GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Camping Thalatta Camp(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
La rulota pe plaja la Camping Thalatta din Kalamitsi
Pentru amfostacolo.ro – review camping Thalatta din Kalamitsi
Prolog: Scriu acest review fiindca in ultimii ani am citit foarte multe review-uri pe site-ul amfostacolo.ro, review-uri care mi-au fost de mare ajutor si cum despre acest camping nu am gasit nici o informatie in limba romana, m-am gandit sa scriu eu ceva.
Introducere: Decizia de a merge la acest camping am luat-o in urma unei lungi cercetari prin luna februarie despre doua dorinte de-ale mele la care tanjeam de multi ani, adica: A) sa ne cazam cat mai aproape de plaja, eventual sa coboram din camera direct pe plaja si B) sa avem un concediu in care dormim la rulota, desi nu avem rulota . Criteriile de cautare au fost cam asa: cele doua de mai sus, plus: sa fie in Grecia dar nu mai departe de 14h de mers cu masina de Bucuresti (adica nu mai departe de Volos), sa nu coste mai mult de 100Euro/noapte, sa fie civilizate in materie de curatenie si calitatea mobilei de interior si exterior, sa aiba cateva optiuni de restaurante civilizate la max 10 min de mers pe jos, sa aiba plaja cu nisip (nu cu pietris) si cu apa mica si optional sa aiba piscina (pentru copii).
Nu am gasit nici o vila care sa se incadreze la cerintele astea si sa fie sub 100 euro/noapte, asa ca in lista scurta au ramas doar 3-4 campinguri, adica: Campingul Sikia de langa Volos, Campingul din Ouranopolis – bratul Athos, Campingul Armenistis de langa Vourvourou – bratul Sithonia, Campingul Valti – bratul Sithonia si Campingul Thalatta din Kalamitsi – bratul Sithonia. Daca aveti recomandari despre alte campinguri civilizate care ne-au scapat, va rog sa comentati si voi despre ele.
Campingurile Sikia si Armenistis le-am scos apoi din lista fiindca ofereau cazarea direct pe nisip la peste 120 euro/noapte. Apoi le-am scos de pe lista si pe Ouranopolis si Valti fiindca nu pareau asa civilizate cum parea Thalatta. Am ales Thalatta fiindca parea civilizat, fiindca oferea o multime de optiuni de relaxare si fiindca ne-a oferit 2-3 optiuni de cazare pe plaja (rulota mare, rulota mica sau cort de lux). Din ianuarie-februarie nu mai aveau locuri libere la bungalow-uri, asta aviz amatorilor.
Deci am ales sa ne cazam la rulota mare, pe plaja, in randul 2 (in fata noastra mai era o rulota), la 90 euro/noapte, fara mancare.
Despre campingul Thalatta:
Am petrecut 1 saptamana in campingul Thalatta in prima jumatate a lunii iulie 2017.
Este un camping in care cam 50% din turisti sunt greci, 20% bulgari, 20% sarbi, 8% tot felul de alti est-europeni sau germani si 2% altii;). Am mai intalnit inca 3 familii de romani in perioada cat am stat noi acolo.
Campingul este destul de mare, are aprox 1km lungime si aprox 3-400m latime de la plaja si este incadrat la ambele capete de stanci ceea ce-l face greu accesibil celor din afara care ar vrea sa-l viziteze la liber. Ca vizitator trebuie sa platesti o taxa de 3-4 euro/zi, sau este gratis daca il vizitezi dupa ora 18. Dar in ultima zi am observat ca in camping se poate intra totusi “la liber” prin drumul special amenajat care ocoleste campingul prin partea nordica si care ajunge pe aceeasi plaja.
Plaja este destul de lata, cu nisip fin de ~1 mm si apoi mai aproape de apa si in apa cu nisip de 2-3 mm. Apa devine adanca la doar 2-3 metri de mal – ceea ce a fost un mare inconvenient pentru copiii nostri (desi stiam asta inca de cand am rezervat ). Din acest motiv am mers zilnic la alte plaje din zona aflate la aprox 15 min cu masina (Sarti, Sikia, Klimataria, Toroni – care au plaje cu intrare foarte lina in apa). In capetele plajei sunt stanci, ceea ce ofera optiuni foarte bune de snorkeling unde am vazut pesti si tot felul de vietati cam in aceeasi masura cu ce am vazut si in alti ani pe la alte plaje cu stanci din nordul Greciei.
Dotari: dusuri/toalete/spalator sunt curatele, dar totusi departe de standardele celor din Croatia sau Austria. Citind in reclama ca este un camping de 4 stele ne-am facut niste asteptari destul de ridicate inainte de a sosi, dar ni le-am calibrat imediat ce am ajuns amintindu-ne ca suntem in Grecia unde cazarea la orice este mai ieftina ca-n Croatia. Campingul nu-ti da senzatia unui camping inghesuit, adica locurile de campare pentru rulote si corturi sunt destul de mari. La marginea plajei sunt dusuri din 200m in 200m. Piscina este maricica si a fost folosita aproape zilnic de copiii nostri la diferite ore dar niciodata nu am simtit-o inghesuita (sa nu uitam ca nu este un bazin de inot ci o piscina de relaxare in special pentru copii). Are si doua mese de ping-pong si un loc de joaca de aprox 50-20m cu aparate de joaca de buna calitate si bine intretinute. Seara se proiectau aici filme pentru copii iar la restaurant in unele seri au proiectat comedii frantuzesti. In coltul nordic al plajei exista un bar cu ring de dans care seara intre orele 22-24 se transforma in discoteca. Mai exista si o mica sala de forta cu mai multe optiuni de gantere. Contra cost se pot inchiria biciclete, terenuri de tenis si de fotbal. Majoritatea grecilor, bulgarilor si sarbilor din camping le aduc copiilor bicicletele iar seara e un dute-vino de copii pe biciclete si trotinete care se plimba in toate directiile sau si le “parcheaza” pe jos in mijlocul drumului dar totusi toata lumea e relaxata si nimeni nu e deranjat, ceea ce mi-a adus aminte de forfota din parcurile bucurestene din primele zile de primavara . Recomand campingul in special familiilor cu copii si mai ales gastilor de cateva familii unde copiii se pot simti in largul lor.
Magazine: Exista un magazin cu autoservire in care poti gasi cam orice gasesti la noi intr-un Carrefour Express dar si obiecte de plaja precum si obiecte folositoare pentru camping (butelie cu gaz, saltea, lanterne, etc). Mai exista si un alt mic magazin gen boutique cu haine si decoratiuni.
Restaurante: Dimineata este deschis un chiosc care vinde croissante si gogosi (~2 euro) sandwichuri (~3-4 euro), inghetata si cafele, toate de buna calitate si portii medii-mari. La pranz este deschis chioscul care vinde croissante precum si restaurantul a-la-carte si autoservirea. Seara este deschis si chioscul care vinde croissante, autoservirea si restaurantul a-la-carte dar se deschide si pizzeria/gyros.
Autoservirea are deobicei mancaruri tipic grecesti si paste – calitatea mancarii OK, la preturi de 5-6 euro portia. Restaurantul a-la-carte are suficiente optiuni de mancare, tipic tavernelor grecesti + fripturi iar mancarea este foarte buna cu portiile foarte mari (mult peste media altor taverne), preturi asemanatoare altor taverne din zona. Pizzeria buna calitativ, pizza la 7-8 euro, iar gyros la 3 euro.
Rulota: Rulota in care am stat este foarte mare (nu cred sa existe rulota mai mare), de fabricatie US in 2005, are un hol mare si 2 dormitoare cu pat dublu si toaleta cu lavoar, wc si dus. In hol exista o canapea si o masa cu o bancheta si frigider inalt. In fata rulotei este amenajata o terasa pavata ca o mica curticica, cu umbrar din trestie, o masa cu 6 scaune. Langa rulota este suficient loc de parcare pentru masina. Distanta intre rulotele din aceeasi linie si intre linii este de 5-6 metri – ceea ce mie mi se pare ca reuseste sa ofere o mica senzatie de intimitate. Rulota are mobila modificata fata de cea originala din fabrica, are multe modificari din mobila de PAL de slaba calitate, ceea ce o face sa dea o senzatie de ieftin si fragil desi toate lucrurile functioneaza. Aerul conditionat face fata sa raceasca rulota in aprox 30 min in miezul zilei.
Pentru cei interesati exista si casute mobile, situate in partea din mijloc-spate a campingului. Aceste casute mobile sunt suficient de mari si sunt de fabricatie mai noua (unele par fabricate de 1-2 ani) fiind dotate cu mobila originala de buna calitate.
Eu consider ca 90 euro/noapte e cam mult avand in vedere calitatea mobilei de interior si de exterior, dupa mine pretul corect ar fi fost in jur de 60-70 euro pe noapte. Sa nu uitam ca la acelasi model de rulota dar aflate in prima linie cazarea costa 110 euro/noapte iar la corturile aflate in prima linie cazarea costa 50 euro/noapte.
Overall recomand acest camping din tot sufletul celor care aprecieaza viata la camping. Pana azi nu am reusit sa aflu de vreun alt camping in Grecia care sa ofere calitate mai buna a serviciilor si cantitate mai mare a dotarilor campingului. Minusurile mari pe care le tin minte la sfarsitul sejurului fiind: apa adanca inca de la mal, calitatea medie a mobilei din rulota.
Trimis de dilighiani in 21.07.17 16:58:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Thassos, Sithonia
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dilighiani); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.98582879 N, 23.98640532 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Super review de debut!
@dilighiani: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
---
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 69&ridAnt=79482
---
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster95: Da, este OK pozitionarea GPS.
@webmaster95: Multumesc pentru evaluare.
Am peste 50 de fotografii cu campingul dar as vrea sa le selectez, cam cate fotografii recomandati?
@dilighiani: Limita maximă este 45, până la aceasta poți pune câte poze vrei/consideri necesar.
@dilighiani: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
@dilighiani: ia uite ce minune am aflat! habar nu aveam ca exista campin cu rulote.
Eu credeam ca rulotele pe care le mai vedeam pe cate undeva erau proprietatea turistilor.
Acum ma dumiresc, chiar am vazut parca la Asprovalta un astfel de camping si ma intrebam cat de greu e sa circuli cu ditamai rulota!
Dar de fapt ele nu circulau, stateau acolo!
Mi se pare cam scump, totusi, dar cred ca e placut sa sari din pat pe plaja!
Felicitari pt primul articol pe AFA si la mai multe.
Hei @adrianaglogo, sper sa te inspire si sa incerci pentru cateva zile experienta cazarii pe plaja, de a auzi si mirosi marea dimineata la trezire sau noaptea la culcare, dar care in acelasi timp in miezul zilei iti ofera confortul unei cazari cu aer conditionat, dus si umbra
@dilighiani: Am trait in studentie primele doua senzatii minunate, in cort la Vama veche, pe plaja. Doar ca lipsea aerul conditionat...
Ce fain articol! Si sotul meu vrea la rulota, si nici noi nu avem rulota. Dar am cautat sa inchiriem de aici si sa plecam si la drum cu ea. Si tot in sithonia, ca se stie ca aici sunt tot felul de camping-uri. Dar asta chiar nu stiam - ca se poate sa inchiriezi chiar la fata locului rulota direct stationata. Desi ca pret nu stiu daca mi se pare avantajos; mai degraba inchiriez camera la o vila pe plaja...
@fra: Da, așa e, până la urmă este ca o experiență specială în sine pentru care trebuie să plătești extra, poate dacă exagerez un pic este similară cu pescuitul sau cu ski-ul sau cu alte sporturi asemănătoare unde plătești foarte mulți bani extra doar pentru experiență.
Referitor la închiriatul unei autorulote din țară cu care sa te plimbi, eee prețul doar pentru închirierea autorulotei este de peste 100€ /noapte la care se mai adaugă aprox. 40€ /noapte staționarea în camping, deci devine mult mai scump.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2018 Cazare cu autorulota la Thalatta Village Camp — scris în 08.08.18 de Mirela33 din CLUJ - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Un prim concediu cu... rulota! — scris în 08.01.19 de radu_catalin din BACAU - RECOMANDĂ