Ne-am trezit intr-o dimineata cu dor de duca si cum erau si finii din Portugalia in vizita ne-am imbarcat spre Durau. Fara rezervari sau alte treburi. Am ajuns intr-un peisaj de basm si ne-am cazat la hotel Bradul, fiind singurul care avea disponibile 3 camere.
Hotel de pe timpuri, cam ponosit dar bine intretinut si linistit. Cel putin pana seara cand incepea o nunta la parter. Curajosi din fire am pornit pe jos spre cascada Duruitoarea, incurajati de cei care coborau ca nu sunt decat 2 km. Cred ca toti uitasera sa precizeze ca practic trebuia sa te cateri pe munte si ca nu e o poteca lina ca cea a Scufitei Rosii. Dupa ce cu 1 luna in urma suferisem un mic accident vascular drumul mi s-a parut un chin. Dupa multe insistente am ajuns la destinatie rupti de foame si de sete caci la 7 adulti ne-a trecut prin cap sa nu luam nimic de mancare cu noi ptr un drum asa de "scurt". Dar sa stit ca merita orice efort. Nu ca as mai fi dispusa vreodata sa ma catar pana acolo. Iar despre locatie in general, Durau este o statiune cu potential dar pacat ca acest lucru il vad doar micii investitori particulari care si-au construit superbe locatii de cazare la poalele muntelui. , intr-o localitate mica dar foarte bine aprovizionata
Trimis de Sanziana in 22.01.10 10:02:03
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Sanziana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
webmaster modifica te rog pretul e 240 ron 2 zile camera
Superb acest peisaj. in legatura cu drumul pana la Cascada, poate exista un drum mai lejer. Fata mea va merge in tabara la Durau si as dori sa poata ajunge acolo.
mai era o sosea asfaltata dar din cate am inteles nu e circulata, nu am vazut masini si oricum nu ajungea pana la cascada, tot trebuie de mers pe jos. Oricum sa stii ca ptr majoritatea cu o conditie fizica bunicica traseul este o incantare, eu eram in convalescenta si ar fi trebuit sa stau in pat, nu pe Durau
Asa cum ti-am spus, fata mea va merge in tabara. Au un program de activitati, printre care si drumetii montane, in functie de varsta copiilor, prin urmare nu stiu daca daca la 8 ani vor ajunge aici, doar daca este un drum foarte accesibil. Sper sa gaseasca o cale usoara fiindca e pacat sa fie acolo si sa nu ajunga la cascada.
(P.S. am vrut sa-ti dau un vot, dar PC-ul imi spune ca te-am votat deja.... Eu nu-mi amintesc, dar sigur stie el mai bine!)
multumesc Biancuta, pentru mine votul moral conteaza cel mai mult