Am ales sa mergem un weekend la ski in aceasta locatie si sa ne bucuram de un peisaj frumos de iarna montana impreuna cu fetita noastra de 4 ani si cu inca o familie prietena avind un baietel de 7 ani... Am vizualizat de multe ori Harghita Bai-ski pe net (pe "JN/webcam") ; e insa prima oara cind am venit aici . Ceea ce stiam noi, de la prieteni care mai fusesera aici si se cazasera tot la Piatra Bufnitei, era ca ca peisajul e mirific, ca zapada este buna pentru sporturi de iarna cinci-sase luni pe an, ca se poate skia in conditii foarte si ca serviciile in hotel sunt fara repros.
Drumul cu masina Iasi-Bacau-Miercurea Ciuc este bun; dupa Miecurea Ciuc, de la drumul national spre dreapta pina la hotel, cam 8 km- un drum judetean in stare buna, cu zapada bine curatata, asa ca nu am avut nici un fel de probleme sa ajungem cu o Solenza, echipata cu pneuri all season.
Referitor la cazare :cald in hotel, poti merge in camasa la restaurant, curat, personalul amabil; si restaurantul si barul au pereti-cortina din sticla cu vedere la pirtie; hotelul are si sauna; iar de la fereastra camerei: se vad brazii inalti si chiar dedesubt pirtia de ski.
Referitor la restaurant : spatiu larg, aerisit, personal zimbitor, preturi decente (de ex o ciorba 9-10 lei, un fel doi consistent - cca. 12 lei, o bere la 1/2- cca. 4 lei), mincarurile pregatite foarte bine; noi le-am incercat si pe cele cu specific local secuiesc-excelente.
Referitor la posibilitati de distractie: echipamente de ski, patinaj-la discretie, toate marimile; noi am avut echipamentul nostru; pirtia e amenajata zilnic cu ratrak-ul; o urcare cu babyski-2 lei sau 40 lei /zi nelimitat; mai multe pirtii deschise-noi am preferat-o pe cea de linga hotel din comoditate. In preajma hotelului sunt chioscuri food si non food, un parc natural pentru agrement , derdelusuri. Cam la 300 m inca o pirtie si cam la 1000 m inca 2.
Patinoarul este la cca. 500 de metri; de asemenea bine deservit.
Ceea ce nu am gasit dar cu siguranta ne-am fi dorit - o piscina acoperita.
Calitatea personalului : in hotel, restaurant, bar, la minibar linga pirtie, monitorii de ski - fara repros, amabili.
Calitatea turistilor - civilizata, fara exceptie, spre satisfactia noastra. In acest ambient am indraznit cu placere sa imi pun si fetita de 4 ani pe skiuri pentru prima oara - cu monitor (intii dl Ferri, apoi dl Ciobo); bineinteles ca Ilinca, dupa fiecare sedinta de 2 ore, nu mai dorea sa iasa de pe pirtie; a fost entuziasmata.
Intr-una din zile am pierdut geanta video (cu camera video plus aparatul foto); ne-am dat seama dupa vreo 5 ore de cind luasem citeva cadre la pirtie; am coborit din hotel catre pirtie, am intrebat ici si colo (mai mult ca sa nu zic ca macar nu am intrebat...); am intrebat si la minibarul de linga pirtie, daca le-a gasit, poate,cumva, cineva; ei bine, doamna care vindea la bar mi le-a aratat, asezate pe un raft - si mi le-a inapoiat, impreuna cu un zimbet.
O cunostinta, care mai fusese aici, ne "prevenise" acasa ca vom avea impresia ca ne aflam intr-o statiune montana prin Austria. (Nu ca nu mi-ar place cele din Romania, noi mergem de foarte multi ani la Vatra Dornei si in alte zone). Dar ni s-a spus ca ne va place mult la Baile Harghita si poate in mod special la acest hotel.
In orice caz - asa a fost.
Vom reveni cu siguranta.
Trimis de Michael62 in 15.03.12 18:30:38
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michael62); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Michael62: bun-venit pe site si in comunitatea AmFostAcolo!
Multumim pentru impresii, te asteptam si cu alte recomandari din vacantele tale trecute sau viitoare
In conditiile astea, am redenumit rubrica din Hotel in "Cabana" si am adaugat pagina web oficiala in caseta tehnica.
Multumesc pentru colaborare, seara faina!
Ma bucura sa citesc asemenea lucruri. Respect si ,,jos palaria ,,fata de acesti oameni care stiu cum se face turizm... chiar si in romania...
imi amintesc ca pe usa bibliotecii noastre la scoala generala din sighisoara scria un citat de a lui V. I. Lenin: ,,INVATATI, INVATATI, INVATATI ,,!! asta ar trebui spus celor propietari care NU se compoarta precum cei de la aceasta cabana.
- Feb.2011 O vacanta de iarna frumoasa — scris în 06.02.11 de bitnic din BUHUSI BACAU - RECOMANDĂ
- Dec.2009 Conditii de cazare excelente, servicii ireprosabile. — scris în 03.01.10 de radurin din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2009 Super conditii distractie — scris în 30.12.09 de corinafotache din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2009 Pensiune frumoasa, gazdele mai au de invatat — scris în 23.11.09 de croc din ROMANIA - nu recomandă