Hotelul e amplasat minunat, exact la poalele Tampei, foarte aproape de centrul orasului – 7 minute de mers pe jos pana la capatul strazii Republicii de unde ai acces la atractiile din apropiere – Piata sfatului, Biserica neagra si bineinteles, multitudinea de restaurante si terase fain aranjate, mult apreciate cand esti in delgatie :)
Constructia e destul de recenta si acest lucru se vede: arhitectura si decoratiile sunt inspirate, mobilierul si dotarile sunt studiate, interioarele arata bine, in general da impresia unui hotel la realizarea caruia s-a investit foarte multa grija.
Am stat intr-o camera single de la unul din etajele inferioare, privelistea de pe fereastra nu e fantastica. Cred insa ca la camerele de la etajele de mai sus privelistea face toti banii.
Restaurantul unde se serveste micul dejun e la etajul 6, si de acolo privelistea asupra orasului e beton. Pacat ca nu au facut ferestre mai mari – de sus pana jos, ar fi fost si mai fain.
Ce nu-i asa de bine: parcarea. In alveola din fata hotelului incap doar 5 masini. Evident – insuficient; problema se amplifica: strada Dobrogeanu Gherea e foarte aglomerata chiar si seara, e cu o singura banda pe sens si e cu linie continua. Practic daca te opresti in fata hotelului sa intrebi unde sa parchezi sau sa lasi un bagaj: opresti toata circulatia.
A! si ca sa fie treburile si mai simple, strada e in panta, e foarte ingusta si trotuarele minuscule. Si se circula si cu mare viteza, asta ca sa intelegi care-i motivul pentru care daca opresti, sau incetinesti cautand o solutie, ceilalti colegi de trafic iti ureaza toate cele bune din faruri, sau isi exprima saluturile de bun venit prin claxoane indelungate :).
Asa ca e bine sa fiti pregatiti in cazul in care veniti cu masina. Exista o parcare a unui supermarket la 100 si ceva de metri de hotel, la baza dealului inainte sa incepi sa urci, poate e mai bine sa o reperati, sa parcati acolo, apoi sa mergeti pe jos la hotel sa vedeti ce si cum.
Nu mi-a placut faptul ca am facut rezervarea pe un cunoscut site de rezervari, unde am trecut la filtrare conditia parcarii, si hotelul a fost totusi listat… de fapt are parcare… hmm. Bun! – e bine totusi sa stiti cum sa procedati; si mai bine: veniti fara masina.
Preturile nu-s deloc mici, am pus si o poza cu tarifele din ziua respectiva. De pe site-ul de rezervari am reusit nu stiu cum sa obtin camerele fara mic dejun, l-am platit separat la receptie – parca era 40 de lei. Avand insa in vedere zona si conditile din hotel - se pare totusi ca sunt preturi care se incadreaza in peisaj.
Micul dejun a fost bogat, divers, foarte bun. Nu am interactionat prea mult cu personalul de la receptie sau din restaurant, comportamentul lor il apreciez ca fiind unul profesionist: asa cum trebuie. In camere este un frigider cu minibar, cu preturi tipice: de exemplu12 lei o bere la 0.33,15 lei un vin de 0.25. Buuuun.
Camera e foarte confortabila, e dotata cu toate cele, am vazut si seif, si fier de calcat cu masuta cu tot. De stiut – nu toate camerele au balcon. Pentru cei ce nu au balcon, in stanga intrarii in hotel este o terasa cu masute, scaune si scrumiere. Cum spuneam, traficul auto in zona e destul de intens, odata geamurile inchise insa nu mai auzi nimic, izolatia fonica e impecabila.
… cam asta ar fi. Hotelul are 3 stele, desi am vazut multe hoteluri de 4 stele fara conditiile acestuia.
Pe scurt – confortabil, aproape de centru, scump-dar-merita, ingrijit si daca veniti cu masina: fiti pregatiti, sa nu patiti ca mine;)
Trimis de Trank in 22.09.17 14:55:13
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat în rubrica "Belfort Hotel, BRAȘOV" (nou-creată pe sait)
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
@webmasterX: E in regula; multumesc mult, toate cele bune!