GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Istoria carnavalului de pe Riviera Franceza incepe in anul 1294 din timpul contelui Charles d’Anjou. Carnavalul in genul celui actual, cu masti grotesti, a debutat in anul 1873. La acea data Alexis si Gustav Adolf Mossa (tata si fiu) au adus aceste elemente in cadrul carnavalului alaturi de carele alegorice, care fac deliciul publicului. Cu trecerea timpului in fiecare an, cu exceptia celor doua razboaie mondiale si a celui din Golf, carnavalul delecteaza deopotriva atat vizitatorii cat si participantii. In fiecare an intre Hotel Negresco si Piata Massena peste 1000 de persoane, dansatori, muzicanti, etc. si peste 1.000.000 de spectatori din toata lumea participa la aceste festivitati. In fiecare an carnavalul are o tema anume, anul acesta tema fiind “Regele Sportului” cu trimitere directa la Jocurile Olimpice de la Londra din acest an.
La inceputul festivitatii grupuri de copii canta si danseaza, unii costumati cu mantii albe si coifuri, altii pictati pe fata. Apoi, cateva momente de muzica si acrobatie. In tribune, vanzatori ambulanti ofera spre vanzare mii de pungi cu confetti de diferite culori, spray-uri ce improasca un amestec siliconic fosforescent spre cel vizat, deloc lipicios, astfel incat se poate lesne curata.
Urmeaza cuvantul de deschidere al primarului Nisei, care aminteste de indelungata traditie a carnavalului precum si de participarea unui numar din ce in ce mai mare de reprezentanti de pe intinsul globului, cu precadere, fireste, din randul tarilor francofone. Dar cuvantul de deschidere este doar linistea dinaintea furtunii. Imediat, in vacarmul de nedescris al celor prezenti acoperit de ritmul muzicii isi face aparitia Majestatea sa Regele Carnavalului. Si cum tema este sportul, cum altfel putea veni Majestatea Sa, decat in costum de sport. Urmeaza si printesa carnavalului si alte cateva care alegorice. Un halucinant joc de flacari lumini si artificii toate pe ritmul muzicii incheie ceremonia de deschidere.
A doua zi, de fapt prima zi oficiala a carnavalului, seara urmeaza adevarata parada a carelor alegorice. Scaldate in lumini multicolore carele defileaza in aplauzele si chiotele tuturor. Nu am spus nimic de celebra “Bataie cu Flori” intrucat nu am participat, dorind sa vizitez si alte locuri din acest paradis terestru numit Coasta de Azur.
Trimis de Visan125 in 15.03.12 16:06:22
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA. A mai fost în/la: Paris
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Visan125); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la rubrica "O zi in Nisa" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor
Mutat în rubrica "Carnavalul de la Nisa, NISA [NICE]" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2012 Ati fost la Carnavalul de la Nice? — scris în 15.09.15 de dana_12 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2011 Carnaval 2011 — scris în 18.03.11 de roth din BUCUREșTI - RECOMANDĂ