GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
A fost mai mult decat minunat
Dupa un drum de vreo 1200km iata-ne ajunsi in Sottomarina. La intamplare am ales primul camping ce ne-a iesit in cale – Camping Atlanta. Era ora 14 cand am ajuns, era o caldura ingrozitoare, iar la receptie ne-a intampinat un domn foarte amabil care ne-a invitat sa vizitam campingul. Dupa o plimbare scurta, ne-am ales o “piazzola”, era si putina umbra de la pomii din jur. Am revenit la receptie cu numarul ales pentru locul de campare, si acel domn amabil ne-a invitat sa tragem masina la umbra, langa intrare, iar noi sa luam loc pe banca sis a asteptam cam o ora, intrucat intre orele 13-15 era “ora de liniste”, adica nu intra sau iesea nici o masina in sau din camping. La ora 15 fara 1 minut soseste domnul si ne anunta ca putem merge sa ne instalam cortul! Mare bucurie pe capul nostru!
Campingul era foarte curat, in fiecare zi se facea curatenie pe alei, de la ora 7 incepea curatenia la grupurile sanitare. Erau chiuvete pentru spalat vase, altele pentru spalat haine (erau si masini automate cu fise), chiuvete speciale pentru curatat pesti sau alte chestii marine, si era grupul de dusuri, chiuvete si wc. Apa calda era permanent.
In camping 98% erau italieni, cat am stat noi acolo am vazut o masina de Germania, si una de Polonia. Majoritatea stateau acolo cateva luni, avand instalate rulote, utilate cu tot ce trebuie.
Din camping se iesea pe o alee direct pe plaja private a campingului, unde erau doua sectiuni: in dreapta erau sezlonguri cu umbrele (cate 2 euro de sezlong), iar in stanga era liber pentru pus cearceaful personal. Marea era minunata, apa calda, nu era adanca si daca mergeai mult in larg, cu nisip fin pe fundul apei. Uneori era asa de limpede ca vedeai dunele de nisip lasate de valuri pe fundul apei. Cam cum este la Mamaia. In plus era si mareea care facea sa varieze mult nivelul apei. In cateva zile au fost alge la mal, le scoteau valurile, dar a doua zi dimineata foarte devreme veneau niste masini speciale si curatau toate algele. Am asistat intr-o dimineata pe la ora 5 (nu aveam somn) la aceste manevre prin care plaja si malul marii erau perfect curatate. Daca pe plaja era vreo hartie, venea salvamarul, care statea permanent intr-un turn de control pe plaja, si o aduna.
Dimineata pe plaja era un fel de gimnastica-stretch cu o muzica mai in surdina, gen muzica japoneza, apoi era aerobic cu muzica mai ritmata. Asta dura vreo 2 ore; in rest nu auzeai nici o muzica, pe plaja noastra nu erau baruri, se auzea doar zgomotul marii.
In camping era o piscina foarte mare pentru adulti si una mai mica pentru copii. Apa era foarte calda, extreme de curate; intrarea la piscine era intre 10-12 si 15-18. Si la piscine, ca si la mare, ne veghea permanent un slavamar. Era obligatoriu sa porti “cuffia” (casca de baie).
Este permis sa faci gratar in camping, noi aveam de acasa un gratar pe picioare. Am gatit niste pesti grozavi cumparati din Chioggia (despre vizita in Chioggia voi vorbi separat). Aveam acces la curent electric (aveam o geanta frigo la 220W), fara taxa suplimentara.
Existau ore de liniste respectate cu strictete, intre 13-15 si 23-07; seara dupa ora 23 toti vorbesc incet, nu se aude muzica. Exceptie a fost in timpul campionatului de fotbal, cand mergeau televizoarele tare mai ales cand juca Italia. Orele de liniste presupuneau si interzicerea circulatiei cu masina. Noi cand am plecat spre casa, am asteptat ora 7 sa ni se deschida bariera.
Cumparaturile le faceam la “Maxxi’’, un supermarket la circa 20 minute de mers pe jos. Preturile erau echivalente cu cele de la noi, si gaseai de toate acolo. Mai era si un alt supermarket “Pam”, putin mai departe.
Toti aveau biciclete, noi nu aveam, asa ca mergeam pe jos intr-o veselie (vorba vine, ca era asa de cald…). Chiar si pana la plaja mergeau cu bicicletele, desi erau cam 300metri distanta. Unii copii veneau la baie cu bicicleta, nu cred ca de lene, ci ca asa era ‘’moda’’.
Ceea ce m-a deranjat au fost tantarii, care erau rezistenti la orice fel de spirale sau aparate electrice. Eram toti plini de urme ale acestor mici bestii...Daca veti merge vreodata in Sottomarina, luati cu voi multa, multa crema contra tantarilor.
La receptie este un seif, unde poti lasa actele sau bani. Dar niciodata nu ne-am temut ca cineva poate sa fure ceva din cort. Erau zile in care plecam la plimbare si lasam cortul chiar cu copertina ridicata pentru aerisire, iar in hol era plin de lucruri.
Este un camping pe care vi-l recomand cu mare caldura.
Trimis de cathzel in 28.09.12 15:03:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Aosta, Lago di Garda
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cathzel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)