GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Munti avem... hai sa-i vedem - Cabana Diham
Pe langa calatoritul in general, o si mai mare pasiune de-a mea este calatoritul pe munte. Cum am avut norocul sa ma nasc la poalele muntilor, intre Bucegi si Piatra Craiului, aceste doua masive nu au scapat ne umblate.
Prin Bucegi am batut aproape toate potecile, insa printre putinele care erau nebatute inca a fost zona Dihamului. Asa ca ne-am mobilizat cativa prieteni si am pus la cale un traseu Predeal Buşteni - Complex Gura Diham - Cabana Gura> Diham. Un traseu foarte usor de parcurs, fiind accesibil si iarna, fapt ce ne interesa.
Asa ca mi-am scos bocancii de la naftalina si sambata dimineata eram in gara in Brasov, asteptand trenul. Cand am vrut sa merg sa imi cumpar bilet pana la Predeal Buşteni, care costa 11 lei cu reducere pentru studenti, insa un prieten a zis:" e prea mult, lasa ca ma descurc eu". Si l-am lasat sa se descurce :))
Trenul era foarte aglomerat si am stat in picioare pe hol, dar de cand am urcat controlorii ne-au ochit. Ne-au intrebat:"aveti bilet? ", dar noi n-am zis nimic. Atunci cand ne-a venit randul sa fim controlati, prietenul care trebuia sa se ocupe a intrat in actiune. I-am dat cate 7 lei fiecare si cu cei 35 de lei stransi a inceput sa se invarta pe langa controloare "doamna, doamna" si o batea pe umar si ii arata banii :)) noi ne ascundeam fetele cum puteam sa ne inabusim rasul. A fost tare amuzant, iar pe langa minunata suma de 3 lei economisita (am mai dat cate un leu fiecare), am mai castigat si o portie zdravana de ras.
Ajunsi in Predeal Buşteni , de la Mega Image am traversat strada si am pirnit pe un drum forestier, iar cam dupa o ora am ajuns la Complexul Gura Diham (987 m). Aici ne-am odihnit putin, am baut cate-o bere si am plecat mai departe. Drumul pana la Cabana Diham (1320 m) a durat cam doua ore de mers incet si relaxant. Traseul spre cabana este foarte usor, cred ca cel mai usor traseu montan pe care l-am parcurs (mai usor si decat traseul pana la Curmatura).
Ajunsi la destinatie, am dat de o cabana mare, cu 87 de locuri de cazare impartite in camere de 2-6 persoane.
Conditiile de cazare mi s-au parut destul de buna, am fost foarte multumit. Noi am stat intr-o camera de 5 persoane, cu paturi supraetajate, si am avut si baie la camera si balcon. Pentru 30 de lei de persoana, avand in vedere ca eram pe munte, avand si luxul unei bai in camera mi s-a parut foarte ok. Balconul oferea o priveliste frumoasa spre Postavarul, insa ne-a mai oferit si functionalitatea unui frigider :d. Pe balcon am tinut si mancarea, afara fiind destul de frig, iar in camera foarte cald.
Pe langa cazarea foarte ok, cabana ofera mancare buna, iar delicatesa poate fi considerata ceaiul cu rom care costa doar un leu (cred ca le-am golit oala cu ceai in ziua in care am stat acolo).
Ambianta la cabana este foarte placuta, era foarte multa lume, de toate varstele.
Pe inserate am iesit sa fac niste poze, dupa care m-am intors la caldura din salon, unde impreuna cu niste tineri care stiau sa cante la chitara, am cantat cantece de munte, am baut vin fiert si ne-am simtit bine pana dimineata.
A doua zi ne-am hotarat sa mergem si pana la Cabana Malaiesti (1720 m). Am facut vreo 2-3 ore, am mai stat pe acolo, dupa care am plecat spre casa. Am coborat pe Glajerie si am ajuns in Rasnov, parcurgand infernalul drum forestier de pe Glajerie (un drum forestier de vreo 12 km care recomand sa il parcurgeti cu masina, daca aveti posibilitatea).
Pe seara am ajuns in Rasnov de unde am luat trenul pana in Brasov.
Trasee:
Complex Gura Diham - Cabana Gura Diham
- triunghi albastru (1.5 ore)
Cabana Diham-Malaiesti
- crucea albastra (pana cand traseul se intalneste cu cel ce vine din Rasnov) + Banda albastra (3 ore)
Cabana Malaiesti-Rasnov
- banda albastra (4 ore)
Trimis de CosminZichil in 26.05.15 13:13:49
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (CosminZichil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.47733100 N, 25.49727200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Sigur ați coborît din tren la Predeal? Nu la Bușteni?
Mișto circuit în jurul casei!
@abancor - Imi cer scuze pentru greseala, exista si posibilitatea de a ajunge la Cabana Diham din Predeal, insa noi am coborat la Busteni.
O sa rog un webmaster sa corecteze acest lucru si imi cer scuze din nou.
O zi buna si multumesc mult pentru observatie!
Vacante frumoase!
frumoasa excursie si mi-ai amintit de anii studentiei cand tot asa mergeam si noi la mare cu nasul. Nu conteaza in ce imprejurari esti, daca poti face economii la bani, fa, daca nu poti, nu face, felicitari si pentru poze, sunt minunate.
@adryana - Multumesc mult
Erau oameni de toate varstele care cantau cu noi deci nu e tarziu niciodata.
Mi-am dat seama că ați mers prin Bușteni, după descrierea drumului. Prin Predeal era mult mai lung, spre Pîrîul Rece etc.
Acu văd că ai mai încurcat, probabil din grabă, și Gura Diham cu Diham în vreo 2 locuri.
Aici
”traseu Buşteni - Complex Gura Diham - Cabana Gura Diham.
e vorba de fapt de Caban Diham.
Și aici, la final
”Trasee:
Complex Diham-Cabana Gura Diham
e vorba de fapt de Complex Gura Diham - Cabana Diham.
Dacă ești de acord cu observațiile mele, roagă un admin să modifice, ca să fie informația clară.
Și ca să nu scriu pe aici numai observații, să se creadă că mi-am asumat vreun rol de arbitru, adaug că am stat și eu la Diham acum cîțiva ani, după reconstruire, și într-adevăr, e „luxoasă” pentru o cabană, cu băi în camere, are și camere duble, merită luată în calcul pentru o ieșire și de către cei mai neobișnuiți cu cabanele. În plus, pentru comozi, se poate ajunge și cu mașina.
Felicitari pentru articol si curaj pe mai departe.
Este primul articol pe care ti-l citesc. Si eu sunt un mare iubitor de drumetii montane, dar in ultimul timp am rarit-o.
In weekend sper sa prind ceva (chiar si soft) in Retezat sau Tarcului.
Povestea ta imi aminteste de anii studentiei si anii de dupa cand mergeam cu nasul, cand cantam in tren si seara la foc sau la cabana, cand intindeam corturile, dar mai ales cand organizam excursii si strangeam grupul sa plecam cate 2 saptamani in expeditie pe munte cu corturile.
Iti recomand sa dezvolti mai mult partea de traseu.
A propos mai este mama Oara la Diham?
@webmasterX - Salut,
Poti sa mai faci doua corectii te rog?
Este vorba de urmatoarele:
1. Buşteni - Complex Gura Diham - Cabana Gura Diham. -->de aici trebuie sters cuvantul "Gura" din "Cabana Gura Diham".
2. Trasee:
Complex Diham-Cabana Gura Diham-->aici la fel, de sters cuvantul "Gura" din "Cabana Gura Diham".
Multumesc mult!
by webm: s-a rezolvat.
@abancor - Mersi mult sunt de acord cu observatiile tale si iti multumesc din nou pentru asta.
Dupa cum ai zis si tu, promit ca nu o sa mai scriu in graba si nici de pe telefon.
Din greseli se invata asa ca mersi mult.
O zi faina!
@Dan&Ema - Mersi mult
Si eu vreau sa merg pe munte mai des, bine ca vine vara
Am vrut sa fie un review despre cabana mai mult sa il incadrez la cazare, dar pe viitor o sa incerc sa ma axez pe zona si sa detaliez mai mult traseul si imprejurimile.
Despre mama Oara nu stiu exact, era o doamna mai in varsta la bucatarie dar nu stiu exact daca era ea. In schimb era un domn cam pe la 60 de ani care ii ajuta pe proprietarii cabanei cam cu de toate si cu care am stat mult de vorba si am ras. Nu mai stiu numele lui.
Zi faina si vacante faine!
Acu 3 ani era. Mama Oara nu cred să plece de bună voie de acolo. Cică ar fi la Diham de vreo 50 de ani.
@CosminZichil - La CAbana Diham (pe vremea vechii cabane, cea care a ars) era o caprita care bea bere; apuca sticla cu gura de gatul sticlei, si ridica in sus capul, si o dadea pe gat. Felicitari celor cunoscuti si anonimi din tara si strainatate care au contribuit la refacerea cabanei Diham. Respect!
@CosminZichil: Te-am ruga să (re) verifici coordonatele GPS, mai precis localizarea acestei unități pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Mulțumesc.
@webmasterX - Salut, sunt ok coordonatele, multumesc mult!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2017 La Mama Oara – Diham Phoenix — scris în 09.12.17 de danaeldreny* din PANTELIMON [IF] - RECOMANDĂ
- Oct.2013 Asa DA!!! — scris în 14.10.13 de vlr_dumitrescu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2012 La mama Oara — scris în 10.10.13 de veteranu din CHIAJNA [IF] - RECOMANDĂ
- Jan.2012 La mama Oara în orice anotimp — scris în 13.10.13 de Lumis66 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2011 O zona foarte frumoasa, punct de plecare pe munte — scris în 06.02.12 de brugner din BUCURESTI - RECOMANDĂ