ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.01.2025

NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
Mulțumit, mici obiecții

Casa Sofia

TIPĂREȘTE

AdresăStr. Băilor, Nr 3, Băltătești / Telefon 0755 142 097 / Website www.casa-sofia.ro

Cautând pe Booking o cazare pentru zona Bălţăteşti (jud. Neamț), nu mică mi-a fost mirarea ca in perioada selectata de mine sa nu gasesc locuri disponibile. Casa Sofia. Nota Booking 9.6. Am sunat la proprietate și am rezervat o camera. Cazarea se face incapand cu ora 14, iar check out pana la 11.

Pensiunea Casa Sofia se află amplasată în centrul comunei Bălţăteşti, la 150 m de Baza de Tratament a Staţiunii Balneoclimaterice, într-o zonă liniștită, cu condiții de cazare excelente, din drumul principal se urcă, virând brusc în parcarea spatioasa pusă la dispoziție de proprietari. Odată intrat în parcare ai în fața ta toata pensiunea. Si gradina. Doamna Ana ne-a intampinat si ne-a prezentat locatia cu facilitatile existente. Din parcare se coboara cateva trepte si drumul duce in fata spre cazare/pensiune, in stanga spre terasa si in dreapta spre gratar.

Cand te uiti la pensiune crezi ca are doar parter si etaj, dar de fapt in momentul in care dai sa intri treci un pod si asa de fapt parterul este etajul 1. La etajul I al imobilului (intrarea pensiunii) se află recepţia şi un living dotat cu TV şi canapea.

Am primit o cameră la acest etaj, cu vedere spre gradină, cu aer conditionat si balcon. Pat matrimonial cu saltea și perne confortabile, doua noptiere, veioze pe perete cu intrerupatoarele aferente. Un dulap de haine. Pe peretele din fata patului se afla o servanta in care gasim minibarul si alaturi un scaun. TV si un fierbator de apa.

Baia pardosită cu gresie și prevăzută cu calorifer port-prosop. Avem cabină de duș și geam pentru aerisire, uscător de păr, consumabile. In balcon o masuta cu doua scaune si binenteles pentru fumatori scrumiera. Accesul la internet este gratuit şi este disponibil în intreaga incintă. Pensiunea dispune de 14 locuri de cazare structurate astfel: 4 locuri în două camere duble situate la mansarda imobilului, 6 locuri în trei camere duble matrimoniale situate la etajul I al imobilului şi 4 locuri în cadrul unui apartament format din două dormitoare, living şi baie, situat la parter.

Pensiunea nu asigura masa. In schimb pune la dispozitia turistilor posibilitarea de a-și prepara ce doresc: pot folosi gratarul din curte si/sau bucataria din terasa dotata cu cele necesare – aragaz, frigider, tacamuri, farfurii si ce mai este necesar. Masa se poate servi la terasa parțial deschisa, dotata cu televizor, fotolii și canapea, mese cu bănci.

De asemenea, poti sa comanzi la restaurantul Select (ce apartine gazdei) si sa primesti la pensiune sau sa servesti masa chiar la restaurant (cam 300 m departare de pensiune). Nu ratati tochitura moldovenească din carne afumată. In interiorul curții de la pensiune va puteți relaxa pe șezlong citind o carte, butona telefonul ori tableta, sau pur și simplu urmarind natura. Gradina este punctul forte al doamnei Ana - cu un simt deosebit al culorilor, formelor si cu mare pasiune face ca aceasta gradina sa arate ca una din reclama. Curatenia, linistea zonei si gazdele primitoare face din Casa Sofia un loc in care poti sa revii.

Atracţii turistice în zona: Staţiunea balneoclimaterică Bălţăteşti, Mănăstirile Agapia şi Văratec, Cetatea Neamţ Casa memorială „Ion Creangă” Humuleşti, Parcul Natural Vânători – Neamţ, Lacul Cuejdel, fostul cazino din satul Bălțătești, construit la mijlocul secolului al XIX-lea și clasificat ca monument de arhitectură.

Avand la dispozitie putin timp liber ne-am plimbat prin zona. Desi, aceasta statiunea este consemnată documentar la începutul secolului al XVIII-lea, abia în 1810 principele Cantacuzino descoperă câteva izvoare cu apă sărată, astupate şi părăsite, folosite pentru utilităţi gospodăreşti. Conştient de valoarea terapeutică a apei, principele se îngrijeşte de curăţarea şi amenajarea acestora ca băi utilizate pe timp de vară. Cu toata acestea, statiunea pare totusi incremenita in timp – putine case arata modern, restul stau marturie unor vremi demult apuse. Desi localitatea este asfaltata, lipseste trotuarul ceea ce face destul de dificil deplasarea pe jos in localitate.

Trimis de fredutza in 23.01.25 17:09:44
Validat / Publicat: 23.01.25 17:40:14
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AGAPIA-VĂRATEC [NT]

VIZUALIZĂRI: 257 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fredutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
P20 Papanasi a la Moldova
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29800 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[23.01.25 17:39:31]

Mutat în rubrica "Casa Sofia [Bălțătești], AGAPIA-VĂRATEC [NT]" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

webmasterPHONE
[23.01.25 18:11:28]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

nicole33PHONE
[23.01.25 18:30:44]

@fredutza:

Am înțeles ca nu se oferă nici măcar mic dejun, însă te poti autogospodari sau poti comanda la restaurantul care este tot al lor și nici nu este departe, ceea ce este convenabil.

Totusi, uitându-ma la câteva din fotografiile postate, am bănuit ca oferă ceva lichide cu “grade” sau sa fi fost efectul propriului “ceai de menta” precum cel pe care l-am testat împreuna la una din Întâlnirile din București cu câțiva ani in urma

DOINITAPHONE
[23.01.25 19:41:57]

Sa fi fost o premoniție alegerea cazarii in Moldova si așa v-ați obișnuit cu vorba si bucatele din aceasta parte de tara? Indiferent ce a fost, se pare ca v-a priit vacanța in locul copilăriei lui Nica a Petri. Fiind vremea cireșelor se prea poate sa fi fost tentați de cireșele mătușii Marioara de peste gard.

mishu
[23.01.25 22:20:26]

@fredutza: Ma bucuram ca este "doar" un articol despre cazare , fara masa, doar descriere si locuri frumoase, insa pozele cu bucatele de care v-ati bucurat mi-au cam starnit pofta.

Inspirata alegerea, felicitari, votat cu mare drag.

Yolanda
[24.01.25 20:25:09]

@fredutza: mi-ai cam dat ameteala înclinând capul stânga-dreapta ca sa vad pozele... si nu mai puneti poze cu dulciuri ca dau în diabet!

O zi frumoasa.

3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, mishu, Yolanda

SOCIALs