de V (aveam să remarcăm ulterior niște scări ce duc direct acolo, dispuse în spatele casei). În fața ei se află un mic loc de relaxare acoperit (mai mult util fumătorilor, noi nu prea l-am folosit) și imediat în stânga, zona dedicată parcării mașinii. Din această zonă începe curtea uriașă, teoretic acoperită cu iarbă, practic deja arsă de soare la mijlocul verii. Pe la mijlocul ei, sub o copertină, se afla zona de grătar și de luat masa (o masă și 4 scaune), iar în fundul curții, pe un mic piedestal cimentat, o altă arie de relaxare, cu 4 șezlonguri. Grătarul nu l-am folosit defel, nu suntem fani, la masa de afară însă aveam să mâncăm ultima cină, iar șezlongurile ne-au fost cu adevărat utile în fiecare seară, era foarte plăcut să asculți țârâitul greierilor și să urmărești avioanele ce treceau periodic pe deasupra (după ce te acopereai bine cu Autan, desigur! ????)
Să revenim însă la căsuță. Un pic cam ciudat compartimentată, dar ne-am descurcat de minune. În sensul că se intră direct într-un hol-living, dotat cu masă și 4 scaune, aici poți mânca în caz de vreme rea sau dacă n-ai chef să te tot plimbi cu farfuriile în mână până la masa de lângă grătar. Din ultimul motiv, noi am uzitat de acest loc în fiecare dimineață, pentru câte un mic dejun frugal „din traistă” . Mai departe, se face un coridor, în dreapta se intră pe rând în cele 2 dormitoare, în stânga în baie, iar în față se termină în bucătărie.
Dormitoarele sunt aproape identice, doar că fereastra unuia dă spre stradă (foarte, foarte liniștită), iar a celuilalt spre grădină. Există câte un pat dublu încadrat de noptiere, un dulap simplu în 2 uși (cu rafturi și spațiu pentru umerașe), un fotoliu într-un colț și o măsuță-servantă pe care ne așteptau câte 2 prosoape de căciulă, frumos rulate (am avut și prosoape de piscină în dulap, însă veniserăm dotați cu ale noastre). A, și TV, mereu îl uit. La ferestre sunt jaluzele verticale, iar pe noptiere câte o veioză. Prize lângă pat. Aspect cromatic unitar și plăcut: alb-maro-verde.
Baia conține ce trebuie să conțină, adică vas de WC, chiuvetă, oglindă, cabină de duș, consumabile (hârtie igienică, săpun lichid). Hârtie igienică a trebuit să mai cumpărăm, în schimb am apreciat cele 2 suporturi de la duș. Și – foarte ciudat – n-am avut coș de gunoi în baie. Apă caldă suficientă la orice oră, scurgere bună, aerisirea se face printr-o fereastră măricică.
Bucătăria ocupă un spațiu micuț, deja 2 persoane se calcă pe picioare acolo. Dar e dotată destul de bine pentru o ședere de câteva zile: chiuvetă, frigider cu congelator, cuptor cu microunde, prăjitor de pâine, cană electrică, aparat cu pastile de cafea. Nu există aragaz, doar o plită electrică cu 2 ochiuri. Evident, dulapuri cu veselă, tacâmuri, vase pentru gătit, chiar și câteva consumabile de bază: condimente, paste, zahăr. Am avut coș de gunoi, mătură, făraș și ceva soluții de curățenie (am uitat să amintesc de tomberonul de gunoi din curte). În general, ne-am descurcat foarte bine cu ceea ce am avut la dispoziție pentru a ne „găti” câte o cafea dimineața și câte un sendviș și o salată în ultima seară.
Am nimerit în plină caniculă și am folosit la greu aparatul de aer condiționat cu care-i dotată casa. Acesta este amplasat strategic, în capătul coridorului central, în bucătărie practic. Din momentul în care-l porneam, în 10-15 minute deja era respirabil înăuntru. Îl țineam pornit și noaptea, lăsând ușile pe jumătate deschise la dormitoare și era perfect, chiar am dormit înveliți cu câte un pled subțire.
Împrejurimi. Vă spuneam că strada pe care este amplasată căsuța e foarte pașnică, practic se află într-un cartier de case, multe destinate primirii oaspeților, gătite cu grădini drăguțe (și a noastră era drăguță, dar cam golașă, ar fi meritat plantat câte ceva, că spațiu era, slavă Domnului). În aproximativ 5 minute ajungeam la una din intrările Aqua Park-ului, iar în maxim 10-15 la 2-3 restaurante bune. Era și un supermarket micuț nu departe, dar noi am preferat să cumpărăm o dată și bine de la un SPAR (s-a dus Tati cu mașina). Seara, în plimbare, treceam pe lângă parcul de distracții, care nu era departe nici el; o paranghelie de nedescris! ; ei, bine, la noi nu se auzea nimic (chiar am identificat vreo 2-3 locații în care NU mă voi caza nicicum, fix din motivul enunțat; vezi pe harta virtuală Holiday Vidámpark).
... Altfel, pentru că n-am de gând să scriu un articol separat despre Aqua Park (sunt deja pe site câteva foarte bune, de exemplu cele semnate de @Carmen Ion sau @Dana2015, pe mine m-au lămurit destul de bine), o să spun doar câteva cuvinte despre experiența noastră. Locul e minunat și extrem de bine organizat, practic poți să stai acolo zi-lumină, ai mâncătorii pe alese, toalete, dușuri, magazine, tot ce trebuie. Prețurile sunt defalcate pe categorii, astfel că poți alege ce secțiune te interesează (de exemplu, noi am ratat intenționat zona cu tobogane, nu suntem fani, dar și pe cea de interior, am zis că o vom lăsa pentru când om veni iarna).
Există și o zonă VIP (mai aerisită), pe care chiar v-o recomand cu căldură, mai ales dacă mergeți ca noi, în plin sezon. Doar că trebuie să ajungeți cât mai aproape de ora deschiderii, pentru că numărul de bilete este limitat și riscați să nu mai prindeți. Noi am nimerit la VIP în prima zi, într-o vineri; sâmbătă, la aproximativ 45 de minute după deschidere, n-am mai găsit bilete. La zona comună însă, numărul de persoane admise nu-i limitat, se vând oricâte bilete, ceea ce înseamnă că se poate aglomera maxim. Mie, una, nu mi-a venit să cred în ce hal!... Pur și simplu, am văzut exploatată fiecare suprafață cât de mică aflată la umbră, fie că era pe iarbă (parfum!), pe țărână, pe o bancă sau pe... o simplă bordură! Dacă între prosopul tău și următorul rămânea inițial un spațiu cât să mai încapă un prosopel cât de mic, ei, bine, la un moment dat sigur avea să apară un disperat care să se instaleze acolo! Adevărul e că am nimerit niște zile extrem, extrem de călduroase (după prânz termometrele arătau 37-38°C) și pentru bieții localnici, în weekend, mă gândesc că ștrandul era singura scăpare! La zona VIP piscinele sunt mai puține, ce-i drept, dar nu te oprește nimeni să „evadezi” la cea comună ori de câte ori dorești. Invers, nu se poate.
În rezumat: de evitat mijlocul sezonului și weekendul. În rest, Hungárospa Hajdúszoboszló e o experiență unică, deosebită, ce trebuie trăită măcar o dată în viață! Iar Cozy Apartment poate fi gazda perfectă: optim situată și confortabilă și intimă.
despre SERVICII
Proprietară foarte drăguță, ne-a întâmpinat la venire și ne-a petrecut la plecare.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Mici „defecte” - lipsa coșului de gunoi la baie, hârtie igienică insuficientă, grădina cam golașă. Nimic care să ne strice dispoziția.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Casa este amplasată pe o stradă liniștită, într-un cartier de case (majoritatea de vacanță), foarte aproape de Aqua Park, de restaurante și magazine.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Relaxare cât încape, mai ales că am fost singuri „în bătătură” .
Trimis de crismis in 09.10.22 14:39:33
- A fost prima sa vizită/vacanță în UNGARIA
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.45781076 N, 21.40214560 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Cozy Apartmament (guesthouse), HAJDUSZOBOSZLO" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
@webmasterX: localizarea e bună. Mulțumesc!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@crismis: O cazare buna pentru cei ce vor sa frecventeze Aquapark. Cam scumpa totusi, dupacriteriile mele.
Casele de schimb valutar sunt pe cealalta parte a drumului, deci trebuie travesata soseaua.
@Carmen Ion: Noi am fost mulțumiți de raportul calitate/preț, având în vedere că am fost 4 persoane (adulți toți). Oricum, precum am menționat, prea multe variante nu mai rămăseseră, am zis bogdaproste că am găsit așa ceva.
Citisem despre casele de schimb valutar că-s pe partea cealaltă, ne-am uitat după ele din mersul mașinii, dar nu le-am bunghit. Poate că trebuia să fi oprit și să coborâm... În fine, data viitoare vom fi mai atenți!
Mulțumesc pentru vizită!
@crismis:
”Noi am fost mulțumiți de raportul calitate/preț
e un pret corect, judecand si dupa poze. Plus ca nu v-ati intersectat cu nimeni.
Anul asta in Maramu' am inchiriat si eu o vila (ceva gen a voastra) 4 nopti = 600 euro. am fost tot in echipa, 2x2 = 4, mai era loc de inca 2x2 dar am preferat sa nu fim ' ' intersectati' ' . Raport pret/calitate = excelent. M-am ' ' certat' ' eu un pic cu expresorul de cafea dar foisorul si gratarul au compensat pe deplin.
@crismis: Cum aveam cateva minute libere hai sa citesc acest articol mai pe repede ' nainte si uite ce a iesit:
”am avut și... piscină în dulap
, am zis, clar, e ceva in neregula, am vazut ce omisesem , asa ca am lasat-o mai moale ca sa prind tot.
Mi se pare ca in perioada in care ati fost si faptul ca ati avut un loc doar al vostru a fost ok. Flacaul cel mare si sotul au ajuns pe acolo, insa ne propunem sa ajungem cu totii. Pentru mine este foarte ciudat cum izvoarele de apa termala se opresc la granita cu Romania , asa incat ei au o sumedenie de astfel de aqua park-uri si noi nu, sau e vorba de buna vointa a guvernantilor? , cred ca varianta din urma este, nu se doreste sa se faca ceva ce nu este pentru binele personal.
Si pentru cei din aceasta zona a tarii noastre, weekendul nu inseamna Valea Prahovei, ci aceste localitati, aproape de granita cu Romania si unde sa te simti bine.
Fain loc, faina cazare, distractie pe cinste si ai mare dreptate, zona VIP pare sa fie cea mai potrivita incat sa te simti bine, nici mie nu imi place aglomeratia.
Felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)