GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cabana Siriu - o locatie primitoare
Am dorit sa revedem zona Siriu deoarece trecand prin Intorsura Buzaului si continuandu-ne drumul catre alte destinatii, am trecut si pe langa Barajul Siriu si am admirat lacul de acumulare aflat intr-o zona salbatica si aproape virgina. Zona Siriu este deosebit de frumoasa, aflata in plina dezvoltare turistica, fiind situata la jumatatea distantei dintre Buzau si Brasov, pe DN10. Cea mai importanta atractie o reprezinta Barajul de la Siriu, a carui constructie a durat mai bine de 20 de ani si al carui scop a fost pe de o parte alimentarea cu apa potabila si industriala a localitatilor din aval si irigarea terenurilor agricole, iar pe de alta parte producerea de energie electrica prin construirea hidrocentralei de la Nehoiasu. Lacul de acumulare are o lungime de 10 km si pare nesfarsit, iar peisajele sunt deosebit de frumoase.
Barajul Siriu are o inaltime de 122 metri, construit pe raul Buzau, intre muntele Podul Calului si muntele Siriu si este cel mai mare baraj din Europa de sud-est construit fara a se folosi beton, el fiind alcatuit din miez de argila, roca si steril.
Pentru construirea acestui baraj s-a schimbat ruta DN10 pe lina de contur a lacului Siriu, construindu-se viaductele Giurca (cu o lungime de 276 metri si o inaltime a pilonilor de 46 metri) si Stanca Teherau care strapunge muntele cu acelasi nume, dand impresia de pod suspendat.
Am cautat o pensiune care sa fie in apropierea Barajului Siriu si am gasit Cabana Siriu care se afla in localitatea Lunca Jaristei, comuna Siriu.
Cabana este structurata astfel: dispune de un apartament compus dintr-un living si doua camere duble, baie si bucatarie utilata cu tot ce este necesar si alte doua camere duble fiecare cu baie proprie care de asemenea au acces la o bucatarie utilata cu tot ce este necesar. Atat camerele duble, cat si apartamentul, au televizor. Camerele duble au intrari separate fata de apartament.
Noi si inca o familie cu care am mers am fost cazati in cele doua camere duble separate, cu baie proprie. Fac mentiunea ca pretul de cazare pentru apartament este mai mare pentru ca acolo capacitatea de cazare este de 6 persoane.
Pensiunea are gratar in curte, un foisor mare si un mic iaz cu pestisori, iar in plus cele doua camere duble au o terasa acoperita, dotata cu mese din lemn, unde se poate servi masa.
Structura pensiunii permite cazarea in acelasi timp a doua grupuri diferite, deci nu numai inchirierea de catre un grup de prieteni a intregii vile -pentru ca exista doua bucatarii (una pentru apartament si una pentru cele doua camere duble) si doua spatii de servit masa in aer liber- foisorul din curte si terasa acoperita de sus.
Rezervarea am facut-o la telefonul indicat pe site-ul pensiunii, ni s-a cerut sa trimitem avans pentru o noapte, ceea ce mi se pare corect intrucat perioada aceea era foarte aglomerata, pensiunile in zona putine, iar unii se mai si razgandesc fara sa anunte gazda. Am stabilit o intalnire cu proprietarul in localitatea Lunca Jaristei, langa o troita, acesta a venit si ne-a condus la pensiune.
Singurul minus pe care as dori sa-l remarc este faptul ca a trebuit sa lasam autoturismele mai departe de pensiune si am carat bagajele pe un drum bolovanos circa 300 metri.
In rest totul a fost frumos, pensiunea are o curte foarte mare, de fapt o livada, care se intinde pe circa 10.000 metri patrati, noi am mancat prune, pere si mere direct din copaci (si gustul a fost mult mai bun... :)))
Am avut la dispozitie din pacate prea putin timp si vremea nu a fost prea prielnica, asa ca nu am mers decat pana la Barajul Siriu si prin localitatea Lunca Jaristei.
Ne-am simtit foarte bine, proprietarul locuieste in alta parte, ne-a dat cheia la sosire, a mai venit a doua zi sa ne intrebe daca avem probleme si apoi l-am mai intalnit la plecare pentru a-i restitui cheia si a plati cea de-a doua noapte de cazare.
In mod sigur vom reveni pentru ca vrem sa vedem Cascada Pruncea si Lacul Vulturilor (ultimul aflat la o altitudine de 1420 m) despre care am auzit ca se mai numeste si Lacul fara fund, nu datorita adancimii sale (care este de circa 2,5 m), ci datorita unei legende care spune ca un cioban si-ar fi aruncat toiagul in lac, a parasit turma de oi si si-a gasit toiagul mai apoi in apele Dunarii.
Ar mai fi de vizitat in zona si Baile Siriu, o ministatiune cu izvoare termale, sulfuroase si slab mineralizate, dar am auzit ca in ultima vreme ar fi lasata in paragina.
Trimis de ascent in 21.09.10 19:33:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIRIU-NEHOIU [BZ].
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ascent); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Cred ca tot prin 2008 dar prin vara cind temperatura din termometre arata vreo 35 de grade am plecat un grup prieteni, sa ne racorim la Siriu fara nici o rezervare.
Crezind ca vom gasi locuri fara probleme nefiind o zona prea circulata.
Eroare!!! nu am gasit nici macar o camera pentru copii pe care i-am avut cu noi.
Am gasit doar la o persoana din sat care avea trei camere linga grajdul de vaci.
Nici acum nu imi dau seama cum au iesit vacile din grajd pentru ca masina mea era chiar in usa grajdului.
De atunci nici la soacra-mea nu plec fara o rezervare!
@dannek, dragul de tine, hai ca m-ai facut sa rad cu gura pana la urechi... ; te-ai gandit la varianta ca poate ai lasat tu masina descuiata si vacutzele s-au strecurat prin ea?
@ascent - o locatie pe care musai sa o vizitez .... ; ai votul meu caci imi plac teribi locurile mai putin cunoscute , parca si cu putin mister...
@mirelutza - ceea ce spune @dannek e perfect adevarat, sa stii! A fost comic, intr-adevar... Sunt putine pensiuni in zona si toate pline, mai ales in zilele caniculare... Poate in viitor va fi mai mare oferta.
Cat despre Siriu, zona este deosebita sa stii! Cand vii dinspre Buzau Brasov incepi sa vezi lacul de acumulare, peisajele sunt mirifice si aproape iti pare rau ca nu poti opri sa admiri privelistea decat in locuri care permit acest lucru.
Multumesc pentru vot!
Noi am trecut prin zona asta iarna, mergand spre Covasna. Intr-adevar privelistea este spectaculoasa si chiar ma gandeam daca s-ar putea petrece o scurta vacanta (aprox 5 zile) in zona. Descrierea ta este extrem de utila fiindca aduce in atentie posibilitatile de cazare din zona si obiectivele principale.
Multumim, si ai votul meu.
frumoasa zona, salbatica si mai putin colindata... frumos prezentata si cabana... iar pe mine ma leaga amintiri placute din copilarie pentru ca bunicii mei locuiau in apropierea acestei zone.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)