Am ajuns la pensiunea Casa Soarelui din Sovata impreuna cu un grup de prieteni, hotarati sa facem un chef de care sa ne aducem aminte pana anul viitor.
Am ales aceasta pensiune pentru ca avea numarul de camere optim (am avut nevoie de 9 camere) si o terasa frumoasa (cel putin asa arata in poze...) pe care sa putem sta sera la o bere.
Din discutiile telefonice cu proprietarul am inteles ca, desi pensiunea nu are restaurant, poate aduce un bucatar care sa ne gateasca, cu conditia sa-i spunem din vreme ce vrem sa mancam si sa nu fie mancaruri sofisticate.
Primele semne de intrebare ni le-am pus cu o saptamana inainte de a ajunge acolo, cand am comunicat meniul dorit. Se pare ca un gulas de cartofi si un gratar erau mancaruri pentru care trebuia sa anuntam cu cel putin doua saptamani inainte!
Ajunsi la "locul faptei", am avut primul meci cu proprietarul.
Era nemultumit ca am anuntat ca vrem sa luam cina la ora 19, dar unii dintre noi (printre care si eu...) au ajuns mai tarziu si el trebuie sa plateasca in plus bucatarul...
Muzica a trebuit sa o ascultam in surdina, ca are un vecin politist peste drum pe care il deranjeaza galagia... (sa nu va inchipuiti ca aveam niste boxe monstru, erau doua boxe penibile conectate la un laptop).
Camerele sunt spatioase, dar neingrijite. Praf gros sub pat, un miros de aer statut in camera, patul copilului extrem de vechi si uzat.
In baie suportul de la dus este ruginit, robinetul de la chiuveta nesters, plin de pete...
Domnul proprietar ne-a spus ca fost director in Ministerul Turismului si ca nu face turism pentru bani, o face din placere.
Noua nu ne-a facut placere sa stam la pensiunea dumnealui, nu vom reveni.
Trimis de ovidiu ioan in 24.08.14 08:48:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SOVATA [MS].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ovidiu ioan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat în rubrica "Casa soarelui [Sovata], SOVATA - PRAID" (nou-creată pe sait)
Aprecierile sunt tendentioase, rauvoitoare si revansarde, datorita "observatiilor"privind respectarea orei de masa solicitata de organizator si a celor privind galagia si deranjatul vecinilor.
Sorin Suceava