BUN
Club Yali Resort - Prima Dată la 5 Stele UAI

Cactus Club Yalı & Resort ⭐⭐⭐⭐⭐ - Iunie 2025 -
Intro...
Pentru a doua jumătate a șederii noastre la un hotel care includea toate mesele, am ales Cactus Club Yali & Resort. Așa cum am scris anterior în recenzia de aici, Rawda mi-a dat busola peste cap cu camera foarte, foarte faină dar și cu standardele ridicate legate de serviciile oferite plus amabilitatea personalului.
Am vrut să fie un total de 7 nopți la resort, adică să avem toate mesele incluse. La Rawda am stat 3 nopți așa că voiam să plusez cu încă 4 la un alt resort. Deși inițial voiam tot la Batihan unde mai fusesem de 3 ori, acesta se scumpise exagerat de mult, prea mult din punctul meu de vedere. O fi el Batihan dar nu dădeam peste 1000 de euro pentru 4 nopți. Apoi nu mai voiam Kușadasi, mă cam săturasem de el plus că era mai departe decât eram dispus să merg. Am observat că sunt și alte resorturi, un pic mai aproape, la o oră distanță de Izmir, în zona Gümüldür. Nu cred că exagerez dacă spun că și aici m-am uitat de zeci, sute de ori, scoate filtre, pune filtre, caută pe agenția x, pe agenția y, pe site-ul z și tot așa.
Am observat că acest Cactus venea în două variante. Erau 2 locații diferite, aflate destul de aproape una de alta (1,3 km), ambele în Gümüldür. Unul din resorturi avea 4 stele cu All Inclusive (Club Cactus Paradise), iar cel de-al doilea 5 stele cu ULTRA all inclusive (Cactus Club Yali & Resort). Diferența de preț destul de mică... parcă nici 100 de euro pentru toate cele 4 nopți.
Apoi stai... caută pe net imagini, vezi cum este strada, vezi cum arată în jur, vezi cum arată din satelit, etc. Evident ochisem Cactusul de 5 stele... nu am reușit să-mi dau seama care era resortul propiu-zis. Pe satelit vedeam multe viluțe, căsuțe, aparent un cartier de case, rezidențial, cum are Batihanul aproape de el.
Aici pe Am Fost acolo erau 2 recenzii, mai vechi... una din 2017 scrisă de nrs, respectiv una din 2013, scrisă de Deborah77. Plus că deși denumirea de pe AFA era la fel, apărea cu 4 stele... eu în oferte vedeam cu 5 stele, de 4 fiind Club Cactus Paradise. Așa că nelămuririle mele păreau să se aprofundeze, în loc să se clarifice. Cei de la agenție dar și părerile notate, dădeau de înțeles că nu-i chiar de 5 stele, cel puțin nu la camere. Apoi prețul, ușor mai mare față de resorturi de 4 stele, sau chiar mai mic comparat cu resorturile scumpe de 4 stele.
Am cerut lămuriri direct la agenția de turism. Câte piscine au, sau la câte am avea acces, ce include acest ultra all inclusive, plus alte câteva întrebări mai tehnice. Cei de la agenție au solicitat mai departe informații de la agenția locală care colabora direct cu hotelul. În câteva zile mi-au răspuns așa că am înțeles în linii mari care-i treaba! Mi-au zis să nu mă aștept la 5 stele complete dar judecând după beneficiile de care urma să avem parte, mi s-a părut o alegere bună. Cei care erau cazați aici, aveau acces liber și la Aqua Park-ul hotelului, aflat în proximitatea acestuia.
Cartierul de case pe care-l vedeam din satelit, făcea de fapt parte din resort... resortul fiind IMENS. Așa cum au menționat anterior colegii AFA, multe vile de 2-3 etaje unde turiștii erau cazați. Urma să avem acces la toate piscinele din întregul resort și în toate zonele acestuia.
Ca să vă faceți o idee, mergând de jur împrejurul resortului, pe străzile de la marginea lui, ai avea de mers 1 km, resortul având o suprafață de 60.000 metri pătrați, adică 6 hectare. 😬Adică de vreo 2 ori și ceva versus Batihanul (ca idee).
Așadar la începutul lunii mai, am primit oferta următoare de la agenție
”3 adulti + 1 copil 10 ani, 3 adult - family room with land view Total: 812 euro Oferta valabila pentru rezervari pana la 31.05.2025 Conditii de plata: * Avans 20% la rezervare * Diferenta 80% pana cu 31 zile inainte de plecare
Am achitat avansul de 20%, iar cu o lună înainte de plecare, am plătit și diferența. Așadar pentru o cameră family am ajuns la 204 euro, cum spuneam, mai puțin ca la Rawda unde am avut doar all inclusive fără alcool dar diferența era mare la camere și la concept în sine. Nu știu dacă este corect să tot fac această comparație...
Cred că am scris destule despre rezervare. Despre drumul din Altinoluk spre Gümüldür, am scris aici.
Rezervarea a fost făcută printr-o agenție foarte cunoscută din România, evident pentru a înlătura orice dubiu cu privire la credibilitatea rezervării, mai ales că ultimii ani s-au dat multe țepe. Am fost alocați unui agent cu care am comunicat atât telefonic cât și prin e-mail.
Am multe de spus/scris despre acest Resort. O să încerc să acopăr toate categoriile importante și mai ales să nu omit ceva, deși sigur sigur voi mai uita ceva. 😬
Ziua cazării...
Am ajuns la resort undeva pe la ora 16.30. Afară cred că erau 200 de grade, o vreme minunată! 😐Am recunoscut din start locația, amplasamentul, sensul giratoriu care era și pe Street View. Un domn de la pază mi-a indicat că pot parca exact în fața intrării principale. Nu erau locuri propiu-zise de parcare dar dacă ei așa au zis, așa am făcut. Tot aici mai era parcată o altă mașină... tot cu numere din România, dar dintr-un alt județ. Ce coincidență!
Am mers cu ceva emoții spre recepție. Până la recepție am fost întâmpinați de câteva pisici, tare simpatice. Am mers printr-un fel de grădină, ce avea amenajate magazine la parter, iar la capăt era și recepția.
De menționat că era prima dată când intram într-un hotel de 5 stele, cu atât mai mult să și stăm aici. Prima impresie a fost WOW! Recepția era imensă și amenajată luxos. Plină cu fotolii, canapele, mese și multe zone unde puteai sta. Am mers spre front-desk unde am găsit imediat o doamnă care vorbea engleza perfect. Din ce am văzut eu părea să fie ceva manager, dar nu asta conta. Am mai comunicat și cu alte persoane de la recepție, vorbitoare de limba engleză.
Am înmânat voucherul primit de la agenție, pe care-l tipărisem anterior acasă. Formalitățile de check-in nu au durat foarte lung, ne-au scanat pașapoartele, am mai completat ceva și gata. Tot de la recepție am primit și cardurile pentru prosoape, 4 la număr.
Cum... unde era camera?
Am rugat să vedem camera înainte de a duce bagajele. Aici aveam ceva emoții... văzusem camerele din fotografiile de pe internet dar și cele din recenzia domnului nrs. Camerele păreau să fie la fel, fie că erau cele din corpul principal, unde era recepția, fie că erau cele din vile.
Apoi nu știam inițial unde ne vor caza... în corpul principal sau în vile? Am fost cazați în corpul principal. Ne-au condus spre camera noastră, aflată la etajul 2, pe unul din lungile coridoare. Vederea era spre lateralul clădirii, spre stradă. Nu era wow dar știam că asta am plătit! Nici nu am încercat și nici nu am vrut să încerc să fac vreun upgrade, precum făcusem la Rawda. Poate aș fi primit o cameră pe față dar acolo era barul, piscina, zona cu spectacole și nu-mi doream gălăgie, din contră.
Camera 1206...
Am primit 2 cartele pentru cameră și am mers să vedem cum este... s-a dovedit că era fix ca în poze. Practic aceleași camere, aceleași amenajări pe care le-am văzut în recenzia lui nrs cu sejurul din 2017. Nu pot să mint să zic mamă ce wow era camera... mă așteptam la mai mult din partea unui hotel cotat la 5 stele. Camera era mediocră și nu pot să nu fac o comparație... spre exemplu, camera de la Alan Suites... (hotel de 3 stele) era cu mult peste cea de la Cactus, iar cea de la Batihan (4 stele) cu cel puțin o clasă peste. Mobila era veche, amenajările vechi... doar aveau cel puțin 8 ani. Oare de atâția ani nu au făcut nici un upgrade? Se pare că nu... și s-a adeverit faptul că cel puțin vis-a-vis de cazare, camera nu-i chiar de 5 stele!
Acest fapt mi-a fost dovedit inclusiv de aerul condiționat care era comandat de un controller folosit acum mai bine de 10-15 ani. Plus de asta, randamentul aerului, chiar și dat blană, era la fel de mediocru precum camera. Aerul rece venea prin 2 guri de ventilație, câte una în fiecare cameră.
Micul apartament sau camera de familie, dispunea de... 1 hol, 2 camere, o baie și un balcon. Pe hol era gresie, similară cu cea din baie, iar în camere era mochetă albastră. Camera din dreapta avea 2 paturi single, o masă, un scaun, un dulăpior cu perne și așternuturi extra, frigider și televizor. A doua cameră nu avea frigider și nici televizor dar avea seiful amplasat într-un dulap. Hotel de 5 stele și nu avea TV în ambele camere... iar... ciudat! Nu că ne-ar fi lipsit, nu ne-am uitat la TV dar așa ca fapt divers.
Balconul era mic, înghesuit, cu 2 scaune și o masă plus țevi pe post de suport pentru uscat hainele.
Ca să pot folosi seiful a trebuit să anunț recepția care mi-a dat să completez un document special, după care am primit cheia... da... în 2025 era seif cu cheie, nu electronic cu cifru. La Rawda nu doar că aveam 2 seifuri, nu unul, dar ambele erau cu cifru digital... Seiful nu mai era contra-cost cum menționa nrs, ci gratuit.
Camerele erau curate, nu pot să zic că nu, dar cu mult sub standardele unui hotel de 5 stele din 2025. Baia la fel de modestă, cu o cadă clasică, dar cu uși glisante, probabil pentru a nu stropi în jur. Urăsc acest tip de duș, impropriu pentru o cazare, mai ales pentru persoane mai vârstnice care au de sărit peste marginea căzii. Totuși am apreciat prosoapele curate, schimbate zilnic dar și apa clocotită de la duș. Ca referință mi-ar fi plăcut dușul tip walk-in, cum există la... Milaroom, Alan Suites, Batihan, etc...
Au venit zilnic și au făcut curățenie, schimbau așternuturile, curățau baia, etc. Referitor la frigider, acesta acționa și pe post de mini-bar... doar că avea doar 2-3 ape și 2-3 sucuri. Prima consumație era gratuită, apoi refill-ul costa 1.5 euro per sticlă! Scump... ținând cont că erau sucuri la 0,25 care la magazin se procurau cu nici 1 leu. Evident am consumat sticlele și nu am mai cerut refill, la bar fiind disponibil suc non-stop.
Balconul dar si geamul de la a doua cameră, dădeau cum spuneam spre o grădină interioară, destul de sărăcăcioasă. Nu asta ar fi fost problema ci punctul de transformare care era fix în această grădină. Și nu prezența lui m-a deranjat, ci zgomotul produs de ventilatoarele care răceau instalațiile electrice din interior. Era cam greu de dormit cu geamurile deschise, zgomotul fiind destul de deranjant. Exista desigur și varianta de a dormi cu aerul pornit toată noaptea, deși nici asta nu era prea sănătos – cel puțin pentru noi.
Tot în camera principală, unde era TV-ul și frigiderul, era și un fierbător de apă plus ceaiuri și nesuri instant alături de căni și pahare pe care nu le-am folosit deloc pe parcursul șederii.
Camera, din punctul meu de vedere, era de 3 stele, iar standardele internaționale susțin afirmația mea. Mini-barul după calculele mele ar fi trebuit aprovizionat gratuit, zilnic, cu câte o serie de băuturi. Apoi, erau doar sucuri, nu și sticluțe cu alcool. Seiful vechi, cu cheie, draperii care nu blocau complet lumina, mobilier vechi, sistem de iluminat slab (zero LED-uri), aer condiționat depășit tehnic, fără posibilitatea de a regla separat pentru fiecare cameră. Televizorul de dimensiuni mici, deși la un resort de asemenea amploare, ar trebui ceva mai mare, iar exemplele pot continua.
Baia, amenajată acum 10-15 ani, stil vechi, bătrânesc, demodat complet cu acea cadă clasică de bloc comunist. Balconul, mic, înghesuit, la fel de demodat.
Per total, vis-a-vis de cazare, Rawda care era de 4 stele, îi bătea la cur la cameră! Grav de tot, nu așa... direct de la o poștă! Dacă Cactus era de '5 stele' atunci Rawda era de 7-8...
Resortul... mare, cu de toate, nu lipsea nimic
După prima vizionare a camerei am mers înapoi la recepție alături de un domn bellboy, care ne-a ajutat cu bagajele de la mașină, în cameră. După ce ne-am instalat, am ieșit în curtea din spate pentru a explora hotelul. Nu am cum să nu vă zic de simpaticul motan de la recepție, cumva pisica oficială, sau mascota lor. O pufoșenie gri cu alb care dormea 23 de ore din 24. O să atașez și poze... era așa de simpatic! Mvai... 😇🤗
Mai departe, fiind trecut deja de 6 seara, ne era cam foame ce-i drept. Resortul așa cum mă așteptam, era imens. Am încercat să înțeleg cum se servesc mesele dar și programul lor, având la dispoziție o coală A4, cu aproape 20 de intervale orare notate pentru tot felul de gustări, mese principale, supe de noapte, baruri - în diverse locații aflate în resort.
Am avut acces gratuit la wi-fiul hotelului dar acesta era destul de slab, mai ales în cameră cât și în resort, cum te îndepărtai de clădirea principală. Fiind atât de mulți oameni prezenți, semnalul evident se împărțea dar tind să cred că nici internetul lor propiu-zis nu era cel mai bun. Dacă legam netul meu de acasă de hotel, cred că mergea de 100 de ori mai bine.
Baruri, Restaurante, etc...
Resortul dispunea de un Bar deschis 24/7, aflat în proximitatea piscinei principale și a restaurantului principal. Aici se serveau cocktail-uri, băuturi alcoolice locale dar și internaționale. Cum noi am achiziționat un pachet Ultra All Inclusive, ne-am putut delecta cu băuturi alcoolice internaționale precum J&B, Famous Grouse, Gilbey's, Garrone și încă câteva. Am observat că erau persoane cu altă culoare a brățării iar când cereau ceva internațional, li se cereau bani. La fel se proceda pentru măslinele de la bar sau alune. Noi nu am plătit nimic, fiind acoperiți de brățara minune. 😀Citeam la domnul nrs că băuturile se plăteau la vremea aceea, în 2017 dacă comandai între orele 24-10 dimineața. Ei bine acum nu... nu se plătea nimic, totul era la discreție, cel puțin pentru cei cu UAI.
Deși am mai auzit povești sau zvonuri care spuneau că băuturile internaționale nu sunt internaționale sau sunt îndoite sau mai știu eu ce, am văzut personal cum deschideau sticle sigilate atunci când sticla de la bar se termina. Așa că sunt convins că am primit ce am comandat. Așa că a băut fratele vostru la J&B și Famous Grouse în cele câteva zile, de i-am dat pe minus. 🤣Desigur, în limitele bunului simț. 😇
Dacă la capitolul cazare nu stăteau ei 100% bine, la capitolul baruri și d-ale gurii, aveam să fim plăcut surprinși și uimiți. Din ce am citit de la nrs nu s-a schimbat mare lucru.
Deși fiecare piscină avea un bar alocat, doar 2 din cele 3 piscine le aveau și deschise.
Resortul dispunea de un Restaurant principal - cel mare, cu mese și scaune atât în interior cât și în exterior pe o terasă acoperită dar în aer liber (fără pereți sau geamuri pe 2 din laturi). Aici se serveau mesele principale.
”Micul-Dejun 07.00-10.00
Mic Dejun Întârziat 10.00-10.30
Prânzul 12.30-14.00
Cina 19.00-21.30
Am servit masa doar la terasa exterioară. În interior era ce-i drept mai bine, fiind pornit aerul condiționat, plus că erau mult mai multe mese libere dar am găsit chiar și așa, mereu loc afară.
În interior erau servite supele plus salatele iar în exterior erau preparatele calde, gătite. Aș minți să spun că nu mi-a plăcut. Zilnic preparatele se schimbau, am avut pește, pui, curcan, chiar și carne rotisată în una din zile. Nu vreau să mă apuc să enumăr prepatele căci sigur zic vreo prostie sau pocesc vreo denumire dar erau cel puțin 8-10 tăvi bain-marie sau wokuri imense de unde te serveai singur. Erau și 2-3 posturi unde erai servit, de obicei la preparatele mai scumpe, dar puteai spune cât vrei, mai mult, mai puțin, porție dublă, etc...
Dulciuri... zilnic am avut peste 10 feluri de prăjituri, torturi, dar și fructe (pepene roșu).
Tot aici era și un bar, deschis fix în același interval cu restaurantul principal. Se servea vin, bere și sucuri. Alcool (tărie) nu aveau aici, aceasta fiind exclusiv la barul mare de la piscină. Dar puteai merge la bar să comanzi ce vrei și te întorceai cu băutura la masă. Tot în proximitatea barului era și tonomatul cu sucuri 'naturale', alea cu 99% zahăr dar și aparatul cu apă fierbinte pentru ceai turcesc.
Mai departe, un al doilea restaurant aflat nu departe de corpul principal al clădirii, în proximitatea amfiteatrului, mai exact Restaurantul cu specific turcesc. Acesta era deschis la prânz, în același interval cu prânzul servit la restarantul principal. Deși inițial credeam că și aici se schimbă preparatele zi de zi, am constatat că serveau zilnic aceleași preparate. Kebab, vinete/roșii/ardei la grătar plus ceva bulgur preparat și o mâncare de fasole verde. Mai era și o masă cu preparate reci. Salate, sosuri, lămâi. Am mâncat o singură dată aici, doar de dragul kebabului care era făcut tradiționat, într-un cuptor pe LEMNE. Gustul foarte bun, autentic, ne-a plăcut. Erau foarte multe mese aici, plus evident scaune dar, ce-i drept, nu era mare aglomerație, grosul fiind la restaurantul principal...
Aproape de cel turcesc mai era o zonă, tot acoperită unde serveau așa zisele snacks-uri. Aici te puteai delecta cu hamburgeri, spaghete, pizza, asta între 14.00 și 16.00 apoi de la 17.00 la 18.00 serveau clătite (pancakes).
Tot la locația aceasta se serveau și Gozlemele între 11 și 12.30 sau 15.00-17.00. Vă zic sincer că erau atât de multe locuri unde puteai servi masa dar și atâtea intervale, că cu greu reușeam să trec pe la toate. Dacă mergeai într-un loc, nu mai aveai timp să mergi și în altul.
Spre plajă, mai era ALT restaurant, a-la-carte... specific turcesc dar evident accesul era doar cu programare în prealabil. Am vrut să mergem, dar la recepție, unde era un birou special pentru programări, fie nu era nimeni, fie era dar aveam de așteptat după alți clienți. Nici nu erau așa 100% dornici de asta. Știam de la Batihan treaba cu a-la-carte-ul... primeam un meniu nu foarte stufos de unde alegeam ce voiam. Am zis așadar pas și am ales restaurantul principal unde aveam o varietate mare de mâncăruri. Plus de asta gustasem deja kebabul autentic turcesc, la Restaurantul de duzină menționat anterior.
Referitor la mâncare, cred că am acoperit tot. Din ce citisem de la colegi, înainte se mai servea masa și într-una din clădirile centrale de lângă a doua piscină dar acum aceasta avea un alt scop.
Baruri, erau mai multe... așa cum am spus deja, unul 24/7 aflat lângă piscina principală, cea din dreptul corpului principal, apoi al doilea bar aflat la a doua piscină, unde erau și toboganele, al treilea bar care era ÎNCHIS, la a treia piscină, din dreptul vilelor din resort. Nu am înțeles de ce era închis, am fost de mai multe ori acolo și nu era nimeni. Tind să cred că era așa din cauza faptului că acolo nu prea era multă lume... Instalațiile, buteliile cu CO2, erau prezente, dar nu era nici un barman.
Al patrulea bar era situat în grădina resortului, intitulat Tree Bar pentru că da... era înconjurat de copaci. Programul acestuia era de la 20.00 la 02.00 iar seara în jurul barului se organizau seri deschise cu muzică LIVE. Am participat într-una din seri la un astfel de mic spectacol, unde un tip a cântat foarte frumos, mai multe piese internaționale (în engleză). Atmosfera era foarte plăcută și intimă, cumva mai mult spre mare și mai departe de corpul principal al clădirii care era ceva mai aglomerat.
Ai zice că astea erau toate barurile dar nu... mai era unul! În interior, deasupra recepției cumva, la etajul 1... Lobby Bar deschis de la 10.00 la 23.00. L-am văzut dar nu am fost niciodată să comand de acolo. Cât să bei frate? Mai aveau și ceva prăjiturele și gustărele, disponibile mai mult în prima parte a zilei.
Cred că astea erau toate... sper să nu-mi fi scăpat vreun bar!
Piscinele...
Piscinele, 3 la număr, erau amplasate strategic, pentru a deservi întregul resort. Cea mai mare piscină era cea de lângă corpul principal, unde era și barul non stop. Sincer, nu am intrat aici deloc pentru că aici era evident cea mai mare aglomerație.
Nu am scăpat de treaba cu blocatul șezlongului cu prosopul, la prima oră a dimineții... dacă mergeai după 9-10, nu prea mai era nici un șezlong liber. Ai zice că doar românii fac așa, doar că majoritatea turiștilor erau francezi, nemți, britanici, ucrainieni...
Piscina principală, foarte frumos amenajată cu un podeț care traversa 2 din laturile ei. Toate piscinele aveau și o mini-piscină pentru bebeluși, cu o adâncime mică de 20-30 de centimetri.
A doua piscină era amplasată pe partea vestică a resortului, cumva mai aproape de mare. La fel de mare, cu o adâncime de aproximativ 1.4 metri până la 1,7 având diferențe de nivel între o margine și alta. Aici erau și toboganele pe care le vedeam în poze, doar că aveau program, adică nu erau deschise permanent, ci doar într-un anumit interval, destul de scurt.
Lângă această piscină era o clădire în lucru. Din ce am văzut prin pliantele lor, era deja o clădire aici, probabil o modernizau... oricum era șantier, totul era acoperit cu plase mari iar jos la parter era închis tot cu placaje dar NU se lucra. Probabil lucrează în afara sezonului. Erau și ceva reclame cu un nou corp de clădire.
A treia piscină aflată în partea de nord a resortului, între viluțe. Asta era cea mai liniștită și aerisită. Era cea cu barul închis, totuși toate cele 3 piscine aveau salvamar de dimineața până la ora 18.00.
Prosoapele...
Mi-a plăcut că prosoapele se puteau lua de mai multe ori pe zi, adică să zicem că dimineața mergeai la plajă sau la piscină, luai prosoapele, le aduceai peste 2 ore ude, le lăsai, primeai înapoi cardurile și mai apoi puteai reveni la prânz să primești alte prosoape curate. La Batihan aveai voie doar o dată pe zi, iar dacă mergeai mai spre prânz, exista riscul să nu mai aibă prosoape disponibile... mno poate din acest motiv hotelul era de 5 stele, sau poate că așa erau ei mai organizați și amabili.
Parcarea
Așa cum am scris deja, am parcat când am sosit, în exterior, chiar pe partea cu intrarea, unde era și o gheretă de paznic. Era prezent 24/24 un paznic care stătea la intrare și la 3-4 metri de mașină... chiar dacă era în stradă, nu era foarte aglomerată și am stat liniștit. Dupa 2 zile am plecat la Muzeul Auto Key aflat în Torbali, despre care îmi doresc să scriu separat. La revenire, deși erau locuri în exterior, atât în față cât și aproape de acel sens giratoriu, am încercat ceva... văzusem că în interiorul resortului sunt străduțe private așa că am încercat să intru cu mașina ÎN resort. La poartă am fost oprit de paznic, am fluturat mâna cu brățara și mi-a dat ok.
Inițial credeam că parcarea interioară este mai pentru VIP-uri... sau cu o mică atenție. Așa că am testat și se pare că era gratuită și pentru oricine! Restul celor 2 zile, mașina a stat parcată în interior, unde erau destule locuri, aleile fiind mari și aerisite.
Plaja...
Mergi la mare și nu mergi pe plajă? Stai doar la piscină? Deși prefer comoditatea piscinelor, predictibilitatea adâncimii și apa mult mai caldă, am mers de câteva ori și pe plajă, la mare.
Resortul dispunea de șezlonguri cu umbrele, la malul mării. Așa cum știți deja, pe partea de vest, Turcia are ieșire la marea Egee care nu are temperaturi foarte ridicate, cel puțin când am fost noi, oficial erau... 21-22 grade, spre diferență de litoralul de Sud al Turciei care beneficiază de Mediterană și temperaturi ale apei și de 26-28 de grade, poate chiar mai mult.
Așa că apa era destul de rece dar te obișnuiai. Nu asta era problema ci pietrele dintre nisip și mare, care se întindeau inclusiv după ce intrai în apă. Intrarea era lină, apa fiind de maxim 1,5 metri chiar și la zeci de metri în larg dar pietrele alea... de groază cu ele! Apoi și mai departe prin mare, erau cataroaie imense.
Cum nu prea sunt eu fan stat la mare în soare și s-a mai nimerit și treaba cu pietrele... evident majoritatea timpului petrecut în apă, a fost la piscine.
Pentru a evita pietrele, locația dispunea și de un ponton mare, betonat (care se vede din satelit) unde se putea intra mai departe, unde apa avea cam 1... 1,3 metri și nisip ceva mai fin, link aici.
Fiind întins pe o suprafață mare, resortul dispunea chiar de 2 plaje, una în stânga pontonului, una în dreapta.
Animația/spectacole...
Resortul dispunea ca orice alt resort, de un amfiteatru, destul de măricel, mereu încăpător, indiferente de numărul de turiști prezenți. Nu am stat o săptămână full ca să pot să spun că am văzut toate spectacolele dar sincer au fost cam dezamăgitoare. De ce spun asta? Din nou, compar inevitabil cu Batihanul, mai slab (teoretic), cotat la 4 stele. Echipa de animație de acolo era mult mai profi, vorbeau și în turcă și în engleză. Aici... turcă și franceză. Nu am înțeles treaba cu franceza asta... erau și francezi ce-i drept dar de ce franceză? Din ce scrisese nrs, echipa de animație ar fi fost compusă din francezi... și atunci dar și acum, activitățile erau vorbite în franceză, inclusiv gimnastica la marginea piscinei, tot un francez era.
Revenind la spectacole, la Batihan am avut show-uri cu echipe profi de dansatori, jonglori, dansuri cu făclii ce aveau flăcări în capete, etc. Aici... veniseră o echipă de dansatori de copii. Da erau drăguți dar totuși... a mai fost o seară a doamnelor unde erau diferite competiții plus cea a copiilor care era zilnic. Nu a fost nimic spectaculos dar din nou... nu am stat cele 7 nopți full ca să zic că le-am văzut pe toate. Însă nu mi s-a părut nimic ieșit din comun.
Resortul dispunea și de un club al copiilor, Kids Club unde puteai lăsa copilului iar niște fete se ocupau de el. Aveau un TV cu desene, dar efectuau și multe activiăți, de exemplu colorau sau desenau.
Aproape de amfiteatru era și un loc de joacă pentru copii, cu topogane, leagăne, spațiul fiind acoperit cu o pânză pentru a proteja de soare (cât de cât).
AQUAPARKUL - YALI CASTLE
Aproape de resort este un Aquapark, care din câte am înțeles este sub același patronaj. Turiștii cazați la Yali, pot intra gratuit în Aquapark. Din păcate nu am fost, deși ne-am fi dorit... nu prea suntem noi așa fani ai senzațiilor tari și imprevizibile, nici nu voiam să facem vreo boacănă pe la toboganele alea înalte, nici noi dar mai ales cea mică. Dar dacă am fi stat o săptămână, probabil ne-am fi făcut curaj și am fi mers măcar de curiozitate.
Intrarea în Aquapark este foarte faină, o copie a unui castel, de aici și numele, iar după gard, lucrurile păreau interesante.
Terenurile...
În partea extremă din dreapta a resortului sunt 3 terenuri. De tenis, baschet și fotbal. Erau persoane care mergeau acolo, deși terenurile nu păreau să fie în cea mai bună formă și ar cam fi necesitat o reabilitare. Am mai văzut o zonă unde erau mini terenuri de golf dar nu știu de unde se puteau lua mingile și crosele. Nici nu am încercat așa că nu pot spune exact dacă erau practicabile.
Piscină interioară/masaj/ filipineze...
Văzusem prin poze o piscină interioară și aș fi vrut să merg să văd cum este. Din păcate era închisă acum în sezonul cald, probail deschisă când se golesc piscinele exterioare. De asemenea erau multe filipineze angajate care făceau masaj, evident contra cost, prețurile fiind de ordinul zecilor de euro. pentru 30-60 de minute în funcție de preferințe, durată, etc.
Tot de aici din zona de camere cu masaj, luam prosoapele iar personalul de acolo vorbea cea mai curată și frumoasă engleză. O plăcere să vorbești cu ei. Nu păreau a fi turci.
Concluzii
Fiind prima dată la 5 stele dar și Ultra All Inclusive, setasem niște standarde ridicate, având și repere pentru o comparație corectă. Am fost la turci de la cazări de 2 stele dar și de 3 sau 4. Camera m-a dezamăgit și din ce văd, așa sunt toate atât în corpul principal cât și în acele vile-bloc din resort. Resortul a fost probabil modificat în utimii ani, de la 4 la 5 stele. Camerele au rămas aceleași și probabil au diversificat mâncărurile plus alte zone și activități. Camera din punctul meu de vedere, este de 3 stele.
La zona de entertainment stau mai bine, resortul este mare, ai la dispoziție câteva activități, echipa de animație era ok, nu wow iar piscinele erau suficiente pentru toți cei cazați, cel puțin la momentul micului nostru sejur. Nu știu, nu cred că erau ocupați 100% pentru că abia începeau vacanțele turcilor.
La mâncare și băuturi mă declar foarte mulțumit, aici nu prea am ce reproșa, poate doar dacă aș fi merga cârcotaș, lipsit total de obiectivitate. Au multe zone unde poți servi masa, atât de multe că a trebuit să pozez coala A4 cu orarul meselor și zonelor ca să mă pot orienta mai bine. Baruri la fel, suficiente, amplasate în întregul resort. M-a impresionat mai mult Tree Barul, decât amfiteatrul cu spectacolele modeste.
Probabil dacă aș fi fost mai harnic și aș fi rezervat din timp, aș fi prins și un preț mai mic, mai bun dar a fost bine și așa. Per total experiența a fost una frumoasă și nu aș zice nu Cactusul-ui pentru a doua oară.
Personalul era amabil, unii vorbeau engleză, alții nu, ca peste tot. Nu erau foarte organizați din punctul meu de vedere, la amploarea resortului ar fi trebuit să aibă stații de emisie-recepție dar nu aveau... când am pleacat, cel de la recepție l-a telefonat pe bellboy și abia a venit. Din punctul meu de vedere, comunicațiile prin stații de emisie-recepție sunt mult mai eficiente și rapide. Cei de la Rawda aveau stații, deși resortul era muuult mai mic.
PS Vacanțe frumoase tuturor!
PPS mă chinui de 3-4 zile să scriu recenzia asta. Am tot stat, vizualizat fotografiile, citit recenziile anterioare, pentru a crea un articol cât se poate de complet. Scuze dacă am stâlcit vreun cuvând sau pare că am scris ceva anapoda pentru că m-am tot întrerupt de zeci de ori, având și alte treburi.

- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
- Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub
- ABONAMENT afaFC pe 6 LUNI = 59 lei Cumpără afaFC 6 luni
- ABONAMENT afaFC pe 12 LUNI = 100 lei Cumpără afaFC 12 luni
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 24.07.25 15:12:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
- Alte destinații turistice prin care a fost: -
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
===
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Ehei, ce amintiri frumoase -- vezi impresii -- de cand era baiatul meu mic . Acum e mare, va merge la facultate dar tot mai vine cu noi in concediu.
Un resort frumos, de buget, fara mari pretentii dar merita daca il prinzi la un pret corect
@Deborah77: Bună! Am citit cu drag recenzia dvs, așa cum am menționat și mai sus în articol. Am regăsit multe din aspectele menționate, chiar și acum în 2025. M-am uitat pe poze și multe par să fie făcute acum... nu în urmă cu 12 ani, semn că nu prea au avut loc mari modificări sau modernizări, așa cum am și constatat pe propia piele, iar despre ce spuneați dvs "turcii zic de 5 stele, agentia ni l-a vandut in mod onest cu 4", la fel actual și acum după 12 ani.
Din punct de vedere culinar nu am avut ce reproșa, am simțit o diferență notabilă față de Batihanul de 4 dar la camere... aici ne așteptam la mai mult. Ciudat cum de au primit aprobarea clasificării de 5 stele, cu aceste camere modeste și rămase în trecut.
Mulțumesc pentru vizită, vot și ecoul fain!
- Aug.2017 De la Prințesă am plecat să vedem și Castelul! — scris în 07.10.17 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Un fel de Duni, dar in Turcia — scris în 11.09.13 de Deborah77 din BUCURESTI - RECOMANDĂ