Cazarea, incluzand mic dejun si masa festiva de Paste pentru 2 nopti, la care s-a adaugat consumatia unei cine obisnuite la restaurantul hotelului Ciucas, plus nimicuri precum cafele si racoritoare, ne-au costat 650 ron.
Hotelul e foarte curat, personal deosebit de amabil, mobilier ingrijit, si plusuri precum piscina frumos amenajata, cu jacuzzi, sauna si alte optiun pentru SPA, ne-au impresionat placut pentru un hotel de 3 stele. De asemenea, grija hotelului de a oferi halate si papuci.
O disciplina generala , chiar prea austera, si bunavointa razbat la tot personalul hotelului. Amplasamentul in cadrul natural plini de brazi e un plus pentru acest hotel. Am avut parte si de un mic dejun bufet suedez, deosebit de diversificat, gustos si frumos ornamentat.
Ca note negative as mentiona : apa cam rece la piscina si felul cum intelege personalul de a organiza masa de Paste. Am asistat la nimic altceva decat la o succesiune de meniuri, cu optiune miel/curcan, si nu foarte indestulatoare, insa dubla ca pret fata de o cina completa pe care am luat-o acolo. Si nu acest lucru ar fi fost neaparat problema, ci lipsa completa de cadru festiv alocata mesei de Paste, desi aceasta s-a numit "masa festiva". {Mi-am amintit cu aceasta ocazie masa festiva de la hotelul Termal din Baile Felix, oferita cu ocazia Craciunului, cand organizatorii s-au gandit la animatie, la coeziune, la un spectacol coral de cel mai desarsit gust. }.
La Ciucas, Pastele a fost pur si simplu un pranz la restaurant, intr-o atmosfera mai degraba austera.
Statiunea Baile Tusnad beneficiaza de un cadru natural deosebit, cu aer proaspat care imbie la plimbari. Din pacate, cam totul e in paragina, sunt multe cladiri ruinate si abandonate si foarte putini oameni-localnici sau turisti- pe alei.
E un loc care a stralucit de mult, dar care arata parasit. De curand s-a amenajat un complex acvatic. Din pacate, aleea care duce acolo e jalnica si plina de gunoaie. De asemenea lacul Ciucas din proximitate e complet abandonat si murdar. Statiunea in ansamblu lasa amintirea unui loc parasit si trist.
Recomand cazarea la hotel Ciucas si o plimbare prin Tusnad pentru un weekend, dar nu mai mult, deoarece statiunea nu da impresia ca ar fi vie si nu prea ofera solutii de petrecere a timpului.
Trimis de Atena2008 in 13.04.15 18:20:22
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Atena2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Dec.2022 Încercați ca merita! — scris în 03.01.23 de Creola din BâRLAD [VS] - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Toamna la Tușnad. Relax la Spa. — scris în 17.11.22 de marival din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Fara caldura, fara apa rece si fara apa calda — scris în 04.10.22 de calcris din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jun.2021 Relaxare si tratament la munte — scris în 11.07.21 de aurora56 din TULCEA - RECOMANDĂ
- Dec.2020 Satisfăcător — scris în 16.05.21 de ux119638* din IAşI - nu recomandă
- Jan.2020 Ne-a placut, am revenit! — scris în 26.01.20 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- May.2019 Un sejur minunat — scris în 06.05.19 de Bubu74 din SUCEAVA - RECOMANDĂ