ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.08.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Pucioasa
ÎNSCRIS: 26.03.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Fuga de canicula la munte

TIPĂREȘTE

Excursia pe valea Buzaului ne-am pregatit-o cu doua saptamani inainte. Problema pe care am intampinat-o a fost cazarea... In zona Siriului sunt putine pensiuni si ne-am lovit de refuzul proprietarilor de a ne caza doar pentru o singura noapte. Dupa lungi cautari am gasit cazare la Cabana Valea Neagra, o pensiunea situata la 12 km dupa lacul de acumulare de la Siriu.

Mare ne-a fost mirarea de zona frumoasa pe care am strabatut-o, am vizitat Vulcanii Noroiosi, am fost sa ne reculegem la Manastirea Ciolanu si am admirat zona Siriului. Dupa lacul de acumulare construit pe raul Buzau am traversat viaductele Giurca, Stanca Teherau si Gramaticu si am admirat masivele Podul Calului-Penteleu pe partea dreapta de DN10 si masivele Monteoru-Siriu pe partea stanga.

Cabana Valea Neagra am gasit-o greu dar pentru cei care vor sa mearga am un sfat pentru orientare: opriti-va pe viaductul Gramaticu, dati-va jos din masina si priviti spre rau, pentru ca pe langa privelistea impresionanta, descoperiti si cabana. Apoi mergeti inainte (noi am venit dinspre Buzau) si dupa aproximativ 300 de m dupa viaductul Gramaticu se face un drum forestier paralel cu DN10 si cu raul. Astfel ne intoarcem si strabatem cam 400 de m pe un drum ingust de-a lungul apei pana dam de o punte suspendata, pe care o traversam, fiind o punte pentru masini si care este proprietate privata a Cabanei Valea Neagra. De aici nu mai este cazul de indrumare deoarece cabana se vede.

Pensiunea are spatii de cazare in doua corpuri, in total avand 18 camere disponibile.

Cabana cea noua, construita de doi ani, este din lemn masiv si are la parter un salon de servit masa, o bucatarie si o terasa, iar la etaj si mansarda sunt camere micute si mobilate rustic.

Camera pe care am primit-o a fost la mansarda, simpla, fiind dotata cu un pat dublu, o noptiera si un dulap, toate din lemn, care miroseau a rasina si a curatenie. Din camera o usa se deschidea spre o baie placata cu faianta si gresie de culoare bej cu maro si in care se afla o chiuveta micuta, un wc si o cadita de dus. Acolo am gasit prosoape curate, sapun lichid si hartie igienica. Totul era simplu si rustic.

Am avut apa calda tot timpul cat am stat acolo si nu am avut probleme cu curentul, chiar daca cabana este alimentata cu energie de la un generator propriu.

Pensiunea nu este dotata cu restaurant dar am avut acces la bucatarie si la gratarele din curte.

Adminstratorul ne-a pus la dispozitie lemne si tot ce este necesar pentru un gratar.

La cabana nu este semnal decat langa un copac spre rau si acela este pe Cosmote. Televizor exista doar in sala de mese, urmand ca in viitorul apropiat proprietarul sa doteze si camerele. Nu am avut nevoie de televizor pentru o singura noapte cat am stat, deoarece am stat afara, la racoarea si adapostul brazilor.

Pentru cei care vor sa stea mai multe zile, de la cabana Valea Neagra se pot face trasee montane spre Lacul Vulturilor (sau Lacul fara Fund) si spre varfurile Bocarnea si Malaia din masivul Siriu.

Lacul Vulturilor se numeste asa deoarece conform legendei, preluata de Alexandru Vlahuta in Romania pitoreasca: "aici vin vulturii, primavara, de beau apa ca sa intinereasca, aici isi invata puii sa zboare, deasupra acestei oglinzi fermecate mijesc de somn, cu aripile-ntinse, trufasii regi ai inaltimilor. "

Sau Lacul fara Fund pentru ca, spune legenda, un cioban si-a lasat turma de mioare, a aruncat bata in apa lacului si a plecat. Dupa un an de peregrinari isi regaseste bata in apele Dunarii si mistuit de dorul mioarelor si a locurilor natale se reintoarce acasa.

Zona este cu atat mai placuta cu cat, aici, de-a lungul raului Buzau, sunt putini acei turisti care au descoperit valea si frumusetea locurilor si nu s-au mutat pentru toata vara la munte.

Daca nu sunteti pretentiosi si va doriti liniste si aer curat Cabana Valea Neagra este locul de odihna si relaxare.

Daca va doriti miscare in aer liber Cabana Valea Neagra este punctul de plecare spre drumetie.

Daca vreti sa fugiti de canicula marilor orase veniti la munte la umbra si racoarea brazilor, pe valea Buzaului.


[fb]
---
Trimis de corinne in 25.08.10 18:04:12
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7266 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (corinne); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cabana Valea Neagra vazuta de la puntea suspendata
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6000 PMA (din 11 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

13 ecouri scrise, până acum

magdalena
[25.08.10 18:24:33]
»

Asa o sa facem @Corinne! Eu nu mai pot in Bucuresti, as sta numai pe drumuri de munte...

trandafir 1970*
[25.08.10 18:52:54]
»

Imi doresc cde mult sa ajuns pe meleaguri buzoiene, este de trecut la favorite aceasta pensiune!

De ce oare nu vor sa inchirieze propietarii pentru o noapte? Multi sunt acei care lucreaza vineri, si nu pot pleca pe drum... In fine, politica lor, ei pierd turistii, pentru ca de-acum s-au cam dus vacantele si oamenii nu pot decat in week-end sa evadeze!

Felicitari pentru review!

alinutzza140*
[25.08.10 19:32:00]
»

Placut la racoare la adapostul brazilor. De-acum cam greu cu vacantele, proprietarii ar trebui sa inteleaga lucrul acesta. Omul vine sa stea cat poate. Mi-a placut cum ai scris si este frumos ca ai dat detalii despre aceste legende.

Sanziana
[25.08.10 19:43:17]
»

ce ar merge acum o gura de aer proaspat.....

Un vot, mi-a placut ce ai scris

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[25.08.10 20:10:13]
»

Subscriu la tot ce s-a spus. Acest loc este superb. Am fost acum ceva timp acolo (in acea vreme nu eram printre voi) si am ramas impresionat. Mergeti cu incredere.

GABIALDO*
[25.08.10 21:08:34]
»

multumim pentru descrierea acestui loc demn de retinut!!este foarte frumos si mi-as dori sa ajung cu familia in viitorul apropiat acolo!uite ca mai exista si locatii civilizate si curate in tara noastra si in locuri atiit de ignorate...poate!felicitari- un vot de la mine!

biancuta
[25.08.10 23:52:50]
»

Foarte frumos ai descris, corinne, iar informatiile sunt foarte utile! Un vot si din partea mea!

Alina Morar
[26.08.10 00:27:27]
»

Pe acel pod ati mers cu masina???

dartax
[26.08.10 09:17:54]
»

Asta da adrenalina ...

corinneAUTOR REVIEW
[26.08.10 09:57:54]
»

Va multumesc tuturor pentru aprecieri.

Valea Buzaului chiar merita vizitata, drumul este bun, nu este aglomeratie si muntii ne ofera racoarea pe care ne-o dorim!

Puntea care se vede in poze chiar am traversat-o cu masina! Este construita in decembrie anul trecut de proprietarul cabanei pentru ca alta alternativa ar fi fost traversarea efectiva a raului Buzau. Turistii ar fi trebuit sa-si lase masina pe celalalt mal si sa treaca peste puntea suspendata cea mica.

Am avut emotii, dar sotul cand am ajuns nici nu a comentat si a traversat, in masina s-a lasat o liniste deplina, punandu-ne in fata faptului implinit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sharky1973
[07.11.10 17:06:32]
»

Buna! Poti sa-mi dai ceva detalii suplimentare? Sunt 2 cladiri in care se face cazarea? Se poate ajunge cu autocarul?

corinneAUTOR REVIEW
[07.11.10 20:40:03]
»

Pentru sharky1973

Pana la cabana Valea Neagra nu se ajunge cu autocarul, drumul din DN10 pana la cabana este ingust si in multe locuri deteriorat. Si puntea suspendata din poza 5 nu cred ca tine un autocar. O solutie ar fi ca autocarul sa ramana pe DN10 si apoi turistii sa mearga pe jos cam 300-400 m cu bagajele. Intr-adevar sunt doua cladiri unde pot fi cazati turistii, o cladire fiind cea din poza 3 (cabana noua), cea de-a doua cladire se vede mai bine in poza 23 (cabana veche).

O curiozitate: esti din comuna Branesti din judetul Dambovita?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sharky1973
[08.11.10 08:53:35]
»

Multumesc frumos! Sunt dambovitean ca nastere (Baldana/Tartasesti) dar locuiesc in Branesti de Ilfov.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, alinutzza140*, biancuta, corinne, dartax, GABIALDO*, magdalena, sharky1973, trandafir 1970*, urjanclaudiu
Alte impresii din această RUBRICĂCabana Valea Neagră [Siriu]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06516695022583 sec
    ecranul dvs: 1 x 1