GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am ajuns aici intr-o perioada in care nu era prea multa lume cazata, doar un grup de 10-12 persoane in varsta venite la bai, Covasna fiind recunoscuta ca un oras al izvoarelor minerale.
Practic, am vrut sa il trecem pe « lista » si a fost un prim popas de 2 nopti spre o tinta mai mare: manastirile din Moldova.
Afara de centrul orasului, cum mergi spre complex, e o saracie lucie... , chiar in apropierea hotelului sunt niste bodegi in care nu prea iti vine sa intri...
Un hotel demn de epoca de altadata... , un complex balnear traditional. Aici se pot face diverse « proceduri », de la bai pana la fizioterapie, prin urmare nu vom intalni prea multe persoane tinere, desi recunosc ca mi-ar prinde bine si mie o astfel de cura...
Hotelul desi vechi, este curat, m-am simtit foarte bine aici, mancarea a fost ireprosabila, personalul foarte politicos, tot ce am putut face in hotel a fost sa jucam tenis.
Ceea ce mi-a placut a fost faptul ca muntii sunt chiar in spate, Covasna fiind situata la poalele muntilor Vrancei, desi unii dintre ei sunt plesuvi, datorita unei furtuni foarte puternice, am inteles, care intr-o singura noapte a pus toti brazii de pe o culme la pamant!
Uneori cand vreau sa ma relaxez, imi aduc aminte de zona in care este amplasat hotelul (Valea Zanelor), aici fiind o liniste desavarsita, chiar daca este un spital si o tabara de copii in apropiere.
Nu am simtit nevoia sa vizitez orasul, desi as fi vrut sa vad Cetatea Zanelor, ne plimbam doar in zona hotelului, vremea fiind mohorata si ploioasa si ne era teama sa nu ne prinda vreo furtuna pe te miri unde.
Trimis de magdalena in 31.01.10 00:20:48
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în COVASNA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ok, nu gasisem... Wow, ce bine cu pozele, stiam ca exista o cale ferata ingusta ce trecea dinspre hotel pe stanga cum ieseai din el, dar nu stiam unde duce, mergeam pe langa ea, insa nu am mers suficient de departe sa vad, dar era o relaxare totala, si stiu ca mai era si o apa in zona, un rauletz ceva, in fine, m-am simtit minunat acolo!
Poate am sa revin, drumul spre Covasna mi-a placut.
Vizavi de vila lui Ceausescu, am vazut cateva vile frumoase acolo, cum mergi din centru pe o strada care atunci era noroioasa.
@magdalena: exista lucruri de vazut si in Covasna insa, aici se merge mai mult pentru liniste sau daca vrei sa faci o cura cu ape minerale. Eu am scris cate ceva despre Covasna si acest hotel click aici
Apoi, acest hotel se afla la marginea orasului, nicidecum in centru, asa ca nu aveai cum sa gasesti in zona cine stie ce animatie sau cine stie ce restaurante. "Bodegile" despre care spui sunt doua si sunt frecventate in special de catre localnici.
Intr-adevar, Covasna este un orasel linistit, putin animat si nu prea ai multe modalitati de distractie, mai mult de relaxare, dar... expresia "saracie lucie", din punctul meu de vedere, este departe de a i se potrivi, multi dintre oamneii zonei fiind destul de "avuti". Poate ai nimerit tu zile ploioase cand totul pare mohorat Daca ne referim la faptul ca este una dintre multele statiuni romanesti celebre inainte de revolutie, cu mare potential turistic, dar de care celor de sus nu le pasa atunci da, de acord.
Legat de linia aceea ingusta, de cale ferata: ea nu mai duce aproape nicaieri. Pe vremuri, pana prin '95, exista un sistem foarte bine pus la punct de adunare si prelucrare a lemnului din zona. Vagoanele incarcate cu busteni din zona Comandau (mai sus de Covasna, la 20 km) erau aduse "pe munte", trase de o mocanita, pana in zona Planului inclinat (aflat aproape de hotelul Bradul, dar din care nu a mai ramas mare lucru, din pacate). De aici era coborat fiecare vagon in parte pe acel plan inclinat si apoi toate vagoanele erau atasate altei mocanite care trecea pe la marginea orasului (o parte din linie ai vazut-o tu) si erau duse la gara sau la fabrica de mobila (desfiintata si aceea, evident).
Sper ca am fost de folos
Cetatea Zanelor este o veche cetate dacica, aici facandu-se nenumarate sapaturi arheologice. Se pare ca cetatea dateaza dinaintea dacilor, totusi. La cetate se ajunge foarte greu. Acum exista un traseu marcat prin padure, pe un vechi drum forestier, dar este bine sa se mearga in grup. Recomand acest traseu celor cu conditie fizica buna si foarte buna, traseul dureaza aproximativ 2 ore.
@magdalena, poate ne nimerim odata amandoua la Covasna si mergem impreuna, daca ne tin piciorusele... ca n-am mai fost acolo de 10 ani
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2009 Un hotel decent, o zona foarte frumoasa — scris în 31.12.09 de ancamariagadea* din CONSTANTA - RECOMANDĂ