Anul acesta am decis sa iesim in cat mai multe week-end-uri. Deoarece inca era zapada am fost si de 2 ori la Arieseni. Dupa extraordinara experienta avuta in Austria cu nici doua luni inainte, iesirea la muntele autohton a avut un iz de saorma amestecata cu mititei si ceafa de porc la gratar, toate acestea inecate in vin fiert de o calitate oarecum indoielnica. Cu alte cuvinte, dupa cum o sa vedeti si in pozele alaturate, pitipoancele nu lipsesc nici din acest peisaj.
Derdelusul pentru sanii este suficient de lung, dar trebuie avuta mare atentie deoarece este chiar in strada. Partia de ski, daca poate fi numita asa era destul de spab intretinuta, parte superioara plina de hop-uri, zapada neuniforma, iar baza partiei era un fel de sanius. Din nou trebuie avuta atentie la incepatorii traverseaza partia de-a latul fara nici o problema. Deoarece ambele iesiri au fost in week-end partia era foarte aglomerata. Tipic romanesc, snowmobil-ul era prezent peste tot: la baza partiei, pe drum, prin padure, pe carari, cu alte cuvinte nu prea scapai de zgomotul lui.
Locuri de cazare sunt destul de multe, preturi rezonabile pentru Romania, dar totusi raman mai mari decat in Austria.
Cabana Miramonte era printre cele mai noi construite.
Pretul unei camere duble era de 100 ron fara mic dejun. Restaurantul nu avea loc pentru nefumatori. La fel ca peste tot vesnicele cefe si cotlete la gratar, la care se pot servi cartofi prajiti ca si garnitura.
Personalul suficient de amabil.
Toaleta din restaurant nu foarte curata si se cam astepta pentru a intra.
Un plus pentru aceasta cabana este amplasamentul, parcarea in care tot timpul erau locuri libere si camerele care erau suficient de mari.
Recomand Ariesenul pentru cei care doresc sa scape din orase, pentru amatorii de plimbari montane si pentru cei care sunt satui de Valea Prahovei.
Pentru alte detalii va stau la dispozitie
Trimis de alexandruduma in 04.11.09 21:28:56
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ARIEȘENI [AB].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alexandruduma); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.47735400 N, 22.75523200 E - neconfirmate încă
- Jan.2022 Pacanele vs turism montan — scris în 10.01.22 de ux123341 din TIMIșOARA
- Jan.2010 Strigator la cer! — scris în 18.02.10 de trexel din SATU MARE - nu recomandă
- Jan.2010 Pensiune completa - Revelion 2010 — scris în 05.01.10 de mandys2010 din CONSTANTA - nu recomandă
- Dec.2009 Nu recomand — scris în 13.01.10 de maria2010 din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2009 A fost OK! — scris în 15.12.09 de Utube din ARAD - RECOMANDĂ
- Jun.2009 Concediu adevarat in Apuseni — scris în 09.06.09 de ardelean* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2009 Sejur de vis in Apuseni — scris în 30.04.09 de ghiman nadia din BUCURESTI - RECOMANDĂ