GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ne-am dorit o mică escapadă la sfârșit de săptămână în stațiunea Lepșa în perioada 8-10 iulie și citind impresiile celor care au scris despre această zonă, ne-am stabilit ca loc de cazare această pensiune, urmând ca de aici să plecăm spre destinațiile din zona: Mănăstirea Putna, Cheile Tișiței, Cascada Putna și păstrăvăria Lepșa.
Am rezervat telefonic cu o săptămână înainte o cameră matrimonială, iar după o discuție cu domnul Emil, proprietarul pensiunii, am stabilit prețul urmând să ne vedem la pensiune.
Drumul Onești-Lepșa este de aproximativ 100 de km, șoseaua este destul de bună prin pasul Oituz, până la Târgul Secuiesc, iar între Tg Secuiesc-Ojdula-Lepșa este excelent, cu parapeți pe margine și semnalizată corespunzător urcând până la o altitudine de 1150 m prin pasul Mușat, pe DN2D. Pensiunea este localizată între Greșu și Lepșa (în jur de 3-4 km până în centrul stațiunii), în zona pârâului Călin, pe partea stângă, la aprox 300 m de drumul principal, deci mai retrasă, ceea ce face să fie liniște și să vă puteți odihni.
Am ajuns în jurul orei 12 fiind întâmpinați de soția domnului Emil, o doamnă primitoare, deschisă și foarte amabilă cu toate persoanele cazate în pensiune. Aceasta ne-a arătat camera situată la mansardă. Camera era micuță, modestă, dar foarte curată. Mobilierul este simplu, dar în stare bună. Patul este comod cu lenjerie curată, noi ne-am odihnit foarte bine. De asemenea, am avut și televizor, o noptieră, un dulap, o veioză, iar internetul funcționează foarte bine în toată pensiunea. În pensiune nu este semnal decât în rețeaua Cosmote. Camerel nu au balcon, dar în schimb, la fiecare etaj există câte o terasă cu mese unde poți fuma, bea o bere etc. Baia este micuță, dar curată, cu geam pentru aerisire, prosoape curate, hârtie igienică, săpun lichid și ce este mai important, am avut apă caldă non-stop. Pentru 60 de lei pe noapte, ce poți să ceri mai mult?
Bucătăria este foarte spațioasă, de fapt sunt 2 bucătării, una mai mică și dotată cu tot ce este nevoie, aragaz, cuptor cu microunde, 3 sau 4 frigidere, iar de veselă, tacâmuri, nu mai pomenesc, sunt pe alese și suficiente pentru toți și pentru orice ai nevoie.
Pensiunea are o capacitate totală de 13 camere, 9 duble, 2 triple și 2 apartamente. La parter se află o cameră dublă, iar celelalte camere se află la etajul 1 și 2 plus mansardă. De asemenea, la parter se află livingul, foarte spațios, cu locuri de servit masa, o canapea cu un televizor LCD cu diagonală mare, cele două bucătării și baia de serviciu.
Parcarea mașinilor se află în fața pensiunii, unde încap 8-9 mașini. În spatele pensiunii este o terasă mare, acoperită în caz de vreme rea, cu mese, băncuțe, scaune, fotolii, masă de tenis, hamac, leagăn, două grătare. Atât vineri căt și sâmbătă seara doamna ne-a dat lemne pentru grătar, chiar și cărbuni. Am fost ajutat să tai lemne de un băiat angajat la pensiune, un băiat "bun la toate", care avea grijă de pensiune și de centrala termică pe lemne.
Cu toate că pensiunea a fost aproape plină, turiștii (majoritatea erau din Gl, Br și Vn) au fost civilizați, fiecarea își vedea de pătrățica sa, unii jucau tenis, alții table, șah, făceau grătar sau stăteau la un pahar de vorbă, se asculta muzică, dar fără manele, iar pe la ora 24 fiecare se retrăgea în camera lui.
La final, poți spune că am avut parte de un week-end plăcut în care ne-am bucurat de trei zile frumoase și recomand această pensiune.
Drumuri bune și vacanțe frumoase!
Trimis de c-kosty in 22.09.16 16:58:59
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (c-kosty); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.95635241 N, 26.52434886 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@c-kosty: În sfârşit, am prins şi eu un prim vot, mă bucur că e vorba de o aşa pensiune frumoasă!
@c-kosty - De cate ori ajung la Lepsa ma uit la pensiunile de acolo si le admir. Despre pensiunea unde suntem cazati noi acolo insa nu pot povesti, este casa soacrei mele???? Insa cum de curand am fost acolo sper sa-mi incarc si eu in acest weekend impresiile.
Ma bucur sa constat ca tot mai multa lume se simte atrasa de aceasta zona unde se simt bine. Asezarea pensiunii a fost una foarte inspirata avand o vedere foarte frumoasa.
Felicitari, votat cu placere.
@c-kosty:
”Cu toate că pensiunea a fost aproape plină, turiștii (majoritatea erau din Gl, Br și Vn) au fost civilizați
Ha? Adică ce? Dacă-s din Brăila nu-s civilizată? Bueyyy! vezi că-ți dau cu vaporu-n cap! Glumesc, firește!
Chestia asta m-a distrat maxim! Și nu, nu m-am supărat!
@Zoazore: vezi, eu nu am bagat de seama la acest aspect, poate ca sotul meu vrancean daca citea s-ar fi sesizat. M-ai distat pe cinste ????
”șoseaua este destul de bună prin pasul Oituz, până la Târgul Secuiesc, iar între Tg Secuiesc-Ojdula-Lepșa este excelent,
Au asfaltat tot drumul spre Lepşa? Anul trecut, după Ojdula, era o porţiune neasfaltată şi făceau maşinile un praf de nu vedeai pe unde să mai conduci.
@traian. leuca: Da, este asfalt până la Ojdula. Drumul este excelent!!!
@traian. leuca: Confirm și eu cele spuse de Cosminap și Mishu. E o plăcere să conduci pe acea porțiune de drum.
@c-kosty, @ mishu-Mulţumesc!
@c-kosty: Un loc drăguț în mijlocul unei zone naturale minunate. Chiar în P04 se observă natura care înconjoară din toate părțile localitatea Lepșa.
Am fost impresionat de căderea de apă numită Cascada Putnei, pe care am prins-o într-o zi în care debitul era mare (datorită unor ploi puternice în amonte), de florile multicolore de la Mănăstirea Lepșa, de aerul curat.
Asfaltarea integrală a șoselei spre Ojdula și Târgu Secuiesc va impulsiona turismul în zonă; dacă vor asfalta și drumul spre Soveja ar fi minunat.
@c-kosty: Chiar dacă am citit articolul imediat după publicare, iată că abia acum am găsit ceva timp pentru a reveni cu un ecou! Lepșa este una dintre destinațiile noastre favorite de vacanță deoarece se află destul de aproape de noi; cu toate acestea, în vara ce tocmai s-a încheiat nu am mai ajuns la Lepșa, ci am cutreierat alte meleaguri românești la fel de frumoase!
Locația unde v-ați cazat îmi este cunoscută doar de pe site-urile de rezervări, însă arată foarte bine în fotografiile atașate acestui articol, unde mai pui că și prețul a fost excelent! Așa că am reținut-o și se află pe o listă scurtă pentru o nouă ieșire a noastră la Lepșa.
Felicitări pentru acest articol și pentru escapada reușită de pe meleagurile vrâncene!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2014 Bine — scris în 29.08.14 de pati din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Pensiunea 'Potcoava' - merită încercat — scris în 15.09.13 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Un concediu cum ne-am dorit — scris în 30.07.11 de adrianlazar din GALATI - RECOMANDĂ
- Mar.2011 O noapte la Pensiunea Potcoava — scris în 20.03.11 de djpedros din GALATI - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Raport calitate/pret = foarte bun — scris în 13.09.10 de lucadorin din CONSTANTA - RECOMANDĂ