ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.09.2026

BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
DISTRACŢ. / RELAXARE:

Hotel Belfort – un hotel bun dar cu multe scări

TIPĂREȘTE URM de aici

Ne doream să mai ajungem la Brașov și iată că în vara asta, fără să programăm ne-a ieșit o plimbare, după doi ani. Sorin a fost chemat la sediul firmei din Brașov pentru niște cursuri, două zile... joi și vineri... eu nu pot veni joi seara cu trenul? ... cum să ratez!!! Așa că a făcut rezervare pentru 4 nopți direct la hotel pentru o cameră dublă... prima noapte a stat singur și următoarele 3 nopți impreună.

Plata a făcut-o separat direct cu cardul la recepție, primele două nopți pentru decontare (că doar el era în interes de serviciu) și pentru următoarele 2 nopți, am achitat 660 lei/noapte camera cu mic dejun și 14 lei taxe – 7 lei taxa de oraș și 7 lei taxă Salvamont.

Hotelul este relativ nou și a fost construit la poalele Muntelui Tâmpa pe Strada C. Dobrogeanu Gherea nr. 4C, aproape de centrul vechi al orașului... are o poziție privilegiată... într-o zonă verde și liniștită dar totul este în pantă... strada, trotuarul... de aceea am scris în titlu că hotelul este cu multe scări... și am să precizez de fiecare dată lucrul acesta pentru că nu este chiar confortabil când vii din oraș și trebuie să urci atâtea trepte...

Hotelul are 6 etaje, pe cinci etaje sunt cele 40 de camere de diferite categorii, duble sau single, cu sau fără balcon cu vedere pe toate cele patru laturi ale clădirii și deține 21 locuri de parcare... 13 locuri sunt în parcarea amenajată cu barieră de acces din stânga hotelului și se mai poate parca și paralel cu strada fără să încurci circulația. Dar oricum locurile de parcare nu asigură necesarul raportat la numărul camerelor dar nici toti clienți nu ajung la hotel doar cu mașina. Noi cel puțin nu am avut o problemă cu parcarea, am găsit locuri de fiecare dată.

Pe AFA mai este un articol scris de colegul @Trank în septembrie 2017 și față de atunci s-a schimbat partea asta cu parcarea... bine, și prețurile sunt altele dar calitatea serviciilor a rămas la fel de bună!

Partea care mi-a plăcut cel mai mult au fost decorurile bine amplasate și florile naturale... o îmbinare destul de plăcută... de culoare și aspect!!!

La parter este recepția... doar un salut de bun venit din partea Domnului de la recepție!... nu a fost nevoie de alte formalități și am mers direct în cameră. Tot aici la parter este și barul...

Înainte de a prezenta camera, am să descriu partea cu scările... mergi pe trotuar până la ușa de la intrare... sau vii din parcare mergi pe rampă pâna la terasa din fața hotelului... din stradă sunt mai multe trepte de urcat până pe terasă și după aceea intri în recepție... urci două seturi de scări până la lift, la fel cine dorește la bar, urcă două seturi de scări... cu liftul pănă la maxim etajul 5 și alte două seturi de scări urci pentru a ajunge la salonul unde se servește micul dejun!!! Da, știu unii vor spune că nu este mare greutate dar pentru alții care nu au o condiție fizică bună nu este chiar ușor... am vrut să fac aceste precizări ca să înțelegeți de ce tot menționez că sunt multe scări... !!!

Barul – este ca o zonă de relaxare... și pe lângă barul propriu-zis unde poți comanda ceva de băut este o zonă cu fotolii și canapele și pe un perete este amenajată o bibliotecă... Se poate consuma și afară pe terasa din fața hotelului unde sunt mese cu scaune și mai ales cu scrumiere!

Camera – am avut cameră la etajul 5 unde am ajuns cu liftul. Ușa se deschide cu cardul și aici se termină utilitatea cardului, pentru că în cameră nu se folosește pentru activarea curentului. Pe coperta cardului sunt trecute câteva informații inclusiv parola wi-fi...

Camera este foarte spațioasă, aerisită și curată... și mi-a plăcut forma, adică un mic hol la intrare cu baia pe stânga și cu patul după baie... Îmi place genul acesta de camere unde când intri nu te uiți direct în pat... este mascat cumva... în fine, mi se pare mai confortabil!

Mochetă pe jos și perdele și draperii pe tot peretele cu ferestrele... iar mobilierul este cel necesar pentru un confort ridicat... Patul dublu era de fapt format din două lipite dar nu am simțit diferențe, saltea groasă, lenjerie albă de bumbac de bună calitate cu câte două perne de fiecare și câte o pilotă băgată în cerceaf, la care am renunțat pentru că era cald. Etajere pe post de noptiere sunt pe laterale și tablier tapițat cu altă etajeră pe toată lățimea patului... câte o veioză plus câte una pentru citit...

Întrerupătoare erau peste tot și acționau toate becurile din cameră... sunt și prize suficiente!

Un suport pentru bagaje și un dulap încastrat cu două uși culisante cu oglinzi... În dulap era pe lângă etajere și umerașe, seiful, masă cu fier pentru călcat, papuci de unică folosință, set pentru cusut și set pentru curățat încălțămintea.

Pe peretele opus patului este partea de mobilier tip etajeră/birou, unde într-o parte este încastrat minibarului, și un scaun. Pe birou este o lampă, telefonul fix, o cutie cu șervețele și tava cu două pahare pentru vin, cana pentru încălzit apă, două cești pentru cafea și cele necesare pentru cafea sau ceai și două sticle cu apă. Dacă consumabilele pentru cafea au fost completate, sticle cu apă nu am mai primit. Tot aici am mai găsit pe lângă mesajul de bun venit, mapa cu informații utile și o punguță cu bomboane din partea casei!

Fixat pe perete este un LCD și am observat că prin multitudinea de canale are și HBO... plus altele!

Un lampadar și un fotoliu completează mobilierul camerei.

Balcon – este pe toată lățimea camerei, destul de mare și este dotat cu masă și două scaune și cel mai importat, cu o mare scrumieră... Dar vederea de sus spre cartierul de la poalele muntelui Tâmpa, acompaniată de ciripitul păsărelelor, este tot ce contează... o plăcere matinală deosebită!!!

Baia- este mică dar încăpătoare iar obiectele sanitare sunt bine amplasate și funcționale. Gresie pe jos și faianță doar în zona cabinei de duș și în spatele vasului de toaletă, în rest pereții sunt lavabili. Chiuveta este într-un colț al băii susținută pe un dulap... aici în colț pe pereți sunt oglinzi. Pe blat lângă chiuvetă am găsit diverse consumabile pentru baie iar recipientul cu săpun lichid este fixat pe perete. Sub chiuvetă am găsit toate prosoapele necesare și rezerva de hârtie igenică. Fixat pe perete, lângă chiuvetă este și uscătorul pentru păr. După ușă este și un calorifer de inox tip spalier.

Ambientul în cameră este centralizat și reglam temperatura din panoul de comandă.

Personalul de serviciu a trecut zilnic prin cameră pentru am găsit coșurile golite și așternuturile aranjate... O dată au schimbat prosoapele și doar cerceafurile pentru învelit.

Restaurantul – sau salonul unde se servește micul dejun începând cu ora 7,00 până la 10,30, în regim de bufet suedez.

Noi fiind cazați la etajul 5 doar urcam cele două seturi de scări și ajungeam direct... acesta fiind la etajul 6... Prima dată când am ajuns întâi am făcut un tur de recunoaștere și când a fost posibil, fără să deranjez pe cineva am făcut și câteva poze... inlcusiv de pe balconul salonului.

Și aici sunt multe decoruri drăguțe și flori naturale bine amplasate fără a împidica deplasarea de la zona de mâncare spre mese.

Despre mâncare sau despre ce am mâncat dimineața am numai cuvinte de laudă. Toată zona cu mâncare este bine organizată și produsele așezate pe categorii... Am să le prezint în ordinea așezării de cum intri... pâine albă, neagră și integrală cu semințe, feliată sau nu, chifle și aparat pentru prăjit pâinea... aparat pentru ceai și cafea și consumabilele necesare... produse calde, ouă ochiuri, fierte și omletă, cârnăciori, bacon și crenvuști... multe feluri de brânză de la telemea până la brânza cu mucegai... la fel de multe mezeluri... salate de vinete, de ciuperci sau ton, zacurcă și humus...roșii, castraveți și ardei la capitolul legume cât și măsline negre și verzi... cereale și fructe confiate... lapte și iaurt... Separat pe o altă masă erau numai băuturi reci in borcane de sticlă cu robinet... limonadă cu sau fără zahăr, suc din fructe și apă... Și pe ultima masă erau fructe... struguri, pepene roșu, mere și banane... și multe prăjituri, tarte cu fructe și produse de patiserie... Din toate acestea aveai ce să alegi să mănânci... multe produse bune, gustoase și de bună calitate.

Există și al doilea aparat pentru cafea, dar primul menționat lângă pâine făcea cafeaua mai bună!

Locuri la mese sunt suficiente indiferent de ora la care ajungi... iar balconul este suficient de mare, sunt mese tip bar cu scrumiere, pentru a savura cafeaua afară și a admira orașul de sus.

Personalul este tare amabil și foarte atent la debarasarea și curațarea meselor cât și la completarea produselor consumate.

Da, mi-a plăcut tare mult hotelul chiar dacă am avut multe scări de urcat, condițiile sunt bune, personalul este amabil și este aproape de centrul Brașovului!

Recomand celor ce ajung în Brașov și doresc cazare cât mai aproape de centrul orașului dar trebuie să aveți în vedere că trebuie să urcați multe scări!!!

Și încă un aspect, hotelul recomandă rezervare direct la hotel, fie telefonic la recepție fie on-line pe saitul lor, unde poți obține un preț mai bun decât pe saiturile de rezervări... cel puțin așa se laudă!!!

În rest numai de bine!

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de ANILU in 01.09.26 14:35:41
Validat / Publicat: 01.09.26 15:15:23
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Grecia, Turcia, Italia, Spania, Serbia, Cipru

VIZUALIZĂRI: 11 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
P01 Hotel Belfort - văzut din parcare
Puteți VOTA acest articol:

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂBelfort Hotel:

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.047162055969238 sec