EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Chalet Deluț [Deluț, Fundu Moldovei](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Cazati la Delut
In incercarea noastra de a ne relua obiceiul ca o data la 3-4 saptamani sa iesim din rutina zilnica, ne sunam doar prietenii din Bacau, cei de la Cluj sunt indisponibili si punem de un sfarsit de saptamana la munte.
De cazare ma ocup eu si nu ca nu mi-ar face placere... ???? Cateva zile am cu ce sa ma relaxez si sa „colind” virtual zona Bucovinei.
Fac o selectie de cateva pensiuni, apoi mai triez o data si cand raman 2 supunem spre aprobarea in plen.
Din cele 2 pensiuni iese castigator „Chalet Delutz” aflat in satul cu acelasi nume din comuna Fundu Moldovei.
Tot incercand sa localizez pensiunea imi dau seama ca e undeva intr-un capat de sat, cocotat pe un... delut.
Cu o saptamana inainte de a ajunge sa fim cazati acolo hotaram ca nu ar strica sa mergem in recunoastere si sa ne facem o idee despre ce ne asteapta. Pornim spre Fundu Moldovei, pana aici drum cunoscut, apoi apelam la GPS. Pe drum ne dam seama ca am mai fost pe acele meleaguri si am vizitat Manastirea Orata in urma cu ceva ani. Dar drumul nostru spre Delut o face dreapta lasand drumul spre manastire sa mai continue vreo 3 km.
La intersectia de unde noi viram dreapta gasim si un indicator cu” Pensiunea Delut” . Bucurosi ca suntem ghidati ne avantam spre panta din fata noastra, iar „marele tablos” e pus pe treaba si face fata drumului nu tocmai grozav, dar cu peisaje de vis in jur. In varful pantei, pe partea dreapta gasim o cladire noua, frumoasa, dar care zicem noi ca inca nu e terminata pentru ca pe poarta inca erau detalii despre constructie, termine de finalizare si alte informatii. Dupa un scurt popas, privind spre poarta noua, ???? pornim convinsi fiind ca noi mai avem pana sa ajungem. Dupa alte cateva minute, drumul devine mai desfundat si inca urca. Pe stanga apare padurea, pe dreapta e pajiste, pe care la un moment dat, se vede o gospodarie, dar si un indicator de pensiune... Gata, am ajuns?
Ce am rezervat eu nu seamana cu ce e aici, dar Vlad spune ca daca tot am ajuns e bine sa intram si asta si facem. Intram in curtea larga si mai jos unde sunt cateva cladiri ne asteapta cineva. Lasam masina si pornim spre gospodarul ce se dovedeste a fi stapanul locului. Ne pofteste sa ii fim ospeti si in cateva minute aflam ca e casa lui, ca are o sectie de prelucrare a laptelui si bineinteles si o pensiune. Intre timp iese si stapana casei si asa cum ii sta bine unei bucovinence ne invita sa intram la o cafea, ca doar nu am batut atat drum sa stam afara. Intram si suntem omeniti cu cafea, apa de izvor cu lamaie (tuica si afinata fiind refuzate) si prajitura casei cu urda (foarte buna!)
Dupa ce stam ceva timp de povesti, timp in care aflam multe detalii despre familie, despre viata in varf de munte, despre comunitate, intrebam daca putem vedea o camera si din nou starea mea de confuzie se accentueaza. Nimic din ce rezervasem nu se regaseste aici. Cu alte cuvinte, cunoscute in popor,” nu bate poza cu mireasa” , dar am cunoscut 2 oameni de mare calitate. O familie de munteni care face cinste neamului si locurilor in care traiesc. Sunt atat de primitori, atat de calzi si de deschisi incat merita sa te cazezi macar pentru o noapte acolo la ei pentru a te bucura de prezenta lor, de povestile lor si de graiul lor minunat. Familia Rusu Filut si Mariuta ne-au mers la suflet! Poate candva ii vom mai vizita...
Iertata sa-mi fie devagatia de la subiectul propriu zis, dar nu am putut sa nu va spun cateva cuvinte despre acesti oameni minunati!
Lasand „Pensiunea Delut” acolo sus la poale de padure, urmatoarea saptamana am ajuns la „Chalet Delut” , acea cladire noua ce credeam noi ca nu e gata. Am aflat ca este data in folosinta oprind pentru cateva minute si aici unde ne-am intretinut cu mama proprietarului, iar peste o saptamana eram deja oaspetii pensiunii.
Pensiunea sau chaletul (cum se numesc mai nou multe dintre unitatile de cazare) este o cladire noua, moderna, cu o arhitectura potrivita zonei in care se afla. Acoperis negru in ape, cu stresina lata acoperind si o parte din terasa, cu finisaje din lemn si piatra.
Cladirea se afla intr-o curte mare, dar care are nevoie de multa munca si atentie din partea proprietarului pentru a deveni un loc placut de relaxare si de petrecere a timpului. Aici a fost organizat un festival de muzica intitulat sugestiv” AMESTEC” . Gasiti detalii despre festival pe pagina lor de facebook.
Intram in pensiune si la parter gasim un salon ce tine loc de zona de socializare si relaxare cu fotolii asezate in fata semineului si a televizorului, o masa si cateva scaune unde se pot practica jocuri de societate, sah, table, carti, dar si zona de servit masa, unde este o masa mare si multe scaune. Aici ni s-a servit micul dejun si cina, mese incluse in pretul cazarii.
De obicei nu ne „angajam „decat la mic dejun, dar aici nu aveam de ales. Ca sa mananci trebuie sa bati ceva km pentru a ajunge intr-o zona cu restaurante. Din salon se iese pe terase, se intra in bucatarie, se urca catre camerele de la etaj, 4 la numar sau se merge la cele 2camere de jos si la sauna.
Pe o scara din lemn ajungem la etaj unde mai exista o zona deschisa de socializare cu vedere directa la salonul de jos. O masuta, cateva fotolii si multe jocuri pentru petrecerea timpului in caz de vreme rea.
La etaj se aflau si camerele rezervate de noi, una pentru prietenii din Bacau, una pentru noi. Camerele sunt minimaliste, cu mobilierul strict necesar, adica un pat, doua buturugi pe post de noptiere, un mini birou cu un scaun, o oglinda si un dulap. Pentru moment in camera nu este televizor, dar exista firele pentru antena.
Baia suficient de incapatoare, cu cele necesare, dar fara prea mari cheltuieli. Pensiunea are 3 stele sau margarete si are avantajul ca este noua si totul este curat, iar oamenii sunt de nota 10! Din camera se iese pe balcon si aici veti gasi motivul pentru care chiar nu-ti mai pasa cum arata camera sau baia, cat de grozav e mobilierul, daca ai sau nu televizor. In fata se deschide o imagine de poveste, cateva casute ascunse printre brazii singuratici si copacii desfrunziti avand pe fundal coline molcome acoperite inca de zapada. Cred ca vara e minunat sa savurezi cafeaua privind natura trezita la viata si ascultand trilul pasarilor sau dangatul clopotelor de la gatul animalelor ce se bucura de iarba deasa de pe pasuni.
Pentru sauna, daca va doriti asa ceva, se anunta cu ceva timp pentru a o incalzi si veti primi prosoape, dar nu si halate.
Despre bucatele servite numai de bine! Tot ce am primit au fost produse locale sau gatite de mama proprietarului.
La cina din prima seara am primit o tochitura moldoveneasca, un pastrav prajit in malai si prajitura de ciocolata cei pacatosi care nu au postit iar pentru cealalta familie li s-a pregatit ciuperci sote, salata de ardei copti si compot. A doua zi era dezlegare la peste si toata lumea a primit pastrav prajit cu mamaliga si usturoi, iar la desert clatite.
Pentru micul dejun un adevarat festin, multe produse din carne, branza, oua fierte sau omleta, salata de vinete, zacusca, legume proaspete sau sotate, dulceata, unt de casa, ceai, cafea si lapte „de vaca naturala” . La toate astea se adauga painea de casa facuta cu o seara inainte si putin prajita.
Am avut 2 zile de relaxare totala intr-un loc linistit, cu oameni frumosi si peisaje minunate!
Ce poti face in zona?
Poti sa nu faci nimic, sa stai si sa asculti pasarile cerului si fosnetul brazilor, poti privi ore in sir minunatiile ce te inconjoara sau poti face plimbari in aer liber, poti merge cu bicicletele puse la dispozitie de pensiune sau sa mergi pentru o rugaciune la manastirea Orata. Indiferent ce vei hotari sa faci e bine sa treci in lista de calatorii prin tara si acest colt de Bucovina!
Trimis de DOINITA in 27.04.23 09:11:39
- A fost prima sa vizită/vacanță în POJORÂTA
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.55934454 N, 25.29253658 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Chalet Deluț [Deluț, Fundu Moldovei], POJORÂTA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
@webmasterX: Da, este in regula locatia. Multumesc frumos!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Un loc superb, atât la cazare cât și în îmrejurimi!
Nici suma plătită nu este mare, 350 lei/noapte, cu demipensiune pentru 2 persoane, este mai mult decât rezonabil!
Felicitări pentru alegerea făcută și...
P. S. Nu știu dacă vom ajunge pe acolo vreodată, dar dacă va fi să fie, nu vom ocoli pensiunea „Chalet Deluț” !
@doinafil: Da, daca ajungeti in zona si ar trebui sa o faceti, un loc in care sa fiti voi si
natura este chiar "Chalet Delut".
Intr-adevar zona este minunata, oamenii sunt speciali si pretul a fost foarte ok.
Multumesc frumos pentru vizita, vot si vorbele frumoase!
Multi pupici din Botosani (mult mai aproape de Delut!)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)