Avand in vedere experienta nu foarte placuta pe litoralul bulgaresc (vezi impresii, vezi impresii), a fost prima si ultima oara cand ne intersectam cu Marea Neagra din Bulgaria, Capul Kaliakra parca a mai infrumusetat peisajul ca sa zic asa.
Accesul catre Kaliakra se face intr-un timp relativ scurt (noi am plecat de la Nisipuri-Chayka mai exact) undeva pana la 30-40 km, iar drumul este relativ bun, extrem de bun pentru ce am vazut pe autostrada in Bulgaria.
Programul este 9-20, iar acest lucru reprezinta un mic dezavantaj deoarece rasaritul si apusul trebuie sa fie absolut magnific acolo. Biletul costa doar 3 leva (aprox. 6,50) de persoana ceea ce este extrem de decent pentru ceea ce ofera, peisajul este mai mult decat superb.
Atentie insa doamnelor si domnisoarelor (ca mine, hihi) care am fost suficient de inspirata sa imi iau o rochie lejera de vara care flutura in vant, deoarece vantul este extrem de puternic acolo, iar faptul ca a trebuit sa am grija mereu la acest aspect a fost un pic inconfortabil, iar cand am facut poze la peisaj a trebuit ca cineva sa ma tina de rochie.
Ca recomandare de restaurant, recomand cu caldura Castello Di Kaliakra, care este exact *in stanca* privelistea este absolut mirifica, mancarea putin cam scumpa dar cu siguranta merita, au o pizza extrem de gustoasa, iar servirea si primirea este ireprosabila, de asemenea un alt avantaj pentru turisti straini este faptul ca se poate platii si cu cardul.
Suvenirurile sunt undeva la 2-3-4 leva in functie de dimensiuni si de cat sunt de minutios lucrate, recomand cu caldura vizitarea acestui obiectiv turistic, la pachet, de ce nu, cu castelul din Balchik, caruia am sa ii las cu mare placere o alta mica *recenzie*
Trimis de Andreea1205 in 21.08.17 21:00:06
- A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Andreea1205); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Andreea1205: luung îi drumu' *Cluju*... ăstaaa... *pozelor* :-)
- Oct.2023 Cap Kaliakra, de ce nu? — scris în 20.11.23 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Aventuri la Caliacra - Captiv în peșteră — scris în 19.07.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Cap Kaliakra, o amintire de neuitat — scris în 19.05.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Cap Kaliakra, bucata de pământ scaldata de mare — scris în 28.07.19 de Carinalor din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Cap Kaliakra — adevarata perla! — scris în 02.09.18 de dan popa din PIATRA NEAMT - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Capul Kaliakra vazut in septembrie — scris în 21.09.17 de relu mihai din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Atmosferă splendidă. Recomand! — scris în 25.08.17 de Adriana1983 din CRAIOVA - RECOMANDĂ