ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.10.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 06.01.17
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pelicanul creţ

TIPĂREȘTE

Pelicanul creţ este ruda apropiată a pelicanului comun. Este doar cu puţin mai mare decât ruda sa şi atinge o greutate de 10000-12000 g. Penajul este alb suriu. În penaj nupțial, pe cap apare un moţ de pene buclate şi moi, iar guşa se colorează intens în roşu coral. Se hrăneşte în mod similar cu pelicanul comun.

Dar nu despre pasare vreau sa scriu, ci despre pensiunea cu acelasi nume construita in stil local traditional, acoperita cu stuf, dedicata familiilor cu copii, aflata chiar pe malul canalului din spatele satului Mila 23.

Am accesat programul Descopera Delta Dunarii (inca din luna aprilie) unde beneficiam de 3 nopti de cazare intr-una dintre cele mai bune locatii de 3* din Mila 23, demipensiune (mic dejun si cina incluse), transferurile pe apa, 2 zile pline de excursii cu barci de turism (pe lacuri si canale salbatice si vizitarea padurii Letea) insotiti de cei mai buni ghizi din Delta Dunarii. Cea mai buna varianta pentru a te plimba cu ghid specializat pe canale, cu masa asigurata la timp. In urma discutiei (si telefonice, si pe e-mail) am vazut ca pe site-ul programului la pensiunea aleasa de mine erau cu 3 locuri mai putin. Odata stabilit si pretul aveam doar sa astept luna septembrie.

Plecarea din Bucuresti pe Autostrada Soarelui, platit prin SMS tariful de trecere peste podul de la Fetești, spre Cernavoda pe DJ223, apoi DN22A catre Port Tulcea Aval unde trebuia sa ajungem inainte de ora 16.00 pentru imbarcare. Pe ponton am fost strigati nominal si ni s-a indicat barca cu care vom merge.

A inceput calatoria pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunarii, Canal 36, Garla Sireasa, Garla Sontea, Canalul Olguta, Dunarea Veche - Sat Mila 23. Dupa 2 ore si jumatate, timp in care fie am mers, fie ne-am oprit pentru explicatii si fotografii cu fauna si flora Deltei sau pentru a culege PET-uri intilnite in drumul nostru. Ghidul nostru ne-a condus pe fiecare pana la pontonul pensiunii unde aveam cazarea.

Am ajuns la destinatie: Mila 23. Pelicanul cret. Dupa ce o parte din colegii nostri au coborat la celelalte pensiuni, a venit si randul nostru sa acostam la tarm. Am urcat pe ponton, am traversat gradina si ulita satului pavata cu dale si am intrat in curtea pensiuni fiind asteptati de personalul casei care ne-a si indicat camera – la etaj, camera 1. Pensiunea are 8 camere cu baie proprie, 3 camere sunt triple, 3 sunt cu doua paturi si 2 matrimoniale, situate la parter si la etaj, accesul spre etaj facindu-se pe o scara exterioara. Noi am optat pentru o tripla. In centrul camerei un pat matrimonial cu noptiere stanga-dreapta si langa perete inca un pat single (singurul inconvenient pentru cel ce odihneste in acest pat este ca nu se poate vedea la TV-ul situat pe dulap). Un dulapior in care am gasit perne suplimentare si umerase pentru haine. Pe perete la intrare aveam un cuier in care ne-am pus pe toata durata vizitei palariile de soare. O masuta pe care am gasit 2 pahare. Aer conditionat si plasa de tantari la geam. De la fereastra noastra se vedea biserica satului (doar duminica a batut clopotele fiind sarbatoare) constuita in 1983 cu hramul Sf. Ioan Gura de Aur in care canoanele de rit vechi sunt mult mai stricte – femeile nu au voie cu pantaloni si fara batic, barbatii trebuie sa stea separati in biserica –slujba se desfasoara inauntru, in slavona. Baia prevazuta cu cabina de dus, cu apa calda in permanenta, prosoape si sapun. Pe hol este un frigider pe care toata lumea il poate folosi pentru a raci diverse bauturi.

Dupa ce ne-am familiarizat cu camera am coborat la masa, beneficiind de un regim de masă tip demipensiune, cu posibilitatea plății la fața locului a prânzului. Masa se ia in salonul pensiunii sau in foisor. Impreuna cu o alta familie am luat masa tot sejurul in foisor, salonul fiind ocupat de un grup de 10 persoane. Foisorul este situat in gradina pensiunii cu geamurile acoperite cu plasa. Vreau sa mentionez ca de tantarii am avut parte doar cand intram pe bratele secundare ale Deltei. Langa foisor si in gradina pensiunii exista si cate un balanoar. Si flori.

Bucataria acestei pensiuni se bazeaza in special pe preparate traditionale din peste proaspat, pescuit in acea zi, dar, la cerere, poate oferi meniuri fara peste.

Micul dejun se servea la ora 8.30 pentru a putea fi gata la 9.30 cand sosea barca. Deja aranjata masa atunci cand ajungeam in foisor am avut parte de platouri atat cu peste (zacusca de peste, carnaciori de peste, peste afumat, icre), cat si cu ouă in diverse moduri preparate, brânză, cașcaval, măsline, roșii, castraveți, unt si gem. Ceai si cafea.

In cea de-a doua zi (din cele trei) am comandat pranzul. Acest lucru a fost stabilit din seara precedenta pentru a stii numarul de persoane pentru care trebuie sa gateasca. Am avut parte de un storceag sau storceacul cum i se mai spune, ciorbă de pește specifică Deltei Dunării facuta din pește cu carne albă și numai din pește dezosat. Trebuie sa va imaginati ca nu a ramas nimic in bolul adus la masa. Si peste gatit la cuptor cu legume. Copilul meu a dat pestele pe pui. A avut parte de privilegii din partea celor doua doamne care ne serveau masa. Pentru aceasta masa am platit 60 lei/adult si 30 lei/copil.

Cina – tot peste – bors de peste, plachie, saramura cu mujdei si mamaliguta, peste prajit si special pentru noi am primit, in ultima seara, raci deoarece propietarul pensiunii participa la Festivalul borsului de peste din Crișan cu aceste bucate.

Si pentru ca ne-am invatat cu peste am luat si pentru acasa.

Se poate si in Romania. Un turism de calitate facut de profesionisti bine pregatiti – cu gazde primitoare si cu un ghid pentru care Delta e sufletul lui –. Delta Dunarii are ceva magic: poate luciul apei, poate unduirea valurilor… ceva magic care a facut sa nu stii cand au trecut cele 4 zile…

## end review sc

[fb]
---
Trimis de fredutza in 08.10.19 12:28:59
Validat / Publicat: 08.10.19 13:46:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MILA 23.

VIZUALIZĂRI: 2116 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fredutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Biserica satului vazuta de la fereastra camerei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38400 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[08.10.19 13:45:25]
»

Bună recomandarea

Mutat în rubrica "Casa "Pelicanul Creț", MILA 23" (nou-creată pe sait)

--

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmaster
[08.10.19 13:48:44]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.10.19 14:12:32]
»

@fredutza: Articolul tău ne este util nouă, pentru că Mila 23 este o destinație de vacanță aflată pe lista noastră de priorități. Am mai citit în ultimele luni articole despre cazări și despre excursii în zonă, așa că ne-ar plăcea ca la anul să mergem acolo. Cazarea pare ok, mâncarea arată delicios (mai ales plachia), așa că ”Pelicanul creț” este de luat în seamă.

Până acum noi am mers în Delta Dunării doar așa, mai pe margine, de două ori la Murighiol. Dorim să explorăm și inima deltei, să vizităm acele locuri învăluite de magie.

Felicitări pentru sejurul reușit, mulțumim pentru articol și fotografii! Numai bine!

tata123 🔱
[08.10.19 14:26:37]
»

@fredutza: O excursie și un ghid minunat, lucruri pe care le-am experimentat și noi la sfârșitul lunii iunie. Delta Dunării e un tărâm miraculos care o dată „gustat” te va atrage mereu. Drăguț pontonul unde pe seară puteai să te odihnești în fața unei sticle de bere și să rememorezi frumoasele imagini captate de memorie pe parcursul zilei.

Mâncarea bazată în cea mai mare parte pe produse din pește e delicioasă, oamenii de acolo știind tainele gătitului cu gust.

Mulțumim pentru prezentare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tata123 🔱
[08.10.19 14:32:29]
»

@Crazy_Mouse: Trebuie neapărat să pătrundeți în „adâncurile” Deltei. Senzația e alta, mai ales dacă te cazezi la o pensiune în Mila 23, un sat în mijlocul apelor. Chiar dacă Delta Dunării pare a fi o destinație mai scumpă, fiecare bănuț e investit cu folos. Veți avea aminitiri de neuitat!

Pensiunea mai sus menționată și încă 3 asemenea unități de cazare din satul Mila 23 fac parte din programul menționat mai sus, nu se pot face rezervări individuale. Dar mai sunt și alte pensiuni în așezarea deltaică care oferă pachete asemănătoare ori doar cazare și masă. Mi se pare mai rentabil (mai ales pentru o primă vacanță în inima Deltei) să alegi un pachet care să aibă incluse transferul, cazarea, masa și plimbările zilnice cu barca. Scapi de multe griji!

Numai bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
fredutzaAUTOR REVIEW
[09.10.19 12:11:23]
»

@Crazy_Mouse: Multumesc pentru ecou si vot. A fost pentru prima data cand ajungem in Delta. Si a meritat. Atat cazarea, cat si explorarea Deltei din barca cu un ghid autorizat/specializat.

Asa cum precizeaza si tata123, este demn de luat in seama un astfel de program in care beneficiezi de masa la timp, cazare si plimbare cu barca.

Spun asta pentru ca cu noi in barca a fost un cuplu care luase prin acest program 7 zile (doua sejururi). In ziua in care se efectueaza transferul din Mila 23-Tulcea si retur (neexistand program stabilit) ei au inchiriat o barca si cu ajutorul GPS / Google Map au incercat sa mearga in jurul Milei 23 pe anumite brate si apoi pe canele. Numai ca nu s-a potrivit cu ce au gasit. Pe GPS apar unele canale care ulterior s-au colmatat. Asa ca s-au invirtit cateva ore ratand masa de pranz.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
TraianS
[10.10.19 09:53:12]
»

Inspirat numele ales de casa de vacanță. Credeam că e doar strategie de marketing. E interesant să aflu că exită o astfel de specie de pelican.

M-aș caza aici doar pentru cât de frumos sună. Dacă și condițiile și serviciile sunt excelente, cu atât mai bine.

Mulțumim de recomandări.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
fredutza, tata123 🔱

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057497978210449 sec
    ecranul dvs: 1 x 1