GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Bed & Breakfast Popamuseum [Târpești](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Popamuseum
Cum e să dormi o noapte la muzeu? Daca treci testul la Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucuresti atunci totul se simplifica. M-am gandit ca pot imbina utilul cu placutul, adica sa vad pe indelete muzeul, fara graba, si in acelasi timp sa si stau acolo.
Sun la pensiune si vorbesc chiar cu dl P.. Rezerv pentru 2 adulti si un copil de 10 ani. Rugamintea este ca copilul sa nu faca zgomot. OK. Fara avans, doar pe incredere si daca intervine ceva sa anunt.
Plecam din Pojorata, vizitam si Cetatea de Scaun a Suceavei si sun la pensiune pentru a anunta ca vom ajunge seara. Nicio problema. Ajungem in Targu Neamt, urmam indicatoarele catre Popamuseum Târpeşti, aproximativ 12 km, si GPS-ul ne anunta ca destinatia finala se afla pe partea dreapta in dreptul unui gard cu o impletitura de salcie. Dl P. era in gradina cu oaspetii sai, ne pofteste in curte sa parcam masina. Dupa ce luam minimul de bagaj ne conduce in casa. Ne anunta ca sotia dinsului a aranjat in asa fel inact sa nu fie nevoie sa ne mutam dintr-o camera in alta si vom avea pe durata sederii aici camera rosie. La etaj. (Mi se spusese in momentul rezervarii ca vom avea camera rosie o noapte si cea galbena, cealalta noapte, dar nu intelesesem ce inseamna). Aveam sa descopar acum.
Camera rosie inseamna ca tot ce se gaseste aici este de culoare rosie – mocheta, scaune tapisate in rosu, cuvertura de pe pat, draperiile. Am pasit cu grija pe pardoseala de lemn. La intrare o masuta de toaleta cu o oglinda deosebita ca forma. Langa patul imens cu tablie neagra care era tapisat cu un material ce se afla si pe scaune (rosu) erau doua noptiere cu lampi de veghe si f. f. f. important priza. Pe perete am admirat un macat cusut la razboi (cuvertură de lână, cu desene; scoarță sau covor care se pune pe pereți). Televizorul era asezat pe o lada de zestre, alaturi de o cana de lut pentru apa. Din camera se iesea intr-un mic balcon prevazut cu mobilier de gradina si doua ghivece cu muscate. Baia mica dar echipata mai ceva ca la hotel (adica uscator de par si papuci).
Dimineata am coborat in living pentru micul dejun. Pe unul din pereti se afla un tablou. Ce mi s-a parut extraordinar la acest tablou, pe langa dimensiunea foarte mare, era rama. Am admirat si semineul si mobila veche, cu mult bun gust. Deja masa era aranjată pentru noi. Pe platou am primit brânza si cascaval, salam, rosii si castraveti, unt și gem, iaurt cu fructe, cafea, suc de portocale foarte bun. Pe servanta de langa masa se gasea o fructiera plina cu fructe de sezon, o tava cu cani pentru ceai si diverse tipuri de ceaiuri (in cazul in care am fi vrut ceai).
După o scurtă conversație cu dl. P iesim in gradina luxuriantă sa ne bucuram de soare. Acolo o intalnim pe sora dl P care ne si introduce in casa parinteasca sa ne prezinte munca tatalui sau, artistul popular celebru Nicolae P., o colectie impresionanta de masti. Aveam sa descopar vizavi casa colectiilor unde am admirat costume populare si lazi de zestre, colectii de monede si medalii, fotografii, obiecte folosite de-a lungul timpului in gospodariile localnicilor, icoane si lista poate continua. La loc de mare cinste este un tablou al dl Nicolae Popa si este inramata diploma primita din partea Academiei Artelor Traditionale din Romania.
Plata sederii noastre a fost facuta in ziua plecarii. Gazda noastra a apreciat si laudat purtare bună a copilului meu. Ne-a explicat ca aici vin indeosebi straini care doresc sa asculte NATURA si nu alte zgomote.
Aceast popas m-a ajutat sa inteleg mai bine valoare lucrurilor lasate de bunici, bucurandu-ma deja de unele obiecte din lada de zestre.
Trimis de fredutza in 09.01.18 14:58:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU NEAMȚ.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fredutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.15081690 N, 26.43743940 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@fredutza: E atât de frumoasă simplitatea muzeului-pensiune! La mulți ani, @fredutza!
@fredutza:
Un loc frumos unde am poposit si eu o noapte si am avut cumva norocul sa fim singurii cazati pana tarziu seara asa ca dl. Popa, unul din fii, a stat cu noi in muzeu cateva ore. A fost un loc in care ne dorim sa poposim si alta data, atat pentru cazarea deosebita cat si pentru frumoasele discutii avute cu gazda. Rezervasem camera rosie dar si noua ne-au oferit camera mare fara nici un ban in plus. Un loc pe care si eu l-am recomandat fara nici o retinere.
Vacante frumoase!
O locatie inedita si o gazda minunata din cate inteleg din descriete. Pretul mi se pare ok daca ti cont de multitudinea de obiecte frumoase si bine pastrate pe care le poti admira.
Retinut si votatm
@roth:
Ti-ar place, in mod sigur. Cazare nu este iarna desi au centrala iar in living un semineu frumos. Si in perioada muncilor agricole intense nu dau decat micul dejun.
@fredutza: O recomandare minunata, felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 „La tine-n casă, Popa Niculai, ce scrii în os, în piatră și în frunză...” — scris în 21.04.24 de sunflower din ALBA IULIA - RECOMANDĂ
- Jun.2019 O experienta frumoasa! — scris în 19.06.19 de simona.p din TâRGOVIşTE - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Bed & Breakfast Popamuseum Târpești — scris în 04.10.16 de elviramvio din JUD. ILFOV - RECOMANDĂ