GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Probabil si vara e fain, insa iarna merita cu siguranta sa vii la Cavnic. De ce? E simplu: aici iarna e tot timpul zapada, serios, si asta fara sa fie o altitudine foare mare. Ceva de genul: mergi cu mare aplomb catre partiile de schi, in Baia Mare, Baia Sprie nici gram de zapada, mai mult decat atat nici cand iesi dintre ultimele case din Cavnic nu vezi vreun petic, dar pana sa te cuprinda dezamagirea cu totul ai si ajuns la partii, si aici, si in jurul lor e omatul pana-n grinda (ok – grinda unei case de pitici de jumatate de metru) si asta nu vine doar de la instalatii. Cred ca pur si simplu e mai frig in zona.
Merita venit aici pentru partiile de schi – sunt un adevarat incubator de schiori, adica numai potrivite pentru invatat: si pentru copii – e plin de monitori si de scoli de schi, dar si pentru adulti – am vazut aici habarnisti transformandu-se in schiori entuziasti dupa numai cateva ore.
Cabana Cezar e situata la 200 de metri de baza partiei Icoana si la 500 de Roata (prin padure), si asta e marele avantaj daca vii la schi – mergi de la cabana direct echipat, si fara sa-ti mai bati capul cu masina si parcatul ei, sau sa boncani din clapari un kilometru.
Cabana are si bune are si mai putin bune; se vede ca a fost construita din etape si folosind in mare parte solutii si materiale ieftine. Sunt 5 camere in cabana, cu toaleta proprie plus 4 camere care sunt grupate in cate doua apartamente, cu o toaleta pe apartament. Camerele-s de diferite configurari, cu pat matrimonial, cu doua, trei sau chiar patru paturi mai mici. Este in curte si o casuta… in copac, are si toalete proprie, e micuta, insa e simpatica foc, si cu bunavointa incape o familie cu un copil mai mic. Cred ca e de scucces, pentru ca o a doua casuta in copac e in constructie. La parterul cabanei e un restaurant spatios, in principiu e pentru cei cazati, dar peste zi e deschis oricui doreste sa serveasa masa aici. Parcarea e foarte incapatoare, e loc destul pentru cei cazati; mai vin si externi si parcheaza aici, dau bariera de la poarta la o parte si that’s it.
Curtea e foarte mare, este si o cabanuta pentru inchirieri de echipamente de iarna, cateva chestii in constructie, lemnarie si alte cele, unele nu tocmai ordonat aranjate. Mai este si o padurice de brazi de mare valoare, un foisor unde se pot face gratare (nici aici nu-i tare mare ordine), si ceva foarte interesant – o partie de tubby numai buna pt tinut copiii in priza.
Cateva chestii nu mi-au placut: in camera temperatura a fost foarte mare, robinetul de reglaj al caloriferului defect, asa ca temperatura se regla cu geamul deschis – mare risipa! , si pe alocuri curatenia nu era chiar cum trebuie – pe dulap am surprins un biscuite stand de vorba cu un capac de inghetata sau pe terasa, pe langa capacul de vizitare al hornului era gudron mult scurs pe perete. La sosire, in una din baile de sus mirosea rau, de la canalizare, unele piese de pe la dus erau cam rablagite. Si dezordinea din curte, parerea mea este ca in asa cadru natural minunat se puteau face lucrurile putin mai bine.
De alftel cam asa e treaba cu intreaga zona a statiunii de schi: un cadru natural de exceptie: are zapada cam toata iarna, nu e de colea, aer fain, brazi si toate cele, partii rezonabile, dar ca la noi: nu-s locuri de parcare suficiente, lumea parcheaza pe drum pana-l blocheaza, de e nevoie mereu de un politist sa descurce itele, la partii nu este un generator de rezerva, am prins vreo doua pene de curent cam lungi si nu foarte dragute daca esti in urcare cu teleschi-ul, langa baza partiei o bulibaseala tipica – turisti peste schiori peste copii cu saniuta peste cei cu tubby, care stau gramada peste saniile trase de cai, care se incurca cu cei aflati la plimbare, nu-i pic de sistematizare. In doua cuvinte arhicunoscute – lipsa infrastructurii. O remarca personala – din banii platiti in sejurul de doua zile de aici (nu putini, pentru ca e sezon si preturile-s maricele) cred ca am primit bon pe nici o cincime din ei. Pe undeva e rezonabil – din ce bani sa faca primaria sau statul parcari si drumuri si alte cele daca nimeni nu da nimic… Dar ma rog… cum spuneam, e o remarca personala, intreprinzatorii din zona m-ar combate cu siguranta. Oricum turistii vin, e aglomeratie, e bine, de ce sa ne batem capul cu problema asta…
Altele mi-au placut – am spus deja despre zapada si despre natura, brazii din curte, atmosfera generala foarte relaxata. Baile au geam spre exterior, lenjeria de pat a fost curata, e bine totusi sa va aduceti prosoape de acasa, cele oferite nu-s suficiente. Mancarea la restaurant a fost buna si gustoasa, cartofii prajiti facuti din cartofi omenesti, nu din cei congelati au picat foarte bine cand am revenit de pe la partii. Nefiind alti turisti cazati dupa noi am facut checkout-ul destul de tarziu, fara sa platim in plus. Nu a fost nicio problema sa consumam beuturi si mancaruri dintr-ale noaastre la restaurantul casei, a fost ok. Intr-o seara am fript niste gratare si am primit vesela, lemne si alte chestii necesare din partea casei
Micul dejun nu e inclus, se plateste separat in functie de ce comanzi (oua, sunca, unt si altele asemenea) – cam 10-15 lei, la pranz sau la cina preturile sunt rezonabile, o ciorba e pana in 10 lei iar un fel doi ceva de genul 15-25 de lei (de regula se cam comanda cefe sau piepti sau snitele cu cartofi). O bere e 5 lei.
Cam asta ar fi si cu bune si cu mai putin bune cabana Cavnic din Cezar. Daca treceti peste chestiile mai putin faine si reusiti sa va bucurati de natura atunci a numai buna de recomandat. Cel mai bine se preteaza pentru excursii in grupuri mai mari, serile se pot incinge niste petreceri pe cinste in restaurant.
Trimis de Trank in 23.02.18 16:02:55
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.66673030 N, 23.89090010 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Trank: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Mutat în rubrica "Cabana Cezar, CAVNIC" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster26: cabana e cam cu 100 de metri mai la stanga, markerul e pus la intrare
Multumesc mult!
@Trank:
”cartofii prajiti facuti din cartofi omenesti
- original, m-ai amuzat
@Trank: Mi-a placut si mie faza cu cartofii omenesti si spun asta serios deoarece in ultima vreme (de fapt de cand am venit acasa in vacanta) am ajuns pe la cateva restaurante si in meniu cartofii prajiti erau cu steluta, adica din produs congelat, astfel incat daca alegeam cartofii ii preferam gatiti altfel.
Char daca nu sunt la fel de "aratosi" precum cei congelati, prefer cartofii omenesti.
Locul arata destul de bine si important este ca v-ati simtit bine, ca ati putut consuma produse proprii fara a vi se impune consumul de la pensiune.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: multumesc pentru apreciere???? intr-un final, asta e cel mai important, sa te simti bine intr-o locatie
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)