BUN
Carnaval la hotel Bucegi, Cheile Grădiștei
In fiecare an, o distinsă doamnă din Constanța organizează în ultimul weekend din februarie o petrecere, un carnaval.
Noi am participat doar la trei ediții, anul acesta eram la a patra întâlnire “mascată” .
Datorită numărului mare de participanți, cazările și petrecerile au loc la Cheile Gradistei, hotelul Mistral (gazda din trecut) dovedindu-se a fi neîncăpător pentru toți oaspeții.
Complexul Cheile Gradistei deține câteva hoteluri de diferite categorii, vile cu diverse clasificări, proprietarul a investit în terenuri de sport, pârtii de săniuș, pârtii de schi și un traseu pentru schi fond.
Vorba domnului meu soț: “Doamne, omul ăsta are un munte al lui”
Recepția pentru toate tipurile de cazări este amenajată într-o căsuță măricică, frumos decorată, mi-a plăcut îndeosebi mobilierul pictat în culori vesele.
Personalul cu care am interacționat noi a fost foarte profi, nu am întâmpinat niciun fel de neplăceri.
Am fost cazați la Bucegi hotel, o clădire cu șase etaje, cu lift, cu piscină și zonă de Spa la demisol (sau subsol, nu îmi dau seama exact ce fel de nivel era acela).
Toate holurile hotelului sunt mochetate, bine întreținute.
Camera noastră a fost uriașă, luminoasă, superbă.
Pe holișor era un dulap, un cuier și un suport pentru valiză.
Odaia era mochetată, patul mare, confortabil, lenjeria albă. In stânga patului era o canapea.
Nu lipseau nici noptierele, prizele si aplicele. O poliță lungă si lemnoasă ținea loc de birou, sub ea era un răcitor cu produse contra cost, pe ea se odihnea un tv.
Caloriferul era fierbinte, am oprit încălzirea pe timpul nopții, am dormit cu geamul ușor deschis.
Ferestrele mari erau gătite cu perdele și draperii vesele, in ton cu eșarfa de pe pat.
Balconul era mare, mobilat cu două scaune, nu am observat să existe un uscător, o sfoară pentru prosoape.
Baia camerei noastre era foarte mare, era modernă, strălucea de curățenie. Consumabile: hârtie ig, săpunele și șamponele.
Despre Spa nu pot spune nimic, am coborât doar să privesc un pic piscina, nu am fost interesați.
Masajul era contra cost, am mers în lift cu o doamna “despuiată” , venea de la masaj. Mi-a spus că a costat 200 lei, “masaj total” , și poate afirma că e cel mai bun masaj din viața ei.
Restaurantul, mai bine zis clădirea care deține multe săli pentru a mânca, dansa si socializa, este pe “un deal” , de la hotel la restaurant urcam o pantă, vreo 10 minute.
In aceeași clădire exista si o sală pentru conferințe.
MD a fost de tip bufet, bogat, diversificat, produsele erau proaspete și gustoase.
Cina a fost inclusă în prețul pachetului turistic, am fost serviți la mese, în prima seară băuturile au fost contra cost, în a doua seară am avut incluse vinul, apa, cafeaua, sucurile, palinca și afinata.
Tot ceea ce am mâncat a fost excelent, cantitățile erau mult prea mari, a fost risipă de mâncare și băutură, din punctul meu de vedere.
În prima seară am avut muzica asigurata de câțiva turiști din grupul nostru, in seara a doua am avut un DJ și câteva reprize de muzică populară asigurate de un ansamblu folcloric de copii, din Bran.
Wi-fi a funcționat perfect peste tot în complex.
Pârtiile de schi și sanie erau acoperite cu puțină zăpadă, iarna a fost cam zgârcită în acea perioada, cei care iubesc sporturile de iarnă au fost cam dezamăgiți.
În complex exista un locșor de joacă pentru cei mici, numeroasele alei asfaltate ofereau turiștilor posibilitate de a se plimba în natură, printre brazi.
Zona e minunată, liniștită, ferită de trafic și agitația urbană, este locul ideal pentru cei care vor să îmbine relaxarea cu sportul, leneveala cu plimbăreala, oferta e diversificată, pentru toate buzunarele și pentru toate categoriile de turiști.
Trimis de krisstinna in 12.10.23 13:05:51
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Bucegi Hotel [Complex Cheile Grădiştei], FUNDATA" (deja existentă pe sait)
@krisstinna: P1 și P10 zici ca-s vederi, cărți poștale. De senzație peisajul și culoarea cerului. Despre P2 nu mă pronunț pentru că mi-e frică să nu dorm în cotețul câinelui, dacă citește” stăpânirea” ecoul .
@webmasterX: Mulțumesc frumos, m-am chinuit mult, am laptopul defect dar am reușit într-un final, după multe blocaje...
@ghisor: Da, așa e. P 10 trebuia să fie prima foto dar din motive tehnice a ajuns pe locul 10, noroc ca am observat, am făcut pozele cu noaptea in cap, am pândit răsăritul, mă plictisisem să aștept mărețul soare, pe balcon, în frig.
Eii, ai o doamnă super de treabă, o cunosc și știu ce vorbesc
Credeam ca te iei de costumul meu de carnaval , încropit pe ultima sută de metri, ne-am hotărât să participăm la întâlnirea anuală înainte cu o zi de a începe weekendul
Multumesc frumos pentru vizită!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
- Dec.2020 Atunci când peisajul e minunat, dar nu face chiar totul... — scris în 09.01.21 de ionutp din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Primul sejur la Hotel Bucegi - Fundata — scris în 20.09.19 de Razvan T.* din BERTEA [PH] - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Hotel Bucegi — scris în 10.07.19 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Pacat de priveliste... — scris în 18.02.19 de Deutza* din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2018 Resortul Cheile Gradiștei Moieciu & Fundata — scris în 12.02.19 de fredutza din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Sejur minunat la Cheile Grădiștei, Fundata — scris în 03.09.18 de Tsunami din RM.VALCEA - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Frumos, dar nu prea... De fapt, mai bine nu! — scris în 09.09.16 de ivanov_alina din BUCURESTI - nu recomandă