ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.02.2025

DISTRACŢ. / RELAXARE:

Minivacanță la ANDRA

TIPĂREȘTE

Alegerea cazării

În primul rând, din cauza perioadei alese, februarie 2025, când vremea se putea strica de la o zi la alta, am căutat o Stațiune cu acces sigur în caz de vreme rea, ninsoare și viscol.

Am căutat ca locația să fie la o distanță apropiată, de localitățile din care veneau participanții la această minivacanță, iar locația aleasă a fost Slănic - Moldova.

Noi suntem un Grup pe colegi (seniori) de Școală/facultate, care obișnuim să ne întâlnim în diverse Locații, iar plăcerea noastră este să ne pregătim singuri mesele...

Din acest motiv, am căutat ca spațiul de cazare să îndeplinească câteva condiții obligatorii:

-Rezervarea întregii Pensiuni/Vile;

- Sala de mese să fie încăpătoare;

-Bucătăria să fie utilată cu minimul necesar pentru prepararea și servirea mesei, inclusiv un Aragaz pe gaz metan;

-Interiorul și camerele să arate bine, fără pretenții exagerate.

Drumul până la Slănic

Când am ales perioada vacanței, ne-am bazat pe Prognoza meteo, care prevedea că vremea va începe să se încălzească, alegere norocoasă, deoarece chiar așa a fost, iar drumul a fost f. bun, indiferent că am venit din Iași, București sau Constanța.

În toată perioada perioada petrecută la Slănic, deși noaptea era destul de frig, ziua a fost soare și am făcu plimbări f plăcute.

Prima impresie

Când am intrat în Slănic Soarele strălucea pe cer, iar peisajul era deosebit de plăcută, cu brazii care străjuiau valea Slănicului, cu Vilele înșirate pe marginea Șoselei și care te invitau să le treci pragul, introducându-ne pe nesimțite în atmosfera de  Vacanță.

Înainte de pârtia de schi, ne-a apărut pe partea dreaptă Vila ANDRA, cu Balcoanele sale impozante.

Am parcat în fața Vilei, pe stânga Șoselei, deoarece fiind zăpadă, accesul în curtea se făcea mai greu, fiind și panta ceva mai mare.

Locurile de parcare sunt suficeinte, dar nu am înțeles dacă ar fi trebuit să plătim parcarea, așa cum se face în toată Stațiunea, sau nu!

Am intrat în curte, unde ne-a întâmpinat Gazada noastră, Dna Andra, f amabilă și dornică să ne satisfacă toate dorințele.

Noi ne-am făcut, din timp, o Repartizare pe camere, în funcție de informațiile oferite de Gazdă, așa că ne-am cazat f repede.

Deși din cercetarea siteurilor de specialitate ne-am făcut o părere despre condițiile oferite, totuși ne îngrijora căldura din camere, așa că prima grijă a fost să întrebăm de temperatura din camere.

Gazda ne-a liniștit, explicându-ne că uneori este chiar prea cald, așa că uneori ar trebui să mai reducem din căldura caloriferelor, dacă ne-ar fi deranjat.

Cum noi am ajuns în jurul orei 12:00, al așteptat în Living până s-a terminat curățenia, oaspeții cazați în seara precedentă, venindu-le greu să plece spre casă...

Dar așa am observat cum se face curățenia în toată Vila, atât în camere, cât și în sapțiul de servit Masa, sala de mese și bucătăria.

Lenjeria este adusă de la o Spălătorie, iar toate spațiile se curăță cu grijă, inclusiv cele două Frigidere din Bucătărie...

N. B. Deși Gazdele locuiesc în aceeași clădire, noi nu le-am simțit prezența, având intrare separată și asigurându-ne intimitatea.

Toate dicuțiile le-am purtat pe WhatsApp, acolo postând întrebările și în scurtă vreme primeam rezolvarea.

Camera

Noi am fost 17 persoane și inițial am ales să fim cazați și în cea de-a doua Vilă,” Roua dimineții” , cu o dotare similară de la Andra, la 5 minute de aceasta...

Menționez că, de regulă, din cauza numărului mai mare de prieteni, rezervăm câte două Vile apropiate...

Ținând cont că noaptea era destul de frig afară, și o deplasare, chiar și de 5 minute, ar fi fost neplăcută, am preferat să ne regrupăm, ca să încăpem în spațiul oferit de Andra.

Andra are 7 Camere, dintre care 3 triple (pat dublu și unul single) și 4 duble, toate cu Balcoane, la care se adaugă o Cameră de rezervă, dublă, dar fără balcon.

Primul lucru care ne-a impresionat la Cameră a fost Balconul, mare, cu măsuță și scaun, numai bun de savurat cafeluța la soare.

În camere era deosebit de plăcut, atât din cauza căldurii emanate de calorifere, cât și din cauza poziției camerelor, însorite în mare parte din zi.

Camera nu este mare, nu are mobiler scump, dar este cochetă, curată, cu mobileir din brad, saltele bune, masă cu un fierbător, plasmă, noptiere cu prize etc.

Baia nu este mare, dar obiectele sanitare sunt judicios dispuse, încât este spațiu suficient; consumabilele obișnuite, prosoapele curate, uscătorul de păr...

Toate camerele au vedere spre valea Slănicului.

Servirea mesei

În Slănic se găsesc toate tipurile de cazări, fără masă, cu mic dejun sau toate mesele asigurate.

Noi am dorit să găsim o cazare cu autogospodărire, ca să ne aducem aminte de tinerețe și ne-am oprit la Vila Andra, care întrunea toate cerințele.

Mai întâi am verificat  ” dacă Socoteala din Târg, se potrivește cu cea de-acasă” …

Grătarul ne-a satisfăcut pe deplin, spațios și bine îngrijit, iar sub Grătar ne aștepta o lădiță cu lemnișoare, numai bune pentru aprins cărbunii; noi am folosit câte un sac de 2,5 kg de cărbuni pe seară.

Sala de mese este mare și am putut aranja o masă de 18 persoane, având spațiu suficient și pentru a încinge o Horă.

Bucătăria are o dotare minimală, cu tot ce trebuie pentru pregătirea mesei, două frigidere, cuptor cu microunde, fierbător și un aragaz pe gaz metan.

CCum se întâmplă în asemenea locații, vesela sau tacâmurile sunt disparate, și asta fie din neglijjența vizitatorilor, fie din dorința unora de a pleca cu o amintire, dar nu ne-am formalizat și ne-am simțit f. bine.

Am remarcat curățenia și am încercat să o păstrăm și noi, cât am putut.

Slănic-Moldova

Recunoscut pentru aerul său ozonat, Slănicul este, în primul rând o Stațiune de odihnă și tratament, de relaxare, iar în perioada sezonului rece atrage și iubitorii sporturilor de iarnă.

Pentru tratament sunt câteva Locații binecunoscute de pensionari, iar plimbările se pot face atât în Parcul central, cât și pe Aleea izvoarelor.

Cei cu posibilități fizice se pot aventura pe Traseele turistice din Zonă...

Iarna, pârtia de schi Nemira, cu peste 1.400 de metri și așezată pe partea umbrită a văii Slănicului, este dotată cu un telescaun.

Iarna cele mai căutate cazări sunt cele din apropierea Pârtiei, cum este și cazul vilei Andra.

Relaxare

Slănicul oferă multiple posibilități de distracție și pentru copii: Iarna schiul și sania, iar vara Parcul de distracții din zona centrală.

Trimis de apolegio in 28.02.25 20:21:30
Validat / Publicat: 28.02.25 22:36:21
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC MOLDOVA. A mai fost în/la: Vila LUKA
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Paris, Madrid, Roma, Viena, Buda-Pesta, Praga și nu în ultimul rând Londra, Oxford și Liverpool

VIZUALIZĂRI: 134 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (apolegio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
P11 unul dintre balcoanele Vilei
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9100 PMA (din 7 voturi)

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[28.02.25 22:35:06]

Bun revenit pe site, cu impresii

Mutat în rubrica "Casa Andra, SLĂNIC MOLDOVA" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

webmasterPHONE
[28.02.25 22:41:11]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

• Niciun abonat la acest review, încă...

• SOCIALs

• la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]