BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa Lex Studio(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Pensiunea Lex , destul de bine
Nu am avut nimic programat pentru weekendul prelungit de 1 mai, fiind dezamagiti mai ales de aglomeratia de pe sosele si de faptul ca vremea se anunta schimbatoare. Pana la urma nu am rezistat si am hotarat ca duminica sa ne aventuram intr-o excursie pana la Praid, in principal pentru a vizita salina, urmand sa incercam sa gasim o cazare pentru o noapte la fata locului, sau in imprejurimi.
Am plecat de dimineata de acasa, cu multa voie buna si hotarati sa nu ne pierdem calmul. Drumul a fost surprinzator de liber. Desi wazeul ne indica sa mergem pe Valea Prahovei, am ales varianta pe DN10, pe la Siriu, unde am si facut un popas la cimitirul eroilor din apropierea barajului de la Siriu.
Locul ne era cunoscut, deoarece l-am vizitat si in trecut. Este un mic cimitir dedicat eroilor din cele doua razboaie mondiale, pentru varful respectiv purtandu-se lupte intense. Exista si un osuar unde se pot vedea oasele ostasilor cazuti acolo, dar si un monument care infatiseaza un ostas roman din timpul primului razboi mondial.
Monumentul este metalic (bronz?) si se afla pe un postament din blocuri de piatra. Nu stiu daca e civilizat sau nu, dar eu mi-am facut un obicei in a escalada postamentul pana langa monumentul efectiv si sa ma odihnesc cateva minute acolo, privelistea asupra lacului de acumulare de la Siriu fiind magnifica.
Ne-am continuat drumul si de la Brasov Wazeul a facut o magie, si ne-a dus pana la Odorhei pe niste drumuri secundare, cei drept mai denivelate, dar cu trafic lejer.
Desi am mai fost la Praid, nu am reusit niciodata sa ajungem la Corund, localitate renumita pentru ceramica artizanala produsa acolo, aflata la numai cativa km de Praid. De data asta am oprit undeva in centrul localitatii, unde exista o sumedenie de magazinase, care printre alte chinezarii, ofera si produse de ceramica locala, obiecte de lemn, obiecte din rachita, etc. Pana la urma am achizitionat si noi cateva vase, cescute, etc cu motive traditionale si frumos colorate, inscriptionate cu Korund. “Nenea “de la magazin s-a jurat ca obiectele ceramice si cele de lemn ar fi facute chiar de el ????
Am ajuns la Praid in jurul orei 13 si ne-am grabit sa parcam intr-o parcare situata in apropierea salinei. Cunosteam acea parcare de la vizitele anterioare. Este pazita, cu bariere si sunt destul de multe locuri de parcare. Am platit 20 de lei pentru toata ziua, destul de rezonabil as spune.
Accesul in salina Praid se face cu autobuze, tariful fiind de 50 de lei pentru adulti si 30 de lei pentru copii. Dupa cum am mai spus, cunosteam oarecum salina si am facut pe ghidul pentru cea mica. Noi am fost oarecum presati si de timp, deoarece am ajuns destul de tarziu. Printre atractiile din interiorul salinei as aminti parcul de aventura, iar pentru copii mai mici, exista o zona cu tobogane gonflabile si alte chestii asemanatoare. Peste tot sunt banci si leagane de lemn, dar am vazut si multe mese de ping pong. Exista si cateva chioscuri cu bauturi racoritoare, cafea, etc. In interiorul salinei exista si o biserica. In apropierea iesirii se afla si un restaurant, dar din pacate pana am vizitat noi salina, acesta se inchisese.
La un moment dat am facut o pauza la una dintre bancutele de lemn in timp ce fetele se dadeau in leagan si am dat un search pe telefon, pentru cazare. N-am avut vreun criteriu anume de cautare, totul fiind prea “din scurt” si gandindu-ne ca o noapte trece repede. Aproape instant mi-a sarit in ochi Lex Studio, care ofera cazare in camere tip studio, numarul maxim de locuri de cazare fiind 52 de persoane in 13 studiouri, dotate cu pat matrimonial si canapea de doua persoane.
Am sunat si am vorbit cu o doamna unguroaica, mama proprietarului si spre bucuria noastra am aflat ca mai exista camere libere, anuntand ca urma sa ajungem in jur de ora 16 – 16.30, ora 16 fiind ora la care se inchide salina. Pretul comunicat a fost de 270 de lei ptr o noapte.
Dupa ce am iesit din salina si am mai cumparat cate ceva de la magazinele din preajma salinei, ne-am indreptat spre pensiune. Aceasta se afla foarte aproape de salina. Ne-am intors pana la drumul principal si in dreptul hotelului Praid (hotel de 2 stele, dar parea inchis) am facut pe o straduta la stanga si am mai mers aprox 100 m pana la pensiune.
Prima impresie a fost pozitiva, exista o parcare destul de mare, care zic eu ca acopera nevoile pensiunii, chiar cand aceasta este ocupata la capacitate maxima. Intreaga proprietate ocupa o suprafata dreptunghiulara, pensiunea propriuzisa fiind alcatuita dintr-un corp linear, mai lung si o aripa perpendiculara mai mica, intregul ansamblu fiind in forma literei L. Pensiunea are doua nivele iar accesul in camere se face pe niste scari exterioare din lemn.
Aspecte pozitive :
-Am putut face plata cu cardul
-Camera are dimensiuni destul de mari
-Patul foarte bun, marisor, cu cadru din lemn masiv, cu lenjerie de buna calitate
-Exista si o canapea pe care pot dormi lejer doi copii marisori.
-Studioul are si o “chicineta” dotata cu, cuptor cu microunde, filtru de cafea, cana de fiert apa, sandwich maker, vesela, etc
-Baia arata destul de bine, este dotata cu dus cu geam despartitor si perdea. Apa calda a venit aproape instantaneu. Prosoape de buna calitate. In baie exista si un calorifer care a functionat peste noapte.
-Televizor cu ecran plat, destul de multe canale.
-Wifi gratuit. Parola am gasit-o in camera.
-Pensiunea are o piscina exterioara marisoara, arata destul de bine in poze, la ora cand am fost noi era evident nefunctionala. Langa piscina este si o sauna.
-Curtea pensiunii arata bine, exista tot felul de leagane, tobogane, mese cu scaune, masa de ping pong, etc.
-Geamurile sunt protejate cu un fel de jaluzele orizontale cu ajutorul carora se poate face semiintuneric in camera oferind putina intimitate, avand in vedere ca accesul in camere se face pe holul exterior.
Aspecte mai putin placute:
-La baie se simte un miros greu de canalizare, care se insinua si in camera, daca tineam usa de la baie deschisa.
-Antifonarea lasa de dorit, se cam aud zgomotele din camerele invecinate. Am avut parte de niste vecini care au plecat de dimineata si au avut grija sa ne trezeasca si pe noi ????
-Curatenia in camera nu a fost chiar exemplara. Parchetul de jos, parea oarecum lipicios, iar ochiul vigilent al sotiei a detectat si cateva panze de paianjen.
-Unele piese de mobilier sunt facute din pal si prezinta semne de uzura
-Usa de la intrarea in camera are si cateva portiuni de geam. Ce-i drept este un geam opac, dar totusi cum accesul in camere se face pe holul exterior iti creeaza putin discomfort cand trece cineva pe hol.
-Unele din obiectele din curte, sunt probabil destul de vechi si ar trebui reparate sau inlocuite.
-Avand experienta aparthotelurilor bulgaresti, o chicineta utila ar trebui sa aiba si o plita electrica ca sa poti gati ceva.
-Check outul se face la ora 10, cam devreme pentru noi.
Ca si concluzie, desi au existat si puncte negative, noi ne-am simtit destul de bine si luam in considerare revenirea. As recomanda locatia si familiilor cu copii, chiar si pentru perioade mai mari. La indicatia gazdei am luat cina la restaurantul Ice Italy, situat la strada principala, in apropierea hotelului Praid. Fiecare membru al familiei a comandat diferit, respectiv papricas de pui, pizza, cotlet de porc cu cascaval. Desi nu a fost nimic fancy, mancarea a fost foarte buna, servirea prompta. Nota de plata a fost mai mult decat decenta, cei cazati la Lex Studio beneficiind de 10 % reducere la Ice Italy.
Trimis de nightwish in 03.05.23 22:32:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRAID [HR].
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nightwish); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.55294600 N, 25.12334500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX: Da. Este corecta pozitionarea
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2019 NUUUUUU recomand — scris în 15.07.19 de Clau/George din BUCURESTI - nu recomandă
- Apr.2018 Recomand cu observatii — scris în 21.11.18 de Mayer din RESITA - nu recomandă
- Sep.2017 Revenim si anul viitor! — scris în 07.10.17 de Dobru Delia din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Nu recomand — scris în 28.06.17 de Dorivic din CLUJ-NAPOCA - nu recomandă