ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.11.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Frumuşani [CL]
ÎNSCRIS: 03.03.08
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2016
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 68 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 12 MIN

O săptămână de răsfăț la Clermont

TIPĂREȘTE

Iată unul dintre cele mai greu de scris articole despre cazare cu care mă confrunt de câteva zile. De obicei, îmi făceam o opinie încă din prima zi și eventual a doua - și puteam de multe ori să scriu chiar și când nu plecasem încă de acolo, venind eventual cu ceva completări ulterioare prin ecouri.

Ei, aici… altă poveste. Să încerc să v-o spun și vouă.

Acum fix o săptămână, pe viscol și ninsoare (ca de obicei când îmi iau eu vacanța de relaxare de iarnă) am pornit spre Covasna. Până la Ploiești am avut doar vântul puternic drept vrăjmaș, apoi pe la Sinaia a început și ninsoarea. Din ce în ce mai deasă, din fericire pe la Brașov și mai departe s-a mai liniștit. Am văzut și vreo trei mașini ieșite în decor - probabil plecați cu pneuri de vară. :(

De la Brașov, pe drumul spre Târgu Secuiesc am mers foarte bine, apoi după ce o luăm la dreapta spre stațiunea Covasna mai sunt ceva denivelări și gropi pe drum, dar se pot evita, dacă nu goniți aiurea. Pe ici, pe colo se mai lucrează și drumul are și câteva porțiuni proaspăt asfaltate.

Odată intrați în orășel, se merge mai mult sau mai puțin drept înainte, dar e bine să aveți grijă - sunt vreo două „cocoașe” puse în dreptul unor treceri de pietoni unde vă puteți avaria mașina dacă le ignorați.

Imediat după podul peste pârâul ce se varsă în râul Covasna, pe lângă Spitalul de Cardiologie, hotelul se află pe mâna stângă. Are o parcare suficient de încăpătoare pentru toată capacitatea sa, unde putem lăsa cu încredere mașina, aceasta având și supraveghere video. Parcarea, adică.

Bun, deci lăsarăm mașina în parcare și mergem cu voucher-ul de cazare la recepție. Aici, în câteva minute ni se oferă două carduri de acces în cameră plus alte informații despre servicii, accesul la piscină, sala de gimnastică, centrul de tratamente și cabinetul medical unde urmează să ne fie prescrise fiecăruia câte trei tratamente, conform ofertei, după consultul medical și în conformitate cu opinia medicului asupra eficienței acestora pentru noi, în funcție de plângerile fiecăruia.

Cum noi aveam o cameră dublă cu pat matrimonial, am fost repartizați în corpul nou al hotelului (doar acolo se află aceste camere, dar ni s-a spus, la plecare, că am fi putut cere cameră și în corpul principal, cu condiția să fi specificat la rezervare că dorim acest lucru, iar personalul ar fi pregătit camera unind paturile separate și punând peste ele o saltea dublă).

Accesul din corpul vechi în cel nou se poate face printr-o pasarelă (care beneficiază de încălzire), sau prin parcare, pe ușa acestuia. Atenție! Accesul direct, pe această ușă, se face exclusiv pe baza cartelei de la cameră!

Am mers deci la mașină și am mutat-o mai aproape de acea intrare, am tras frumos valiza și gențile la deal pe panta de acces până la lift, apoi în cameră.

Ce bell-boy? deși era de așteptat să fie unul disponibil, probabil că fiind duminică, avea și el zi liberă… Mă rog, pierderea lui, că mie nu mi-e greu să trag de bagaje (ce, acasă mi le mută vecinii la mașină?!?) dar el a pierdut un bacșiș. Și eu, puțin din așteptările specifice ăstor patru stele de pe copertă. Și a prețului adaptat acestora. :(

Camera

Mare, luminoasă (are peretele exterior cu toată suprafața vitrată!) și bine încălzită. Din păcate, sistemul de încălzire centralizată are un mare dezavantaj din punctul meu de vedere: este printr-un ventiloconvector care face destul de multă gălăgie când lucrează și mă cam trezea în fiecare noapte măcar odată. :(

Ca mobilier - un pat mare, dublu, un fotoliu în fața unui birou în care era și un minibar foarte bine dotat (v. foto) dar pentru care nu am găsit și o listă de prețuri. :( Și o măsuță mică lângă el, iar pe perete, lângă intrare, o mare oglindă. Fiecare aveam la căpătâi o noptieră cu un sertar. Al meu (sertar) se tot încăpățâna să se deschidă singur, cam juma’ de cursă. :( A trebuit să îl conving cu o bucată de hârtie să stea la locul lui. În rest, mobilierul e nou, arăta foarte bine.

Prize - destule; din păcate doar una shucko liberă la birou; alta mai era pe hol. De ce din păcate? pentru că noi aveam două laptop-uri care nu intră decât în astfel de prize. Să mă-nvăț minte să nu mai uit triplu ștecherul acasă!

Internet: cu și fără fir. L-am preferat pe cel cu fir (mai sigur și mult mai rapid), după ce am întrebat la recepție unde au ascuns priza de ethernet. Era acolo, lângă aia de telefon (pentru că există și un telefon fix în cameră, de care uitam să vă spun) - doar că e acoperită de un căpăcel care glisează în sus. :) Cablu mi-am adus de acasă, dar puteți primi și de la recepție unul, la cerere.

Camera e bine luminată, cu mai multe lămpi bine amplasate. Pe jos e mochetă. Există pe perete un panou de control al sistemului de climatizare (merge și pe răcire, dar și pe încălzire); din păcate, nu există un senzor la ușa balconului care să-l decupleze pentru economie.

Pe holul de la intrare e un dulap mare, cu două uși culisante, pentru a vă aranja lucrurile. Plus câteva rafturi alături. În acel dulap găsim și un miniseif (gratuit), dar și halate de baie și papuci. Plus ustensile de curățat pantofii, de reparat haine (minitrusă de cusut), saci de haine pentru a le da la spălătoria hotelului etc.

Toate camerele sunt de nefumători. Nerespectarea acestei reguli se suprataxează cu echivalentul a 90 €, pentru curățenie și igienizare suplimentară a camerei după plecare. Dar există pe fiecare balcon o măsuță cu scrumieră și două fotolii unde se poate sta și polua în liniște, la o cafea, aerul de munte.

Pe birou am mai găsit și o mapă cu informații despre hotel și centrul SPA, despre modul cum se face și lista meniului pentru a comanda la room-service.

Pentru hodină, relaxare sau un eventual kinder din dotare, în cameră mai e un fotoliu mare, extensibil.

Baia

Ei aici e o oarece problemă. Nu pentru că are duș fără cădiță și mai iese apă pe sub ușa lui. Dimpotrivă - mie chiar mi-a plăcut cabina aia de duș.

O problemă a fost chiar la cazare, când, în ciuda afișului cu „Clear as a lily” („curat ca lacrima”), în vasul de toaletă erau oarece urme cafenii inconfundabile, iar când a vrut iubi să le vină de hac cu peria specială din dotare… hmmm… ce să vă spun? era și mai rău pe aia! În fine, a rezolvat problema dar tot s-a plâns și la recepție de necazul ăsta. Au trimis ei o cameristă imediat, dar deja problema era rezolvată. A doua zi au schimbat și peria de toaletă.

Altă hibă: chiuveta spartă. Mă rog, nu de tot - dar crăpată sigur era (v. foto)

Altfel - consumabile personalizate, completate constant, prosoape albe cu monograma hotelului. Din păcate, adesea primeam unele vechi, scămoșate, uzate - cam departe de standardul de 4 stele, aș spune. Mai bine le-ar fi schimbat mai rar, dar să fi primit unele care să fie (măcar) ca noi.

Și aici era destulă lumină, nu am avut probleme să văd cum să mă bărbieresc fără să-mi tai beregata (ca prin alte locuri).

Pereții și pardoseala erau acoperiți cu plăci de marmură cafenie, iar pe unul dintre pereți era un radiator cu robinet termostatat, din acelea ce se pot folosi foarte bine ca uscătoare de haine. Foarte util pentru pregătirea costumelor de baie de pe o zi pe alta.

Recepție și părți comune

Recepția cu personal permanent, foarte profesioniști, mereu dornici să ajute și să ofere clientului tot ce acesta are nevoie.

Holul principal, dar și cele din clădirea nouă cu multe zone de repaus și relaxare, cu fotolii și măsuțe în jurul cărora se poate sta la vorbă sau în așteptarea cuiva. Ici-colo sunt frumoase aranjamente florale (artificiale, dar frumos făcute), de efect.

Există un bancomat (BRD), și un colț cu două calculatoare la care oricine poate sta și accesa internetul dacă are neapărată nevoie.

Tot în holul principal se află și un mic magazin, cochet, cam cu de toate - produse de toaletă, bijuterii, suveniruri, vederi, costume de baie - de toate pentru toți, ce mai.

Personalul, curățenia etc.

Toți angajații au fost foarte receptivi, politicoși, dornici să ajute. Când erau disponibili, desigur. Curățenie se făcu zilnic; în primele zile, s-au nimerit mereu fix când reveneam de la tratamente și ne-am fi relaxat puțin. Ulterior, am rezolvat simplu problema, lăsând pe ușă, la plecare spre tratamente, placheta cu „Vă rog să faceți curat în cameră” și o găseam „rezolvată” până la-ntoarcerea noastră.

Din păcate, au avut și scăpări (mocheta necurățată pe o zonă timp de vreo trei zile, până am plecat); așternut uzat (cu găuri) - e drept, schimbat a doua zi și ăsta; cum ziceam, unele dintre prosoapele pe care ni le-au dat erau trecute dincolo de durata normată de viață (totuși chiar și așa, foarte curate). Nu se făcea zgomot excesiv pe timpul curățeniei, ceea ce totuși OK pentru un hotel unde se vine (și) pentru tratament și odihnă.

Săli de conferință

Câteva, la etajul doi din corpul nou. Nu am beneficiat de ele, dar au fost câteva serii de firme care le-au folosit. Mai au și o sală mare, la parter, în clădirea principală, care poate fi folosită și pentru evenimente, dar și pentru conferințe, în funcție de solicitări.

Baruri, restaurant

Barurile arată bine, și sunt unul în zona recepției și altul la subsol, lângă piscină. La cel din urmă există și un centru de recreere cu mese de ping-pong, biliard, două „alei” de bowling. Evident, am tot spus „las’ că mergem mâine”, până când, atunci când am vrut să dam și noi pe aici locul era deja plin cu personalul unei firme din Constanța veniți la un team-building. :(

Restaurantul e împărțit în două zone: una mai mică, unde de regulă se ia micul dejun când în hotel nu e cine știe ce aglomerație, și restul sălii, destul de mare, unde se poate lua și micul dejun când gradul de umplere al hotelului e foarte bun dar și la prânz și cină pentru oricine dorea să mănânce acolo.

Am descoperit (pe banii și papilele noastre gustative) că la bucătărie sunt doi șefi, care lucrau în ture de o zi și o zi. Din nefericire, unul dintre ei era departe de stelele de pe firmament. Așa că am mâncat la prânz din două în două zile niște feluri de mâncare de care chiar și eu mă miram cum pot fi preparate greșit… Și culmea e că nici prea ieftine nu erau. Am avut inițial 90 de lei pe zi în fișă cont pentru masă și am mai adăugat încă 400 (pe tot sejurul) - deci în total 1030 de lei. Pe care i-am cheltuit la 7 prânzuri și o cină. Deci o medie cam de 128 lei pe o masă (fără bacșiș - ăla mai puneam eu câte o bancnotă peste nota de plată, direct din buzunar). Serviciul era destul de bun, ospătarii serviabili, dar cam rari la vedere, iar durata de așteptare a mâncării mi s-a părut cam prea mare, mai ales că în restaurant erau ocupate doar câteva mese. Iar în zilele când au avut firme la conferințe și team-building, a fost chiar mai lung. Deși aceștia aveau meniu separat… Dacă ar schimba bucătarul căruia la emisiunea master chef i s-ar fi spart în cap cel puțin trei sferturi din felurile de mâncare pe care ni le-a servit - ar fi bine.

Mai există și o terasă destul de mare, deasupra piscinei, unde vara se poate mânca în aer liber, dar acum era folosită doar de ospătari, ca loc de fumat.

La micul dejun (care e inclus în prețul cazării), e o varietate foarte mare de produse de tot felul (mezeluri, brânzeturi, salate, preparate calde, prăjituri, iaurturi, cereale, ceai, cafea, sucuri). Aici chiar nu am ce comenta - chiar mi-a plăcut și am avut de unde alege în fiecare zi să mănânc ceva diferit. Și bun.

Centrul SPA și baza de tratament

Astea, cum spuneam mai sus, sunt la subsol, în corpul principal al hotelului. Împreună cu un salon de frizerie și coafură.

La piscină și la sala de fitness se intră pe la o mică recepție de unde primiți (pentru piscină) un prosop) și pentru vestiare - o cheie, și de unde se pot cumpăra câteva modele de slipuri și ochelari de natație, în caz de nevoie.

Se trece apoi prin vestiar, pe la dușuri și pe urmă fiecare își poate alege distracția: sala, sau la piscină, saună (umedă sau uscată) ori jacuzzi. Apa din piscină - bunicică, pe la 27-28 de grade, cea din jacuzi la 34-35. Super.

Șezlonguri cam puține din păcate, dar nici piscina nu prea e foarte mare. Una peste alta, e loc destul, iar dacă nu e, se poate oricând coborî ceva mai târziu pentru o nouă tentativă. Dar sincer, nu am avut niciodată probleme în a găsi unde să stau sau să mă lovesc de prea mulți prin apă.

La partea de centru de tratament - numai cuvinte de laudă. După o examinare și o scurtă anamneză, doamna doctor ne-a aflat câte trei tratamente la fiecare, pe care le-am „îndurat” zilnic timp de o săptămână (6 zile, mai exact). Mie cel puțin mi-au priit, aș mai fi stat vreo săptămână…

Se mai pot face unele proceduri și contra cost, la fel și alte tratamente (de frumusețe) precum și diverse masaje.

Alte activități

Pe terenul din spatele clădirilor se află câteva foișoare unde se poate sta la masă, la vorbă sau la un remy când vremea o permite. Există și un bar (închis iarna), dar și un grătar care este (cel puțin teoretic) disponibil și publicului. Tot acolo mai se află și o zonă unde se face focul de tabără.

Mai există un teren de handbal / baschet îngrădit, o zonă de tir cu arcul, un perete de escaladă și o tiroliană.

La poarta hotelului e stația mocăniței (care merge doar doi km, până la planul înclinat), iar în zonă se pot face oarece drumeții - despre care cred că e mai bine să vă spun în alt articol.

Dacă recomand acest loc? Da, deși am și unele obiecții (mai sus menționate). Și chiar dacă prețul nu e chiar unul mic - una peste alta, aici m-am simțit răsfățat.

E totuși loc de mai bine.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dragoș_MD in 22.11.16 19:46:33
Validat / Publicat: 22.11.16 21:40:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în COVASNA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5705 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Clermont Hotel - vedere din stradă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 71500 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 68.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    9 ecouri scrise, până acum

    crismis
    [22.11.16 22:01:55]
    »

    @Admin: AFA meeting 2017?! Eu si cu Dragos - cel putin - ne descurcam cu chiuvetele crapate, chiar si cu peria de toaleta... Zona e EXCEPTIONALA!

    Dragoș_MDAUTOR REVIEW
    [22.11.16 22:37:45]
    »

    @crismis: și mie mi-a trecut prin gând că ar putea fi o alegere foarte bună; în plus, chiar alături este și H. Bradul de trei steluțe, pentru cei cu buget mai redus. Iar dacă nu mai încap oamenii la Clermont, ar mai fi și vecinul celălalt - H. Mercur (tot de 4 stele).

    Dar atât zona, cât și hotelul cu toate facilitățile sale merită luat în considerare (nu doar pentru vreo eventuală întâlnire AFA - ci și pentru un sejur ca al nostru - de răsfăț).

    Admin
    [23.11.16 09:02:06]
    »

    @crismis: S-a notat, ca variantă posibilă.

    Şi mie mi-ar place, deşi (parcă aud) "e şi scump şi departe".

    CATAAS
    [23.11.16 11:31:20]
    »

    Si mie mi se pare super ok o intalnire AFA-2017 in zona-poate in martie 2017. De data asta, sper sa ajung si eu cu soția! —

    crismis
    [23.11.16 11:32:33]
    »

    @Admin: Peste tot "e scump si e departe", asta stim deja! ????

    ANILU
    [24.11.16 19:48:22]
    »

    @Dragos: Păi ăsta a fost răsfăț total, balnear dar mai ales culinar.

    Pozele atașate sunt felurile de mâncare servite de voi? Arată foarte bine și am văzut că la unele ne-ai spus că au fost delicioase.

    Deci v-ati pus sănătatea la punct și vă pregătiți pentru iarna ce stă să vină (pe la București că la Covasna ați simtit-o deja).

    Subscriu și eu la propunerea unei întâlniri AFA aici.

    Toate cele bune.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Dragoș_MDAUTOR REVIEW
    [25.11.16 08:42:55]
    »

    @ANILU:

    Pozele atașate sunt felurile de mâncare servite de voi?

    evident, doar nu mergeam pe la mese să fotografiez ce au oamenii-n blide! Și aici sunt doar o parte dintre felurile pe care le-am ales. De exemplu, la felul întâi nici măcar nu am făcut vreo poză, că doar nu se vede ce e într-o zeamă, nu?

    Cele cu semnul „” au fost din nefericire nereușite. Ca să fiu blând... Dar am avut parte și de cele cu adevărat gustoase, și asta a mai compensat.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    maria55 †
    [25.11.16 08:57:10]
    »

    @Dragos: eheee, este ceva vreme de cand n-am "prins" un articol atat de complet despre o cazare!

    Transmite-i adminului ca nu-i nici scump, nici departe

    E prea devreme Poate aprilie?! Vreau sa particip... pe motor!!!

    Dragoș_MDAUTOR REVIEW
    [25.11.16 11:35:02]
    »

    @maria55: ei, las' că mai sunt destule. Poate nu ești tu abonată la toate scrierile bune.

    Dar mulțumesc oricum pentru apreciere!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ANILU, CATAAS, crismis, maria55
    Alte impresii din această RUBRICĂClermont Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.41143608093262 sec
    ecranul dvs: 1 x 1