BUN
Hotelul Clarks Shiraz - Agra este mare. Foarte mare. Mi-am dat seama de acest lucru privind o fotografie făcută din aer, imprimată pe mapa cu informații turistice existentă în cameră. Când am ajuns la hotel, seara, în agitația preluării bagajelor și a camerelor, n-am observat decât iluminația fațadei și amploarea parcă fără de margini a holului cu recepția.
La intrarea în hotel, un portar în ținută tradițională, împreunându-și mâinile la piept, ne-a întâmpinat pe fiecare cu obișnuitul "namaste".
Pe un perete, lângă recepție se pot vedea chipurile unor personalități - indiene, dar și străine - care au fost oaspeți ai hotelului. De aici, spre stânga, un hol larg găzduiește o galerie comercială cu multe mici magazine cu bijuterii, rochii și bluze în stil indian (inclusiv sari-uri), eșarfe de toate felurile, suveniruri...
Zona de așteptare din fața recepției este largă, aerisită, cu multe fotolii și canapele confortabile. Pe fiecare stâlp de susținere sunt elegante oglinzi cu rame decorative.
Hotelul Clarks Shiraz - Agra, cu 6 etaje, are mai multe corpuri, un parc și o piscină în aer liber. Există și Spa, dar noi fiind plecați pe tot parcursul zilei, nu am încercat nimic din toate acestea. Ne-am bucurat mai mult de zona de parc - verde, bine întreținută, cu alei șerpuite, cu aranjamente peisagistice și fântâni arteziene, cu locuri de odihnă, toate frumos iluminate noaptea.
Adresa: 54 Taj Road 282001 Agra, India
Servicii
Accesul la etaje se face cu liftul. Sunt două - mari și încăpătoare - dar acționarea lor se face doar după scanarea cardului de acces în cameră. Este o măsură de securitate suplimentară pe care am mai întâlnit-o și prin alte părți.
Internetul funcționează bine în tot hotelul, dar mai întâi trebuie să te conectezi la rețea prin introducerea numărului camerei și a unui cod primit de la recepție.
Întreg personalul cu care am interacționat (sau numai ne-am întâlnit) a fost politicos și atent, adresând fiecărui oaspete salutul tradițional, cu mâinile împreunate la piept, cu zâmbet și cu o ușoară înclinare a capului. Portarul în ținută tradițională, veșnic zâmbitor, pentru noi un fel de mascotă a hotelului, a acceptat chiar și să fie fotografiat. Nu am întâlnit pe nimeni din personalul de la curățenie, dar prezența acestor oameni s-a simțit peste tot - în camere și în spațiile publice.
Am reținut că hotelul oferă și room service, în cameră găsind un meniu cu preparate și cu prețuri pentru acest serviciu. De asemenea, am înțeles că Hotelul Clarks Shiraz - Agra organizează pentru doritori excursii la Taj Mahal. N-am apelat la acest serviciu, noi având înscris în programul turistic acest obiectiv.
Camere & Cond. Cazare
Camera 406 care mi-a fost repartizată este mare, cu aranjament modern, decorată în nuanțe de alb - maro, trecând prin toată gama de bej. În opinia mea tonuri frumoase, odihnitoare. Accesul se face cu card, același care trebuie introdus în fanta pentru curentul electric. Lângă intrare, în afară de aceasta, sunt multe întrerupătoare, micul panou pentru reglarea climei din interior, suportul pentru bagaje și un garderob în care am găsit câteva umerașe, pungi pentru rufele de trimis la spălătorie, păpuci de unică folosință, halate de baie, precum și casetă de valori, masă și fier de călcat.
Patul matrimonial, mare, proaspăt primenit și cu multe perne - cel mai important corp de mobilier din încăpere - are la capăt un tablou cu Fortul Agra. De o parte și de alta sunt veiozele, întrerupătoarele și două noptiere cu telefonul, notesul cu creion alături, precum și peturile cu apă și paharele aferente.
Lângă fereastră se află un fototiu și o măsuță rotundă, iar în colț un birou (cu scaun capitonat) pe care se află două mape îmbrăcate în piele, cu informații pentru turiști între care și un meniu cu preparate și prețuri pentru room service. Pe perete tronează o oglindă mare, o priză și alte întrerupătoare. De menționat că toate prizele de la Hotelul Clarks Shiraz - Agra, ca și cele din celelalte hoteluri la care am fost găzduiți în India, au 3 pini. Unele funcționează și pentru aparatele noastre, cu 2 pini, dar e bine să aveți un adaptor în eventialitatea că recepția nu dispune de foarte multe.
Într-o nișă practicată în peretele de la capătul patului se află televizorul (pe care nici nu l-am încercat), iar în continuare un mic corp de mobilier în care se găsește minibarul. Făcând abstracție de minibarul camerei 505 de la Hotel Marigold - Jaipur în care se afla un pet cu apă rece, minibarul camerei 406 de la Hotel Clarks Shiraz - Agra a fost primul cu dotări adevărate, chiar dacă nu prea multe - doar sucuri și apă.
Același corp de mobilier susține tava cu cana-fierbător, ceștile și toate cele necesare pentru a prepara un ceai sau o cafea (plicuri de ceai, ness, zahăr și lapte), dar și o altă tavă cu produse de ronțăit, contra cost, cu prețuri afișate la vedere.
Mai trebuie să meționez că încăperea are un covoraș și draperii groase, în ton cu tot restul.
Camerele hotelului nu au balcon, dar de la fereastre, din camerele situate la cel mai înalt nivel sau de pe terasă, se poate zări Taj Mahalul - cea mai importantă atracție turistică a orașului, situată la numai 2,5 km.
Baia - din punctul meu de vedere - nici prea mare, dar nici prea mică, are duș cu cabină. Foarte curată, capitonată cu gresie și faianță, baia este dotată cu consumabile cosmetice - săpun tip turist, șampon, gel de duș, loțiune de corp, șervețele, hârtie igienică (inclusiv de rezervă) - dar și pieptene, kit pentru îngrijire orală, kit pentru ras, cască de duș, pahare, precum și prosoape - două seturi complete, albe, primele prosoape cu adevărat albe din acest circuit.
Nu lipsește oglinda mare de lângă chiuvetă, o altă oglindă măritoare și - fixat în perete, alături - uscătorul de păr. Trebuie să spun că toate uscătoarele de păr cu care am avut de-a face în circuitul India - Nepal funcționează numai după ce au fost conectate la curentul electric. Alături veți găsi întotdeauna un întrerupător.
Gastronomie (Buc. & Masă)
Hotel Clarks Shiraz - Agra are mai multe săli de servire a meselor. Cel mai mult mi-a plăcut sala în care am servit cina. Este măiestuoasă ca o sală de palat. Bine luminată, cu decorațiuni specifice, această sală poate primi un număr mare de oaspeți. Cele două șiruri de mese, lungi, cu scaune îmbrăcate în alb, ne-au primit și pe noi.
La cină preparatele au fost diverse și în cantitate suficientă. Nu au lipsit supa (două feluri), cartofii la cuptor, pastele, chiftelele de cartofi, salata de legume, dar nici preparatele cu carne (de porc, pui sau pește), preparatele vegetariene și fructele.
Cina (servită în intervalul orar 19.00-23.00) oferă nu doar obișnuita lipie, ci și pâine adevărată, așa cum o știm noi. Deserturile au fost foarte bune, incluzând mai multe feluri de prăjituri cu cremă și înghețată.
Și o mențiune specială: mâncarea a fost pentru toate gusturile și nu atât de condimentată ca la celelalte hoteluri.
Micul dejun, în regim bufet, servit în intervalul orar 7.00-10.00 în sala de la parter, din spatele recepției, a oferit o mare varietate de preparate astfel încât să mulțumească pe toată lumea. Au fost ouă (fierte și omletă simplă sau cu legume, preparată la cerere), lipie caldă, clătite, salate, legume, fructe proaspete și diverse sucuri. Cafeaua și ceaiul sunt aduse la mese de ospătari conform preferinței exprimate anterior.
Locație și Împrejurimi
Hotel Clarks Shiraz - Agra este amplasat excelent, nu departe de cele mai importante atracții turistice ale orașului Agra - Taj Mahal, la 2,5 km și Fortul Agra la aprox. 3 km distanță.
Distracție & Relaxare
Cei care au timp mai mult la dispoziție, se pot relaxa la piscină, la spa, la bar sau plimbându-se pe aleile parcului.
Noi nu ne-am distrat și nici nu ne-am prea relaxat la Hotel Clarks Shiraz - Agra pentru că nu am avut timp pentru așa ceva. Poate doar doamnele preocupate de cumpărături să fi simțit plăcere și relaxare răscolind mărfurile magazinelor de la parter.
Trimis de iulianic in 12.12.24 18:54:33
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Bună seara. Pot să sciu aici că lumea este mică mică de tot?
Am fost în același hotel din India/Agra în același an
Cred că și personalul a fost la fel (care ține de slujbă acolo nu prea demisionează din aprilie până în noiembrie nu?)
A mai fost tânărul cu teatrul de păpuși acolo sus la terasă? Asta doar dacă ați fost pe acolo pentru că programul Dvs era încărcat.
Eu am avut o pauză acolo (după vizita la Taj Mahal, fortul Agra, fabrica de marmură și prânz și înainte de spectacolul cu Taj Mahal) care l-am folosit petrecând la piscină. Seara angajații au început dezinsecția la țânțari (având în vedere câtă vegetație este acolo)
Mă bucur că ați descris și Dvs acest hotel istoric, o seară faină
(ps.în principiu am fost 3 useri AFA la acest hotel (Dvs,eu yolanda)care am fost și la Păltiniș în total am fost 4 (cu user eclor)
@AZE:
” (ps. în principiu am fost 3 useri AFA
la acest hotel (Dvs, eu yolanda) care am fost și la Păltiniș în total am fost 4 (cu user eclor)
Cred că toți românii care călătoresc în India prin agenții turistice, dacă ajung în Agra, au toate șansele să fie cazați la acest hotel. Este – după părerea mea – unul dintre cele mai bune din Agra. N-am stat mult acolo, dar atât cât am stat, nu i-am găsit cusur. Cel puțin la pretențiile mele.
”A mai fost tânărul cu teatrul de păpuși acolo sus la terasă?
N-am avut parte de spectacol cu păpuși la acest hotel, dar ne-am bucurat de ceva asemănător (plus dansuri și muzică instrumentală tradițională) la Hotel Aangaan Resort – Mandawa.
La un hotel care se respectă – așa cum este și Hotel Clarks Shiraz – este normal să de facă dezinsecție, dar eu nu am sesizat asta. Fie că nu m-am nimerit acolo la momentul potrivit, fie că noiembrie nu mai este perioada de maximă activitate a țânțarilor, cert este că nu am văzut nici un țânțar atât cât am stat eu acolo.
Mă bucur că și alți colegi AFA au ajuns la Hotel Clarks Shiraz. Mă bucur și că eu am avut parte de un hotel bun, dar meritul rezervării nu este al meu, ci al agenției organizatoare a circuitului.
Per total (pentru că acesta este ultimul hotel din India despre care scriu), cu mici cârcoteli legate mai mult de mâncare și de gustul ei iute, în India am avut parte de cazări bune. În pofida zborului lung și obositor, precum și a altor inconveniente peste care se poate trece, eu m-aș întoarce în India, dar în zone pe care nu le-am mai văzut.
- Apr.2024 Clarks Shiraz — scris în 22.04.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Circuit INDIA (IX) - Hotel Clarks Shiraz. Show marca Bollywood — scris în 03.01.20 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Aproape de Taj Mahal — scris în 15.02.19 de eklor din CONSTANTA - RECOMANDĂ