BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Club Bucovina Hotel(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Hotel Club Bucovina – Gura Humorului

În ultima vreme mai rar mi se întâmplă să rezerv personal locațiile în care voi fi cazată. Și asta pentru că – singură fiind – mai rar mi se întâmplă să călătoresc solo, fără un grup, situație în care agenția turistică organizatoare rezolvă toate problemele. Cam același lucru s-a întâmplat și în cazul Hotel Club Bucovina – gazda Întâlnirii AFA 2025. Înainte de orice, trebuie să spun că alegerea a fost cât se poate de inspirată, hotelul fiind unul care-și merită pe deplin cele patru stele.
Faptul că recenzia mea apare la o săptămână după întoarcerea din Bucovina se explică prin aceea că am dat întâietate celor care au fost acolo, la întâlnire, dar scriu mai puțin.
Hotel Club Bucovina se află în marginea orașului Gura Humorului, cam la 2-3 km de centru. Adresa exactă - Gura Humorului, Bulevard Bucovina, nr. 174. Pentru date de contact și pentru alte detalii, accesați site-ul hotelului!
Trebuie reținut că - deși amplasat lângă șosea - hotelul este cam izolat, neavând în jur magazine, terase și restaurante. Oferă însă atâtea facilități la standarde înalte încât nu prea le simți lipsa. Construcția modernă, cu parter și trei etaje (ultimul mansardat, fără balcoane) are o parcare generoasă, cu spații marcate, atât în fața hotelului, cât și în spate, acolo unde se află o sală pentru evenimente și terenul de tenis. Pe toată latura din stânga intrării, precum și în capătul clădirii este amenajată o terasă în aer liber. Nu trebuie să uit a menționa rampa de acces pentru persoanele cu deficiențe locomotorii, precum și pentru cei cu bagaje grele.
Servicii
Hotelul asigură servicii de cazare, servicii de masă la restaurantul propriu, servicii de SPA, precum și servicii legate de evenimente ocazionale, cu un număr mare de participanți, în clădirea din spate. Există și o sală de conferințe - Sala "Izvor" - situată la etajul 1 al clădirii principale.
În holul larg de la parter, cu fotolii și canapele confortabile, se află recepția. În fața ei, în pardoseală, este încastrat un covor cu motive tradiționale, ingenios protejat cu sticlă, iar în lateral, o miniexpoziție cu tablouri realizate prin sculptură în lemn, piesele fiind puse în vânzare. Am remarcat aceste amănunte pe parcusul zilelor petrecute acolo. La sosirea noastră la Hotel Club Bucovina, dimineața, la ora 6.00, am fost întâmpinați de un domn care – în baza listei existente la recepție – ne-a înmânat cheile și ne-a condus cu liftul la camere. O mențiune specială pentru acest lift panoramic, elegant, pe care eu (cazată la etajul 1), mai puțin l-am utilizat. Nici nu am completat fișele de cazare la acea oră matinală. După o călătorie de noapte, ni s-a urat odihnă plăcută, urmând ca celelalte formalități să se îndeplinească mai apoi.
Tot aici ar trebui să adaug cuvintele mele de mulțumire pentru faptul că – pentru cazurile particulare (cei care au ajuns la hotel în zorii zilei, precum și cei care au plecat seara, târziu) printre care mă număram și eu - conducerea hotelului a avut amabilitatea de a face check-in, respectiv check-out la alte ore decât cele standard. Și asta fără o plată suplimentară.
La plecare, recepționera ne-a chemat un taxi și ne-a urat drum bun.
Interacțiunea cu personalul de la restaurant sau de la cameră a fost, de asemenea, fără cusur.
Camere & Cond. Cazare
Camera 106 care mi-a fost repartizată se află la capătul coridorului de la etajul 1. Este o cameră cu paturi twin, pe care eu am ocupat-o în regim de single. În cameră se intră cu cheie. Am înțeles că la etajele superioare camerele de accesează cu cartelă.
În micul hol există un cuier, precum și un șifonier (mai degrabă un corp de mobilier fără uși, care îndeplinește același rol) cu bară pentru umerașe și rafturi pe care am găsit caseta de valori (nu știu dacă funcționează, nu am încercat) și două halate de baie.
Paturile sunt mari, cu saltele și perne confortabile. Proaspăt primenite, paturile au fiecare câte o noptieră, o veioză, precum și prize și întrerupătoare. Un birou care are încorporat minibarul (cu 2 peturi de cola și 2 de apă), două scaune capitonate, un suport pentru bagaje, o oglindă mare, un televizor fixat în perete și un covor pe pardoseala din parchet, sunt alte câteva elemente de menționat.
Baia, la fel ca și camera, este spațioasă, elegantă și dotată cu tot ceea ce este necesar - lavoar, oglindă mare, uscător de păr, suport pentru prosoape (două mari, două medii și unul pentru picioare). Consumabilele – săpun tip turist, șampon, căști de baie – se află într-un coșuleț, lângă chiuvetă. Tot lângă chiuvetă, dar și în cabina de duș erau montate dozatoare pentru săpun lichid. Lângă vasul de toaletă era coșul pentru gunoi și hârtia igienică. Mai multe role de hârtie, precum și două perechi de papuci hotelieri așteptau pe etajeră, în baie. Cabina de duș este elegantă, încăpătoare și foarte curată.
Balconul camerei 106 parcă nu este tot atât de lung ca al celorlalte camere, dar are avantajul că – fiind la capătul clădirii – oferă o deschidere mai mare asupra peisajului. Nu are nici o dotare în afară de o scrumieră totalmente ignorată de mine, dar – cred – foarte folositoare fumătorilor.
Dacă vă gândiți la zgomotul din camere datorat amplasării hotelului lângă șoseaua cu trafic destul de intens, aflați că geamurile de termopan, închise, izolează fonic foarte bine.
Și o mențiune finală referitoare la cameră și condițiile de cazare. Totul a fost impecabil de curat. Cu toate acestea, în fiecare zi s-au golit coșurile de gunoi, s-au schimbat prosoapele folosite și s-au aranjat paturile. Asta fără a ne deranja, atunci când eram prinși cu alte activități, în grup.
Gastronomie (Buc. & Masă)
Hotel Club Bucovina dispune de un restaurant cu o sală largă, cu mese mari, rotunde, pentru 10 persoane, dar și cu mese dreptunghiulare, mai mici. Intrarea de face fie din lobby, fie direct din exterior. Pentru fumători, dar și pentru servicii de masă în sezonul cald, există o generoasă terasă, cu dublu acces din interior. Această terasă (latura din capătul clădirii) a fost locul din care am admirat focul de tabără, vineri seara.
Barul, precum și accesul în bucătărie se află lângă intrarea dinspre recepție, aproape de linia de servire a micului dejun în regim de bufet. Podiumul pentru orchestră, în cazul nostru doar pentru cei doi DJ responsabili cu muzica în seara festivă, se află la capătul opus al sălii.
În restaurantul Hotelului Club Bucovina am servit mesele incluse în programul întâlnirii noastre – două cine și două mic-dejunuri – precum și o masă de prânz, în ultima zi, înainte de plecare spre București. Tot ceea ce s-a servit a fost gustos, bine gătit, iar personalul de serviciu foarte prompt și atent.
Dar, ce am servit?
În prima seară o ciorbă rădăuțeană foarte bună (alții au optat pentru ciorbă de văcuță), apoi o friptură de pui. A doua seară, la cina festivă, un aperitiv consistent, cu mai multe preparate, o friptură (de porc) cu sos de smântână și ciuperci, sărmăluțe cu smântână și ardei iute, precum și desert. Ca băuturi, în fiecare seară, afinată sau pălincă, vin, apă plată și carbogazoasă. Bineînțeles, în completare și diversificare, fiecare mai putea comanda de la bar ceea ce-și dorea.
Micul dejun a fost foarte apreciat de toată lumea. Cafeaua oferită de cele două aparate, a fost la mare căutare de petrecăreții obosiți. Ouă (ochiuri și omletă), cremwurști, cârnăciori, kaiser prăjit, diferite sortimente de mezeluri, brânzeturi (cașcaval, telemea), măsline, legume (roșii, castraveți, ardei), zacuscă, cremă de brânză, unt, gem, pâine neagră și albă feliată (se putea și prăji), croissante. Ca băuturi, lapte (inclusiv lapte covăsit oferit în ulcele tradiționale, din argilă), ceai, suc și apă.
La acest capitol trebuie să fac o mențiune specială privind prânzul din ultima zi, când restaurantul se golise de petrecăreți și când – până la trenul de seară - @Doinafil, @msnd și eu, dorind să ne pregătim pentru drum, am fost singurii clienți. Șnițelul din piept de pui, bine făcut, cu cartofi țărănești a fost alegerea mea, dar și a Doinei. Eu am adăugat o apă, iar ea o bere fără alcool. Mihai și-a dorit ciorbă urmată de friptură. Totul a fost foarte bun, iar porțiile atât de mari încât nu am reușit să terminăm totul.
Locație și Împrejurimi
În rândurile de mai sus am descris locația și împrejurimile hotelului. Dar, dacă în imediata apropiere a hotelului nu găsești unde să-ți pierzi timpul, la doar câțiva kilometri te așteaptă o sumedenie de obiective turistice – religioase, culturale, peisagistice, gastronomice... Chiar dacă pe unele dintre ele le-am mai vizitat cândva, mi-a făcut plăcere să revăd, o parte din salba de mănăstiri istorice, patrimoniu cultural UNESCO (Mănăstirile Moldovița, Sucevița, Bogdana, Voroneț). Au existat și locuri în care nu am ajuns niciodată - Muzeul Oului din Vama, Muzeul Păpușilor (învecinat cu Muzeul Oului), Pasul Ciumârna, trecătoarea din munți cu Monumentul Palma, dar și Restaurantul Național din Rădăuți unde ne aștepta o minunată ciorbă rădăuțeană și o porție de papanași.
Despre celelalte obiective turistice din Bucovina, la care eu nu am ajuns cu această ocazie, nu mai amintesc. Spun doar că n-ar trebui să existe român care să nu fi vizitat măcar o dată Bucovina.
Distracție & Relaxare
Distracție? A fost din plin. Veniserăm la Hotel Club Bucovina pentru Întâlnirea AmFostAcolo – 2025 și este de la sine înțeles că bucuria revederii și distracția au fost pe primul loc. Despre acestea s-a scris și – sper – încă se va mai scrie, așa încât eu mă opresc aici.
Relaxare? Nu prea, dat fiind că mai tot timpul șederii noastre acolo a fost alocat socializării, petrecerii și plimbărilor prin împrejurimi. Poate doar cei care au fost la SPA să fi beneficiat mai mult de relaxare. În ceea ce mă privește, da, m-am relaxat, m-am odihnit atât imediat după sosire, cât și înainte de plecare. Mulțumesc Hotel Club Bucovina!
Trimis de iulianic in 08.04.25 15:44:36
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.

- Coordonate GPS: 47.55029547 N, 25.93125446 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@iulianic: Deci noi am stat la etaj 2, exact deasupra ta și constat că sunt mici diferențe între camere... am constatat asta după ce am citit și celelalte impresii ale colegilor noștri...
A fost confortabil, a fost curat, condiții bune pentru odihnă... dar și locul ideal pentru întâlnirea noastră AFA... așa cum l-am numit eu!
În rest numai de bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2025 Hotel Club Bucovina -- Clubul select din Bucovina — scris în 06.04.25 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Mar.2025 Locul ideal pentru întâlnirea cu prietenii AFA — scris în 06.04.25 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2025 O gazdă perfectă pentru o vizită în Bucovina de poveste — scris în 05.04.25 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Mar.2025 Club B., casă, dulce casă în Bucovina — scris în 02.04.25 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2025 Răsfăț la Club Bucovina — scris în 01.04.25 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2025 Se poate si la noi, respect! — scris în 31.03.25 de balasa violeta din CâMPINA - RECOMANDĂ