Covaciu Aparthotel(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Covaciu Aparthotel – o cazare bună în Cluj

Și în acest an a trebuit să merg în luna iunie la Cluj. Am plecat din Pitești marți 17 iunie dimineața pe la ora 8 și ne-am întors miercuri seara pe la ora 19:30, călătoria făcând-o cu autoturismul propriu.
Despre drumul de la Pitești la Cluj spun doar că am circulat bine, fără blocaje sau opriri de lungă durată, mă refer mai ales la Valea Oltului. La ducere am vrut să văd Blaj, mi-a plăcut foarte mult dar și Domeniul Jidvei, mai exact Castelul Bethlen din Bahnea.
Covaciu Aparthotel este o unitate de cazare cu apartamente complet utilate, nou, modern, amenajat într-o clădire nouă, finalizată în 2019, cu două etaje, situată în Strada Bogdan Petriceicu Hașdeu 74, apartamente ce se închiriază în regim hotelier.
Am făcut rezervarea prin Booking, alegând-ul pentru apropierea lui de Clinica la care eram programată, circa 700 de metri mergând prin Grădina Mikó, azi un mic parc-pădure, odinioară, în anii 1850, Grădina guvernatorului Transilvaniei, Imre Mikó. L-am ales și pentru chicineta pe care o are, pentru parcarea din curte, pentru raportul preț/calitate bun, zic eu și, nu în ultimul rând pentru vezi impresii scris de colega noastră, @crismis.
Are cont pe FB, cu ceva informații, număr de telefon.
Este situat la circa 1 kilometru de Primărie și Grădina Botanică, la 1,5 kilometri de Orașul Vechi și Piața Unirii.
Pe Booking are scorul de calitate 4 și este apreciat cu 9,5 din peste 1.200 de evaluări, cele mai apreciate fiind Personalul, Facilităţile și Curăţenia.
Sunt de acord cu aprecierile cu mențiunea că am ținut legătura cu administratorul hotelului telefonic sau prin mesaje Booking și că informațiile de acces la apartament le-am primit telefonic. „Codul lockerului” în care era Cardul de acces în hotel și Cheia de la Apartament l-am primit prin telefon când eram în fața lui și l-am descuiat după dictare, iar la plecare nu îl mai știam, nu îl notasem. Voiam să sun la administrator, dar acesta ne-a auzit vorbind, era prin curte, și i-am dat lui cardul de acces în bloc și cheia de la apartament. Am stat puțin de vorbă cu el, l-am rugat să ne permită să mai lăsăm mașina în parcare, noi mergând pe jos, parcarea în Cluj fiind o mare problemă. A fost de acord și ne-am despărțit prietenește, el spunându-ne să mai revenim, eu spunându-i că poate voi reveni, s-ar putea să revin în toamna anului viitor.
Cel mai slab apreciat este HiFi-ul, nu am înțeles de ce, am avut semnal și în Curte, chiar și pe o porțiune din stradă!
Micul dejun se poate prepara în chicineta din apartament sau se poate lua la unul dintre restaurantele, barurile sau cafenelele din imediata vecinătate, cele mai multe pe Strada Pieziș, Aparthotelul fiind în zona căminelor studențești. Vizavi de zona de cazare este la numărul 69 pe aceeași stradă un Market Profi Go.
Facilitățile oferite
„Covaciu” dispune de 9 apartamente complet echipate, oferind facilitățile unui hotel modern și confortul unui apartament și poate găzdui câte două persoane în Studiouri și Apartamente cu balcon cu un pat dublu, sau câte patru persoane în Apartamente cu dormitor, cu un pat dublu și o canapea extensibilă. Nu sunt disponibile pătuțuri pentru copii, nici paturi suplimentare, copiii fiind considerați adulți.
Modalitatea de plată, anularea sau plata în avans se stabilesc la efectuarea rezervării, plata efectuându-se cu orice tip de card.
Check-in se face între orele 14 și 22 dar se solicită anunțarea orei de sosire iar Check-out se face până în ora 11, alte ore se acceptă prin cerere specială în momentul rezervării sau la momentul cazării, funcție de disponibilități. Între orele 22 și 8 trebuie păstrată liniștea, chiar dacă pe latura curții opusă hotelului era un cămin studențesc. Să fiu corectă, pe la ora 3 ferestrele căminului erau aproape toate luminate, studenții având diferite preocupări care nu ne-au deranjat în niciun fel. Poate pentru că în acea perioadă se desfășura TIFF sau pentru ce erau în sesiune!?
Hotelul asigură Parcare gratuită în curte, dar trebuie făcută rezervare. Fumatul nu este permis, petrecerile sunt interzise, iar animalele de companie nu sunt acceptate. Nu sunt efectuate transferuri la și de la aeroport.
Apartamentul
Am avut rezervat pentru o noapte Apartamentul 4 cu un pat dublu pentru care am plătit 220 de lei, incluzând taxa de oraș.
Accesul în hotel și cameră fiind cel clasic, coduri, cheie și card, am urcat din Curtea Interioară în Casa Scării și am intrat în apartamentul compus din dormitor, cameră multifuncțională, baie și balcon, nu foarte mare, 35 de metri pătrați. Am avut Aer condiționat dar nu a fost necesar. Intrarea se face direct în Camera multifuncțională, living, bucătărie.
În Bucătărie, „Covaciu” pune la dispoziție plită și cuptor electrice, frigider și cuptor cu microunde, filtru de cafea și fierbător de apă, dulăpioare și corpuri suspendate în care erau vase și veselă, tacâmuri, căni și pahare. Ar fi fost util și un prăjitor de pâine, dar… am găsit într-o cuțiuță cafea și ceai, zahăr și îndulcitor.
Neavând nicio treabă cu bucătăreala, mașina de spălat rufe se pitise într-un dulăpior. Nu am deranjat-o nici ea pe noi.
Livingul ne-a pus la dispoziție o canapea neextensibilă de pe care să urmărim programele televizorului de pe perete bej cald, pată de culoare neagră, alături de câteva tablouri viu colorate. Am avut o masă și două scaune folosite pentru nesul de trezire, pentru micul dejun și pentru lucru la laptop.
Camera mobilată și colorată în nuanțe de bej cald și gri cu câteva pete negre sau viu colorate, cu plante artificiale plantate în diferite locuri, cu albul mobilei de bucătărie a fost plăcută, deconectantă, odihnitoare.
M-a amuzat ideea de doi, am avut două scaune, două perne, două cești, două pahare, două lingurițe, două furculițe, două… două….
Dormitorul cameră separată ne-a primit cu un pat mare și comod, bun pentru odihna de după ziua de hoinăreală, două nopțiere și două veioze, doar șifonierul are trei uși.
Baia de dimensiuni obișnuite are cele de trebuință plus un bideu, duș cu cabină, oglindă, uscător de păr, prosoape moi și pufoase și puține articole de igienă personală, totul era curat, bine întreținut. Am avut fier și masă de călcat.
Concluzii
A fost o cazare bună, amplasată pe o stradă liniștită, chiar dacă este zonă de cămine studențesti, nu prea circulată, hotelul are aproape tot ce trebuie pentru a asigura confortul musafirilor, erau binevenite niște ulei, sare și alte „ingrediente de bază” într-o bucătărie, iar în baie mai multe articole de igienă personală.
Apartamentul este curat, mobilat modern și are un raport preț calitate bun. M-am odihnit bine acolo și merită avut în vedere de cei ce ajung în Cluj. Mergeți acolo și nu veți regreta!

- Utilizatoriii LOGAȚI văd, până în 1.8.25, o versiune cu MULT mai puține reclame
- Ați dori o versiune COMPLET fără reclame? — va fi posibil, în viitor — pentru aprox 8-9 lei / lună
Trimis de mprofeanu in 04.07.25 14:16:53
- Alte destinații turistice prin care a fost: Emiratele Arabe Unite, Qatar, China, Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Singapore, Iordania, Israel, Iran, Turcia, Armenia, Georgia, Grecia, Muntenegru, Serbia, Bulgaria, Croația, Polonia, Slovacia, Slovenia, Italia, Spania, Germania, Franța, Belgia, Portugalia, Sardinia, Sicilia, Cehia, Ungaria, Tenerife, Azore, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Elveția, Ungaria, Cehia, Rusia, Brazilia, Argentina, Uruguay, Tunisia, Republica Moldova, Ucraina, Transnistria
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Covaciu Aparthotel, CLUJ" (deja existentă pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
O cazare tare dichisită! E de avut în vedere dacă se va întâmpla să ajungem și în Cluj!
”... hotelul are aproape tot ce trebuie pentru a asigura confortul musafirilor, erau binevenite niște ulei, sare și alte „ingrediente de bază” într-o bucătărie, iar în baie mai multe articole de igienă personală
Ai dreptate! se cuvenea măcar 1/2 sticlă de ulei și niște sare, piper (de bază - așa cum le-ai numit) pentru prepararea - măcar - a unei omlete pentru micul dejun!
Felicitări pentru alegere! ... și
@doinafil:
”Mi-a plăcut că apartamentul are și bideu, lucru mai rar întâlnit în România. În Italia nu lipsește din nicio casă, că e la Roma sau într-un sat îndepărtat! Dacă aș avea loc în baie, mi-aș monta și eu unul!
Mie cel mai mult mi-a plăcut... balconul
Pentru băile mici din blocurile noastre ar fi două variante de rezolvare a problemei: sistemul turcesc 2 în 1 sau nişte colace inteligente multifuncţionale, existente de mai mulţi ani şi prin magazinele de profil de la noi, cam scumpe şi nu ştiu cât de fiabile.
@doinafil: Mulțumesc frumos, Doina pentru ecou! Baia a fost destul de încăpătoare! Nu știam despre italieni că au bideu în baie, este obligatoriu.
@nicole33: Și mie mi-a plăcut balconul, era bun pentru cafeaua de dimineață! O zi frumoasă!
- Jul.2022 Covaciu Aparthotel - un loc cu multe atuuri — scris în 08.10.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ