EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa de Oaspeți „Dunărea la Cazane”, o casă primitoare
A doua cazare din excursia din vara aceasta în partea de sud vest a țării a fost în Dubova, la Casa de Oaspeți „Dunărea la Cazane".
Dubova
Comună mică din județul Mehedinți cu circa 700 locuitori, cam 35% din ei sunt cehi, Dubova este localitatea cu cel mai mare procent de etnici cehi din țară, cei mai mulți din ei locuind în satul Eibenthal. A fost mult timp sub dominație austro-ungară locuințele fiind construite în stilul specific, fațada casei la trotuar cu poarta de acces încadrată în ea, cu spațiu sub etaj prin care se merge în curtea interioară.
Este localitatea cea mai apropiată de Munții Ciucaru Mare și Ciucaru Mic ale căror vârfuri sunt puncte de belvedere ce oferă panorame superbe asupra Cazanelor Mari și Mici. Din Dubova se poate merge la Intrarea de pe uscat în Peștera Ponicova; pentru ele ne-am cazat acolo.
Are o micuță Plajă, o Faleză pe malul Dunării și Debarcader de unde se fac excursii pe Dunăre, ceva mai scurte și mai ieftine ca cele din Orșova. Pe toate le-am văzut după plimbarea pe Ciucaru Mic, nu am avut aparatul fotografic la mine, am făcut doar câteva poze cu telefonul.
Casa de Oaspeți „Dunărea la Cazane”
Pe Strada Principală, la numărul 64 se află Casa de Oaspeți la care mergeam, informații despre ea se găsesc pe site-urile pe FB și dunarealacazane.ro, [... ] iar Drobeta-Turnu Severin este la circa 50 de kilometri.
La circa 100 de metri se află Minimarket Dubova, un magazin alimentar, bine aprovizionat, sunt mai multe magazine în localitate, dar acesta era cel mai apropiat de noi și treceam pe lângă el în drumurile noastre.
Este afiliată la Booking din octombrie 2014, de aici am și ales-o, are un punctaj foarte bun, 9,1 din peste 220 de evaluări, cele mai apreciate fiind personalul, curățenia și WiFi-ul, aprecieri cu care sunt de acord cu un plus pentru gazdele noastre, Anca și Răzvan, gazde primitoare, Anca ne-a îndulcit cu dulceață de smochine iar Răzvan ne-a dat multe informații pentru vizitarea zonei fiind ghid autorizat și mare iubitor de natură și ne-a condus pe uscat în magnifica Peșteră Ponicova pe care ne-a arătat-o în toată splendoarea ei.
Facilitățile Casei de Oaspeți
Pensiunea este amenajată într-o clădire nouă, nu foarte mare, cu etaj mansardat cu dotări moderne și oferă cazare în 7 camere, Camere duble standard cu baie comună și Camere duble cu baie privată, pentru doi adulți și un copil sau doar pentru doi adulți, dar se pot introduce paturi suplimentare, pentru copii până la 12 ani gratis, peste această vârstă contra cost, capacitatea de cazare ajungând la 17 persoane.
Pensiunea dispune și de o Zonă de living, Zonă de relaxare și Sală de mese, de o Bucătărie bine echipată, unde turiștii își pot pregăti masa.
Curtea cu multe flori are și un hamac pentru relaxare, pentru deconectare existând o masa de fotbal și una de tenis, un joc darts, iar la intrarea în curte, în dreptul porții, clădirea fiind construită în stilul descris mai sus, este amenajată o terasă acoperită.
În fața casei, lângă șosea, este amenajată parcarea proprie, gratuită, gratis este și internetul Wi-Fi care a funcționat bine chiar și în stradă.
Check-in se face între orele 14 și 23, iar check-out se face de la ora 7 la ora 11, dar amabilele gazde care locuiesc în aceeași curte, dar în altă casă, au multă flexibilitate, practic recepția este deschisă permanent.
Pensiunea asigură papuci de unică folosință pentru purtare în camere, păstrarea curățeniei și protecție împotriva virușilor, iar contra cost se asigură livrări de alimente, transfer la și de la aeroport.
Este o pensiune de odihnă și de plimbări, animalele de companie sunt acceptate gratuit dar la cerere, nu se organizează petreceri sau alte evenimente, se solicită să se păstreze liniștea între orele între 23 și 6.
Camera
” Am fost acolo” pentru două nopți, am avut o Cameră dublă cu baie privată, fără mic dejun, pentru care am achitat a doua zi 252 lei cu cardul.
Camera are 20 de metri pătrați, televizor cu ecran plat și mobilier din lemn natur, un pat mare și comod ce îmbia la odihnă, o canapea extensibilă pe care nu am folosit-o. Pereții camerei sunt placați cu lemn natur sau cu piatră ornamentală ilustrând dorința gazdelor de a combina și utiliza cât mai mult materialele naturale care împreună cu culorile perdelelor și draperiilor dau camerei un aspect foarte plăcut.
Baia cu duș, nu prea mare, are toate dotările necesare, inclusiv dezinfectanții necesari acestei perioade.
Sala de mese
Casa de Oaspeți dispune de o Sală de mese unde turiștii pot servi preparate cumpărate sau pregătite de ei, pensiunea nu are regim de restaurant. Este o sală mare, frumoasă și spațioasă, cu pereții ca cei din camere, dar, cât am stat acolo, nu a prea a fost folosită, musafiririi preferând, ca și noi, răcoarea de afară. Respectă condițiile cerute de siguranța pandemică.
Terasa
Terasa, nu foarte mare, împreună cu balconul-terasă de la etaj asigură spațiu suficient pentru capacitatea de cazare oferită de pensiune.
Are mese, scaune și o măsuță pentru filtru de cafea, permanent plin cu o cafea foarte bună, nu știu cine o pregătea, Anca sau Răzvan, cu zahăr, lingurițe și pahare de unică folosință. Pe terasă am mai descoperit ceva: diplomele obținute de Anca, cu dulceața de smochine, la diferite concursuri și festivaluri, foarte apreciată dulceață, excelentă spun și eu….
Mi-a plăcut minilocomotiva cu abur de lângă terasă în al cărei focar ardeau cărbuni, nu pentru a prepara abur ci pentru a frige carne, mici sau ce poftește fiecare.
Mi-a plăcut și colțul dedicat asociației Dunărea la Cazane, site-ul este dunarealacazane.ro, asociație care are mai multe obiective printre care promovarea turismului dar și ecologizarea zonei.
Bucătăria
Pensiunea pune la dispoziția turiștilor o bucătărie dotată cu tot ce este necesar, aragaz și cuptor, mese de lucru și chiuvetă, bufete, masă și scaune, cuptor cu microunde, filtru de cafea, prăjitor de pâine, etc., grătarul fiind afară, lângă terasă. Mai avea și niște reguli foarte simpatice.
Concluzii
A fost o cazare bună ca raport preț calitate, curată și liniștită, notă mare pentru curățenie, notă și mai mare pentru cele două gazde, cazare pe care o recomand celor ce merg în zonă și vor să vadă, să se deconecteze și să se odihnească. Pentru văzut Răzvan oferă foarte multe informații, este un ghid profesionist și la propriu și la figurat, pentru deconectare și odihnă cred că Anca este profesionista.
Nu ocoliți Casa de Oaspeți Dunărea la Cazane, căutați-o!!!
despre SERVICII
Gazde primitoare și foarte amabile.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Curată și mare camera, patul generos ca mărime, salteaua confortabilă, fără aer condiționat și fără dulap dar cu un stativ cu mai multe umerașe și baia era cam mică...
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Aproape de faleză, în zona centrală a localității, magazin foarte aproape dar și câteva pensiuni mai mari cu restaurante...
Trimis de mprofeanu in 30.09.20 19:26:41
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în DUBOVA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.62295900 N, 22.25830200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Casa de Oaspeți 'Dunărea la Cazane', DUBOVA [MH]" (deja existentă pe sait)
[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]
-
Te-am ruga să (re) verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
-
Am rugmintea (adresată tuturor) de a evita includerea numerelor de telefon ale cazărilor ărintre recomandările voastre - nu putem ști niciodată dacă sunt numere publice sau ale unor persoane private - care, acum sau peste X luni/ani, s-ar putea arăta deranjate de faptul că ele sunt făcute publice (dealtfel ar fi chiar ilegal, în această ipoteză)
Numerele de telefon ale casei de oaspeți au fost eliminate din review.
@mprofeanu: Este bine poziția.
Trebuie să ajung acolo odată ca să fac schimb de experiență cu Anca. Eu n-am nici o diplomă, dar am făcut câteva serii de dulceață și de gem de smochine în vara asta. Și acum am pe foc o tură. Avem niște smochini la țară care s-au aclimatizat greu, dar și când s-au pus pe rodit... Anul ăsta ne-a zăpăcit pur și simplu, au făcut sute de smochine, aș zice mii. Trebuie să o gust și eu pe a Ancăi să văd dacă e mai bună ca a mea .
@Aurici: M-aș bucura dacă ai ajunge, eu am cumpărat câteva borcane, dulceața este dulce și bună. Nu am în curte smochin dar are vecina din fața casei mele, nu face însă dulceață. Ce bine că ai smochini și ai făcut dulceață! Întotdeauna este mai bună dulceața marca "Altora"!!...
Cu mare drag, !
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2020 Sub orice critica — scris în 04.09.20 de gicamosor din BRAILA