Un ungur vrea să se distreze și pleacă cu o femeie... În timpul distracției observă ceva la femeie și întreabă : - unde-i peru? ... - hai sictir la 200 lei/oră vrei să te mai învăț și geografie? :)
În fine marele absent de pe AFA și-a mai revenit un pic, clar datorită unei noi excursii pe acest glob pământesc, dar jur cu mâna pe inimă că nu am scris pe aci pe AFA pentru că nu am vrut ci pentru că nu am avut ce... Iar timpul a trecut, dovada bancul de mai sus, ultima oară era cică... 50 lei? Mă rog inflația este mare dar tot am ajuns și pe al șaselea continent. Informațiile de pe acest continent le găsiți aici ro.wikipedia.org/wiki/America_de_Sud — gratis, asta ca să nu vă cer bani pentru oarece informații :)
Cât despre întâlnirea AFA 2026 la care mi-aș fi dorit să ajung, am avut scutire (bilet de voie) semnat de Cornel dar să nu credeți că nu v-am urmărit pe unde ați fost și ce ați mai băut/degustat fără mine. Mă rog, pierderea a fost de partea mea (cred că excursia, inclusiv Murfatlar îmi pare rău cel mai mult) nu se va mai întâmpla promit cu mâna pe inimă.
Dacă tot am sărit cu brio peste partea cu geografia, economia, politica și istoria acestui continent lăsând să explice alții (vezi link de mai sus) să vă povestesc un pic cum am ajuns la acest sejur și mai ales... cât am plătit și ce am primit pt. acești bani.
Tot cu mâna pe inimă vă spun că nu am reușit să pătrund în acest continent într-un mare fel cu foarte multe zile libere și cu dorința de a merge unde îmi dorește inimioara. Nu, pur și simplu nu sînt atât de flexibil și nu dispun încă de atâta timp liber pentru a putea face o excursie pe placul meu. Rezultatul era: de căutat un sejur tip circuit la date fixe luat printr-un tour-operator 11 zile, 3 țări, un pic condensat eu zic la vârsta mea: prea condensat. Astea fiind condițiile totuși am acceptat și nu mi-a părut rău, am rămas măcar cu o idee despre fiecare țară în parte pentru o eventuală re-vizitare.
Deci sejurul a inclus 6 zboruri (București - Paris - Rio de Janeiro - Santiago de Chile - Buenos Aires - Paris - București), 9 cazări cu mic dejun (câte 3 în fiecare oraș), 6 transferuri (la zborurile aferente), 3 tururi de oraș, 2600 eur. Personal am mai plătit pentru restul de mese, opționale echivalent 2000 lei. Atât despre partea financiară, în rest vă povestesc un pic despre fiecare zi, pe urmă voi detalia, în alte articole bineînțeles. Lipsește din itinerariu Peru dar ce să fac dacă dă bine la bancul de la început :)
1 zi:
Dacă tot trebuia să mă deplasez până la Otopeni mi-am zis să nu ard benzina aia scumpă degeaba și să mă mai opresc pe drum, să simt vacanța... și mai ales să mai și vizitez ceva. Rezultatul a fost: primul feeling de vacanță și o să urmeze și ceva articole despre ce am vizitat. Seara m-am cazat la Hotelul Otopeni, tocmai i-am pășit pragul a șasea oară, ce să fac dacă oferă un raport preț/calitate echilibrat și mai ales că... niciodată nu mi-am găsit mașina zgâriată la final de sejur. Asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla cândva.
2. zi:
A urmat o trrezire absolut brutală la ora 3.00, primul zbor către Paris avea loc la ora 6.00. Până am decolat m-am trezit și io după vreo 5-6 cafele și... o pălincă :) Trezirea a fost brutală, aterizarea și mai brutală în Paris, vânturi, avionul zici că era un fulg... După un Tatăl nostru rostit... am aterizat totuși cu bine :) În zona de tranzit fără control cu roaming luat de acasă din cămară m-am simțit ca... acasă. Dar în 2 ore ne-am băgat toți într-un avion mai mare așa ca pt 300 pers. și cu 10 scaune pe un rând. Am nimerit un scaun pe rândul de mijloc (cel cu 4 scaune) și tot în mijloc, eu știam că am plătit un bilet dar am primit 2 scaune (tovarășul din celălalt scaun lipsea) așa că în cele 12 ore de zbor aveam loc berechet și net berechet că Air France are și din astea, astfel puteam prezenta până în cel mai mic amănunt live bineînțeles ce mai bag în maț... sau ce se mai vede prin geam :)
Ajuns tot la ora 6 seara în Rio de Janeiro (tocmai câștigasem 5 ore, diferența de fus orar față de România) a avut loc transferul și cazarea la un hotel bun pe Copacabana se numește Arena Leme. După stabilirea taberei de bază în Rio dus am fost către valurile oceanului Atlantic care m-au și culcat într-o secundă atât de puternice erau valurile. Ca și consolare am terminat ziua în piscina hotelului aflat la etajul 13 și uitându-mă la valurile imense de sus :)
3. zi:
După un mic dejun consistent și o plimbare pe Copacabana, a urmat acel tur de oraș inclus cu ghid și mașină. Ce mai, boierie, singur în mașină, dar calitatea vizitelor era clar inferioară, dar am mai îmbunătățit-o cu un bacșiș. M-au dus la muntele Corcovado la Isus unde am ajuns și cu un tren, un fel de funicular. Știu că am păcătuit în viață dar ziua vizitei nu era perfectă era doar pe jumate, adică jumate senin, jumate nori, astfel am văzut și nu prea dar au ieșit măcar pozele mai artistice... Coborât de acolo mi s-a arătat parte din centru, și alte obiective care am dorit să văd. Am fost și până la stadionul Maracana, după care am urcat pe muntele de zahăr, mă rog așa i se spune. Ziua am terminat-o pe Copacabana făcând băi multiple în ocean și plimbări, iar cina am luat-o pe una din terasele din acest loc.
4. zi:
Am vrut neapărat să fac o excursie undeva afară de Rio de Janeiro și să fie cu localnici. Mi s-a îndeplinit dorința. Inițial am vrut să mă duc la Petrolopis un loc antic al zonei dar n-a fost să fie. M-am dus la Buzios cca 2 ore cu autocar plin de brazilieni și brazilience... Buzios odinioară era un sat de pescari dar datorită actriței Brigitte Bardot care a fost acolo cândva a devenit celebru. Fosta actriță are și o statuie aurită pe acolo. Satul/orășelul este extrem de animat pe vremurile noastre. Excursia a inclus prânz și o plimbare în jurul peninsulei cu vaporaș cu opriri de baie, scufundări, grătar și băuturi. Ce mai m-am distrat cu brazilienii și... braziliencele, cred că în viața mea nu m-am distrat așa de bine cu alți turiști... Partea cea mai bună este că nu mi-au furat nimic, iphone rezistă la apă iar cardul bancar probabil îl țineam în gură :) Glumesc binînțeles...
5 zi:
Ziua a început cu explorare oraș, băi pe Copacabana din nou și de făcut bagajul deoarece urma un zbor de 5 ore spre Chile. De această dată am primit loc la geam și am putut obseva Anzii în toată splendoarea lor. După cazare am făcut o scurtă explorare în zona centrală deoarece acolo se afla Mercure Centro Hotel.
6. zi:
De dimineață am făcut turul orașului inclus cu o ghidă care era originară din Chile dar a trăit 7 ani în Australia și 7 ani în Europa. Mi-a arătat absolut tot ce era de văzut în centru după care mi-a arătat cum să iau metroul și flixbusul către Valparaiso un oraș de neratat dacă ești pe acolo. Valparaiso este un oraș aflat/construit pe coline iar partea colorată al orașului este extrem de fotogenic.
7. zi:
O trezire brutală avea loc la 4.30 dar ca să ajungi în Anzi la 3000 m îți trebuie și ceva timp. Chiar și cu un microbuz, deoarece cu asta am circulat. Am putut admira peisajul oferit de vulcanul San Jose (activ) și tot acesta încălzește apele de la Termas Valle de Colina unde am făcut și eu o baie. După excursia din Anzi am făcut o baie și în piscina hotelului dar mi-am adus aminte de Costanera Tower de 300m înălțime la care trebuie să ajung. Din turn observi orașul și munții din jur.
8. zi:
Ultima zi din Santiago am terminat-o pe dealul San Cristobal, destul de înalt (aproape cât Costanera Tower) se urcă cu un funicular iar în vârf se află o statuie imensă cu Fecioara Maria, probabil și loc de pelerinaj, absolut impresionant, am rămas fără cuvinte... punct. A urmat încă o scurtă explorare în oraș după care călătorului îi șade bine cu drumul. Spre Buenos Aires am zburat doar 2 ore dar din nou lângă geam cu spectacolul Anzilor bineînțeles.
Cazarea a avut loc într-un hotel de lux Savoy în inima orașului.
9. zi:
Turul de oraș avea loc în a 10-a zi astfel a noua zi trebuia să găsesc altceva. În fiecare oraș o zi era destinată în afară, astfel am decis să mă deplasez cu feribotul până la Colonia Sacramento, un oraș foarte fotogenic dar care se află în Uruguay. Astfel în prima zi în Argentina nu am savurat această țară ci m-am deplasat în alta. Nu mi-a părut rău, am avut o zi remarcabilă, chiar și apusul m-a prins acolo.
10. zi:
Ziua a început cu turul inclus, s-au făcut opriri în cele mai importante locuri ale orașului (pe urmă am completat eu pe cont propriu așa cum știam mai bine) Cred că cel mai impresionant a fost La Boca cartierul în care a jucat/copilărit Maradona. În fine ne tot salută în formă de ceară de pe fiecare balcon întâlnit. Ziua am terminat-o cu... tango show, un must. dacă ești pe acolo, cred că am băut și o sticlă întreagă de Malbec :)
11. zi:
Ultima zi era tristă, ziceam că cel mai bine te înveselește vizita într-un cimitir, Recoleta îi zice și dacă pe la noi acasă mai plătești câte o taxă la vizita (accesul) cu mașina, acolo plătești doar să vizitezi. Dar morminte cu o arhitectură deosebită așa cum sînt acolo nu am mai văzut pe nicăieri, unele cu 2 etaje :) După vizita tristă m-am înveselit într-un restaurant din zonă (cu berea din dotare bineînțeles). Au urmat ultimele plimbări, cumpărături souvenire, etc și urmărit AFA cum au început cei care au venit de joi la Mamaia. Seara pe la 23.00 am decolat de acolo.
12. zi
A fost ziua cu 19 ore (ziua de plecare avea 29 ore) în principiu în cele 13 ore de zbor am dormit, mâncat, băut, butonat, urmărit ce fac cei de la AFA, vizionat filme, plimbat (într-un avion mare ai un picuț mai mult spațiu) În Paris m-am simțit ca acasă, în principiu doar românește am auzit că vorbesc pe acolo :)
13. zi
După un somn bine meritat în hotelul Otopeni am pornit Dusteru și i-am zis să-și țină respirația cât mai mult posibil... că atunci când am venit benzina era atât iar când plecăm e atât... Mă rog chiar pe vapori de benzină nu pot să circul astfel și în ultima zi am avut ceva vizite turistice în țară.
Atât am vrut doar să povestesc de această dată, dar va urma...
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de AZE in 26.03.26 22:34:46
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@AZE: Intens circuitul tău dar ai prins cele mai frumoase obiective dacă ai ajuns și în Colonia del Sacramento. ![]()
Zboruri multe ai avut dar ai putut vedea obiective frumoase și diferite. La multe din ele am fost și eu acolo în ianuarie 2019... Doamne au trecut deja 7 ani!
Aștept cu plăcere să ne introduci în atmosfera sud americană. Mie mi-a plăcut foarte mult, mai liberă, mai boemă...
Felicitări pentru circuit!
- Feb.2026 Continentul care se simte, nu se vizitează — scris în 27.02.26 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Descoperind America de Sud – Brazilia, Argentina — scris în 27.01.19 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Jurnal de calatorie – America de Sud – In loc de epilog — scris în 14.02.18 de Pușcașu Marin din UM01065 - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Jurnal de calatorie: America de Sud - Prolog — scris în 26.10.17 de Pușcașu Marin din UM01065 - RECOMANDĂ

Rog așteptați...