GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Surprinzător de dulce și totuși pe alocuri amărui
Așa aș descrie experiența avută la Emil Boutique Hotel din Poiana Brașov.
Am fost un grup și am închiriat 5 dintre cele 7 camere ale hotelului, am fost cazați de pe 26-29 octombrie.
Partea dulce - locația. E foarte frumoasă, in centru, cu padurea in spate, liniște - cel puțin asa a fost in perioada aceasta. Hotelul are la exterior o notă rustica, cu balcoane din lemn, generoase.
Încă de la început a fost un pic ciudat. Am ajuns și ușa era închisă. Ni s-a spus ca nu există recepție și ca trebuie să mergem la restaurantul Vânătorul, de lângă hotel pt a ne lua cartelele pt camere. Ambele locații au același patron, ni s-a spus, asa ca am mers cuminței și ne-am luat cartelele.
Tot acolo ni s-a spus si ca: surpriza... micul dejun, inclus in preț va fi la 10 sau 10:30, nici nu mai rețin exact, adică un brunch toată ziua. ????
Am zis ca e prea târziu, au zis că mai vorbesc cu șefa și că vedem când vine tot grupul ce s-a hotărât. Până la urmă am " negociat" ora și au fost de acord cu 9:30.
Aceasta a fost partea amăruie.
Revin cu partea plăcută - curățenia in hotel. Încă de la intrare te surprinde in mod plăcut mirosul de curat. Au si sauna (nu am incercat-o. Au zis ca trebuie anunțat cu o zi înainte...).
Noi am primit camera Oriental (fiecare cameră are o tematică: Oriental, Conservator, Clasic, Modern- cea mai frumoasă, după parerea mea, si 2 apartamente - Excalibur si Romantic. Mai e una - Vânătorul dar nu as recomanda-o, e mult mai mică, fără balcon, întunecată și cu mobilierul destul de uzat. In opinia noastră nu e o cameră de 4 stele.).
Camera noastra a fost la etajul 2. Suprafața e mai mult decât generoasă, foarte curat in cameră, totul, inclusiv perdelele și draperia miroseau frumos și erau foarte curate.
Camera are un dulap cu multe umerase, o comodă pt tv cu sertare dedesubt, cu un tv mare (in camera Conservator e mai mare televizorul - soțul a sesizat diferența, pe mine nu m-a deranjat.), o bancheta cu 2 fotolii, un pat dublu foarte mare cu o saltea si perne confortabile (sunt destul de tari, de știut pt cei ce au probleme cu saltelele tari), doua noptiere, un birou cu scaun si o oglindă mare deasupra. Caloriferul e foarte lung și dublu, a fost cald și bine noaptea. E un plus deoarece in Bansko am făcut frigul când am mers, caloriferul era mic și nu făcea față.
Baia e generoasă, cu cadă (in Vânătorul era cu cabină de duș), 2 chiuvete, prosoape, halate și papuci. In coșuleț erau 2 geluri de duș și 2 sticluțe de șampon, o cască pt păr și încă ceva. Produsele pt spălat foarte calitative și fără parabeni.
Balconul mare, sunt 2 scaune si o măsuță din lemn unde te poți relaxa si admira priveliștea.
In fiecare zi s-au schimbat prosoapele și atât la capitolul curățenie. Noi oricum lăsăm camera cu patul făcut, doar la baie am remarcat ca nu fusese golit coșul de gunoi și nici pe jos nu fusese aspirat sau curățat.
Personalul, nici nu știu cum să il descriu - de fapt ca si in titlu - dulce amărui, adică amabil uneori și mai puțin amabil alteori.
O altă surpriză dulce amăruie a fost in privința mâncării.
La micul dejun ni s-a spus ca e meniu fix si putem comanda de 60 lei pe cameră. Oferta nu era prea generoasă, iar in prima zi ni s-a spus din start ca nu au fructe, iaurt și nici croissante.
Ce aveau: un platou țărănesc cu cateva bucăți de brânză (3), cateva feliuțe de salam (5-6) și șuncă presată (2-3), cateva bucăți de castravete (2-3) și vreo 2-3 feliuțe de ardei. Aveau 2 tipuri de omletă - una cu șuncă și cascaval și alta Vanatorul -cu ardei, sunca, cașcaval. Aveau ochiuri cu bacon, ochiuri românești. Aveau o salată cu rucola, rosii, castravete..., de baut - cafea, lapte, ceai, unt, gem, miere. Aveau croissante si clătite. Produsele erau de calitate- de ex untul era President, sirop de arțar bio. Portiile de omletă generoase. Am cerut clătite in fiecare dimineață dar ne-au zis ca nu se știe dacă fac. In prima zi am primit 2 clătite la porție - pancakes, in a doua zi au zis din nou că nu știu sigur dacă de la bucătărie pot face, dar am zis că la fel ca in prima zi, surpriza va fi una frumoasa ????, asa ca dupa ce am asteptat un timp... am primit... croissant si sec " clatite nu avem! "???????????? In a treia zi, am primit... UNA. Așa că am trecut de la bucurie la ușoară dezamagire și la... doar una? ???? Cred ca micile detalii contează la 4 stele.
Seara am luat masa tot la restaurant Vânătorul. Prețurile destulde piperate.
Am încercat intr-o seară o tochitura, a fost delicioasă - carnea fragedă, sosul de roșii gustos și bogat. Sotul a luat un clasic romanesc, adica pe un tocator de lemn 3 bucăți de carne porc și pui plus o porție de cartofi prăjiți. Carnea in prima zi a fost facuta perfect, fragedă, delicioasă. A doua zi am zis sa încercăm rață in vid cu sos de fructe si legume (150 g 70 lei), eram siguri ca la prețul acesta va fi delicioasă, dar surpriză... un pic de amărui nu strica, nu? Asa ca rața a fost tare, dar legumele bune????- una dulce, una amară. A treia persoana de la masa noastră a cedat și a dat înapoi farfuria spunând ca nu poate sa o mănânce. Au luat-o la retur și au zis ca nu va plăti pt ea. Au zis ca își cer scuze. A fost frumos gestul (nu vezi des asa ceva pe la noi, cel puțin nu in Constanța). Desertul a fost delicios - eu am luat o portie de moelleux au chocolat (gen lava cake), a fost perfect, gustul desăvârșit, nota 10 cu felicitări. Ciocolata curgea frumos, consistența perfectă, gustul perfect. Soțul a luat cremsnit la pahar, era bun și acesta dar nu ca al nostru. In a treia zi așteptam cu nerăbdare desertul, când surpriză... a soțului perfectă, a mea si inca 2 porții erau tari cu un gust de chec înecăcios ????. A fost frustrant. Am dat înapoi porția si au zis ca in 8 minute vom avea o alta perfectă. După 5 minute au venit și au zis ca nu mai au. Ce nu mai au, am zis? Nu mai au, mi-au răspuns, ????????????????
Asa că am rămas cu gustul amărui, din nou. De la extaz la agonie, aș putea spune, din nou.
Am mai incercat clătitele cu înghețată - pancakes, bune, papanașii - nu mi-au plăcut (i-am incercat la Capra Neagră tot in Poiană, au fost cei mai buni ever, perfecți, pufoși, gustoși).
In a treia zi clasicul românesc nu a mai fost la fel, carnea nu a fost la fel de fragedă, era prea bine făcută.
Am mai incercat fasolea in pâine, dezamăgire totală, nicio treaba cu supa de fasole (la Capra Neagră am mâncat cea mai bună supă de fasole pe care am incercat-o la restaurant, gustul de acasă).
Concluzia privitor la mâncare: ori bucătarii au fost diferiți si de aici discrepanța - când foarte bun când banal sau foarte prost, ori bucătarul e neglijent. ????
Cam asta a fost experiența noastră scurtă și interesantă, dulce-amăruie de la hotel Emil și restaurant Vânătorul.
Aș recomanda locația? Da si nu. Da pt locație, curățenie, camere mari, si nu pt prețuri, lipsa de amabilitate din partea personalului. Cred că pretențiile sunt mai mari când prețul e pe măsură - 1500 lei pt 3 zile (cazare și demipensiune, plus o masa de prânz pt 2).
Trimis de meehi in 02.11.18 22:11:05
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POIANA BRAŞOV.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (meehi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.59134900 N, 25.55261700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 36&ridAnt=90802
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Mutat în rubrica "Casa Emil Boutique Hotel, POIANA BRAŞOV" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
@webmasterX: cu siguranță încărcam dar pozele le aveam pe telefon iar recenzia am scris-o de pe tabletă. ????
@webmaster45: sunt ok.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)