Casa Iulia [Mărtinie](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Pensiunea Casa Iulia, un colț de rai
După trasee solicitante prin Făgăraș, am ales să ne odihnim trei nopți, fără cățărare pe munte.
Pensiunea Casa Iulia din Mărtinie, a fost lozul câștigător. Separată de Transalpina de râul Sebeș, pensiunea are avantajul că nu e la șosea, ci pe o străduță paralelă. Cinci camere (trei triple și un apartament cu două camere), o curte generoasă cu gazon și plină cu pruni de care sunt agățate hamace, grătar, leagăn mare din lemn, un loc de joacă pentru copii (căsuță, saltea, leagăne), bucătărie complet utilată, mașină de spălat rufe. Foarte mișto e camera amenajată de gazde cu lucruri tradiționale, printre care și opincile bunicului.
Totul este o afacere de familie, fiecare are rolul lui. Mi-a plăcut că gemenii (băiat și fată) de 17 ani ai gazdelor, sunt cei care fac curat în camere. Astfel își merită banii de școală, după spusele doamnei Iulia.
Gazdele sunt super OK, pe masă sunt mereu o palincuță sau o afinată. Pentru pasionați, bicicletele gazdei sunt la discreție. În fața casei, domnul Ionel a amenajat un loc de bălăceală în Sebeș.
La 6 minute de mers pe jos este La Țanc, un restaurant cu mâncare ieftină și bună. Pe deal, la 5 minute de mers pe jos este Terasa cu plăcinte pe lespede, pe care dacă o ratezi, degeaba ai fost la Mărtinie.
Cu 4 de Da, ne vedem sigur și o dată viitoare.
despre SERVICII
Doamna Iulia e gata oricând să te ajute cu orice. Poți folosi mașina de spălat rufe.
Gazdele ne-au recomandat o familie din sat care are o făbricuță cu mezeluri tradiționale (recomand maxim).
Cu domnul Ionel am fost sus pe deal de am luat caș de vaci de la nenea Ilie (recomand maxim).
despre CAMERE & COND. CAZARE
Camerele sunt cu pereții placați cu lemn, curate, paturile confortabile, apă caldă non-stop (a fost interesant să văd fumul ce ieșea pe hornul de la camera centralei, când afară erau 32 de grade).
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
La 24 kilometri de Sebeș, în munții Parâng, pe Transalpina.
Trimis de spirid72 in 03.09.21 09:22:08
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (spirid72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat în rubrica "Casa Iulia [Mărtinie], TRANSALPINA" (nou-creată pe sait)
===
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
@webmaster26: Acolo este.