REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Concordia, un loc fain în inima Târgu-Mureșului
Vroiam de ceva vreme să revizitez în scopuri turistice Târgu-Mureșul, de 10 ani nu i-am mai trecut pragul. Decis pentru data excursiei am început să caut cazare. N-ar fi fost o problemă dar am vrut cumva să mulțumesc pe toată lumea, dar mai ales pe omul apelor AZE celălalt, și am început să caut cazare cu piscină interioară. Am și găsit chiar în inima Târgu-Mureșului Hotel Concordia care avea toate facilitățile dorite de mine: situat central, cu parcare subterană, piscină interioară, notă generală 8.3 pe booking și 9.4 pentru locație.
Unde găsim Hotel Concordia?
Hotelul se găsește în Piața Trandafirilor pe partea cu catedrala romano-catolică și partea opusă cu teatrul visavis de Hotelul Plaza. Este o clădire istorică de colț cu trei etaje și o terasă pe trotuar. Intrarea spre garajul subteran se realizează prin ușa care se află după terasă și intrarea în hotel. O parcare contra-cost se poate realiza și în Piața Trandafirilor (9 lei/zi) site orientativ: aici
Adresa exactă este Piața Trandafirilor nr. 45, CP 540053 Târgu Mureș nr. telefon +40 265 260.602
Siteul hotelului se poate studia aici: hotelconcordia.ro
Despre hotel
Clădirea în care se află hotelul a fost construită în anul 1898, în stil arhitectural belle epoque. Inaugurarea hotelului de patru stele Concordia a avut loc în 2004.
Hotelul are o clientelă țintă atât din mediul de afaceri cât și vizitatori cu scopuri turistice. Hotelul dispune de 34 camere, un restaurant, un bar, două terase, patru săli de conferințe, o piscină, un jacuzzi, salon de coafură, salon de masaj, saună și o parcare subterană.
Circulația în interior se realizează cu lift sau pe scări.
Rezervare și preț
Se poate rezerva în diferite moduri, telefonic, online, booking, alte saituri, etc. Eu am rezervat telefonic am comunicat adresa de mail și a și venit confirmarea. Nu se percepe avans cazare. Există modalități diferite de rezervare, nerambursabil, flexibil, flexibil o zi, etc. Modalitățile de plată pot fi cash, card, virament bancar.
Eu am plătit cu cardul și am primit factură. Costul a fost pentru două nopți/3 persoane 760 lei.
Camera
Am primit o cameră king cu vedere, asta era denumirea în actul de rezervare. Camera avea 49 mp fără balcon (clădirea istorică nu are balcon). Vederea era în Piața Trandafirilor. Camera era compusă din 4 încăperi: hol: 3x3 m, spațiu de birou cu canapea extensibilă 4x3 m, dormitor matrimonial 4x4 m, baie 4x3 m. Tavanele în afară de cel din baie și hol erau la 4 m, astfel dormitorul l-am poreclit cubul (4x4x4m):)
Accesul în cameră se face cu un cod din 4 cifre care trebuie învățat (se pirmește un cartonaș) Același cod se folosește în acces hotel după ora 23.00 și acces garaj subteran cu mașina.
Pardoseala era acoperită cu o mochetă roșie, pereții aveau un tapet alb dar cu model iar tavanul simplu alb, cred că rigips. Ferestrele aveau vreo 3 m înălțime, feroneria era modernă dar în același stil ca la clădirea veche de 125 de ani. Mobilierul era în stil modern maro închis la culoare.
În hol am găsit un dulap mare, cuier, rafturi, suporturi de bagaje.
În spațiul de birou am găsit fotoliul extensibil, un alt fotoliu, o veoiză cu picior, un birou cu scaun foarte lung în care erau încastrate minibarul, sertare, oglindă, lămpi.
În dormitor era patul matrimonial cred peste standard (2x1.8m), noptiere, 2 veoize cu picior, un alt fotoliu, măsuță tv, tv led 80cm.
Accesorii cameră
În dulapul din hol am găsit un seif dar cu cheie și nu cu cifru. Am mai găsit lenjerie de pat suplimentară, pături, păpuci de casă, set de curățat pantofi, halate de baie. La cerere se primește masă și fier de călcat nu costă, la cerere există spălătorie, acesta costă.
Pe birou am găsit pahare, pliante diferite. În minibar am găsit apă plată și apă minerală, bere, sucuri, vinuri, tării. Prețurile produselor din minibar sînt mari: apă 8 lei, sucuri 9 lei, bere 10 lei, tării (50 ml) 20-25 lei, vinuri (375 ml) 30 lei. La cerere se poate primi fierbător de ceai/cafea nu costă. Mai este un telefon fix.
Lumina în hol funcționa cu senzor restul cu întrerupătoare. Și prizele se puteau opri. Încălzirea sau răcirea funcționează cu ajutorul unui panou la care se setează temperatura dorită. Instalația de căldură/frig/aerisie era încastrată în zona de tavan desupra băii și holului iar aerul circula prin niște fante din fiecare încăpere. Era o instalație individuală și nu centralizată de și foarte bine izolat fonic tot am reușit să aud când pornește și când oprește compresorul (pe cald de această dată)
Baia
Baia avea atât pardoseala cât și pereții placați cu un mozaic mic alb cu rosturi roșii. Baia era dotată cu o cadă de 2 m lungime și o zonă de duș delimitată cu perdea. Zona de chiuvetă era lungă de 2.5m. Era foarte mult spațiu acolo.
Accesorii baie: șampon de duș, gel de duș, săpunuri, prosoape, hârtie, uscător de păr, prize, scaun rabatabil la duș pentru persoane cu dizabilități, pahare, uscător de prosoape, cuiere, mânere.
Alte servicii cameră
WIFI
Semnalul pentru internet este excelent în tot hotelul și se accesează fără parolă. Networkul se numește concordia.
Room Service
Un room service este posibil folosind telefonul fix din dotare. Se poate cere transportul bagajelor, servicii de curățătorie/spălătorie, mic dejun în cameră sau curățenie suplimentară.
Curățenie
Se vine zilnic pentru a face curățenie. Se dă cu aspiratorul, se spală baia. Se lasă consumabile din nou, prosoape din nou. Se agrează politica eco-friendly, mai exact dacă nu se aruncă prosopul pe jos nu se schimbă.
Recepția
Zona de recepție este o încăpere centrală de unde se accesează celelalte încăperi. Acolo la biroul rotund de recepție se rezolvă orice problemă, plată, etc. În zonă sînt fotolii și măsuțe. De aici este accesibilă o toaletă, zona de restaurant, zona de bar zona de terasă stradală.
Restaurantul, barul și terasa
La stradă găsim acea zonă delimitată cu mese albe și trei umbrele mari pătrate albe pe care scrie peroni. Lângă intrare la dreapta se află barul cu scaune și măsuțe unde clientul își poate bea băutura dorită sau să bea o cafea, să mănânce o înghețată. Prețurile la bar sînt piperate, asemănătoare cu cele de la minibarul din cameră.
În spate mai retras se află o altă zone de mese unde se poate mânca micul dejun. Micul dejun costă 50 lei/persoană foarte scump dar am înțeles/văzut din poze că este gustos și consistent.
Confom site la cerere se pot pregăti și alte mese (prânz, cină)
Zona de spa
Piscina se află la etajul unu. Se poate folosi între orele 9.00-22.00. Piscina nu este atât de mare (cca 10x3 m estimare personală) dar suficient pentru o baie plăcută și o sesiune de înnot dacă nu sînt așa mulți. Lângă piscină se află șezlonguri. Tot lângă piscină se află o cadă jacuzzi accesibilă și ea. Înainte și după baia în piscină se face duș, cabinele se află alături. Tot în această zonă se află sauna (contra cost) și încăperea pentru masaj (contra cost).
A doua terasă este accesibilă din încăperea piscinei cred că este destinată pentru folosirea în sezonul cald inclusiv a face plajă. Este singurul loc (în afară de terasa din stradă) unde vezi soarele și pe lângă cafea poți fuma și o țigară. Această a doua terasă este dotată cu scaune, măsuțe, bănci și umbrele.
Tot la etajul 1 se află un salon de coafură.
Parcarea subterană
Parcarea subterană are doar 10 locuri. Deci dacă sînt 34 camere și fiecare client vine cu mașina 24 familii nu au loc. Din fericire în realitate nu este chiar așa și la o rezervare din timp ai locul asigurat. Eu am rezervat și parcarea o dată cu cazarea. Se plătește gras 30 lei/zi dar se merită. Este acces la lift, este siguranță. Dar cum am zis se poate și în Piața Trandafirilor cu 9 lei/zi.
Personalul
Din momentul rezervării până la decazare pot spune jos pălăria. Politicoși, săritori, vorbesc mai multe limbi. La decazare au mulțumit că am fost oaspeții lor. După 24 ore am primit un chestionar pe mail despre serviciile lor. Deci chiar îi interesează să fie clienții mulțumiți.
Împrejurimi
Distanța până la obiective turistice nu se măsoară în sute de metri ci în zeci de metri. Cele mai apropiate atracții turistice să zicem sub 100 m distanță: Catedrala ortodoxă, catedrala romano-catolică, teatrul național, muzeul etnografic, restaurante, magazine. Și celelalte poate puțin peste 100-150m: Cetatea Târgu Mureș, catedrala reformată, muzeul de istorie, Palatul Culturii. Vedeți, de asta m-am cazat acolo :)
Minusuri
Pentru că nu există nicăieri perfecțiune hai să le enumăr și astea, n-o să fie multe.
În baie în zona de duș nu am avut nici un suport pe care să pun săpunul sau șamponul. Pe urmă în hol lumina funcționa doar cu senzor când făceai treaba mai bine (luai sau căutai ceva din dulap) se stingea trebuia să te miști să se aprindă din nou. Pe urmă televizorul de 80 cm la acele camere imense era cam minuscul dar cum era amplasat mai aproape de pat era cât de cât ok. Intrarea în garajul subteran era atât strâmt cât și cu panta poate prea înclinată dar asta e mai mult un moft.
Și încă un minus asta mai mult personal pentru că nu am portofelul chiar așa gras: prețuri un pic mari la orice în hotel (mâncare, băutură)
Astea fiind scrise nu am altceva de făcut decât să recomand această cazare. WM rog acest video la început, mulțumesc.
Trimis de AZE in 06.11.23 20:42:59
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.54437170 N, 24.56110670 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bun review-ul!
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
@webmasterX: Da, acolo este.
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@AZE: Bun hotel. Am înțeles, are parcare subterană, saună, piscină, alea-alea... dar nu ne-ai spus câte lungimi de bazin a făcut băiatul
Acum pe bune, chiar arată bine. Iar descrierea... marca @AZE. Completă și cu toate detaliile.
@AZE:
O cazare interesantă mai ales datorită poziţionării ultracentrale.
”În spate mai retras se află o altă zone de mese unde se poate mânca micul dejun. Micul dejun costă 50 lei/persoană foarte scump dar am înțeles/văzut din poze că este gustos și consistent.
Confom site la cerere se pot pregăti și alte mese (prânz, cină)
În caseta tehnică ai declarat preţul exclusiv pentru cazare, fără nicio masă.
Din cele de mai sus deduc că nu ai mâncat acolo, oricum nu am văzut nicio poză în sensul ăsta.
Am totuşi o nedumerire: cum poţi aprecia cu 9,5 (mulţumit, aproape încântat) sau cu orice altă notă un serviciu de care NU ai beneficiat?
@ghisor: Buna dimineata, multumesc
Stii cine mai scria pe aici despre mine marca@AZE?
Maria55 Dzeu s-o odihneasca.
In alta ordine de idei piscina a fost cea care ne-a determinat alegerea. Este o placere in noiembrie sa poti beneficia de asa ceva.
@nicole33: Multumesc pt vizita si comentarii complete (apreciez asta la tine)
Da este o cazare faina. Cat despre mancare :au fost recent 2 colegi in interes de servici, au laudat micul dejun. Eu personal am vazut ce au oamenii in farfurii. Acuma era culmea daca le mai faceam si o poza ???? Se mai scrie pe siteuri ca micul dejun e foarte bun.
In consecinta eu doresc daca se poate sa las acea nota acolo in caseta tehnica.Daca mai scrie cineva despre locatie va servi micul dejun si n-o sa-i placa va da o nota mica,se va face o medie.
Dar din punct de vedere personal pt mine micul dejun era mult.
O zi faina
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)