ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.09.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 11.08.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 nopți
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Cabana Malaiesti - un colt de rai!

TIPĂREȘTE

Acces, drum, amplasare:

- Am ales cea ma usoara cale de acces si anume: din Rasnov am mers cu masina prin Glajarie, pe drumul forestier, dincolo de bariera, pana unde incepe poteca prin padure, spre Malaiesti

- De la respectivul indicator, timpul oficial ar fi de 2 ore si 45 de minute; noi, fiind un grup mai numeros si mai puturos, am facut la pas lent aproximativ 4 ore la urcare si 3 ore la coborare; se urmareste marcajul banda albastra

- Drumul se desfasoara aproape exclusiv prin padure, cu mici portiuni de poieni

- Urcusul este sustinut; ca si diferenta de altitudine, estimez undeva la 700 metri (in punctul unde lasi masina estimez o altitudine de aprox 1000 m, iar cabana Malaiesti este situata la 1720 m)

Cazare:

- Cabana are o capacitate de 100 locuri, in paturi, de 3,4, 6,9 si 14 paturi, iar pretul este de 30 lei/loc.

- Cazarea se face in 3 corpuri: corpul mare al cabanei, inca o cladire mica anexa care parea noua, nefinisata la exterior si cabana Salvamont

- In noaptea de weekend in care am fost noi cazati, era totul full, estimez undeva la 150 persoane cazate; noi facusem rezervarea cu circa 1 luna inainte, pentru camera de 9 locuri

- Conditiile de cazare sunt ok pentru o cabana de varf de munte: am avut o camera destul de mica, aprox 15 mp, cu mocheta pe jos, calorifer, geam termopan, paturi supraetajate, asternuturi curate. ; camera, per ansamblu, curata

- Am vazut calorifere atat in camere, cat si pe holuri si in sala de mese; camerele si spatiile comune curate, bine intretinute, pareau proaspat zugravite.

- Toaletele sunt afara, turcesti; am vazut si mai curate la viata mea, dar avand in vedere conditiile, bine ca exista si astea :)

Mancare:

- Pentru o cabana greu accesibila din punct de vedere al aprovizionarii, oferta este destul de variata: 3-4 feluri de ciorbe (fasole, cartofi, perisoare), friptura de porc la tava cu cartofi taranesti, varza cu costita afumata, carnati cu pilaf, prajitura casei (foarte buna!), bauturi alcoolice, sucuri cu/fara acid, apa, bere, vin, snickers, alune etc

- Mancare buna, ca de cantina, preturi ok, avand in vedere locatia cabanei: 7 lei ciorbele, 4 lei prajitura casei, 5 lei cana medie de cafea, 2 lei un ceai, 1 leu portia de 3 felii de paine, 5-7 lei doza de bere, 5 lei sticla de 0.5 l de apa, 7 lei sticla de 0.5 l de suc (toata gama Coca cola, Prigat)

- Meniul de dimineata era reprezentat de: omleta simpla, omleta cu cascaval, omleta cu carnaciori, unt portionat, dulceata de afine, ceai, cafea; 8-10 lei omletele, 2 lei unt, 2 lei dulceata.

- Mancarea se comanda si se ridica personal, iar vasele se aduc inapoi la fereastra/ghiseu a bucatariei

- Evident, ca la orice cabana de munte, puteai sa servesti si mancarea din traista.

- Eu m-am trezit in jur de 7 dimineata si deja se putea servi micul dejun; ciorbele si mancarurile gatite incep sa fie disponibile incepand cu orele 11.30-12.00 pana la orele 20.00-20.30. Bauturile, in schimb, se pot servi pana la orele 23.00

- Sala de mese este curata si spatioasa, estimez o capacitate de 100-120 de locuri; sunt mese lungi acoperite cu musama si bancute.

Altele:

- Semnalul la telefon (Vodafone) se pierde chiar din momentul in care intri in Rasnov - zona Glajarie; am vazut persoane care mai vorbeau cu greu la telefon in zona cabanei, probabil pe alte retele

- Cabana este alimentata cu energie de un generator care nu functioneaza in timpul zilei; la lasarea noptii se da drumul la curent, iar in jurul orelor 12.00 noaptea acesta se opreste. Pentru drumurile de necesitate nocturna in afara cabanei recomand lanterne, lampitele frontale sau felinarele acelea mici de camping pe baterii; noi am folosit un asemenea felinar si ca lumina de veghe in camera. Pentru incarcarea diverselor gadgeturilor va recomand sa aveti la voi un acumulator din acela mobil sau rugati cabanierul sa va incarce. Prize nu exista decat una sau doua in sala de mese si sunt tot timpul ocupate.

- Nu am avut norocul sa petrecem o seara clasica la cabana, cu chitari, cantari si voie buna. Chiar si asa, a fost placut, linistit si civilizat. Seara ne-am adunat in sala de mese si fiecare, in liniste, cu o bere sau o palinca in fata, statea cu grupul de prieteni la povesti sau juca o tabla, un joc de carti, un remy. Noaptea a fost linistita, cam toata lumea a mers la culcare, n-am auzit zgomote de la vreun chef

- Personalul de la cabana este extrem de amabil, prompt si profesionist. Desi cabana era plina, la capitolul “mancare” lucrurile se miscau foarte repede, produsele ieseau ca pe banda.

- Desi era plin de turisti, nu am vazut gunoaie, iar tomberoanele erau tot timpul golite, nu am vazut vreunul sa dea pe-afara, asa cum se intampla de obicei prin alte locuri

- Izvorul de la cabana era secat, ni s-a spus ca de obicei in luna august seaca; apa adunata de cabanier pentru spalat nu era potabila; luati-va provizii de apa. La cabana aveti apa plata doar la sticle mici de 0.5 litri, la pretul de 5 lei.

- Vremea a tinut cu noi: destul de cald peste zi, soare puternic, iar noaptea nu cred ca temperatura a scazut sub 9-10 grade; caloriferul din camera nu a functionat, l-am simtit cald doar pe cel din hol. In camera a fost foarte cald, am dormit cu usa deschisa.

- cabana se bucura de un peisaj de basm; un colt de natura parca desprins din rai; am stat acolo2 zile si nu mi-am saturat privirea de atata frumusete si auzul de atata liniste. Am prins o noapte cu puzderie de stele pe cer si cu luna plina. Peisajul este ireal de frumos: cabana este amplasata intr-o “caldare”, inconjurata de paduri de brazi si stanci semete.

- De la cabana se poate face traseul pana la Lacul Tiganesti, cu o durata de 2 ore si 30 de minute dus-intors

- Tot de acolo, poti explora hornurile Malaiestilor si poti ajunge, in circa 3 ore, la cabana Omu.

- Macar o data in viata, TREBUIE sa vizitati acest loc de basm. Cu vointa, putina conditie fizica si cu ajutorul betelor de trekking, veti reusi! Va recomand chiar sa si dormiti o noapte acolo; conditiile sunt ok, e curat si nu cred ca moare nimeni daca sta o zi fara sa faca dus :) . Merita sa va bucurati pe indelete de priveliste, de cerul instelat si de stancile care par de argint in lumina lunii. Panorama este absolut fabuloasa si nu cred ca are egal in muntii nostri. Nu se poate sa fii iubitor de munte si sa nu ai in palmares si aceasta cabana! :)


[fb]
---
Trimis de Chloe in 01.09.15 14:28:25
Validat / Publicat: 01.09.15 16:15:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8640 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 la cabana Malaiesti
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

9 ecouri scrise, până acum

webmaster
[01.09.15 16:07:36]
»

Mutat în rubrica "Cabana Mălăiești, MASIVUL BUCEGI" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

===

Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE a fost nedisponibilă pentru notare.

Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazare - (dar și pentru celelalte - masă / relaxare etc.) folosind linkul EDIT IMPRESII (afișat cu roșu mai sus, disponibil până la publicare).

După publicare, poți scrie eventual notele de la CAZARE sub formă de ECOU, le vom adăuga noi în caseta tehnică.

ChloeAUTOR REVIEW
[01.09.15 16:32:49]
»

@webmaster - coordonatele GPS ale locatiei sunt: Latitudine: 45.46558, Longitudine: 25.45344

Voi puncta maxim atat conditiile de cazare, cat si bucataria. A se tine cont, insa, ca ma raportez la conditii de cabana de munte greu accesibila.

Acolo nu ajunge nici un mijloc de transport motorizat. Totul se cara probabil cu cai, iar cineva povestea ca, atunci cand s-a renovat cabana, materialele de constructii au fost aduse cu elicopterul.

Safta Radu
[01.09.15 18:22:32]
»

Un articol care mi-a mers la suflet, eu sunt un mare fan al călătoriilor la munte. Despre fotografii, ce să mai vorbim? Sunt superbe!

Dan&Ema
[01.09.15 19:03:58]
»

Cum sa nu placa articolul si sa nu imi rascoleasac amintiri placute si speciale de cu multi ani in urma traite la Malaiesti? Alungarea ursului carea a atacat o turma de oi (in apropierea cabanei), excursie de toamna (in conditii de iarna) pe la lacul Tiganesti inghetat si acoperit cu zapada, drumetie prin Hornuri catre Omu. etc etc

Bravo! Mi-au placut mult si pozele

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ChloeAUTOR REVIEW
[01.09.15 21:19:27]
»

@all: multumesc tuturor pentru vizita si pentru voturi

Bonus: mai incarc acum ceva poze

calatorul
[18.09.15 10:48:17]
»

Felicitari pentru excursia frumoasa, n/am mai umblat de mult pe munte, ma ingrozesc cozile interminabile pe soseaua din Valea Prahovei in weekend si m/am lasat pagubas, deocamdata.

robert
[18.09.15 11:10:48]
»

@Chloe - Superbă zonă, poze foarte frumoase!

Felicitări pentru excursie și pentru articol.

Am fost și eu acolo, cu mulți ani în urmă, venind dinspre Vârful Omu!

Mersi că mi-ai amintit de acele vremuri!

ChloeAUTOR REVIEW
[18.09.15 11:20:13]
»

Va multumesc si eu tuturor pentru vizita, vot si aprecieri!

Dana2008PHONE
[24.09.21 08:07:35]
»

@Chloe: Felicitări!!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, Chloe, Dan&Ema, Dana2008, robert, Safta Radu
Alte impresii din această RUBRICĂCabana Mălăiești (1720 m):

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057329893112183 sec
    ecranul dvs: 1 x 1