Gandul de a vizita Delta Dunarii undeva la sfarsitul primaverii spre inceputul verii, il aveam de la ultima vizita de acum 2 ani efectuata toamna in Delta. Ocazia s-a ivit odata cu legarea catorva zile libere in perioada Rusaliilor si am cautat varianta cazarii undeva unde sa utilizez transportul complet pe uscat, intrucat nu vroiam ca sa depind total de apelarea la barcagii. Cautare pe site de rezervari, sa vad cel mai bun raport calitate -pret si rezultatul a fost ca am ales o pensiune care intrunea aceasta conditie - Casa IBIS din Mhmudia.
Drumul destul de lejer si impecabil: Pitesti-Drajna -Slobozia-Harsova-Tulcea -Mahmudia, undeva la 430 km.
despre SERVICII
Prima impresie a fost exact ceea ce ma asteptam, incepand cu prima interactiune cu proprietarul, descrierea locatiei si fotografiile postate corespunzand intrutotul celor postate de alti turisti, care au notat cu nota maxima:
-loc linistit aproape de faleza la nici 10 min de mers pe jos.
-constructie moderna dar in arhitectura zonei, cu camere ce dau fiecare in terasa sau balcoane, bucatarie inchisa si terasa incapatoare cu gratar si cele necesare. Fiecare camera avea la usa masuta si 2 scaune unde puteai savura, cafeaua sau paharul de vin.
-mobilierul nou, pat si saltea confortabile, baia nu foart mare dar suficienta, echipata modern, apa calda cat cuprinde.
despre CAMERE & COND. CAZARE
-televizorul cu diagonala mare si aerul conditionat intregesc conditiile ideale de cazare.
-bucataria este dotata cu absolut tot ce este necesar, plita pe gaz, cuptor microunde, frigider, expresor cafea, vesela, tacamuri, pahare.
-curte ingrijita, cu ceva gazon, parcare si multe flori incadrate intr-o arhitectura specfica locului, cu mininavoade, minibarcute, vestita culoare albastra cu alb.
-o nota mare merita atentia la detalii intreg mobilierul si decoratiunile poarta amprenta proprietarului dl. Sorin un prahovean indragostit de aceste locuri si care a ramas atasat ducand pasiunea pana la capat. Totul emana iscusinta, drag de frumos, idei originale si multa multa munca.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
-pensiunea este in general sistem self catering, dar la solicitare poate asigura si "cine pescaresti", fiind prohibitie in acea perioada mai greu se gasea peste proaspat. Nefind in grup mare propriu ci numai eu si sotia, nu am vrut sa deranjam prea mult, lasand pe data viitoare festinul!
Am savurat preparate pescaresti foarte bune specifice zonei; storceag, plachie crap, somn prajit, la terasa de pe faleza a restaurantului Mon Jardin.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
-locatia este undeva in partea de sus a localitatii in cartierul turcesc, strada continuindu-se spre malul Dunarii in zona portului si frumoasa faleza in devenire la care se lucreaza.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
-Distractia si-o asigura fiecare cum crede de cuvinta de la excursiile cu barca organizate de proprietar sau de nenumaratii barcagii de pe mal in zona Caraorman, la minipetreceri in terasa proprie sau cum am facut datorita amabilitatii lui Sorin, excursie pe dealul localitatii la statia meteo de unde ai o panorama uimitoare asupra bratului Sf. Gheorghe a Carasuhatului si nu numai.
Trimis de mariand in 21.06.23 15:13:34
- A fost prima sa vizită/vacanță în MAHMUDIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mariand); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Fain și această recomandare
Mutat în rubrica "Casa Ibis, MAHMUDIA" (nou-creată pe sait)
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 11348&hid=28080.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat câte ceva, ar fi zuper-util — link încărcare video.
@webmasterX: Da, este perfect!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.