Impreuna cu cativa prieteni am hotarat ca ne-ar prinde bine o iesire in mijlocul naturii, putin aer proaspat si un peisaj de munte. Asa ca am inceput sa cautam oferte si astfel am ajuns sa facem rezervare la Cabana Retezat, varianta cea mai potrivita conform criteriilor noastre.
Sincer, speram ca cel putin 70% din ce am vazut pe internat sa se confirme, ca de obicei asa se intampla la noi, vezi ceva in poze iar la fata locului inghiti in sec pret de cateva secunde...
Ei bine aici din momentul in care am coborat din masina, m-am simtit suprins in mod placut. Totul arata mai bine decat in poze... ceea ce eu cred ca e foarte rar.
Prima data ne-a intampinat o priveliste minunata, iar dupa aceea la poarta ne-au asteptat gazdele primitoare de care am avut parte. Dupa aceasta minivacanta petrecuta la ei i-as caracteriza niste oameni foarte amabili, atenti si de o discretie cum rar am vazut. Totul este construit cu un simt estetic foarte dezvoltat, camere de nota 10 cu utilitati fara repros.
Seara chiar am incins o partida de Board Games, in living-ul spatios langa focul care ardea in semineu. Am fost respectati si rasfatati. Pe timpul zilei am ales sa vizitam cetatea si manastirea de Colt.
In ceea ce priveste mancarea, ne-a bucurat flexibilitatea de care au dat dovada gazdele, ne-au rugat sa le comunicam ora la care dorim sa servim masa si intr-adevar la ora respectiva totul era pregatit.
Mancare gustoasa ca la bunici odinioara, ba chiar am preferat sa luam micul dejun a doua zi in aer liber sub razele soarelui.
Pe scurt un loc deosebit pe care il recomand din toata inima
Trimis de I.Tibor in 27.04.12 01:59:05
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL RETEZAT-GODEANU. A mai fost în/la: Am mai fost la Pensiunea Mara (Rau de Mori), la Poiana Marului, la Bran-Moeciu
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (I.Tibor); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.44461400 N, 22.79568100 E - neconfirmate încă
@I. Tibor: bun-venit pe site si in comunitatea AmFostAcolo!
Multumim pentru impresii, te asteptam si cu alte recomandari din vacantele tale trecute sau viitoare.
Cateva fotografii cu acest loc incantator, ai putea posta pe site?
Unde anume este pozitionata aceasta cabana, cum se ajunge acolo?
@Cristian_h: Cabana este in drumul catre Rau de Mori, la oprixmativ 5-6 km dupa ce iesi din satul Clopotiva. Deci dupa Sarmisegetusa trebuie sa faci dreapta catre satul Clopotiva si de acolo daca nu va descurcati mai intrebati oamenii locului.
@mmierla: Pentru un cuplu, cazarea intr-o camera dubla cu pat matrimonial si demipensiune a fost 220 RON/noapte, deci 110 Ron/pers. Mancarea a fost delicioasa.
@I. Tibor: d-nule Tibor, avand in vedere ca si eu am fost cazata la cabana Retezat iar proprietarii s-au comportat mizerabil v-as ruga sa-mi spuneti cum se numesc acele gazdele primitoare, amabile, atente si discrete. Cine stie poate s-au schimbat proprietarii. Multumesc
- Jul.2010 Locatia este deosebita, dar proprietarii te fac sa nu revii — scris în 25.07.11 de monimoni din CLUJ NAPOCA - nu recomandă