GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Intre piane si canepa, rafinament si bun gust
Dupa 11 zile de Grecia, domnul sot doreste energie de la Sarmisegetuza.
Am o zi la dispozitie, caut pe sait, nu-i nimic in zona sa-i placa, aleg ceva nou, a doua zi sun si-mi raspunde o voce tanara, masculina, ardeleneasca.
Imi da detalii despre pensiune, zona, preturi, pun cateva toale in masina si la ora 13 am pornit la un drum de 340 km, drum romanesc.
Sun baiatul, ii comunic ca am plecat spre el, in judetul Alba, langa Sebes, estimez 4 ore si un pic, dar Dorel nu ne-a permis sa circulam normal, astfel incat am facut 6 ore pe drum.
La km 316 de pe autostrada Sibiu-Deva fac dreapta si dreapta, ajungem pe un drum asfaltat, serpuind printre culturi de porumb, floarea soarelui si canabis.
Domnul incepe sa tipe: ,,Vai, nu-i adevarat, plantatie de canepa, n-am mai vazut asa ceva!”
Intram in localitatea Pianu de jos, iar porumb, iar droguri, o purcea isi hranea copilasii, terenul de golf pe dreapta, trecem de Pian, vine un altul, Pianul de sus. Casele ardelenesti, portile imense, cate o cooperativa transformata in alimentara, iesim din Pian nerespectand indicatiile tanarului ardelean.
Dau sa-l sun, dar eram intr-o minunatie de padure si n-am semnal. Intoarcem masina, vine domnul semnal, sun copilul (24 ani), imi da indicatii din nou si ajung in fata unei porti imense, la numarul 280.
Din afara, toate casele pareau la fel.
Sotul imi repeta: „daca nu-i ok, nu stau, ca poate ne transeaza astia!”
Intram. Ramanem socati. Un mic paradis, o oaza de verdeata, liniste, bun gust.
Ruralul imbinat cu modernismul. O carare pietruita, gazon, pomi fructiferi, o piscina (ingropata), terasa din lemn decorata cu obiecte traditionale, mobilier rustic alaturi de vitrine frigorifice pline cu bauturi si sucuri, expresor, gratarul cu plita alaturi. Afis cu wi fi, cu parola.
Ne intampina tatal tanarului cu multa modestie si bun simt.
Ne invita la masa, refuzand politicos ii spun ca doresc sa vad camera.
Casa Dives functioneaza de cateva luni, nu e foarte mare, cuprinde 4 duble, 1 single si un apartament.
Intram. Doua manechine copii, imbracati in costume traditionale romanesti, o masuta, o icoana crestin-ortodoxa, flori si multa, extrem de multa curatenie.
O frumoasa crama pe dreapta transformata in sala de mese pe timpul frigului, la mezanin o sala de mese-oficiu pentru cine doreste sa se autogospodareasca, 2 wc-uri care straluceau de curatenie; o scara superba ne indeamna sa urcam la etaj, unde aveam sa descopar camera nr 3, o dubla, care mi-a luminat fata.
Mirosul de brad imbinat cu mirosul de curatenie mi-a rasfatat simturile.
Camera e spatioasa, peretii de un alb izbitor contrasteaza cu mobilierul nou, care dadea caldura camerei.
Un sifonier, doua noptiere, 2 single lipite, o oglinda, un cuier, frigiderul micut incorporat intr-un dulap, un tv samsung micut dar nou, pardoseala din parchet, lenjeria din bumbac alb (ca pe vremea bunicii), erau obiectele inventariate de mine la prima vedere.
Intru la baie: totul e nou, lipseste uscatorul de par si samponul.
Intreb de balcon, caci pentru mine o camera fara balcon e ca ziua fara soare.
Dau draperia si perdeaua la o parte si ma minunez de termopanele calitative dar si de frumosul balcon decorat cu o masa si doua scaune din lemn.
Acceptam camera cu multa bucurie ca am gasit ceva peste asteptarile noastre.
Cand am vazut satele Pianu si Pianu (nici nu stiam ca exista) n-am crezut nici o fractiune de secunda ca voi gasi un loc atat de frumos pentru a ne caza.
In spatele zidurilor ardelenesti am gasit oameni care te fac sa te simti turist.
Am hotarat sa dormim doua nopti dupa ce ne-am rasfatat ca niste regi in lenjeriile imaculate, pe niste saltele si perne de buna calitate.
Micul dejun-15 lei de persoana-a fost bufet, am mancat ardeleneste, foarte gustos si imbelsugat.
Plecam la drum, 30 km, sa ne incarcam bateriile cu ajutorul stramosilor daci. La indemnul gazdei mai mergem inca 25 km pana la Prislop, pentru a duce o floare la mormantul lui Arsenie Boca.
Obositi, dar multumiti de ziua reusita, ne intoarcem la Pianu, unde miroase a lemn de brad ars.
Ma apropii de terasa si constat ca ni se pregateste o cina pe cinste: un ciaun cu vitel si porc gatit ardeleneste, o mamaliguta numai buna de tavalit prin sosul lasat de bucate. Ca desert, o delicioasa placinta cu mere, din fructele culese din gradina. Palinca e din partea casei. Cina 20 lei de persoana.
Nu am vazut celelate camere, dar pot recomanda cu drag acest loc.
La piscina am inteles ca se platesc sezlongurile, ceea ce nu e tocmai ok. Eu nu am folosit-o, nu acesta a fost scopul vizitei mel.
Cu energia la purtator, cu linistea de la Prislop, cu multumirea ca am vazut ,,Pianele ,,si culturile de plante interzise, ne intoarcem bucurosi la dulcea noastra viata.
Trimis de krisstinna in 20.07.14 10:25:19
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.90417907 N, 23.47899543 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
Terenul de golf de la Pianu de Jos este cel mai mare de la noi din ţară. Clubul de golf poartă numele lui Paul Tomiţă, un jucător de talie mondială, născut în această localitate.
Cred că este foarte frumoasă zona, ai făcut cumva câteva fotografii?
@krondia: Stiam de terenul de golf Paul Tomita, dar nu ne pasioneaza.
Da, zona e superba!
Un frumos review despre o zonă mai puţin cunoscută. Felicitări!
Referitor la:
”iar porumb, iar droguri,
şi
” si culturile de plante interzise,
Nu cred să se cultive canabis (interzis de lege) aşa la vedere. Cred că este vorba de cânepă textilă, pe care o cultuiva şi bunica mea la ţară prin anii '60.
@traian. leuca: Multumesc Traian. E vorba de o cultura aprobata de ministerul agriculturii, de diicot, samanta e verificata de autoritatile competente. Se pot folosi plantele si la textile si la medicamente. Culturile sunt pazite de o firma de specialitate. Am vrut sa cumpar si eu o mana de canepa sa plantez intre vinete si cartofi pentru a elimina gandacii de colorado, dar vanzatoarea mi-a spus ca ne se mai comercualizeaza
Faina locatie, atat de aproape de manastirea Prislop unde vreau si eu sa ajung cat de curand. Chiar ai descoperit o locatie super. Singura problema o reprezinta ca intotdeuna la noi raportul distanta/timp. Daca vreti sa mai reveniti pe acolo spre primavara suntem amatori. Sa nu uit m-ai dat gata cu descrierea bucatelor de la cina. Si am o foame acum...
@krisstinna: draga mea, abia acum am descoperit acest articol despre cele 2 Piane...
Eu locuiesc in primul, Pianu de Jos ... eee, pe vremea aceea nu ne cunosteam ca te-as fi invitat si pe la noi la un pahar de ceva tarii
Referitor la Casa Dives, cunosc foarte bine locatia, iar gazdele sunt niste oameni "sa-i pui la rana" cum se zice.
Cat despre "termopanele de calitate" sunt facute de al meu sot, si geamurile si usile de lemn masiv (mersi ca le-ai laudat, o sa-l mangaie la suflet asta).
Culturile de canepa sunt tot acolo, intr-adevar, se cultiva in scop farmaceutic, cred ca ati avut un soc cand ati vazut asa ceva la liber, in plin camp (nu-mi pot imagina ce ochi ai facut in acel moment).
Pup cu drag, poate mai veniti la Pianu, acum pensiunea e mai mare, au mai facut cateva camere, la fel de frumoase!
@ioana74: Hey!
Vezi, asta e frumos pe AFA! Că descoperi mereu ceva nou, ceva ce te bucură sau îți e de folos.
Sincer, acum căutam cazare prin Deva, și priveam harta, am văzut Pianu pe harta și mi-am amintit de Dives, cu mare drag mi-am amintit. Doamne, ce oameni, ce casă, ce mâncare, ce confort!
Bine că ai menționat despre cultură, eu nu am fost crezută, s-a făcut mișto pe seama mea. Așa zicea gazda, ca sunt droguri in scop farmaceutic, nu cânepa textilă
Eu spun ce aud, ce văd, departe de mine ideea de a dezinforma oamenii.
Cât despre geamuri... excelența își spune cuvântul. Știu ce înseamnă o tâmplărie și un geam de calitate, am văzut multe in viața mea.
Felicitări și succes dacă încă se mai ocupă soțul tău cu așa minunății.
Soțul meu e prieten pe FB cu băiatul de la Dives, îl tot invita pe la evenimente. Dar, distanța și timpul...
Vă salut cu drag, îți foarte mulțumesc
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2018 Relaxare totală — scris în 03.06.18 de seteco2222 din BRASOV - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Feel like home — scris în 04.09.14 de oanaboteanu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Minunat este putin spus. — scris în 27.07.14 de LIHA din BUCURESTI - RECOMANDĂ