Feel like home
Acum câteva zile mi-am aruncat privirea pe harta României ce tronează pe unul din peretii biroului meu de la etajul 14 al unui turn din București. Telefoanele sunau, mailurile curgeau, afara smog dens si cald. Nu ca as simți ceva din spatele sticlei si otelului... geamurile nu se deschid aerul este ventilat centralizat in toată clădirea... o cușca in care nu răzbate nimic din ce este afara... temperatura, zgomot. Brusc am decis ca trebuie sa plec si primul loc pe harta pe care mi-a căzut privirea fost județul Alba.Nu mai fusesem acolo de vreo 30 de ani, de când eram o fetița cu fundite carata in cârca de tata prin peșteri si cărări de munte. Tata nu mai e, așa ca am deci sa îmi car eu băiatul prin acele locuri. Si așa am deci sa plec. am început deci sa caut cazare in zona si i-am prezentat printului consort mai multe variante de cazare. El a Ales: casa Dives. Simplu: telefon, rezervare, plata avans. Si iată-mă azi aici. De obicei nu îmi scriu impresiile de călătorie atât de repede, dovada faptul ca a trecut cred mai bine de un an de când nu am mai scris pe afa deși am mai călătorit mult.
Ce ma face insa sa scriu din prima zi a sosirii mele aici? faptul ca am găsit un loc in care ma simt ca acasă, niște gazde mai mult decât perfecte, o atmosfera de liniște cum nu credeam ca mai exista in furtunosul secol XXI... pensiunea nu este mare, are doar 5 camere si un apartament, dar e perfect pentru a te simți ca in vizita la niște prieteni dragi si apropiați. Totul este decorat cu mult bun gust, simplu si eficient, fără nicio urma de kitch. Camerele sunt spațioase, cu mobilier din lemn masiv si covorase tradiționale si cu o terasa de lemn spațioasa. Apa calda nu lipseste iar totul strălucește de Curățenie.
Proprietarii sunt o familie de ardeleni get beget din Alba, niște oameni deosebiti deschisi si primitori cum rar găsești (cel puțin in București).De la întrebarea: ce ați dori sa va pregătim de mancare in seara asta si pana la nu ați vrea sa veniți la palinca si o visinata din partea casei la un pahar de vorba, totul a fost perfect. Si e abia prima noastră zi aici.
Sper sa am suficient timp sa revin cu impresii de la sfârșitul miniexcursiei noastre de 4 zile in județul albă Iulia. Pana atunci insa nu pot decât sa va recomand din toată inima aceasta pensiune pentru liniște, calm, ospitalitate. Adresa: Pianu de Sus, Jud. Alba
Trimis de oanaboteanu in 04.09.14 21:30:30
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (oanaboteanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.90417907 N, 23.47899543 E - neconfirmate încă
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Casa Dives [Pianu de Sus, AB]" (deja existentă pe sait)
Din câte ne dăm seama, sunteţi încă "acolo" (în zonă). Deşi AmFostAcolo nu recomandă impresii trimise în timpul (mini)sejurului (câteodată cu proprietarul "suflându-ţi în ceafă""), nu respingem apriori asemenea cazuri.
Totuşi, pentru că saitul nostru se numeşte AmFostAcolo.ro, păstrăm deocamdată articolul în "stand-by", urmând ca la finalul sejurului să completaţi impresiile și notele finale, "decantate" prin eventuala experiență suplimentară.
Până atunci, mai aveţi timp să adăugaţi impresii, detalii, alte informaţii utile sau să "rafinaţi" notele acordate (folosiţi linkul EDIT IMPRESII), să încarcaţi eventuale poze etc.
IMPORTANT: Rugăm să ne anunţaţi (printr-un ecou scris aici, în rubrica de faţă) când consideraţi că aţi ajuns la "varianta finală" = că putem publica articolul.
@webmasterX: am preferat sa scriu acum pentru ca in afara concediului timpul meu este extrem de limitat si de obicei nu mai am timp sa postez impresiile de călătorie. Dacă as simți măcar o încercare de influențarea din partea proprietarului nu as scrie nimic sau as avea o opinie negativa. Evident rămâne la latitudinea Dvs publicarea reviewului in situația in care nu voi avea timp sa i-l completez ulterior încheierii sejurului.
Poate ceva detalii exacte, fara impresii gen Eminescu, ar fi mai utile...
- Jun.2018 Relaxare totală — scris în 03.06.18 de seteco2222 din BRASOV - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Minunat este putin spus. — scris în 27.07.14 de LIHA din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Intre piane si canepa, rafinament si bun gust — scris în 20.07.14 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ