EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Timișoara - Antalya charter avion plus autocar până la hotel și înapoi
Timișoara - Antalya charter avion plus autocar până la hotel și înapoi
Recidivez scriu din nou despre zborul cu avionul, data trecută in 2012 am scris un review despre călătoria cu avionul în Antalya și atunci am... supărat... multă lume de pe AFA.
Au fost expresii de felul
Ce ne înveți tu cum să stăm în avion
Cum să ne uităm pe geam
Ne crezi atât de retardați
Trebuie să ne înveți
VREI PUNCTE
Etc
Și am primit votare cu - minus
Poate de data asta voi depăși numărul de voturi cu - minus față de data trecută, poate mai reușesc să supăr câtiva scriitori sau doar cititori de pe aici.
Da categoric vreau PUNCTE dar cu minus, la acel review am avut cele mai multe voturi cu - minus.
Recent am... TOT... vrut să scriu câte ceva unde să fie votul... DOAR... cu + plus 1 - minus 1 vot dar nu s-a aprobat.
Trebuie specificat și de ce am ales din nou... Turcia... pentru vacanța de vară.
Trebuie să spun că m-am…. defectat... oare e corect termenul sau nu? Până nu demult nu mergeam în vacanțe în varf de sezon, dar la un moment dat trebuie să... cedezi... adică să te... sacrifici... (hai că sună arogant)... și să fi de acord că mergi și în sezon în vacanță la turci. Pe urmă bugetul care e categoric altul față de orice altă destinație de pe lumea asta.
Dar în primul rând a fost că vreau la mare și la turci la mare ai de toate și chiar e bine în multe cazuri foarte bine.
Multă lume merge în vacanță în străinătate doar în Turcia, sunt destui care au fost și de zece ori la rând în vacanță în Turcia dar altâ țară nu au văzut, că e bine sau nu e altă poveste.
Am mai fost in Turcia si in perioada cand viza se platea 10 dolari sau 10 euro, acum nu se plateste nimic.
Am fost si cu trenul din Romania pana in Turcia dar aici e vorba de avion.
Revin la zborul de acum și adaug și autocar până la hotel și înapoi.
Plecare din Timișoara, acum e sezon și se poate și de aici nu mai trebuie mers la București.
La sosire în aeroport erau turiști destui la ora aia care mergeau în Turcia zona Antalya și o parte cu alt zbor spre Grecia Heraklion.
Mulți aveau în mână plicul cu vaucerele de vacanță plus biletele de avion, plicurile aveau culori diferite în funcție de agenția de unde erau achizitionate dar toate aceste agenții din România erau revanzatori ai unui mare operator turistic cu acționariat rus și arab.
Știe toată lumea care merge în Turcia cum se numește agenția aia care duce milioane de turiști în Turcia, Egipt, Grecia etc.
Dacă cumperi biletul de vacanță de la o agenție mică sau una renumită vrei nu vrei tot pe mâna respectivei agenții ajungi.
Dar trebuie specificat că își fac treaba cu profesionalism maxim.
Prezentare la predat bagaje, întrebare aveti vaccin sau test, un bagaj de cală de 20 kg admis plus un bagaj de mână la bord de 7 kg. mai departe control pașapoarte, aici trebuie să dai jos masca.
Urmează îmbarcarea de data asta în un low cost turcesc, ultima dată am fost în Turcia tot cu low cost se numea Pegasus, acum denumirea este alta Freebird, cară zilnic turiști în Turcia din toata România, face concurență la Tarom care nu face față.
Cei ce mergeau la greci zburau cu Aegean companie grecească.
De data asta nu primești nimic la bord fără plată, totul este cu plată, apă, cafea, suc, băuturi, sunt destui turiști care nu pot să zboare dacă nu iau ceva la bord adică să bea o băutură să prindă curaj.
Mai nou se aplaudă și la decolare nu numai la aterizare, asta înseamnă că am evoluat.
Zborul durează puțin sub două ore, la plecare instructajul și prezentarea au fost în limba română, la întoarcere doar în engleză.
La sosire în aeroportul din Antalya altă atmosferă, un aeroport mare și lume multă de toate națiile, pleci din un aeroport de provincie ex Timișoara, aeroport mic spre foarte mic și ajungi în unul foarte mare.
La control pașapoarte prezinți doar pașaportul fără nici un act de vaccin, test sau codul de Turcia.
Dacă vi din România (o fi ue de vină) controlul e diferit față de cei ce vin din zona Rusia sau fosta URSS.
După mergi mai departe și aștepți bagajele, trebuie să fi atent la banda cu bagaje să scrie acolo numărul zborului și de unde vine nu ca la Timișoara unde este doar o bandă de bagaje.
După ce ridici bagajele poți merge spre iesire sau mult în dreapta este toaleta.
Mai departe spre iesire și trebuie să cauți autocarul care te duce la hotel dacă nu cumva ai transfer privat rezervat sau asigurat din timp, depinde ce vrei și dacă vrei să plătești în plus să nu mergi la grămadă mai departe.
La ieșire din aeroport mergi spre zona autocarelor, vrei nu vrei le vei vedea, înainte de zona de autocare este un culoar unde prezinți vaucerul cu hotelui unde auzi vorba moldovenească de dincolo de Prut, îti scrie numărul autocarului pe vaucer, te duci la autocar și în scurt timp pleacă autocarul cu ghidul renumitei agenții, ghidul vorbește limba română, aia cu accent de dincolo de Prut
Pare complicat dar este extrem de simplă toată procedura până la autocar.
De la aeroport până la hotelul situat în zona Alanya în localitatea Avsallar sunt aproximativ 100 km, pe traseu ghidul duce turiștii la receptia hotelurilor unde au rezervare.
Pe traseu se face o pauză unde e plin de autocare cu turiști de toate națiile.
După puțin sub două ore am ajuns la hotel, am fost duși la recepție, lăsați acolo și autocarul a plecat mai departe mult peste 100 km de auroport.
La hotel vrei nu vrei îti înșfăcă bagajele și le dezinfectează, așa e procedura, nu te lăsa sa le duci tu.
La recepție dăm vaucerele și începe un fel de conversație mai bizară
Cei de la recepție știau doar turca și rusa, noi astea nu le cunoșteam, până la urmă am înțeles că spuneau că ăștea nu știu limba și cum o să se descurce?
Nu există altă limbă decât turca și rusa, mai mult rusa, toți de la primul pâna la ultimul angajat al hotelului știu bine limba rusă.
Despre hotel altă dată.
Pe vaucerul de cazare ghidul din autocar a scris ora si data când va venii ghidul (Republica Moldova) agenției, era vorba de a doua zi pe la 11. A venit cu 10 minute mai devreme, prezentare, ce e prin zonă, excursii și telefon de contact pe WatsApp, sa luăm legatura dacă avem nevoie.
Eram doar doi turiști din România primii veniți aici din România.
Cu o seara înainte de plecare vom fi anunțați la ce oră va venii autocarul să ne ducă la aeroport. Mesaj pe watsapp.
Am avut internet bun fără plată doar în lobi la recepție și la barul din capătul recepției.
Poartă mască
Turistul strain este imun la covid și nu trebuie să poarte mască, locanicii inclusiv personalul din hotel, restaurant poartă masca corect, asa au decretat autoritatile.
Turiștii din Turcia purtau masca chiar și pe plajă unii, cu noi ceilaltii covidul nu avea treabă fiindcă eram oaspeți și trebuie să ai grijă de oaspeți.
Plecarea înapoi spre casă
Cu o seară înainte de plecare am primit mesaj să fim jos la recepție fix la ora 2.50 noaptea, autocarul a venit fix la ora programată si-am plecat mai departe la preluat turiștii petru traseul la aeroport. Avionul decola dimineața la ora 8 dar până acolo sunt cam 100 km plus preluat turiști.
Am crezut ca e prea devreme să ne ducă la ora aia la aeroport dar când am ajuns la aeroport si-am vazut puhoiul de lume prezent acolo am realizat că așa trebuie.
În aeroport toata lumea trece pe la detectoarele de metale și pe urmă spre zona de predat bagajele.
Ne-am asezat pe scaune, numerotate conform covid 19-21, nu am mers să predăm bagajele la ghiseul alocat fiindcă nu era deschis, vine ghidul și spune... păi ce faceți aici? Stăm, hai sus și spune stați aici că imediat începe coada și atunci o să vedeți că o să tot stați la coadă, și așa a si fost rapid au venit alte autocare cu turiști de Timișoara veniți din alte zone.
Am predat bagajele, mai departe control plus pașapoarte și zona foarte mare de dutyfre, aici prețurile devin triple sau în multe cazuri de zece ori mai mari dar sub cele din Otopeni.
Tabela electronică cu plecări și sosiri
La zece zboruri afișate nouă erau spre sau dinspre zona ex sovietică, zona unde se vorbește limba rusă adică Rusia, Ucraina, Belarus etc și doar unu spre altă țară.
Pot spune ca turiștii din România erau puțini comparativ cu cei vorbitori de rusă cu toate că zilnic pleacă din diverse aeroporturi din România avioane cu turiști spre Turcia.
Vrei nu vrei mai înveți și câte un cuvânt în limba rusă, la hotel unde am avut cazarea proportia turiștilor din zona ex-sovietica Rusia, Belarus, Ukraina, etc era în primele zile de sejur undeva la 99 % mai eram noi doi primi turisti veniti din România la acest hotel și vreo patru nemți undeva pe la 80+ani care nu purtau brățară, de ce nu știu.
Turiștii ruși majoritari tineri unii cu copii mici, vârsta pe la 30 - 50 de ani.
Zborul spre casă în conditii bune, am avut loc la geam și la dus și la intors, la dus geamul murdar, la întors curat.
Cu 30 minute înainte de aterizare am primit fiecare câte un pix și un formular de complectat în legătură cu pandemia covid 19- 21.
Preluat bagajul, control pașapoarte, ai ajuns acasă pune masca că nu mai ești oaspete sau turist, așteaptă bagajul și hai la ieșire.
România - căldură mare, ori Antalya ori Timișoara e la fel de cald doar lipsește... briza mării.
După doua minute apare autobuzul 4 care merge în oraș, bilet 2.5 lei, doar opt călători merg în centrul Timisoarei cu autobuzul marea majoritate cu mașina sau taxiul care costă peste 50 lei.
Ajungi în aeroport și vrei cafea, nu mai ai timp că vine autobuzul, ajungi în centrul orașului și bei o cafea și realizezi că exact ieri la aceeași oră beai cafeaua la barul de pe plaja hotelului, cafea la nisip.
Am evoluat nici cafeaua aia de pe plajă nu mai e la nisip, au facut turcii un aparat care face un fel de cafea la nisip. Doua cafele durează cam cinci minute prepararea, prima zi am băut cafeaua aia de la automat era ness, nu agreez așa ceva, a doua zi am cerut cafea boabe, cel de la bar nu pricepea în prima fază era o femeie tânără, a mers la un bărbat și ia spus ce vreau și ală a spus dăi de la automat. Am spus că nu vreau si-am plecat.
Am revenit și am spus... turkis cafe... și în cinci minute gata cafelele la nisip.
Să mergi în Turcia la mare cu avionul e mai puțin complicat ca și când ai merge prima dată din Timișoara undeva la mare la un anumit hotel de la noi.
Totul e organizat, cel ce te preia acolo la aeroport știe limba ta, te duce la hotel și la plecare te ia fix de acolo. Nu te descurci îl suni și se rezolvă.
Cam prea cald la turci la mare, temperatura în zona aia 32 - 38 grade, apa mării pe la 26 grade.
Am ajuns acasă la Timișoara, la fel de cald ca în zona Antalya cu diferența că lipsește marea și atmosfera aia de vacanță.
Trimis de Nicu in 10.07.21 11:48:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Nicu:
”Și am primit votare cu - minus
Stai liniştit, pentru că nu eşti singurul, dar poate vei avea mai mult noroc decât mine atunci când am povestit despre zborul cu avionul în Egipt în condiţii de pandemie şi am lezat sensibilităţile unuia care mai bine şi-ar fi văzut de treabă, dar... a preferat să se bage în seamă .
”Până nu demult nu mergeam în vacanțe în varf de sezon, dar la un moment dat trebuie să... cedezi... adică să te... sacrifici... (hai că sună arogant)... și să fi de acord că mergi și în sezon în vacanță la turci.
Eu am făcut o singură dată acest sacrificiu şi o spun fără pic de ironie, deoarece pe mine canicula m-a doborât în cele două săptămâni petrecute în Alanya şi Belek la mijloc de august, nu m-am simţit deloc bine, fizic vorbind, astfel că m-am jurat să nu mai repet greşeala. Pur şi simplu, mie acea vacanţă nu mi-a priit absolut deloc, deşi alesesem două hoteluri foarte ok, cu umbră şi multă verdeaţă. Însă fiecare procedează cum crede că este mai bine pentru el.
”Pe urmă bugetul care e categoric altul față de orice altă destinație de pe lumea asta.
Dar în primul rând a fost că vreau la mare și la turci la mare ai de toate și chiar e bine în multe cazuri foarte bine.
Raportul calitate preţ este foarte bun comparativ cu multe alte destinaţii şi, după ce l-ai descoperit, vei dori să primeşti mereu cât mai mult pentru banii plătiţi. Eu mereu am primit mai mult şi am tot revenit.
”Multă lume merge în vacanță în străinătate doar în Turcia, sunt destui care au fost și de zece ori la rând în vacanță în Turcia dar altâ țară nu au văzut, că e bine sau nu e altă poveste.
Mă număr printre cei care au la activ foarte multe vacanţe în Turcia. Chiar dacă, printre picături, am vizitat şi alte ţări, încă mi-e greu să accept ideea că ar putea să treacă un an fără să merg în Turcia, o ţară de care m-am îndrăgostit de la prima vedere (vizită) şi care are pentru mine toate ingredientele unei vacanţe perfecte, exact pe gustul meu.
Nu ştiu dacă este bine sau nu, dar cel mai important mi se pare ca fiecare să aleagă ceea ce crede că i se potriveşte, să se simtă bine şi să-şi încarce bateriile.
”Poartă mască
Turistul strain este imun la covid și nu trebuie să poarte mască, locanicii inclusiv personalul din hotel, restaurant poartă masca corect, asa au decretat autoritatile.
Turiștii din Turcia purtau masca chiar și pe plajă unii, cu noi ceilaltii covidul nu avea treabă fiindcă eram oaspeți și trebuie să ai grijă de oaspeți.
Chiar dacă am sesizat ironia din cele de mai sus, realitatea este puţin diferită şi ţine de responsabilitatea fiecăruia, de încrederea, justificată sau nu, pe care o are în propria imunitate, de starea generală de sănătate (a se citi boli asociate) etc.
Obligativitatea purtării măştii în spaţii închise şi nu numai este pentru toată lumea, dar cei de la hotel nu îndrăznesc să-i supere pe turişti atrăgându-le atenţia că nu respectă regulile general valabile.
Dacă anul trecut în Turcia m-am numărat printre foarte puţinii care au purtat permanent mască în toate spaţiile închise (restaurante, baruri, lifturi, holuri, toalete din resort) şi am fost puţin stresată, recunosc, anul acesta, după ce m-am vaccinat, am căpătat mult mai multă încredere şi am renunţat la mască din momentul în care am intrat pe poarta resorturilor în care mi-am petrecut vacanţele şi... a fost bine
”Am evoluat nici cafeaua aia de pe plajă nu mai e la nisip, au facut turcii un aparat care face un fel de cafea la nisip. Doua cafele durează cam cinci minute prepararea,
Sunt super acele aparate. Mi-am cumpărat şi eu şi-mi fac singură acasă cafea turcească, de câte ori mă apucă dorul de Turcia.
=
Aştept impresiile tale de la hotelul la care ai fost cazat
Nea Nicu, îmi pare rău, dar oricât îți dorești mata să rămâi "corijent", nu am cum să te notez cu "minus". Ai prezentat lecția trăită și învățată, cu obiectivitate și cu abundență de informații, de la cele mărunte până la cele complexe. Poate data viitoare să te "prinz" în off-side, dar mai întâi să iau bac-ul că acu' l-am ratat, fiind plecat în delegație pe la ăi de vorbesc în slavona veche.
P. S. mai că am prins curaj să mă sui în aeroplan după ce văzui Turcia de sus, dublez anestezicu' și gata, mă trezesc pe plajă...
@ nicole33
La celalalt review... Cu avionul in Antalya... au fost 5 voturi cu minus... si cateva comentarii mai... la misto... sa nu zic altfel, toti cei ce au votat cu minus nu mai sunt activi, unii nici nu au scris nimic pe AFA.
Poate ca sunt bune si... voturile... alea cu minus fiinca daca nu erau acum nu mai scriam despre zborul cu avionul in Antalya.
"Chiar dacă am sesizat ironia din cele de mai sus"
Am scris intentionat expresia... poarta masca... in speranta ca vor venii si voturile cu minus dar vad ca... pauza.
Vad ca nimeni (deocamdata) nu vrea sa voteze cu minus... mai e timp.
Apare o... problema sau dilema... daca ai fost in Turcia la mare si a fost bine data viitoare te gandesti tot la Turcia si pe urma la alta tara.
Cam greu de luat decizia pentru viitor daca vrei... la mare undeva.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Drumul cu avionul spre Antalya din Suceava, aproape la fel de lung cât până în Thailanda — scris în 20.06.24 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - nu recomandă
- May.2024 Cu charter în Antalya – oare a meritat? — scris în 10.06.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Transport aeroport - centru antalya — scris în 05.09.19 de dima Deea din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Du-ma in Antalya, mai Onur... — scris în 08.07.19 de viki68r din BOTOSANI - nu recomandă
- Aug.2017 Turkish Airlines, o companie foarte bună — scris în 15.09.17 de ioana74 din ALBA IULIA - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Impresii de călătorie Turcia 2016 — scris în 31.07.16 de sebigeanina din PăTâRLAGELE [BZ] - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Impresii de călătorie Turcia 2016 — scris în 22.05.16 de sebigeanina din PăTâRLAGELE [BZ] - RECOMANDĂ